|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:13 |
|
| |
לפי זה גם הנחש, דיבר לשון קודש!
תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/12/2010 22:15:15
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:18 |
|
| |
אליעזר ארמית- אדם הראשון ארמית פטפט -כך אומר המדרש. אדם וחוה דברו ביניהם אולי גם הילדים- אבל מי לימד את הנכדים והנינים הרבים לדבר בלשון הקודש או ארמית?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:19 |
|
| |
ירוחם, אפשר בבקשה מקור?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:39 |
|
| |
אליעזר בשבילך הכל.
סנהדרין דף לח.. ואמר רב יהודה אמר רב: אדם הראשון בלשון ארמי ספר שנאמר +תהלים קל"ט+ ולי מה יקרו רעיך אל
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:48 |
|
| |
ירוחם, כמדומה שזה דעת יחיד, ובדרך כלל רגילים לומר שעד דור הפלגה דברו בלשון הקודש. ובכל מקרה עיין שם בגמרא בסביבה ואפשר אולי לומר שלאחר שאדם הראשון הפך להיות מין ולאחר שמשך בערלתו התפקר לגמרי וזנח את לשון הקודש והחל לדבר ארמית להכעיס. ואם שגיתי בדרשתי סלח לי כי הפעם אני הולך לשיטתך 'אגדה כמדרשו' ולא כפשוטו.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/12/2010 22:49:32
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 22:57 |
|
| |
אליעזר
אתה באמת חושב שאני קיבלתי מדרש זה כפשוטו? העלבת אותי. אפילו אם זה לא היה דעת יחיד- לא היתי מקבל אותה כפשוטו. אגלה לך בסוד אני לא מקבל כפשוטו שום דבר ממה שנכתב על ידי חז"ל על ספר בראשית כפשוטו, יתירה מכך את פר' בראשית ןנח גם איני מקבל כפשוטם, בעיקר פ' בראשית, וכבר כתבית כאן- כל המקבל את פ'' בראשית כפשוטו עושה זאת על אחראיותו האישית.
אגב שלט מעין זה היה בבתי הכנסת ברומניה- כל העוצם את עיניו בשמע ישראל- עושה זאת על אחריותן האישית. והנהלת בית הכנסת לא תשא בתוצאותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 23:04 |
|
| |
ירוחם,
אתמול באשכול אחר סיפרת על איזה רב שניפח את ראשך בדברי הטפה כשלקחת אותו טרמפ. אמור לי בבקשה יש מצב שבטעות תעלה אותי כטרמפיסט ונבלה כמה שעות בנעימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 23:35 |
|
| |
אליעזר אל תדמי בנפשך שאני מתיחס בחוסר נימוס לאנשים או לרבנים, אותו רב היה לפני כן חברותא שלי - כשמונה לרב, חשב שהוא כבר לא בן אדם רק רב,, ולכן צחקתי עליו ועל דבריו,
בעניין הטרמף- עוד היום גדול- יש לי תוכניות עוד לחיות הרבה זמן- מי יודע ? עיתונאי צעיר ראיין את צרציל לרגל יום הולדתו השמונים- כשנפרד ממנו אמר- אני מקווה סר וינסטון שאראיין אותך גם בעוד כמה שנים למה לא השיב צרציל אתה נראה לא רעה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 23:38 |
|
| |
ועל כך נאמר זקני תלמידי חכמים כל זמן שמזקינים דעתם מתיישבת עליהם!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 10:55 |
|
| |
אליעזר שמעתי פעם הסבר- זקני תלמידי חכמים.. וכו' הרי ראינו הרבה פעמים שלא כך הדבר, הפרוש הוא שונה. חרדי מספר לחבירוו אני סתם, אבל אבא שלי הוא רב סבא שלי היה צדיק הסבא של הסבא שלי היה גאון גדול ראש ישיבה. החילוני אומר- אבא שלי מסורתי סבא שלי היה דתי הסבא רבא שלי היה רב מחמיר- אבא שלו היה בכלל משוגע וכו''
כך כל זמן שאצל ת"ח מזקינים הזקן הופך למיושב ןחשוב, ואצל ע"א הוא הופך למטורף
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 12:29 |
|
| |
אין אפשרות להיוולד עם שפה, וכן אלוקים הרי לא מדבר כי אין לו פה ומיתרי קול,
השפה הם מעשה ידי אדם, ולכן לקח אלפי שנים עד שהיה בכלל שפה,
ולכן חז"ל בעצם אמירתם שאדם דיבר גם ארמית, כביכול מסכימים שאדם לא היה הראשון,
אבל האמת שהיו בזמן חז"ל איזה טענה פילוסופית (רדף ??) שכל המידע של האדם קיים אצלו לפני שנולד אחרת איך הוא מבין מעצמו שאחד ואחד הם שנים ??
במילא יכול היה אדם גם לדבר אנגלית לפי השיטה הנ"ל
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:01 |
|
| |
זקני ת"ח כל שמזקינים והפכם בעם-הארץ אינו תהליך של שנים. אלא כשחכם פותח פיו ככל שמאריך בדבריו הוא מוסיף חכמה בעצמו ובשומעיו ואילו עם-הארץ אולי בחמש דקות הראשונות יש מה לשמוע אבל ככל שמאריך בדיבורו מתחיל להשתטות...
|
| נשלח ב-16/12/2010 15:26 |
|
| |
פי האם יצאה לך לשמוע כמה הרצאות מפי פרופ' כהנאמן? לפי הק"מ שלנו הוא עם הארץ. או כמה פרפ' אחרים עמי הארץ עם תעודות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 15:32 |
|
| |
עם-הארץ אינו מי שמחובר או מונח בארץ...
|
| נשלח ב-16/12/2010 16:23 |
|
| |