|
|
| נשלח ב-18/7/2008 18:45 |
|
| |
אבגד
אני מתנגד גמור לכל דעותיו , אבל יש מקום להרהור שני מצד ההנהלה, הכלל של- אין עונשים אלא אם מזהירים- עומד לצידו,
הרהורי תשובה ותשובה גמורה,- מעבירים את רועה הגזירה, תנו שאנס לשלום! שבת שלום.
מספרים על דוד לוי בהיותו שר - פנה אליו אחד מיוצאי מרוקו וז'וז'ו שמו- בקובלנא שלא קיבלו אותו לטכניון, בגלל מוצאו.
טרח דוד לוי ונסע לדיקן הטכניון, ובקש לדעת- מדוע ז'וז'ו לא התקבל לפקולטה לפיסיקה?
ראה כבוד השר- אמר הדיקן- ז'וז'ו לא יודע חשבון פשוט!
אדוני הדיקן- אולי תיתן עוד צ'אנס לז'וז'ו!.
בבקשה- ז'וז'ו- כמה זה שנים ועוד שנים, הרהר ז'וז'ו ואמר 4 אדוני.
אמר דוד לוי- תן לו עוד צ'אנס
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 00:32 |
|
| |
אגב, כעת שמתי לב שנמחקו גם הודעות שלמות שלי ושל אחד המשתתפים. מעניין שכשמתנגדי הקבלה גילו את עצביהם וחוסר איפוקם באופן בוטה ומוגזם ההנהלה העדיפה למחוק את כל ההודעה והתגובה לה ללא שום הבהרה שנכתב שם משהו, ולא לצנזר ולכתוב תחתיה את ההבהרה: "משפטים/מילים שלא מתאימים לפורום הוחלפו בכוכביות".
ומעניין איזו הודעה נמחקה מהאשכול הנוכחי ביממה האחרונה כדי למנוע מהודעתי הקודמת מיום שישי את ה"זכות" להישאר כתובה בראש הדף הזה - כפי שהיה כשנכתבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 23:25 |
|
| |
ירוח"ש,
אמנת דרך ארץ ולשון נקיה כתובה ועומדת מזמן בחוקה ואין צורך ללינקי להביא ממרחק לחמו. אכן ההערה שהודעות כאלה תימחקנה נוספה רק לאחרונה אבל הצורך בהערה הוא רק לפנים משורת הדין. נוהג התיקון והמחיקה קיים מימים ימימה לא בא כהענשה שיש להזהיר עליה אלא כניקיון לכלוך. האם לדעתך ראוי להשאיר סגנונות תוקפניים, מעליבים ומתנשאים? אם מישהו יבוא לסלון שלך וילכלך את הספה בכוונה, תחשיב את הסרת הלכלוך ענישה? אין כאן עניין של צ'אנס. לא ניטלה שום צ'אנס לכתוב עניינית ולמתן צ'אנס ללכלוך לא כאן המקום.
אבג"ד, כאמור למעלה מעתה אם יהיה מה להגיב לטענותיך, ייעשה הדבר באישי. [ובאשר להזזת הודעה, הצחקתני בתיאורית הקונספירציה, פשוט נמצאה למעלה הודעה שכותבה מחק את תוכנה והשאירה ריקה. לכן היא הורדה בלי לשים לב מי כתוצאה מכך יעמוד בראש עמוד זה או אחר.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 00:47 |
|
| |
עצכח
אני אכן ממתין באישי.
ואכן זה היה מצחיק. כמו שהצחיקה אותי המחיקה, הצחיק אותי גם התירוץ לה ובכלל מצחיק אותי הניהול שלך את הפורום. אני מניח שכל גולש שפוי שהבחין בכך או הבין את מה שתיארתי צחק יחד איתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2008 23:44 |
|
| |
אבגד
לא אני טיפלתי בעריכת ההודעות ובצינזורן. אבל אני מכיר את מי שעוסק בכך, והוא אדם זהיר מאד בכבוד הזולת.
לגבי מחיקות וצינזורים: חוקת הפורום מצדיקה ותובעת מחיקה של הערות שליליות לגבי הכותבים. כאשר אדם כותב הודעה שחלקה ראוי למחיקה, זה יוצר בעיה. האם צריך למחוק את הכל ולהפסיד את החלק בעל הערך שבדברים? ומה עם ההשקעה שלו בכתיבה? האם להשאיר הכל? זה מפריע. האם להיכנס להודעתו ולתקן ולמחוק חלק ולהשאיר את השאר? זה הפתרון הטוב ביותר, אבל הוא מחייב הרבה עבודה. (להיכנס לתיבת עצכח, להיכנס לאשכול, לערוך הודעה הודעה, לאשר. לוקח הרבה זמן. אני מפרט כדי שתראה במה מדובר).
