בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2002 13:54 לינק ישיר 

שתהיה בריא ווטו,

אוי הצחקת אותי עם החביתה שלך
.

הרשו לי חבריי להביא תיאור הממחיש את הרעיון (לכן לא תגנו אותי שאני סוטה מענין הפורום).

תארו לעצמכם מפגש פוליטיקאים לעשית חביתה. אחד מביא את הכסף, אחד את הביצה, אחד לחץ על כפתור המעלית עבור מביא הביצה, אחר מביא את הגפרורים ואחד מדליק את האש, אחד מביא את המלח ואחד מולח, אחד מספק את חדר האוכל וכו' הרי ערב בחירות יצוצו לנו 120 אבות להצלחה הזאת. (כמובן שאם תישרף החביתה, יהיה הכישלון יתום
).

אבל ברצינות, הרעיון הוא נפלא. זה מוסר השכל איך שהאדם הסטנדרטי לא שם לב שבחירתו היא אך בורג קטן במערכת כה מורכבת וטופח לעצמו על חזהו "אני" "אני" "אני"!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2002 11:24 לינק ישיר 

לפורום עכ"ח!

אין אמיתי כפורום עכ"ח
אין בריא כפורום עכ"ח
אין גאוני כפורום עכ"ח
אין דרוש כפורום עכ"ח
אין הגון כפורום עכ"ח
אין וואו כפורום עכ"ח
אין זך כפורום עכ"ח
אין חכם כפורום עכ"ח
אין טוהר כפורום עכ"ח
אין ישר כפורום עכ"ח
אין כבד כפורום עכ"ח
אין למדני כפורום עכ"ח
אין מלמד כפורום עכ"ח
אין נבון כפורום עכ"ח
אין סולידי כפורום עכ"ח
אין עיוני כפורום עכ"ח
אין פתוח כפורום עכ"ח
אין צודק כפורום עכ"ח
אין קידמה כפורום עכ"ח
אין רציני כפורום עכ"ח
אין שכלי כפורום עכ"ח
אין תורני כפורום עכ"ח

יישר כח לעכ"ח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 00:58 לינק ישיר 

אם כבר הבאת לנו הלל נחמד שמסודר לפי האלף בית, אנצל את ההזדמנות לשאול מה עניין מצאו בעלי התפילה לסדר את התפילות בצורה סימטרית, כמו למשל תפילת "אשרי יושבי ביתך".

תוקן על ידי - בוגיעלון - 5/30/2002 1:02:47 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 01:02 לינק ישיר 

כל מה שיותר יפה [מתאים-הרמוני-אחדותי] מטביע יותר את רושמו בראש ובלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 01:11 לינק ישיר 

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 01:18 לינק ישיר 

תמהני עליך ווטו, שאתה מערב סנטימנטים בעניין שכלי?

אם אראה דבר שהוא מעוגן בשיא האסתטיות זה בהכרח משכנע את אמיתותה?

אני נוטה יותר להגיד שב"אשרי" הסימטריה באה לשם סימטריה ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 08:22 לינק ישיר 

בוגי,

כשאתה אומר "זה לשם זה" הכוונה "לשמה" של הפעולה שהזכרת רבות [באשכולך דיון על היהדות]. לדוגמא, כשאומרים שמישהו אוכל לשם אוכל זאת אומרת שהוא חפץ בפעולה זאת של אכילה, דהיינו כליון דבר בהימזגו לגופו [דרך הכנסה לפה, לעיסה ובליעה שזה "כדרך" האכילה].
כך כשאתה אומר סימטריה לשם סימטריה הכוונה ליושר ההרמוני המתבטא ב"סי-מטריה" דהיינו אחידות מימד המדידה המקומית.
זו עובדה יבישה ללא סנטימנטים שההרמוני [שמכללו הסימטרי] נקלט בזרימה קלה, נוחה וטובה יותר לדעת האדם. הרגש המתלווה הוא צ'ופר המגביר את "וואליום" המודעות שלפעמים עוזר ולפעמים משבש, אך זה כבר נושא אחר של שכל ורגש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 08:37 לינק ישיר 

קוני,

ברוך שובך למתכונת הנוכחית ותודה על שירך [בוגי, מלשון ישר-סימטרי, גם שיר-צמיד עגול הוא ישר כי בעיגול לא נפסק קו היושר].

יתעודד המעודד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 14:28 לינק ישיר 

לכל החברים,

הניסיון מראה שכאשר הפורום מתפזר למדי הרבה אשכולות, ישנה מעלה מחד שהנושאים מתגוונים, אך מאידך חסר דיון מרוכז ואינטנסיבי.

