בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2003 18:10 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=585923

אשכול חדש של ג'ינגי'ת בנושא.

אני תוהה מדוע קל לה כל כך לעורר זעם בפורום הזה.
אולי משום שאנשים מסתכלים עליה ורואים בדמיונם אינספור מכרים שמסמלים להם בערות עקשנית וכסילות. כל התסכול שמצטבר כלפי אלו וכלפי הכורח החברתי להצטופף במחיצת דעותיהם נפרק על אותה אדומת שיער קנאית.

תוקן על ידי - זריחת_עץ - 07/09/2003 18:11:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2003 18:59 לינק ישיר 

זריחת

אין לך מושג כמה טוב הסבר זה!

אחרי קריאת הדין ודברים שם אני חושב לעצמי שאילו הייתי אלהים הייתי מרגיש נבוך מאד עם חסידים כאלה קנאים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2003 19:24 לינק ישיר 

זריחת,

כלפי לייא, אני חושד בעצמי ואולי בעוד שכמותי שנוח לנו להתעמת עם קריקטורה של קנאות מאשר עם הקנאות המודעת והיודעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2003 19:25 לינק ישיר 

אני מאד מבקש להתעלם מכל מה שקורה כרגע בפורום "אהלה של יהדות".
אני כותב את הדברים האלו לאחר שראיתי את המתקפה המתנהלת שם.
כמדומה לי שכל אחד יכול להגיע למסקנה שההתקפה מתבססת על טעויות, וסוף הטעות להתברר.
כמו כן יש לזכור כי מנהלת ההתקפה היא אשה יראת ה'. וחבל שהיא מוציאה אנרגיה למטרה זו.

אם יש צורך בכך, אזכיר משל מפורסם של הבעש"ט. הוא המליץ לא לענות למי שמטיח האשמות בחברו. ומדוע? לפי המשל: כאשר אחד זורק בוץ על חברו, למי יש ידים מלוכלכות?
וכן אמר החזון איש: אין דרך תלמידי חכמים לענות.

ננסה אנו לשמור על נקיוננו, ונתעלם ממה שממילא אינו נוגע לנו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2003 19:35 לינק ישיר 

חברים,

אני מצטרף לקריאת מיימוני!

בוגי, אני מודה לך על שהנך מקנא לכבוד הפורום, אבל ספי צודק לא רק מהצד המוסרי אלא גם מהצד הפרקטי וזה הוכח כמה פעמים.

[מיימוני, יש לנו אשכול אי שם על יראת שמים, מעניין לקרוא את דעתך המובהרת בנושא!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2003 21:56 לינק ישיר 

חברים

דברי [אחד הכותבים] שם גובלים בהסתה לרצח . יש לפנות להנהלת היידפארק .

תוקן שם:

תוקן על ידי - ווטו1 - 07/09/2003 23:07:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 02:29 לינק ישיר 

לא הייתי פה תקופה ארוכה. זמני לא בידי.
והנה עיון באשכול מחוצף במיוחד, שחציפותו עולה אפילו על אשר הורגלתי, הביאני הנה.

מצאתי עצמי כיום הזה באמצעות הפניה, באיזה אהל מט לנפול ולנגד עיני דיאלוג בין אותה גינגית שהיא אשה טובה ותמימה (למרבה הצער תמימה מהסוג המזיק) לבין: 1. רק אני . 2. מר נפש.

אינני נוהג לנהל דיאלוגים עם נרקסיסטים המכנים עצמם "רק אני" מהסיבה הפשוטה שמטבע הדברים הם נוהגים לנהל דיאלוגים רק עם עצמם.
כמו"כ, אינני מסוגל לנהל התדיינות עם מרי נפש, שכן מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד כדברי הברסלבאי.
מה נותר לי ? הג'ינגית הבלתי נלאית.
ובכן ג'ינג'ית יקרה. אני הביטי לי בעיניים. (לך מותר. לי אסור וגם איני חפץ) ואמרי לי את האמת אבל את כל האמת.