זה באופן כללי, כי איני יודע מה נמחק מדבריך ומה לא. אבל אני מקוה שהבהרתי את הדילמה שלפנינו, לפני כולנו.
יתכן שתרצה או שמישהו ירצה לשאול: מדוע החוקה אוסרת להעליב או לבקר חברים בפורום ואינה מגבילה כתיבה כזו לגבי אחרים, במיוחד גדולי ישראל.
התשובה אינה פשוטה. אני יכול להציע בפניך מה שנראה לי:
ההבדל הוא בעיקר בניסוח ובהנמקה. מי שירצה לפתוח אשכול בנושא חוסר היושר האינטלקטואלי של מיימוני, לדוגמא (ויש אשכול בנושא דומה) יוכל לעשות זאת, בתנאי שינמק את דבריו כמקובל בפורום. הוא יוכל להביא ציטטות מדברי, לנתח אותן, ולהראות שאני בור ושרלטן במה שאני כותב אודותיו, וכו'.
אבל אם הוא יכתוב סתם: מ. הוא שוטה וגס רוח, זה יהיה עלבון שיימחק.
וכך בנוגע לכל אחד.
גם בנוגע לרבנים מפורסמים, מי שיצטט מדבריהם, או יביא מקורות אודותיהם, שמהם משתמע פירוש שלילי עליהם, ויציע זאת כאפשרות, זה לא יימחק. זו המחוייבות שלנו לאמת ההיסטורית. (אם כי ראוי לדון בכל דבר בזהירות ובכובד ראש ובדרך ארץ).
ההבדל הוא אם כן לא בתוכן ולא באדם אלא בהנמקה. ועל זה עומד כל הפורום. להביע דעות מנומקות היטב בנושאים שמעניינים את חבריו.
בנוגע לתרומתך שלך, אני סבור שאתה יכול לתרום הרבה, כיון שאתה, נכון להיום, נציג כמעט יחיד שמבין בתחום שמכנים "קבלה" ומאמין בו בלב שלם. התרומה שלך היא לפיכך ייחודית. ואני מקוה שתמשיך בה לתועלת כולם. גם עבורי.
כתבתי את כל ההודעה הזו כאן משתי סיבות. ראשית, כיון שחשוב שהכל יכירו את כללי הכתיבה ויבינו את טעמם. (ואפשר לחלוק עלי). שנית, כיון שאתה חש, אולי קצת בצדק, שצינזרו אותך יותר מדי, ואולי אין מעריכים את תרומתך, אני מבקש להדגיש את הפן הזה. למען יראו וידעו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 00:31 |
|
| |
אני רוצה להזכיר גם, שמלבד שאלת הצנזור של אבגד, יש שאלה נוספת, ששאלתי בזמנו, כלומר לפני כמה שבועות, את מנהלי הפורום. השאלה היא מדוע רק אבגד צונזר, ולא שותפיו ל"דיון", או אולי, אם נשתמש בביטוי של ההנהלה כותבי "הודעות הקלון". בזמנו, כלומר לפני מספר שבועות, הובטח לי שהעניין יטופל "בימים הקרובים" כלשונו של אחד המנהלים. עכשיו אני מבין את אלה שבטוחים שהמשיח יגיע "בימים הקרובים". שה"י פה"י. לאחרונה נאמר לי ע"י גורם אחר, שמחיקת הודעותיו של כותב תלויה גם בהסטורית הודעותיו. אני יכול להבין זאת (למרות שלא בדקתי את ההיסטוריה), אבל בכל אופן זה בודאי לא מצדיק את המנעות ההנהלה מטיפול במה שדורש טיפול.
בתקוה לשינוי. (אגב אני חוזר ומבהיר לכל מי שיודע או לא יודע, שלדעתי אין ולא היה וכנראה גם לא יהיה שום צורך לצנזר אף הודעה או מילה אחת או אפילו אות אחת מדברי מיימוני, ואם מישהו הבין מדברי אחרת - אזי שידע, שטעות בידו. אין צורך לצנזר)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 00:41 |
|
| |
מיכה
עתה ראיתי את הודעתך. (ותודה...)
לא ידוע לי על הודעות שלא צונזרו.
סלח לי שאיני פונה לצנזר. אין לי זמן. כפי שניסיתי לתאר מבחינה פנומנולוגית ומבחינה תקשורתית-מחשבית-פיזיקלית, זה הרבה עבודה והרבה זמן.
