בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2003 11:18 לינק ישיר 

ספי

תודה לך על נסיונותיך להביא שלום.

ולג'ינג'ית ולכולם

אני מקווה מאד שישרור השלום בישראל וגם בינינו וביני אישית לבין הג'ינג'ית החביבה ויראת ה' - שאיני מקפיד עליה, ביודעי את יראתה הטהורה.
אולם אשמח אם הדיונים בסגנון זה לא יימשכו כאן, אלא אם כן יש כאן דבר חדש.

אם לג'ינג'ית יש דברים לומר על הפורום, היא בהחלט מוזמנת לבטא כאן את רגשי לבבה או טענותיה המנומקות.
ואז אשמח לענות לה ולהסביר לה ככל שאוכל.
אני גם מציע שתפתח אשכול, עם כותרת כמו "הביקורת של ג'ינג'ית" - אשכול שוודאי יזכה להד עצום - ותוכל להביע בו את טענותיה באופן מסודר ועניני, עם מיספור, כדי שניתן יהיה להתייחס אליהן.
(הבהרה: כוונתי שהיא תפתח, לא שאתה ספי תפתח).

אחרת, כמדומה לי שאנו סובבים במעגל של תוקפנות מילולית. ובוודאי אין מי מאיתנו שחפץ בכך, ובמיוחד לא בימי אלול.

כתיבה וחתימה טובה

תוקן כדי לסלק דו משמעות של מילה אחת.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

תוקן על ידי - מיימוני - 08/09/2003 11:33:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 11:49 לינק ישיר 

בעל עגלה
הוצאת לי את המילים מהפה.

מאז שהונהגו אישורי כתיבה "באוהלה של בורות"(בוגי?)שחושב את עצמו לפורום מבוקש כך כך
(אתם עדיין לא ברמה של "בחדרי" זה בסדר)
ישנם שם ויכוחים מרתקים ביותר שעורכים בינם לבין עצמם(ג.רק.ס.מ)"כמו משנאיך ה אשנא"ועוד
כהנה וכהנה ויכוחים לוהטים ומרתקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 12:05 לינק ישיר 

.

די !

... ואוהביו כצאת השמש בגבורתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 12:24 לינק ישיר 

רגשי לבבה
No NO No

או טענותיה "המנומקות"

Yes

We are waiting for a long time

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 13:11 לינק ישיר 

מיי דיר ג'ינג'ית .

מאחר ואין לי ספק שאין אשכול בפורום הזה שלא בדקת אותו מלפנים ומאחור מהחל ועד כלה, וודאי שמת לב שאני חולק על ר' מיימוני נחרצות.

אני סבור שהוא טועה ביחס שלו למסורת תורת הנסתר ובעוד אי אלו דברים נוספים.

אבל אני בטוח שהוא איש אמת שתוכו כברו מהיקרים ביותר שזכיתי להכיר (אמנם רק וירטואלית).

(אני כמובן בטוח בכך גם לגבי משתתפים חשובים אחרים, אלא שהוא נהפך ל"סמל")

על כן קצפתי כשראיתי אשכול שלם שעניינו שנאה ומשטמה כנגדו וכנגד הערכים הנפלאים שהוא מייצג.

אני חושב שחובה עלייך כתשובת המשקל להעיף את האשכול הנלוז הזה ויפה שעה אחת קודם.
זה יהיה יישום מתבקש של כל המילים היפות בדבר השלום האחוה והרעות איתם את מסיימת כל התפרצות שלך.

אני ממתין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 13:33 לינק ישיר 

בעל העגלה, הרשה לי לתקן אותך. האשכול אינו נגד מיימוני, כנראה שלא קראת טוב. אני ממליצה לך כדי שלא תבוא לידי הוצאת דיבה, לקרוא שוב את האשכול. אם תמצא שם את שמו של מיימוני בהודעת הפתיחה, הודיעני ואמחוק, כי באמת שלא מיימוני הוא מטרת האשכול. למרות אי קבלתי את דיעותיו של מיימוני כמקובלות ביהדות, אני בכל זאת מעריכה אותו כאדם הגון, מה שאי אפשר להגיד לגבי רוב מנהלי ומשתתפי פורום זה. ראה איזה השמצות אישיות השמיצו אותי פה ועל מה? לא ראיתי שיקום פה אדם אחד וידרוש שימחקו אשכול מוציא דיבה, בעל לשון הרע, מלא שנאה, בוז ולעג, כפי שדורש אתה ממני להוריד אשכול שאין בו דבר אישי ספציפי, אלא באופן כללי על נגע שפשט פה.