אי לכך אני מציע שנשאיר רק עשרה אשכולות פתוחים בעת ובעונה אחת. זאת אומרת שברגע שנפתח האשכול האחד עשרה נסגר אשכול קודם. האשכול שייסגר יהיה זה הפחות מעורר עניין.
גם לאחר היסגרו ניתן לעיין בו ולהעתיק ממנו וגם לפותחו מחדש אם ישנה דרישה. הסגירה פירושה רק שלא ניתן להוסיף בו הודעות חדשות. כך יתרכז הדיון בעשרת האשכולות הפתוחים.

מה דעתכם? וניישמנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 16:06 לינק ישיר 

קדימה!

לשם ניסיון זה לא יזיק, ננסה את הצעתך, ווטו, ואח"כ נהיה יותר חכמים לשפוט מה יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2002 19:42 לינק ישיר 

חיובי בהחלט. ראוי לרכז את הדיונים. ואז אולי נספק גם את אאורלינו.

תוקן על ידי - בוגיעלון - 7/8/2002 7:09:55 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2002 00:50 לינק ישיר 

אני הייתי מציע שנרכז את המסקנות העולות מכל אשכול, ונציג אותן כפתיחה של אשכול חדש. זאת באם המשתתפים יחליטו שזה נושא מעניין.
למשל, בסיכום אשכול זה, או כל אשכול שהוא, מישהו יסכם את הדברים העיקריים שנאמרו באותו אשכול, ואז אפשר לקיים מעין הצבעה. אם שלושה ומעלה רוצים לדון בו, מעתיקים את ההודעה המסכמת לאשכול חדש ונועלים את הקודם. אם לא מעוניינים, ואין תוספות משמעותיות, מסתפקים בסיכום ונועלים.
מי שיסכם יכול להיות וטו, אני (מתנדב בהיסוס), או כל אחד בתורנות, או בעל האשכול שפתח אותו.
מה דעתכם?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2002 07:45 לינק ישיר 

"קריינא דאגרתא איהו ליהוי פרוונקא".

[ביטוי תלמודי ארמי האומר שקורא האיגרת הוא יהיה השליח להובילו. הכוונה המציע יקבל את עול יישום ההצעה.]
רעיון טוב וראוי שכל אחד יעשה כן לאשכולו. ניתן כמובן לדון על ניסוחו של כל סיכום.

לגבי מה שאמרת על פתיחת אשכול "בן" [או "בת" אבל אשכול הוא לשון זכר] לאחר הצבעה, חושבני שיקח מדי הרבה זמן עד שיוחזר הקלפי למטה. נראה שעדיף שניקח את כל הסיכומים שהם מאותו ענין [וישנם כאן רבים כאלו] ונפתח להם "בן" משותף.

אתחיל באשכולות שלי. את אשכול ההבהרה אחלק לשנים. אפתח אשכול להודעות שבפתיחתו יסוכמו ההודעות שב"הבהרה" והחלק השני סיכום הרעיונות שהובאו בו לשלבו באשכול חדש.

הכל "בלי נדר" לפי הזמן וכלל האנרגיה העומדים לרשותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2002 10:03 לינק ישיר 

אני מקוה שאצליח במשך השבת או אולי בתוספת כמה ימים, לערוך סיכום כללי ומשלב מכל מה שהוצע בפורום. נראה שבזה ינוצל החומר במירבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2002 19:04 לינק ישיר 

הערות כלליות!

א. אני מתנצל על שלא קיימנו את כוונתנו לסכם ולסדר את אשכולותינו.

קצב התעוררות נושאים חדשים מונע זאת מאתנו. הבעיה של ריבוי כמות ידע טרם סידורו הבסיסי, מובאת כבר בגמרא [ע"ז י"ט.] "יודעים חכמים את הדבר ועוברים עליו".

דווקא ייחודיותו של הפורום הזה הוא בארגון בסיסי הידע, אבל מהיותו פתוח לרבים, לא ניתן, וחששנו שגם אולי לא כדאי, להגיע להסכמה כללית שעכשיו "הפורום סגור לכמה ימים עקב עבודות תחזוקה". בכל זאת איני מתייאש מהתקוה לסיכום ממצה ומדויק.

ב. אשרי פורומנו שהוא נקי מרכילות [כך אני מקווה, כי ייתכן שנכשלים גם ברמיזה פה ושם].

ג. הודאה אישית למשתתפים אשר מפרים את מחשבתי ואת ביקורתי העצמית. [איני מתיימר שאני נמצא פה למען זיכוי הרבים, כי זה דבר שצריך לבוא מתוך סדר העדיפויות שמזמן השם לאדם. ענין זה ראוי אולי לאשכול בפני עצמו.]

תוקן על ידי עצכח ב- 10/05/2007 9:55:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.