|
|
| נשלח ב-8/10/2007 14:17 |
|
| |
אמשלום,
זו לא פעם ראשונה שאת מנסה לקלקל לי את הדיפלומטיקה [כמסתברא בעבר]. אך כאן לא אתחמק ואדגיש שאין בין הזדהותי עם מוסמכותו של תואר עבורי לבין הערכה אישית לנושאו ולא כלום. במילים אחרות, הייתי מעדיף לקנות אוטו משומש מאמא תרזה מאשר מהרבה רבנים שעם תוארם אני מזדהה בעל כרחי מבחינה מגזרית-פוליטית-מועדונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 15:28 |
|
| |
מעשה ברב חשוב שחתם בכל מכתביו ומנשריו את שמו ושם משפחתו ותמיד הוסיף תואר 'הרב' לפניהם.
שאלוהו מקורביו ואשי ביתו "מפני מה הרב כותב על עצמו 'הרב', האין בכך מן הגאווה?"
ענה להם הרב: "'הרב' הוא הכינוי הכי פעוט ועלוב שיש לאדם, כ"כ הרב אנשים 'קטנים' משתמשים בו וגם אני הקטן נמנה עליהם"..
וע"ז כבר נכתב בדברי הימים ב' פרק כ' פסוק י"ב:
אֱ-לֹהֵינוּ, הֲלֹא תִשְׁפָּט בָּם, כִּי אֵין בָּנוּ כֹּחַ, לִפְנֵי הֶהָמוֹן הָרָב הַזֶּה הַבָּא עָלֵינוּ וַאֲנַחְנוּ, לֹא נֵדַע מַה נַּעֲשֶׂה כִּי עָלֶיךָ, עֵינֵינוּ
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 18:54 |
|
| |
ועל כך נאמר: וסלחת לעוונינו כי רב הוא.
|
|
| נשלח ב-8/10/2007 21:33 |
|
| |
הבהרה
תהלים פרק כה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי: כי רב הוא
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 08/10/2007 21:54:06
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2007 01:29 |
|
| |
קיבלתי באישי:
...
אני מבקש ,אם אפשר,ואם אתם מתייחסים לדבריו של אדם כלשהו,להביא את דבריו
של אותו אדם,ולנסות להסביר בהרחבה עד כמה שאפשר,גילי צעיר ואשמח להעשיר את
הידע בהגות מכל הסוגים.תודה.
*** השבתי:
...
לגבי הבקשה החשובה מאד להבהיר שיטות ורעיונות, אני סבור
בדיוק כמוך! אני גם משתדל להבהיר כל דבר שאני כותב עליו. יש כאלו שאינם
טורחים לעשות זאת, אבל אולי יש ללמד זכות שאינם יודעים כמה בדיוק צריך
להבהיר על כל דבר.
יהיה זה כלל חשוב עבורך: תמיד אפשר לשאול! גם אני שואל כל פעם שאיני יודע.
יש לנו גם אשכול לכסיקון, נמצא במועדפים, שבו מבהירים כמה מונחים שנשתגרו בפורום והם גם מרמזים על שיטות מחשבה של משתתפים ותיקים.
וכרגיל, מה שלא ברור אנא שאל, שאל, שאל. לעתים אדם פוחד
לשאול ובסוף מתברר ששאלתו היתה פותחת למי שהביע את הרעיון אפיק חדש שבכלל
לא חשב עליו...
אז, אנא!
במיוחד: אל תסתפקו בהפניה לספר. ראה במאמרו המופלא של פלוני בספר של... וכי לכל אדם יש את הספר הזה, או גישה לספריה אוניברסיטאית? סכמו בקיצור את הרעיון לכל הפחות כדי שהשואל והקורא יהיה להם בסיס להחליט אם להתאמץ להגיע עד שם.
תרגמו לעברית כל קטע בארמית/אידיש/שפות אחרות. השפות הרשמיות בפורום הן עברית ואנגלית בלבד! (עד שיבוא רבנו סיינפלד ויערער על הסעיף הזה בחוקה, סמיילי).
הבהירו מושגים מוקשים וטכניים. (רצוי בהערת שוליים או בסוגרים כדי שמי שיודע יוכל לדלג).
תודה מראש!
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2008 15:02 |
|
| |
קורה שמתחברים בניק להיידפארק [ע"מ לכתוב הודעה או להיכנס לתיבה האישית] ובהקלקה הבאה מנותקים שוב ומתבקשים להתחבר וחוזר חלילה.