אנא ממך בעל העגלה, היה לפחות אדם ישר כמיימוני. חשוב לפני שאתה מתקיף. לא מזמן הבאתי לפורום באוהלה, סיפור על מה שקרה למי שהתערב במחלוקת לשם מחלוקת. המנע מכך.

ואני חייבת לציין שלא עקבתי אחרי הודעותיך, אין זה מעניני. אני עוקבת אחרי מה ששולחים לי ולרוב זה מלא בהשמצות נגדי לא רק על ידי כותבים, גם ההנלה, חוץ ממיימוני.

אני מקווה שדברי מספיק ברורים, ושכל ההשמצות לפחות תתבססנה על מציאות ולא שנאה לשם שנאה כמנהג פורום זה.

תוקן על ידי - גינגית - 08/09/2003 14:00:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/9/2003 14:00 לינק ישיר 

צד א' טוען שצד ב' משמיץ אותו.
צד ב' טוען שצד א' משמיץ אותו.

נשארה לנו רק השאלה, מי התחיל?

"הלל אומר הווה מתלמידיו של אהרון, אוהב שלום ורודף שלום אוהב את הבריות ומקרבן לתורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 14:09 לינק ישיר 

מזמן רציתי לעשות את זה, אז הנה:

אני רוצה להודיע קבל עם ופורום,
שעל אף העובדה שהחברה גינגית רחוקה ממני כרחוק מזרח ומערב מבחינת הדעות, הסגנון והטמפרמנט (טוב, לא יודעת אם אישי יסכים לקביעה האחרונה...), ולמרות העובדה שאני מסתייגת באופן נחרץ מרבות מהודעותיה,
אני מעריכה את האומץ שלה, את הכוח שלה ואת ההתמדה שלה בהבעת דעותיה בסביבה העוינת להן.

כידוע, גם אני שונה מרוב הכותבים כאן מהרבה בחינות, ולכן אני מעריכה שבעתיים את כתיבתה של גינגית שהיא אישה בין גברים, חוזרת בתשובה מול ילידי המחנה השונה ברקע הלימודי שלה ובמצבה המשפחתי מרוב הדוברים כאן.

אני מאחלת לגינגית שתמצא את אושרה האישי במהרה בימינו באופן מלא ושלם, לרווחתה ולרווחת כל הכותבים.

וחברים, באמת, קמח טחון אתם טוחנים.
אולי די?

הודעה חדשה

ווטו1:

היתה כאן -בהמשך להודעת שחרית- הודעה חריפה למדי מאת יהודי_מרחוק ונמחקה בעת להט הויכוח כדי למעט בפגיעת פוגענו ולהשתיק את ה"מלחמה". מצד שני למען התופעה הראויה למיגור, ראויה ההודעה.

"יש אנשים שרבים עם כולם. אין ספק בכך שכזאת ה******. אני לא רואה בזה אומץ כמו ששחרית רואה אני רואה בזה בעיה נפשית.

לכל מקום ברשת בו היא הולכת יש ריב ומדון. אז במקום לבקש את הצדדים לשמור על פיהם, מיימוני, פשוט תבקש מה****** להפסיק לכתוב פה.

לא יתכן שכל כך הרבה אנרגיה מושקעת באדם אחד מעורער בנפשו שרב עם כל אחד בכל מקום.

ה****** הנ"ל היא בריון אשר אינו מצליח להבין שלא כל מי שלא חושב ומתנהג כמוהו ראוי שיזכה מנחת ידו. כל אחד שלא מסכים איתה תוך שעה קלה הופך לכופר, רשע, טיפש וכו' וכו'.

צריך לשים לדברים סוף ולבקש ממנהלי הפורומים השונים ברשת לחסום את המטרד.

אני מצטער שאני צריך לכתוב דברים כל כך קשים על אדם שאיני מכיר (מלבד כתיבתה) אבל אין להתעלם מהעובדות".

תוקן על ידי - ווטו1 - 10/10/2003 2:10:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 14:14 לינק ישיר 

מדוע שרבבת לכאן את עובדת היותה אישה? האם את סבורה כי הכותבים כאן חלוקים עליה משום שהיא אשה? האם את סבורה כי חלוקים עליך משום שאת אשה?

