בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2006 12:18 לינק ישיר 

מאיר,

ספרתי 50 תוים [תודה ניקל'] כולל הרווחים, אך אולי זה שונה לפי היחס שבין כמות האותיות וכמות הרווחים.

ניקלאסי העירני שבהעברת עכבר ניתן לראות את הכותרת בשלימותה, אך מ"מ יש חסרון אסטתי שזה לא נראה מיידית וכן לא יודעים ו/או לא שמים לב ו/או לא מתאמצים להעביר את העכבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2006 12:41 לינק ישיר 

הבזיק לי.

מר כי אתריה ומר כי אתריה.

באתריה דמר יש אכן חמישים תוים והעברת עכבר ושיפורים נוספים.

אנא במסורת גלשנא. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 05:28 לינק ישיר 

קורה שהפארק נופל בגישה האינטרנטית הרגילה ואז עדיין יש גישה דרך פלטפורמת מסורת ואולי גם ההפך. לכן כדאי לשמור על שני הלינקים לפורום -

רגיל: http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=1364
מסורת: http://bh.hevre.co.il/forum/forum.asp?forum_id=1364

למוטרדים מהפרסומות שנוספו בצד-
ניתן להתקין את לועס הפרסומות החינמי
http://www.admuncher.com/download.shtml

בברכה.

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 18/07/2008 17:59:45

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 04:06 לינק ישיר 

באשכול על הגר"א מוילנא שורבב דיון הנוגע לחוקת הפורום אע"כ מועתק לכאן עיקרו

ירוחםשם:

למנהל הפורום!!! יש בתקנת הפורום חוק ,

ב. יש להתייחס בכבוד לחז"ל ולחכמי דור ודור. יש להעניק תור "הרב" או "ר' " לכל מי שהוסמך לכך או למי שמוכר כתלמיד חכם, או שהוא נושא במעמד ציבורי מתאים

לי תקנתם את שגגתי , ודאגתם לציין זאת.
דין אחד אני רוצה לעני ולעשיר, לתלמיד חכם גדול הנקרא רב, כמו לעם הארץ ורשע הנקרא כך!

רב_סיינפלד:

ואילו אני מציע בהזדמנות קדושה זו לוותר על הסעיף בחוקתינו הק' הקובעת כי יש לכנות כל רב זכר אורטודוקסי בתואר ''הרב''.

למצער אני מתכבד בזאת לפרוש בפניכם רעיון השאוב מעולם המחשבים היכן שניתן להשתמש בכוכבית המציינת את ההנחה שהמינוח בתיבת החיפוש אינה שלמה.

לדוגמא:

*דן סגל*
*ישראל סגל*
*ישעיהו ליבוביץ*
*הינריך גרץ*
*חיים לייב מיימוני*
*ליאו בק*
*חיים שמולביץ*
*מיכי אברהם*
*דליה דורנר*

כל אחד יכול לתרגם את הכוכבית כפי שיראה לנכון ובא לציון גואל.

הכואב את צערם של ישראל

*געציל סיינפלד*

ירוחםשם:

הכל -רק בשביל לא לכתוב את התאר ר לרב גורן,
תנו לפחות כוכב אחד,
*דלי דורנר*- (רב אורטדוקסי זכר), זכתה לשני כוכבים,
ולרב גורן לא מגיע אפילו אחת??

מודה ועוזב

מואדיב:

ירוחם:

ע"ע Wild Cards

רב_סיינפלד:

חלילה וחס

בוודאי שמרן הרב גורן זצוקלל''ה זכאי לכל מיני כוכביות שבעולם שיציינו את גדלותו בתורה ואת שאר תאריו הרבניים, האקדמים, והצבאים.  אלא שהרחקתי את דוגמאותי.

הסעיף בחוקותינו גורם להסטת דיונים ממסלולם.

ירצה החבר שוטונג להרצות את רעיונותיו על הרב גורן, יתכבד נא ויפרוש את מרכולתו באשכול אחר.

mzohar:

*סיינפלד, רעיון נחמד! חבל רק שאנשים יבינו את הכוכביות כצינזור. אגב ברוח זו אפשר להשתמש גם בסמנים <, >, <> שפירושם גדול (גודויל) מ-, קטן מ-, שונה מ-. לדוגמה: שמעתי בשם >*דורנר*, *גורן*< ו<>*מוילנא* ש.. . (מי האיש??..) תוקן על ידי - mzohar - 07/10/2007 13:13:40

ירוחםשם:

רב סיינפלד**
על תקדים שהיה לי כאן, כשלא הוספתי את התאר רבי,  מנהל המשנה תיקן אותי, על האתר, ושאלתי הצנוע, מדוע האיפה והאיפה?