יש עצה והיא ללחוץ על איזה ניק שהוא בפורום ולבחור ב"שלח הודעה פרטית" ולשלוח הודעה פרטית משם ואז נתפס הניק. [למען לא להטריח את הזולת בהודעה ניתן להקליק מלכתחילה על לינק עצמו או להחליף לניק עצמו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2008 15:26 |
|
| |
בס"ד
הליבון שנעשה בסוגיות בפורום עצכ"ח הוא חשוב מאד לבירור האמת
וגם מחכים אותי הדיונים כאן,בהרבה נושאים מצאתי מכנה משותף עם חלק מהכותבים ויש מקומות שהגענו לעמק השוה להפך מי שלא חוקר דברים לעומק הוא שמגיע לכפירה ואחרי עיון באמונות ודעות לרבנו סעדיה גאון ז"ל בתרגום ר"י אבן תיבון ז"ל הגעתי למסקנה שמי שלא
בודק את הדברים לגופם וחוקר אותם בצורה שכלית הוא שבסוף יוצא לידי כפירה והשכל הוא המתנה היקרה שהשם יתעלה נתן לאדם ויש להשתמש בו בתבונה בעמל התורה וחקר הסוגיות הנידונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 19:11 |
|
| |
שי
איקון ירוק מאד!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 19:13 |
|
| |
מצאתי בפורום אחר אצל כותב שאינו נוהג לכתוב כאן (תמהני http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2436836&forum_id=771 ) . ואני מעתיק:
בתקופת עלילת מענדל בייליס היו מי שהכינו מכתב מפורט
ומסביר מדוע איננו אשם וזו סתם עלילה וכו', ושלחו את זה לממונה על התיק.
היות והמכתב היה משכנע, והמערכת המשפטית שם לא היה להם מה לענות, הם שמו
לב שאת הבול על גבי המעטפה הדביקו בצורה הפוכה, דהיינו עם הראש (כנראה של
הצאר דאז וכדומה) כלפי מטה, ועל כן הם טענו שזו בגידה במלך, ואינם יכולים
להתייחס למכתב (אולי אף תבעו את ה"בוגדים").
סיפור זה הביא הרבי
מליובאוויטש כדוגמא לכך שיש כאלו שכאשר אין להם תשובות הם מנסים כל מיני
דברים צדדיים דוגמת "תואנה הם מבקשים" וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 02:19 |
|
| |
א_ב_ג_ד:
בהזדמנות זאת אודיע חגיגית שהחלטתי שלא להמשיך לכתוב כאן בשלב זה. צר לי שההנהלה בחרה לשנות את כללי הפורום ולמחוק הודעות משנים קודמות תוך המצאת כללי דיון חדשים שכלל לא נהגו כאן בעבר. אני מניח שהסיבות להתנהלות הזו ברורות לכל - שינוי הכללים בצורה לא שוויונית ולא הוגנת דווקא למי שמייצג דעה פלונית. אמנם כתבתי לפני כמה שבועות שאמשיך לכתוב כאן למרות מחיקת הודעות באופן לא שוויוני וללא אזהרות, אך במחשבה שניה נראה שבנוסף לעצם ההפרעה הזו יש בה בכדי להוריד את ערך הכותב בעיני הקורא, ובאופן טבעי ומטעה גם את ערך הנכתב.
אני מאמין ומקווה שבתקופה מאוחרת יותר אעלה לאינטרנט את התוכן שחשוב לי להעלות, הן בעניין הפורום הזה בכלל והן בעניין טענות חלק מאנשיו בנושא הקבלה בפרט. אני לא פוסל את האפשרות שעוד אשוב לכתוב כאן.
לכל מי שבאמת חושב שיש בפורום הזה טענה כנגד חכמת הקבלה שלא נענתה, או שיש טענה כזו בכלל, מוזמן בברכה ובשמחה לפנות אליי בתיבה האישית ואשתדל לענות לו בהקדם האפשרי. ללא קשר לעניין המחיקות הזמן שלי ליד מחשב הצטמצם מאוד ולכן ייתכן שתגובה תתעכב מעט.
מקווה ש"בקשתי האחרונה" מהנהלת הפורום שלא לצנזר את ההודעה הזו ולהניחה שלמה תיענה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 02:25 |
|
| |
אבגד
אין יסוד לטענתך וממילא למסקנותיה "שההנהלה בחרה לשנות את כללי הפורום ולמחוק הודעות משנים קודמות תוך המצאת כללי דיון חדשים שכלל לא נהגו כאן בעבר."
