בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2002 16:52 לינק ישיר 

בחרתי בחתימה אישית. בפורום זה, מובן מאליו שאינה אך מחמיאה (מלשון מריחת חמאה) אלא יותר מכך, היא מאשרת.
"אשריכם" (אישורכם הוא - על פי רש"י בתחילת ספר תהילים) אשר אינכם הולכים בדרך הקטנים והבינוניים.

אני חושב שיש לקרוא לפורום הזה: 'הפורום הנטורליסטי של החשיבה היהודית'

מוחות קטנים מדברים על בני אדם, מוחות בינוניים מדברים על מאורעות, מוחות גדולים מדברים על רעיונות - קונסטנטין קרמנליס

תוקן על ידי - קונילמל7 - 6/17/2002 3:34:22 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2002 13:59 לינק ישיר 

קוני!

לול,

מטרת היהדות שתימלא כל הארץ דעה או כפי המושג של הקבלה שכל העולם יהיו יהודים. לכן עדיף השם: 'פורום נטורליסטי למחשבה האנושית'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2002 23:49 לינק ישיר 

שלום חברים,

היה לי דיון על הפורום ומאן דהו טען שזה לא פורום שמביא דעות אורתודוכסיות מקובלות, אלא פורום לפורקי עול בשם שונה.

הסכמתי לחלק הראשון של המשפט ועוד החרפתיו. לא שאינו מביא דעות מקובלות, אלא שמביא דעות בלתי מקובלות. אבל על החלק השני מחיתי בתוקף שאדרבה זה פורום שאינו רוצה לפרוק את עול השכל שהוא כבוד השם מפני עול המקובלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2002 16:03 לינק ישיר 

העתקת הודעה מאשכול שהוסר

זאב_הערבה:
שלום לכולכם

זה עתה סיימתי כמעט שעתיים של קריאת האשכולות כאן. "וטו1" הגדיר זאת יפה: מימין דקדוקים בעריות והקלות בשפ"ד, משמאל פריקת עול, ובאמצע בדידות.

והנה היתה הקלה על הבדידות. יש לי כה הרבה לומר לכם וכה הרבה לשאול אתכם, אבל אני עדיין מרוגש מהמציאה הכשרה הזו שמצאתי לפתע בין ערימות הפורומים כאן.

תודה לכם על שעות של קורת רוח. עוד אשוב לכאן ואשמח להשתתף בעניות דעתי בדיונים המלומדים, המלאים כבוד הדדי ודעת.

שבת שלום

תוקן על ידי - ווטו1 - 10/27/2002 3:37:48 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2002 01:35 לינק ישיר 

*העתקת הודעה מאשכול שהוסר*

sehrur:

(כותרת האשכול)
שלום! אני חדש בפורום מעניין זה!

ישר כח על פתיחתו של פורום ייחודי זה.
דבר נדיר למצוא פורום יהדות הפתוח לחשיבה חופשית בתוך מסגרת התפיסה החשיבתית התורנית.
נתקלתי בפורומים ליהדות בעלי גוונים שונים:
היו כאלה שכל "חידוש" חשיבתי היה שם סבחינת "חדש אסור מהתורה" או שהיו כאלה שפרצו לגמרי כל גבול ולמעשה אי אפשר לראותם כנאמנים לגישה התורנית.
אז יישר כח!
ולאחר הקדמה זו ברצוני להעלות נושא שכמעט ולא מצאתי היכן לשוחח עליו ברצינות ובפתיחות.

ההמשך באשכול מיוחד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2002 19:01 לינק ישיר 

זה עתה הבטתי בדף הסטטיסטיקות ומתברר כי הודעה זו היא הודעה מספר אלף של פורומנו, ובכן ברוך שהחיינו וקיימנו והגיענו, תודה לכולכם. אישית התקדמתי הרבה בחשיבה וחושבני שגם במוסריות עקב דיוננו כאן. מקרב הלב אני רוחש לכם אהבה על זה.