אמשלום:

[*סיינפלד,

אני רוצה להודות לך על חשיפת התשמ"ד השוביניסטי מאחורי חוקת הפורום הכביכול א-מגדרית וא-זרמית.

בחוקת הפורום, כתוב - "יש להתייחס בכבוד לחז"ל ולחכמי דור ודור. יש להעניק תור "הרב" או "ר' " לכל מי שהוסמך לכך או למי שמוכר כתלמיד חכם, או שהוא נושא במעמד ציבורי מתאים".
טקסט א-מגדרי בעליל, המרמז על יחס שוויוני כביכול לנשים ולגברים תלמידי חכמים ורבנים, ובתוך כך גם, כמובן על יחס שוויוני כביכול לזרמים השונים.
אבל המילים והלשון אינן מכסות על הכל, וברור כי הרמזים הללו לא מצליחים לצבור מעמד אכיפתי בכתבי החברים השונים בפורום. את הלך המחשבה הזה הצלחת לחשוף בדבריך הנכוחים -  "הסעיף בחוקתינו הק' הקובעת כי יש לכנות כל רב זכר אורטודוקסי בתואר ''הרב''." כלומר, רוב הכותבים מבינים את החוקה ומקבלים אותה הלכה למעשה רק באשר לת"ח שאיתרע מזלם להיות גם זכרים (ל"ע) וגם אורתודוקסים (ר"ל).

צעד קטן לכבוד *סיינפלד. צעד גדול לעצכ"ח. מצעד גאוה לתשמ"ד!]

מיימוני:

אמשלום

החוקה אינה א-מיגדרית וגם לא א-זירמית...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

אמשלום:

[מיימוני,

באמת?! אני בהלם! ]

רב_סיינפלד:

עוד ראיה להבחנתי משכבר הימים שיש אנשים שקל להם למחוק חלקים גדולים מהקנון היהודי מבלי להתחשב בהיבטים הפרקטיים של מחיקה זאת, מאשר להחליף את צבע חולצתם או את טקסטורת כיפתם - ובמקרה זה מלהרגיז את קוראות בית נאמן.

------------

ונאמן לעקרון הגפרסוני, הריני להודיע בשער בת רבים כי ביום תורנות הניהול שלי אשר חל ביום ראשון בשבת אני אמנע מליישם את החוק האנרכוניסטי שנקבע עת הלכו מייסדי הפורום לקנוסה בכדי לרצות את קנאי בח''ח, ואשר לענ''ד כורת את הענף עליו הפורום יושב.   ב''ה, פורומינו חי קיים ובועט כבית מדרש עצמאי ואינו זקוק לשום תעודת כשרות ממועצת הקרדינלים של בח''ח או של כל גוף ישות אחרת הסבורה כי יש בידה את המונופול על האמת.

ועדיין אני מצפה בכליון עיניים ל*מיימוני* בכדי שיפרוש בפנינו מסכת הנמקותיו על החסינות הקדושה המוענקת למח''ס עלינו לשבח ולכל מוכתרי הוועדה הרוחנית של יתד נאמן כאן במשכן התבונה הטהורה.

שאלה תמימה: ומה דינם של *חיים ויטאל ושל *אברהם אבולפיה?

ועוד יש להוסיף כי אינני נושא שום דגל מרד בחוקה הק' אלא אני באמת ובתמים לא יודע איך לישם את החוקה לאור חזונו של *מיימוני ובה בעת לקיים את הדיבר הראשון בחוקת הפורום אשר ציוותה לנו את היושר האינטלקטואלי המכתיב דיון עניני ללא פניה לסמכות הוועדה לעניני תארים של יתד נאמן.  

*געציל סיינפלד*

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 08/10/2007 4:16:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 08:01 לינק ישיר 

למען הבהר; מובן/רוח סעיף החוקה במקורו כאשר יושם עוד טרם נוסח [ודו"ק] היה שלא לבזות שום אדם, ללא כוונות מגדריות ו/או מגזריות. לכן גם אם מדובר ברב/רבה שרק נקבע שמו הרווח בפיות בני אנוש בליווי תואר מקדים, גם אם גדולים הימנו לא זכו לתואר, יהיה עלינו להקפיד על שמירת כבודם [וזה כולל את ר' חיים ויטל שראוי לתארו, גם אם באותה שורה נאשימהו במישרין או בעקיפין בפשעים ואין אדם-מיימוני נתפס בשעת-בנושא כעסו]. כן למשל יש להמנע מדילוג התואר אמא תרזה ללא תוארה אם תהיה פחיתות כבוד בהשמטת תואר זה שזכתה לה ביושר, [למרות שהוענק לה ע"י הוותיקן ולא ע"י מועצת רבני צוטנג].