אם תבדוק בעבר לשעבר תמצא שכללים אלה נהגו מאז ומתמיד וביתר שאת אלא שלאחרונה רפתה השמירה בין מחוסר זמן ובין מכך שהופנמו הכללים ע"י רוב הכותבים למשך תקופה ארוכה מדי לצערנו עד שהגיעו המים העכורים שחדרו כמעט לכל הודעה של כותבים מסוימים, עד נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 14:36 |
|
| |
עצכח
וודאי שיש יסוד לטענתי ומי שעקב אחר הדיונים שכאן יודע שמדובר בעובדה.
אפשר להציג המון דוגמאות שיוכיחו את דבריי ואחת מהן תמצא באשכול "אמונה בקבלה - חובה, היתר, איסור" בדף השישי בהודעה מספר 11 שהועברה לשם בתאריך 24/3/2008 ע"י אחד המנהלים. לפחות שני מנהלים היו ערים למה שהתנהל באותם הימים. למרות זאת לאחר כמעט חצי שנה הוחלט לשנות את ההודעות שנכתבו אז, אפילו את אותה הודעה שהמנהל העתיק.
א. אתם שיניתם את הכללים והחלטתם למחוק הודעות שבעבר אפילו לא העירו עליהן.
ב. עשיתם זאת ללא אזהרה.
ג. עשיתם זאת באופן לא שיוויוני.
ד. דווקא מצד ההנהלה ראינו עלבונות אישיים ודווקא שם היה נראה שבוערת החמה.
אפשר להניח שחשבתם ששימוש בביטויים קשים ועקיצות משחק בד"כ לרעתו של המשתמש בהם ולכן התעלמתם מהם לזמן מה, אך כשהגיעו מים עד נפש והיה נראה שביטויים אלו באים יחד עם מענה ענייני ומוחלט החלטתם לפגוע בכותב בעזרת מחיקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 15:28 |
|
| |
אכן טעינו שלא נזקקנו באותה הדחיפות למחיקת סגנון שלילי כפי שנזקקנו למניעת היסח האשכולות, כי לא היה לנו ככותב הזה החוזר ושב על ..... כמעט בכל הודעה והודעה שלכן הנחנו שירגע ואז ניתן יהיה בקל לתקן בהזדמנות קרובה. אך מה שקרה שלא הרפה והתאספו כ"כ הרבה הודעות כאלו שגם כעת אחר שעות של עבודה עדיין נשאר מן ה... הזה.
[ברור שאין לתיקונים ולמחיקות קשר עם נושא הויכוח שהרי רב הכותבים באותה עמדה של הכותב והודעותיהם לא נוגעו כלל. דווקא מחקן ההנהלה במחיקות אלו מאמין בקבלה כחלק מהתורה המסורה לנו. אמנם ישנן עוד הודעות הדורשות תקון אלא שרבה העבודה ביחס לזמן העומד לרשותינו. מכאן בקשה לכלל הכותבים לקיים את המאמר: "מוטב ישליך עצמו מחוץ לפורום ויוותר על מלחמות קודש ואל יכתוב בסגנון תוקפני, מעליב ומתנשא" - עצכח מס' הבהרה דף י"ט הודעה ט"ו]
להוכחה מהעבר יש לבדוק בהודעות כותבים שגם כתבו כך [אם כי לא היו בכמות ובתדירות כזו]. אם אינך מכירם, נוכל לבקש באישי את הסכמתם ולהעבירן אליך.
מצידנו תם הנושא לאשכול זה ואם תבוא כאן מילתך האחרונה ויהיה מה להשיב עליה, נעשה ונשתמע באישי.
שבת שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 16:49 |
|
| |
עצכח
התירוץ הזה היה מתקבל בשעת הדחק לו היתה בזמנו הבהרה או אזהרה ברורה. לא רק שלא היתה אלא שגם אז היה מי שדאג לצנזר מעט סגנון והוא לא טרח להודיע על כך שמתוכנן צנזור נוסף ושיש צורך לשנות את הסגנון. אם היה עושה זאת הדברים היו נראים אחרת.
אם זוהי תגובת ההנהלה לדבריי אז בהחלט גם מבחינתי הנושא הזה תם. כנראה שגם בנושא הזה לא תהיה הסכמה בינינו.
|
|
|
|
|