בית פורומים עצור כאן חושבים

רומי - אדום [עמלק]?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2010 22:13 לינק ישיר 

לפי זה גם הנחש, דיבר לשון קודש!

תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/12/2010 22:15:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:18 לינק ישיר 

אליעזר
ארמית- אדם הראשון ארמית פטפט -כך אומר המדרש. אדם וחוה דברו ביניהם אולי גם הילדים- אבל מי לימד את הנכדים והנינים הרבים לדבר בלשון הקודש או ארמית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:19 לינק ישיר 

ירוחם, אפשר בבקשה מקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:39 לינק ישיר 

אליעזר בשבילך הכל.

סנהדרין דף לח..   ואמר רב יהודה אמר רב: אדם הראשון בלשון ארמי ספר שנאמר +תהלים קל"ט+ ולי מה יקרו רעיך אל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:48 לינק ישיר 

ירוחם,
כמדומה שזה דעת יחיד, ובדרך כלל רגילים לומר שעד דור הפלגה דברו בלשון הקודש. ובכל מקרה עיין שם בגמרא בסביבה ואפשר אולי לומר שלאחר שאדם הראשון הפך להיות מין ולאחר שמשך בערלתו התפקר לגמרי וזנח את לשון הקודש והחל לדבר ארמית להכעיס. ואם שגיתי בדרשתי סלח לי כי הפעם אני הולך לשיטתך 'אגדה כמדרשו' ולא כפשוטו.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 15/12/2010 22:49:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:57 לינק ישיר 

אליעזר

אתה באמת חושב שאני קיבלתי מדרש זה כפשוטו? העלבת אותי. אפילו אם זה לא היה דעת יחיד- לא היתי מקבל אותה כפשוטו.
אגלה לך בסוד אני לא מקבל כפשוטו שום דבר ממה שנכתב על ידי חז"ל על ספר בראשית כפשוטו, יתירה מכך את פר' בראשית ןנח גם איני מקבל כפשוטם, בעיקר פ' בראשית, וכבר כתבית כאן- כל המקבל את פ'' בראשית כפשוטו עושה זאת על אחראיותו האישית.

אגב שלט מעין זה היה בבתי הכנסת ברומניה- כל העוצם את עיניו בשמע ישראל- עושה זאת על אחריותן האישית. והנהלת בית הכנסת לא תשא בתוצאותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:04 לינק ישיר 

ירוחם,

אתמול באשכול אחר סיפרת על איזה רב שניפח את ראשך בדברי הטפה כשלקחת אותו טרמפ. אמור לי בבקשה יש מצב שבטעות תעלה אותי כטרמפיסט ונבלה כמה שעות בנעימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:35 לינק ישיר 

אליעזר
אל תדמי בנפשך שאני מתיחס בחוסר נימוס לאנשים או לרבנים,  אותו רב היה לפני כן חברותא שלי - כשמונה לרב, חשב שהוא כבר לא בן אדם רק רב,, ולכן צחקתי עליו ועל דבריו,

בעניין הטרמף- עוד היום גדול- יש לי תוכניות עוד לחיות הרבה זמן- מי יודע ?
עיתונאי צעיר ראיין את צרציל לרגל יום הולדתו השמונים- כשנפרד ממנו אמר- אני מקווה סר וינסטון שאראיין אותך גם בעוד כמה שנים
למה לא השיב צרציל אתה נראה לא רעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:38 לינק ישיר 

ועל כך נאמר זקני תלמידי חכמים כל זמן שמזקינים דעתם מתיישבת עליהם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 10:55 לינק ישיר 

אליעזר
שמעתי פעם הסבר- זקני תלמידי חכמים.. וכו' הרי ראינו הרבה פעמים שלא כך הדבר, הפרוש הוא שונה.
 חרדי מספר לחבירוו אני סתם, אבל אבא שלי הוא רב סבא שלי היה צדיק הסבא של הסבא שלי היה גאון גדול ראש ישיבה.
החילוני אומר- אבא שלי מסורתי סבא שלי היה דתי הסבא רבא שלי היה רב מחמיר- אבא שלו היה בכלל משוגע וכו''

כך כל זמן שאצל ת"ח מזקינים הזקן הופך למיושב ןחשוב, ואצל  ע"א הוא הופך למטורף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 12:29 לינק ישיר 

אין אפשרות להיוולד עם שפה, וכן אלוקים הרי לא מדבר כי אין לו פה ומיתרי קול,
השפה הם מעשה ידי אדם, ולכן לקח אלפי שנים עד שהיה בכלל שפה,

ולכן חז"ל בעצם אמירתם שאדם דיבר גם ארמית, כביכול מסכימים שאדם לא היה הראשון,

אבל האמת שהיו בזמן חז"ל איזה טענה פילוסופית (רדף ??) שכל המידע של האדם קיים אצלו לפני שנולד אחרת איך הוא מבין מעצמו שאחד ואחד הם שנים ??
במילא יכול היה אדם גם לדבר אנגלית לפי השיטה הנ"ל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:01 לינק ישיר 

זקני ת"ח כל שמזקינים והפכם בעם-הארץ אינו תהליך של שנים. אלא כשחכם פותח פיו ככל שמאריך בדבריו הוא מוסיף חכמה בעצמו ובשומעיו ואילו עם-הארץ אולי בחמש דקות הראשונות יש מה לשמוע אבל ככל שמאריך בדיבורו מתחיל להשתטות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 15:26 לינק ישיר 

פי
האם יצאה לך לשמוע כמה הרצאות מפי פרופ' כהנאמן? לפי הק"מ שלנו הוא עם הארץ. או כמה פרפ' אחרים עמי הארץ עם תעודות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 15:32 לינק ישיר 

עם-הארץ אינו מי שמחובר או מונח בארץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 16:23 לינק ישיר 

בקשר לאבן עזרא
  חז"ל קראו לרומיים אדום לפני שקיבלו את הנצרות
אני טועה???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רומי - אדום [עמלק]?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.