כמובן שלצוטנג וכדומה תהיה זכות לפתוח אשכול על תורת התוארים בשאלה אם יש לכל אחד לצמצם את מתן תואריו לפי נוהג מסגרתו הסגורה או לפי הנתפס בכלל האנושות ואולי יהיה הדבר תלוי במתאר. כמו כן ישנן עוד נקודות להתחשבות בנושא כמו:

א. כאשר לא נקבע תואר
קיימים בני אדם שאין חוסר תוארם פקפוק בגדלותם [לא מבעיא משה רבנו אלא אפילו יענקל רדישקובר וכלל הרבנים שבעידננו מכונים ללא תואר ויש כאלה שכך מרצונם המפורש] אלא שמסיבה זו או אחרת אינם מתוארים אף בפי מעריציהם וחסידיהם. לכן יהיה זה מגוחך שהמקפיד לתאר את רבותיו יהיה עליו לתאר את אלה [ולא רק את אבות האומה בתור ר' אברהם, ר' יצחק ור' יעקב -שסביר שתואר זה בושה להם- אלא אף את חיים סולובייציק -בני הגרי"ד והגרי"ז- ואת ידידותינו הרבות] בתואר ר',
ב. בהקשר טרום תואר
ישנם כותבים שהם יחסית מבוגרים וחיים בזמן ובעולם שטרם זכה המתואר לתוארו ואליהם קשה לבוא בטענות כאשר מכנים אדם ללא תוארו. כן אם מדובר בהקשר זמן טרם זכה המתואר בתואר. הרי מגוחך יהיה לתאר לידת כ"ק מרן כאילו נולד עם תואריו! [בפורום סמוך הבאתי דברים בשם מי שלמד עם האחים סגל ולכן השמטתי את התואר ר' דן שסביר שהייתי משתמש בו בהקשר רגיל.]

אי לכך ולמרות שמחינוכי להוקיע את מי שעושה את התורה פלסטלינה ולהחשיב את הרב גורן ככזה, נוח לי יותר שלא לכנותו בתואר רב, תיקנתי בהודעת צוטנג והוספתי את התואר וייש"כ לירוחםשמ על ההערה הנכונה.

תוקן על ידי עצכח ב- 08/10/2007 14:28:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 08:58 לינק ישיר 

וטו,
"לא מבעיא משה רבנו"???

רבנו הוא שמו???? [אולי קיצור מרבינוביץ'???]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2007 09:07 לינק ישיר 

.

וגדול מרבן - שמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 10:17 לינק ישיר 

** ווטו**
עדין לא הבנתי מדוע אותי תיקנו בזמנו, ואת כבודו של הרב גורן- לא שהוא צריך את הכבוד- לא טורחים לתקן???
אני הוא שצריך , את ההגינות ואת היושר של מנהלי הפורום!!

השכן
השאלה כבר נשאלה כאן- שם התאר קודם לשם, אומרים -הרב גורן ולא- גורן הרב וכד'
מדוע אצל משה השם הוא לפני שם התאר- משה רבנו- ולא רבנו משה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 11:32 לינק ישיר 

ווטו,

אני אדם שדבק בחוקים ומסור לשלטון החוק, ולכן אני מבקשת להבין את ההנחיות, כדי שלא אסטה ח"ו מדרך הישר הפורומית -
במחילה, לא הבנתי את סעיף א'. האמנם אתה מסביר שיש אנשים שאין להם תואר (אבל הדר יש ויש), ולכן לא צריך לכנותם בתואר? האם הבנה כזו דורשת הסבר, או שמא לא הבנתיה לעמקה?
ועוד - כדוגמא לאנשי הדר כאלה אתה מביא את אבותינו הקדושים הגאונים (אברהם, יצחק ויעקב), את חיים סולובייצ'יק ואת "ידידותינו הרבות" בנשימה אחת! הכיצד? הרי ארבעת הראשונים מתאימים לדברי מואדיב כאן ("גדול מרבן שמו"), ואילו האחרונות (טפו) לא זכו להגיע לדרגה זו, ואיתרע מזלן להקרא "רבה"! שאלתי היא - האם עלי להתייחס אל "ידידותינו הרבות" כאל "גדול מרבן שמו" למרות שיש להן תואר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 11:36 לינק ישיר 

אמשלום,
חלילה לא נתכוון וטו להשתמש בתואר הריפורמי הנלוז!
טעה ונתכוון לכתוב "ידידותנו שאינן מעטות", והתעקם עליו הכתוב.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2007 11:42 לינק ישיר 

.