סימן טוב ומזל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2002 19:19 לינק ישיר 

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2002 18:51 לינק ישיר 

קיבלתם תואר חדש באחד הפורומים.

פורום "עצור כאן חושבים", מדורת השבט של
הפוסט-חרדים האנונימיים בהיידפארק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2002 18:56 לינק ישיר 

מזכיר מה שהצעתי ליענטע, "חרדים ללא חרדה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2002 13:38 לינק ישיר 

מתוך הודעה שכתבתי לתיבה אישית, הראוייה לכאן.

"אנחנו [בני הפורום] נלחמים בעצמנו למען התעלות אמיתית. נכון שלא ממש כל אחד שייך לכיוון שלנו, אבל זה לא אומר שמשום כך יש להתנגד.
"אשתמש במונח הידוע מהפוליטיקה. 'ליהודים מדינה אחת ולערבים כל כך הרבה!' לעדריים כמעט כל העולם, אז הניחו נא פינה קטנה לבלתי עדריים להתפתח ולו רק בינם לבין עצמם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2002 14:01 לינק ישיר 

הודעה של sehrur:

אני שם לב שישנם הרבה נושאים "לוחצים" המועלים כאן.
הנושאים מועלים לעתים קרובות וכל נושא - פצצה.
אבל, העלאה של נושאים חדשים לעתים כל כך קרובות - והרי מדובר כאן לא בנושאים אקטואליים לכלל או לפרט, אלא בנושאים אינטלקטואליים הסובלים דיחוי - גורמת לדחיקתם לשוליים וזניחתם באמצע של נושאים חשובים.
מה דעתכם והאם יש למישהו עצה?
אומר עצה שעולה בדעתי.
1. להחליט על תקופה בה נושא יהיה בדיון, לאחר תקופה זו, הנושא ייסגר.
2. במקרים חריגים, ורק חריגים, יוכל פותח הנושא, או גם מישהו אחר, לבקש ארכה נוספת לנושא עם נימוק מדוע.
3. מנהל הפורום יחליט אם לתת את הארכה.
4. אם לא תינתן ארכה, אפשר יהיה לפתוח מחדש את הנושא, אבל רק אחרי הפוגה של נגיד שבועיים עד חודש מסגירתו.
5. כדי שנושאים "בוערים" (לבעליהם) לא יישכחו או כדי שלא "ישבו" על הוריד וילחצו את בעליהם, ייפתח שירשור מיוחד בו יועלו נושאים "פוטנציאליים", אבל שלא לדיון, אלא רק להמתנה עד יגיע התור.
***אמנם זה קצת עלול לבלבל, אולי נצטרך לקחת מספרים ולחכות בתור, אבל ראו את רוח הדברים שאמרתי ולא את המילים הטכניות.

תוקן על ידי - ווטו1 - 10/27/2002 3:38:47 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2002 14:01 לינק ישיר 

תשובת אקדמאי:

השאלה היא של קונספט.

האם אנו כותבים לתיעוד? לליבון? כיחידים חושבים, או כקבוצה חושבת?
כקבוצת עבודה שמטרתה למצות נושא מוכתב מראש?

בסך הכל לדעתי ניכרת כאן מגמת צימצום האשכולות, מיצוי ועניניות, ויחסית למה שקורה בפורומים אחרים זה יפה מאד, ומעיד על מיקוד איכותי.

שבת שלום.

תוקן על ידי - ווטו1 - 10/27/2002 3:39:39 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2002 16:20 לינק ישיר 

אגב, מיימוני, בקשר לשאלה שהעלית על כתיבת שם השם בפורום, נתקלתי בשאלה להרב שמואל אליהו בזו הלשון

בס"ד

לעיתים קורה שאני גולש בפורום ולפתע אני שם לב שאחד הגולשים כתב את שם הויה. האם מותר לי לעבור לדף אחר? מה אלי לעשות? לכאורה אני מוחק כאן שם ה'...