הנה דוגמא. לעיל הביא ירוחם בדיחה שלטעמי היא גזענית ולכן הייתי מוחק אותה או משנה אותה. אבל לא עשיתי זאת רק בגלל שאין לי זמן לזה (ולדברים אחרים חשובים בפורום...).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 00:51 |
|
| |
"בזמנו", שלחתי גם לך את "רשימת הכשלונות" של הכותבים באותו אשכול (האשכול על קבלת הרמח"ל, בעיקר מעמ' 5 ואילך) ואף אתה הסכמת איתי שיש מה לצנזר, רק שאמרת שאין לך זמן. (אמנם אתה לא הבטחת לטפל בעניין, רק התנצלת ועזבת את הדיון. אינני מאשים אותך וגם אינני מאשים את המנהל שכנראה סבר שיהיה לו זמן באותם ימים קרובים, אני רק סבור מכל מיני סיבות, שכאשר יש בעיה ראוי להתריע עליה, אפילו אם אין מתקנים אותה מיד.)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 09:34 |
|
| |
מיכה,
אנו עובדים לאט לאט ניק ניק אשכול אשכול, אבל גם אשכול הרמח"ל וגם אשכול הגייז עדיין ליד השולחן. הודעתך שמורה עד לסיום המלאכה ונא להעיר על חריגות, תודה.
מיימוני,
הדיון הפומבי עם אבג"ד הסתיים כבר למעלה כי אינו צפוי שיסתיים אי פעם וחבל לתפוס מדי הרבה מקום באשכולות עליו אפילו באשכול זה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 09:50 |
|
| |
שלום
שלום ואין שלום,
בא למחוזותינו אדם המחזה את עצמו בשם קליקס, ויכתוב דברי קלס ולעג וחרפה לכל סביבותינו, וירבה בחרפתו וילאה בבזותו, לא תוכל הארץ להכיל את כל דבריו, ואל תאמרו הלא כל דבר שקר באמת ראשיתו,ויש גם אמת בדבריו, כי כה אמרו חז"ל הכל יודעים, אלא כל המנבל פיו ואומרו, והשקר היונק מהקדושה עליונ לגנותו ולסאבו ולתעבו כעגל הזהב, כי כה אמר ה' "המערת פריצים היה הבית הזה אשר נקרא שמי עליו", וזה דרכו של הנל"ל, מתחילה הלך לבסוף אורח, ולבסוף מתאזרח, ולא אני לבדי עומד ותמה הזה עצכח, לא האמינו מלכי ארץ כל יושבי תבל כי יבוא צר ומלעיג בשערי עצכח, אהה אוי לנו על שברנו נחלה מכתנו, כל עובר עליה ישרוק יניע ידו, אכן ככל הגויים בית עצכח. ואשקיף וארא כי אין עצכח יושב בטל כי אם משיב מלחמה שערה, אז טוב, אמנם כן, אך זאת צרתנו כי השאיר עצכח שארית לגויים, וזאת חששי כי יתעו את בני ישראל אחריהם, ומי לנו גדול מדור דעה, ששמע מפי ה' אנכי ה', ולא הועילה זכותו וגדלותו, כי הערב רב הטעוהו, ולא הועיל חינוכו, כי שארית הכנענים הטעו את נכדיהם, מי יקום יעקב כי קטון הוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2008 21:51 |
|
| |
לגבי אשכול קבלת רמח"ל -
תודה להנהלה על התיקונים
מחאה להנהלה על התיקונים המעטים שלא נעשו.
ומחאה נוספת על מחיקת דברי מהאשכול ההוא והשקפת האשכול.
(ומחאה נוספת על הבמבה המובטחת שלא חולקה)
תוקן על ידי עצכח ב- 02/09/2008 23:23:40
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 16:02 |
|
| |
יש באג בהיידפארק שכל אשכול שמדף 11 הנקרא ארכיון לא רואים בו כי אם את ההודעה הראשונה. לכן על כל המעוניין לקרוא באשכולות שבארכיון את ההודעות הנמצאות מעבר להודעה הראשונה, לשלוח הודעה שתקפיץ את האשכול ואז יופיעו כל ההודעות.
פנינו לפארק בנושא ו"הנושא בטיפול".
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2009 17:20 |
|
| |
עצכ"ח, האם ההודעה לעיל נכתבה לשמה או כדי להקפיץ את האשכול?
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2009 01:36 |
|
| |
מבדיקה ראשונית בכמה אשכולות נראה כי תוקנה התקלה!
[השכן, לשמה, והאשכול יוכיח שעיקרו הבהרות לשעה ולא לדורות ולכן ערך הקפצתו נמוך.]
|
|
|
|
|