... זַעֲקַת סְדֹם וַעֲמֹרָה כִּי-רָבָּה ...

(מצטער, לא הצלחתי להתאפק... )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 11:47 לינק ישיר 

.

המממ

כמובן, ניתן לטעון כנגדי כי "משה וכל בני ישראל לך אמרו שירה רבה",  אך אם כך יאמרו כנגדי, אזעיק מייד את דוד ויואב ("ויך יואב את רבה ויהרסה...").

אולם אינני דוגל באלימות, אני מעדיף ליצנות, ולכן אזכיר כי "פתגם המלך אשר יעשה כי רבה...".

אבל הכל קטנוני ונובע מקוצר דעתנו. הבוקר למדנו בדף היומי את דבריו של רב יוסף, שהיה - כידוע - בן הזוג של רבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 12:29 לינק ישיר 

אמשלום,

אין כאן כוונה להדר שב"גדול מרבן שמם/ן" אלא לכל סיבה שתהיה לכל תואר שיהיה, שלא יהיה העדרו זלזול באדם  [בכוונה או שלא בכוונה]. זו ההקפדה מצד העיקר שביסוד חוק הפורום. לכן גם אם למשל המתואר נמצא בחוג שיזלזלו באחד מתואריו, שם ראוי לדלג עליו [כמו אם היו קוראים לבמה בכינוס בני ברקי את הרב ד"ר מרצבך וכדומה]. חושבני שחושבינו היקרים אינם צריכים לשולחן ערוך בנושא אלא העיקר הוא לטעת בלב ובמקלדת [לקיים את הבלתי נאמר: "וידעת היום והשבות אל לבבך ואל מקלדתך"] את עקרון כל התורה של הלל.

צודק השכן בראשונה ולא באחרונה.

אכן ב"רבנו" של משה טעיתי טעות מועטה במקלדת כי לא התכוונתי לתואר אלא לכעין שם משפחה רבינוביץ [או עמרמוביץ כפי שנדמה שהיה בקול קורא שהתפרסם משמו בפורום] שהרי קוראים לו גם משה בלי רבנו. [ולמה אך טעות מועטה? כי היום אם מישהו יאמר את שמו הפרטי של אדמורו וגדולו ויוסיף לכך רבנו, זה עדיין יהווה זלזול.] אך ב"רבות" [בנות עשו חיל] התכוונתי לתואר שיש להן ובכל זאת אין כאן הזדהות עם המערכת המכתירה אותן וכמו שנקטתי לגבי האם תרזה מקלקוטה זצ"ל וכמו שיש לנקוט כלפי אלה שה"מונסיניור" נהיה חלק משמם.

[שאלוני באישי על סיבת ההקפדה על נקיות הלשון בפורום יותר מבכל הקשר אחר. תשובתי היתה שאין להקפדה זו קשר עם נורמות אישיות כהלכה ו/או שלא כהלכה, אלא לשמירת מקסימום המיקוד בענייניות הדיונים כשלעצמם וכל עירוב מתחומי האיד והאגו מסיט ממיקוד זה.]

תוקן על ידי ווטו1 ב- 08/10/2007 12:33:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 13:05 לינק ישיר 

ווטו,

אני מודה לך על ההבהרה (וראוי היה לכתוב אותה דוקא באשכול זה, שכל כולו לא בא אלא לדברים כגון אלה, ועל כן שמו). עכשיו ברור לי, כי צירופן של "ידידותינו הרבות" מתאים יותר (ויש שיאמרו שאין מתאים ממנו) לרשימה הכוללת את אמא תרזה ואת נושאי התואר "מונסיניור" (שהרי כל בר דעת יבחין מיד, ש "רבה" בא מאותו השורש העברי של "אמא תרזה",  ורחוק כמרחק מזרח ממערב מן התואר "רב" המשמש בקהילות יהודיות שונות). אכן, הוקל לי. תודה.

ואסיים בברכת - רבות בנות עשו חייל והטלית על כולנה.
ואומר (לעצמי ובשקט, שהרי  קול באישה וגו') - אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2007 13:17 לינק ישיר 

הרב* אמאל'ה***,
נהניתי.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.