בית פורומים עצור כאן חושבים

הבהרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2002 13:43 לינק ישיר 

.....ובפרט שמידת העצלות והחממה החברתית, הן שדורשות ומזייפות את הזהירות הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2002 15:54 לינק ישיר 

מימוני,
הביאו לידיעתי את שכתב ווטו1 פה.
האם נמחקה לך הודעה באוהלה של יהדות?
לא!
האם הורד אשכול באוהלה ללא סיבה ראוייה?!
לא!
אבל הורד אשכול אחד לבקשתך!
התבטאותך באשכול אחר כאילו פה האמת ושם לא,
מעוררות בי תהיות.
ווטו1,
רוב בקשותיו של מימוני אלי במסרים טופלו לשביעות רצונו.
ואם לא, הוא יכול לפנות אלי
במסרים.
אתה יוצר רושם מוטעה על באוהלה.
חבל
תוקן על ידי - חברותא - 12/26/2002 4:32:50 PM

תוקן על ידי - חברותא - 12/26/2002 4:33:50 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2002 19:59 לינק ישיר 

חברותא יקר,

סליחה אם לא דייקתי וכל שכן אם טעיתי.

הרושם שלי נובע מתשובה אישית שקיבלתי מאחד ממשתפי הפורום שלנו, על שאלתי למה הפסיק לכתוב אצלכם. קיבלתי רושם שהוקשה לו לכתוב כאשר חש שצריך לחשוב מה לא יכתוב פן ימחקו לו.

בכל אופן, אתך הסליחה, חברותא. אני מתנצל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2002 21:47 לינק ישיר 

ווטו, איני יודע מי היה השואל, וזה גם לא משנה.
אבל, כאשר יש כאלו שחושבים שאפשר לכתוב ככל העולה על רוחם, ולא מנסים לשמור לא על רוח "באוהלה של יהדות" ולא על כבוד המשתתפים שם, אז גם אתה היית ממליץ לעשות איזה שינוי בכתיבה. אילו תרצה אוכל להביא לך דוגמאות.

הרי סוף סוף גם אצלך נמחקו "רשומות" שלא היו לפי טעמך. אתה יודע היטב שאין "חופש" על פי התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2002 01:19 לינק ישיר 

ערך,

לא באתי בטענות. אמנם יש חופש למי שיש לו את הזכות האובייקטיבית לכך. לכל מנהל פורום הזכות לקבוע את הקריטריונים שלו. לכן לא היתה לי טענה לחברותא, אלא הערה על שוני הקריטריונים. מאחר וריח הציניות שבהערה, נדפה מדי, התנצלתי ועכשיו אף מחקתי את החלק הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2003 14:15 לינק ישיר 

היום ראש השנה לספירתם ואם כי לגבנו זה רק ענין טכני, אשתף אתכם בווארט ששמעתי עם תוספת.

האדמו"ר מרופשיץ ז"ל היה אומר ביום זה 'א גיט יאהר' (שנה טובה) וזאת כדי להבליט את ההבדל איך חוגגים הגויים (בסביבתו) את השנה החדשה על ידי הוללות ושיכרות ואילו אנחנו על ידי יום תפילה וזיכרון.

לעומת זאת, בימינו התפתח בארצות הברית מאד מושג של new year's resolution זאת אומרת 'החלטת שנה החדשה' להשתנות ותיקון עצמי.
נשוב אצלנו! האם לא היה עדיף לעבור כך את יום ראש השנה בעריכת רשימות להחלטות (בנות סיכוי יישומי) שנה החדשה, במקום ללעוס פיוטים ככ... שב על ... שאינו שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2003 00:09 לינק ישיר 

הודעה של חלמישצור:

חוב גדול אני חב לעמיתינו מימוני
בעקבות מאמרו הדן באגרות החזון איש
וחילופי דברים בינינו עלתה בליבי
פליאה אבי ז"ל שהיה מבאי ביתו של החז"א
והוריש לי ספרים רבים היתכן שלא ימצא ספר חשוב זה
ועל כן חיפשתי שוב ושוב בין מאות הספרים
שבאו לי בירושה והנה במדף עליון מקום שאין
העין והיד מצויים שם נמצאו האגרות
ועל כך מימוני תודה מיוחדת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2003 03:05 לינק ישיר 

נשאלתי באישי "האם אתם מחשיבים את עצמכם כחרדים? הרי מדבריכם רמזים ברורים לאי-חרדיות מחד ולחשש מלהיקרא בשם אחר כמו משכילים, מאידך. אולי תוכל להבהיר פשר הדבר?"

וזאת אשר השבותי:

אנחנו סופר-חרדים. חרדים מהזנחת בקשת האמת של תורתנו הק' עבור נוחות חברתית. אם אתה קורא חרדיות לחרדה להתמודד עם אמיתות כואבות, רק אז איננו חרדים.

אנו לא רק משייכים את עצמנו ליהדות החרדית, אלא אנו המייצגים נאמנה את עקרונותיה. הבעיה היא אך במסה של הרוב הנמצאת טבעית בבינוניות. היא איננה מוכנה להכיר שצריך למצוא מודוס ויוונדי [צורת חיים משותפים] עם ההירארכיה המחשבתית הגבוהה ממנה. היא לא מבינה ולא רוצה להבין שבלתי ראוי לכוון את כל ערכי החברה רק מהבינונים ומטה ולא גם מהבינונים ומעלה.

העקרונות שלנו ברורים. יש חוסר התאמה בין התורה כפי שהיא מצטיירת אצל הכלל ואיך שהיא רווחת, לבין היושר האינטלקטואלי. מגמתנו היא לגשר על הפער הזה. ישנם המסוגלים לסדר את מחשבתם בזה בלי לשנות כקוצו של יו"ד למעשה בין מפני שמירה על החינוך ובין מפני השלום החברתי.

קיום דיונים והבהרות עד שהלשון משתפרת לדייק יותר ויותר, חשוב מאד למען הוראת הנבוכים כי תורה ופתיחות אינן סותרות. אדרבה, בהבנה ברורה יווכחו שאין לרציניים מה לחפש בשדות זרים ורק מבפנים ניתן להתקדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2003 03:17 לינק ישיר 

הפורום שלכם מעולה!!!
ותפישת העולם כפי שציירת אותה ווטו רק מוכיחה זאת .גם אם איני נימנית עם הנפשות הפעילות במיוחד,אני מגיעה מפעם לפעם ותמיד לומדת משהו חדש..
יופי של פורום ויופי של אנשים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2003 07:37 לינק ישיר 

תודה דיוטימה,

וטוב שגם את תמיד לומדת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2003 13:03 לינק ישיר 

אומרים בשם החזון איש (לא זוכר מקום ולשון מדויק) שההסכמה לבינוניות היא הכפירה הגדולה ביותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2003 07:03 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2003 13:37 לינק ישיר 

הגבלה חדשה בהייד-פארק. אין יכולת לכותב הודעה לשנותה אלא תוך שעה. רק המנהל יכול לאחר מכן.

לכן והיה אם כותב יחפוץ לשנות הודעה שכתב מעבר לשעה קודם, יפנה אלי ואשתדל לתקן עבורו כבקשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2003 11:12 לינק ישיר 

מצאתי אתר ייעוץ וירטואלי.

משהו גאוני, שוה צפייה!

http://www.letstalk.co.il/index.asp

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2003 09:24 לינק ישיר 

שלום הכבשה_דולי, ווטו ומיימוני

בנוגע לאשכול החדש והסגור "השקפות החושבים". ניתן להוסיף עוד שאלות משלימות, או שלכך עלי לפתוח אשכול אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הבהרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.