מה קרה בימים אלו שפתחת את האשכול התוקפני והחוליגני הזה באהלך הממורטט ?

והרי, איננו חדשים פה. על עוצמת אפיקורסותינו כבר עמדת מזה חדשים ושנים.

מה קרה אפוא היום ?

אומר אני לך יקירתי.

מאום לא קרה! קרה רק דבר אחד. עלבון אישי שלך שתורגם למלחמות לשם שמיים. ההסטוריה רצופה בשכמותך.
בידך האחת נופת צופים וסליחה ומחילה ובידך השניה תאחזי סכין נוטף דם וארס.

וחדש אלול מה עליו ?

כמה מזל שעסק לך עם אחד יחיד ומיוחד מנקיי הדעת אשר בעמנו, גלגולו של ר' לוי יצחק, הרי הוא רבינו המיימוני, אשר עובר על דברי חכמים ואיננו נוטר כנחש, אלא כל כולו אהבה וסליחה ומחילה.

רגועה את גינגית ? הא ? יודעת היטב כי עת תיצלי באשה של גיהנום, עת יעלו זעקותייך ממעמקי תנור 8 , תמיד תוכלי לקרוא לרבינו המיימוני והוא בלבו הרחום, יושיט לך יד (עם 2 כפפות דהוי 2 כיסויים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 10:01 לינק ישיר 

אל נא אחי תרעו.
מיימוני ווטו צודקים, ואם רק היינו מקשיבים זה לזה היתה נמנעת הרבה שנאת חינם.
וראיתי פה אשכול שפתח מישהו כדי ללעוג למאמיני ריבת האתרוגים, האמת שאני לא יודע בדיוק מה הסיפור לגבי אותה ריבה, אבל מה יוצא לכם סתם מללעוג, לפגוע ולהשפיל על רקע זה?

וכבר נאמר "האמת והשלום אהבו", לא מספיק לאהוב אמת, צריך לאהוב גם את השלום ואפילו אם זה לאו דווקא לפי האמת, וראינו שאפילו הקב"ה שינה מפני השלום.
(למשל, שרה אמרה "האף אמנם אלד ואדוני זקן", וה' ציטט לאברהם: "ואני זקנתי")

ולכן גם אם ריבת האתרוגים היא אמונה טפילה שאין ראוי להאמין בה, הרי אין שום מצווה ללעוג ולבזות אחרים המאמינים בזה בתום לב.
צריך קודם כל להקשיב ולהבין ואולי אין בכלל מחלוקת, אחרי שמקשיבים זה לזה רואים שאם יש בכלל מחלוקת שרשה הוא דק מאוד, ועל דרך זה בנוי כל התלמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 10:03 לינק ישיר 

בעל עגלה, התפלאתי למקרא דבריך. כתבת "גלגולו של ר' לוי יצחק" וכי הקב"ה בעצמו אמר לך מי גלגולו של מיימוני? הרי מיימוני כפי הנראה לא מאמין בגלגולים. דבר שני, כתבת שהוא אינו נוטר כנחש והרי נאמר שתלמיד חכם שאינו נוטר כנחש אינו תלמיד חכם וזו סתירה לדבריכם שהוא תלמיד חכם.

אם כל זאת, לא כתבתי את מה שכתבתי אישית נגד מיימוני אלא נגד מהות הפורום הזה שנותן במה להשמצות גדולי דור, בזיונות של נשות גדולי דור, לשון הרע, הלבנת פנים, זלזול בכל מי שאינו עוצר וחושב כמותכם וסחף של אנשים תמימים בצורה מיסיונרית לדרך החשיבה שלכם, שמילה אחת מתאימה לה - השכלה. אולי ביאליק היה גאה לחשוב על עצמו כמשכיל כמותכם והיה נהנה לכתוב פה וככנ"ל אחד העם, אבל בסך הכל אני חושבת שצריך להזהיר מהפורום הזה וצוות מנהליו.