טעות בידך. לפחות על עצמי אני יכול להעיד כי בגלל נחיתות תרבותית עמוקה אני מרגיש צורך עז לחלוק על כל מי שהניק שלו מסתיים בת', זכר או נקבה, אדום שער או ירוק צפרניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 14:20 לינק ישיר 

י"י יקירי,

לא כך כתבתי.

כוונתי הייתה שהמסע של גינגית (לא אקח נפשי בכפי ואקרא לו מסע צלב) קשה יותר מן הסיבה הנזכרת.
ודומני שתוכל להסכים שעובדת היות אדם שונה באופן יסודי מרוב בני שיחו, עשויה לערום קשיים נוספים מלבד מהמורות הדיון כשלעצמו
ואין מה להרחיב בנושא.

ו.. איך ידעת באיזה צבע אני צובעת את ציפורניי? (-:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 14:40 לינק ישיר 

אני מסכים יש יש שוניים (רבים של שוני) המקשים על הויכוח, כמו רקע לימודי שונה.

אינני מסכים כי מין הכותב, מצבו המשפחתי והנפשי, צבע שערו, שם חית המחמד החביבה עליו או טעמו בריבה משפיעים על הדיון.

אני מסכים כי מצב משפחתי או נפשי עשויים להשפיע על מצב הרוח, וכך לקבוע את אופי תרבות הדיון. אולם, אינני סבור שזהו המצב בנידון דידן, בו שורש העימות הוא אידיאולוגי.

יום טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 14:50 לינק ישיר 

לא מסכימה פעמיים:

1. השונויות גם מקשות על הדיון, אבל גם מעשירות אותו ומפרות אותו. נחמד לדבר עם עצמנו מול הראי, אבל אולי יותר מעניין לדבר עם אחרים.

2. הההההכל נכלל. אנחנו לא מוח שמדבר עם עוד מוח. אנחנו כוליות שלמה המדברת עם כוליות שלמה אחרת. ובכלל זה נכלל כל מי שאנחנו ומה שאנחנו - ביוגרפית, אידיאולוגית, משפחתית, רגשית. ההההכל נכלל.

אולי שורש הדיון הוא אידיאולוגי, אבל מהו שורש האידיאולוגיה? בעניין זה אני נוטה לקבל ולו באופן חלקי את דבריו של המשורר טשרניחובסקי שצוטטו פה לא פעם:
"האדם אינו אלא תבנית נוף מולדתו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 15:02 לינק ישיר 

1. לא חלקתי על כך מעולם. נהפוך הוא. הסכמתי עמך כי אלה הם גורמים לקשיים.

2. אני סבור כי בשיח אינטיליגנטי ניתן למקד את הדיון בנימוקים שכלתניים בלבד, או לפחות לזהות גורמים אחרים כשאלה מופיעים. לפחות נתנחם בכך שגם אי הסכמה זו בינינו מעשירה את הדיון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 15:04 לינק ישיר 

ג'ינגי'ת אני בהחלט סבור שאין מקום להתקיף אותך אישית . חטא מי שעשה כן.
את לא מבינה למה אני מתכוון ודומה לי ששערותייך הג'ינגיות נפלו על עינייך.

נבדוק:

כופרים ...עונש כרת ... חשש לאפיקורסות ... מינות . להראות גודל הרשעות וגודל הכפירה.. לא ירחק בעיני כי הם אנשי ... ימח שמם וזכרם. מי שהם מכנים הרב (אולי הרפורמי) של הפורום שלהם.. אילו היה כוח בית דין יפה מזמן היו טמונים בבור תחתיות כדין מורידין ולא מעלין ... האם עלינו לדון אפיקורסים לכף זכות ? ...אלו מזיקים ממש ארס נחש בפיהם

אם תשפוכת המחראות המצוטטת לעיל מצויה במסגרת השיח הלגטימי ?
אם לאו, הואילו להעיפה ועכשיו.
אם כן, יפרדו נא דרכינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 15:11 לינק ישיר 

הוי בעל עגלה יקר, לו היית מבקש ממנה למחוק את הביטוים בשפה קצת יותר מכובדת, היו רבים יותר הסיכויים שאכן היתה עושה כן.

אבל למען עקרון הדדיות, מה ההבדל בין הביטוים אותם כינית בשמות כה חריפים לבין: "רגועה את גינגית ? הא ? יודעת היטב כי עת תיצלי באשה של גיהנום, עת יעלו זעקותייך ממעמקי תנור 8"???

ושוב נחזור לשאלה הקדומה "מי התחיל"?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.