סתם פיתרון יצירתי... אולי אם אני מחכה עד שיופיע שומר מסך ואז אני מכבה את המחשב זה רק גרמא...

בס"ד

מותר לעבור לדף אחר. ורצוי שזה יהיה באופן עקיף ולא ישיר.

הפתרון היצירתי שלך הוא מענין וראוי לאמצו - אבל אינו דין.

שלום
התשובה התקבלה מהרב שמואל אליהו

מעניין לאיזה שומר מסך יחכה השואל כשהוא קורא ספר רגיל והוא מעביר דף שכתוב בו שם השם, אני לא רואה הבדל.

יש לי עוד פיתרון מקורי בשבילו, שיקרא לתינוק שלא הגיע למצוות ויבקש ממנו להקליק במקומו...

http://kipa.co.il/ask/show.asp?id=10549

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2002 16:41 לינק ישיר 

אזורי

שלום לך,

השאלה על כתיבת שם ה' במחשב נידונה בפוסקים. יש ספר יפה על הלכות גניזה, ובו הסברים ארוכים בנושא. כמה מפוסקי הדור נוטים להחמיר מאד בדבר, למרות שכתיבה במחשב אינה כתיבה רגילה.
נבאר מדוע: השמירה בדיסק הקשיח אינה שמירה במובן של כתב, שהרי אין שם אותיות שניתנות לקריאה, אלא המקבילה שלהן בקוד מחשב, שטעונה פיענוח בידי התוכנה. כמו כן, מה שמופיע על הצג אינו קיים כשלעצמו, אלא נוצר מחדש כל חלקיק שניה כדי ליצור אשליה של ציור או כתב. אם מדובר בסילוק השם מעל מסך המחשב, זה קרוב יותר לגרמא מאשר מעשה בידים, כי אנו מורים למחשב להפסיק לייצר את השם, ולא למחוק אותו כמו במחיקה רגילה.
ובכל זאת, כאמור, יש פוסקים חשובים שרוצים לאסור גם בזה, למרות שטעמם לא נתברר.

כפי שהוזכר בפורום במקומות אחרים, ההלכה מעניקה מקום מסויים לתחושות של האדם. יש תחושה לא נוחה למי שניצב מול המסך ורוצה לעשות פעולה שתוצאתה תהיה העלמת השם, גם אם הוא מבין במחשבים, ויודע שהפעולה מותרת. כתוצאה מכך, ביקשנו מהמשתתפים להימנע מכתיבת השם, באותו אופן שהיו נמנעים מהעלאתו על דף נייר בHARD COPY. אינני רואה הצדקה לדמות זאת להעברת דף בספר, ולכן לעשות מכך נושא להומור. יש אומנם חומרות מצחיקות, אך זו אינה נראית לי אחת מהן. ובכלל, כל ליצנות אסורה פרט לליצנות של עבודה זרה.

כמובן, התופעה שבה אנשים מחמירים על עצמם וכך נולדות הלכות חדשות היא ידועה ולאו דווקא רצויה. אם תרצה, תוכל לפתוח אשכול בנושא זה, ואם נקבל את ביקורתך ופסיקתך בנושא מחיקת השם במחשב נשנה את כללי הפורום. בינתיים אנו מבקשים להקפיד על הכללים שהצבנו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2002 16:49 לינק ישיר 

לדעתי זה אותו פעולה של דף בספר, כשמקליקים על על דף אחר הרי לא נעלם הדף הוא ממשיך להיות על השרת בכל מקרה אלא פשוט מפנה את מקומו לדף הבא, לכן ברור שמדובר רק בחומרות שמסתמכות על תחושות של הגולשים, חלילה לי מלזלזל, כוונתי היתה להמחיש לגולשים אלו, שזה עניין של הרגל, וכי אין הבדל בעלעול בספר לבין עלעול בדפדפן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.