אני משערת שהודעה זו תימחק, ולכן לפני שזה יקרה, אצלם אותה בצילום מסך ואשמור אותה (תמיד אוכל לפרסמה באוהלה של יהדות יחד עם שאר העלבונות של ווטו כלפי בעבר, שאני עדיין שומרת). כל דברי הבלע שהושמעו פה על ידי זריחת עץ ובוגיעלון פשוט מצביעים על הרמה הרוחנית הירודה שבה הם נמצאים אבל איך נאמר על ידי החכם באדם: "כל דרכי איש זך בעיניו". תמשיכו לסגוד לשכלכם, הוא יהיה מפלתכם.

שנה טובה

תוקן על ידי - גינגית - 08/09/2003 10:05:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2003 10:11 לינק ישיר 

מכיוון שלעניות דעתי כל צד באמת מתכוון לשם שמים ובטוח שדעתו היא הנכונה בנוגע לויכוח זה, אולי כדאי להפסיק עם ההשמצות ההדדיות וכל צד יגיד יש ולעניין למה הוא צודק והשני טועה?

"והאמת והשלום אהבו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 10:21 לינק ישיר 

מכיון שאינני מכיר הגינגית לא אכנס לתוך הויכוח שאינו כברו.

אך על דבר אחד נזעקתי ולפלא שלא קדמוני, כתבה הגינגית וז"ל "ניסיתי לברר האם מותר ללמוד מפי כופרים, ולא קיבלתי תשובה רצינית מלבד ציטוט מספר שלצערי אינני מכירה אם כי אם נשפוט לפי מביא הציטוט, יש מקום לחשד שספר זה אינו נמצא בספריית הקודש של מרבית הבתים התורניים."

ובכן, יש למחות לא על ביזוי "אשת" גדול הדור שלא שמענו מעולם שאסור להעביר ביקורת על אשת חבר, אלא על ביזוי מרנא הגרש"ש זצוק"ל, אין כאן אלא גיחוך לבוא ולומר על שער"י שאינו נמצא במדף הספר היהודי, ועל מערכי לב שכביכול תופס מקום יותר מכובד, ע"ז אמרו פחחחחחחח.

אבל למדנו מכאן, שאין כאן אלא עמרצות גרידא ולא שימוש חכמים ולא מסורת ולא כלום.

ואיני מעוניין להכנס ןויכוח, כי אם למחות על ביזוי גדולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 10:31 לינק ישיר 

אכן הגאון ר' שמעון שקופ הוא בוודאי רב גדול ואסור לפגוע בכבודו.
אולם יכולת להגיד זאת בצורה שאינה פוגעת.
ואולי מי שפגע בשוגג בכבודו של הרה"ג שמעון שקופ זצ"ל, יבין שאולי מישהו אחר גם כן לא התכוון לבזות תלמידי חכמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 10:38 לינק ישיר 

זה לא כך. לא ביזיתי תלמיד חכם, כתבתי שאינני יודעת מהו הספר, אולם מחשבתי על הספר ולאן הוא שייך היתה קשורה ישירות למצטט משם. זה מצביע על מביא הציטוט ולא על המקור לו. איך אפשר לבזות את מי שלא מכירים?

בכל אופן, אם יצא שביזיתי תלמיד חכם, על זה אעשה תשובה ואצטער מאד. יותר מזה, אכתוב התנצלות בפורום ח"ח באשכול, שלא יבואו אחרים לידי טעות ומחשבה שהספר פסול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2003 11:05 לינק ישיר 

ואולי גם האחרים שנחשדו על ביזוי תלמידי חכמים לא התכוונו לכך אלא עשו זאת בטעות מסוג כזה או אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 11:08 לינק ישיר 

יכלו להתנצל כשהעירו להם על כך בזמנו. וזה לא התחיל מהיום, ביזיונות כאלו כבר קראתי באוהלה בעבר. לא זכור לי הבעת חרטה של מי מהם, ולהבדיל, אני שפטתי ספר לפי מצטטו, וכי אפשר לטעון שלא הכירו מיהו האר"י ז"ל?

יפה מצידך סאפי לחפש אצלם נקודת זכות. יישכוייח גדול לך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext