בית פורומים עצור כאן חושבים

צניעות 'בית יעקב'ניקית: לבטיו של אב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2004 10:02 לינק ישיר 

יש הבדל בין טבע נפש האשה לטבע נפש האיש?

בראם, ויקרא שמם אדם - את אדם/איש ואת חווה/אשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:05 לינק ישיר 

אריק,

הרי רואים פה בהמוניהם את בנות ישראל הכשרות, אין ספק שהבנות מקבלות חינוך טוב יותר

הן יודעות הכל, אין להם צורך בפורום הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:07 לינק ישיר 

ריב
למדת בבית יעקב?
לא אני, לא אשתי ולא בנותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:11 לינק ישיר 

אריק

אני צריכה ללמוד בבית יעקב כדי ללמוד על התוצאה של חינוך בית יעקב?

לא חייבים ליפול לבור, אפשר לעקוף אותו ובכל זאת ללמוד - שהטיפוס מקרקעית הבור חזרה למעלה הוא קשה, לפעמים בלתי אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:15 לינק ישיר 

ועוד שאלה?

מה מפנימה בת שהיא תוצאה של החינוך הדתי לאומי?

גם אותן אני לא רואה פה, ומצבן אף גרוע משל בנות יעקב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:24 לינק ישיר 

.

ריב:

אנא פרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:39 לינק ישיר 

מואדיב,

החינוך הדתי בכללותו מוביל לתוצאת הרצוי מבחינת המנהיגות הדתית - של מה שנקרא בעגה התורנית "כבודה של בת מלך פנימה" וההישג הגדול שלה מבחינת קנה מידה להצלחה הוא שתתחתן עם בן תורה ותגדל ילדיו ב'צניעות', בלי שום דרישות או התימרויות להיות גם היא בת תורה - כל בת תוצאת החברה הדתית לזרמיה ופלגיה מפנימה שייעודה בחיים הוא הוא להתחתן עם בן תורה,ואריק שואל? אין זו הצלחה כבירה של המערכת?

אם כן, הדגש חייב להיות מושם על מה יהיה אורך החצאית בס"מ, ומה יהיה עובי הגרביים במ"מ שאם לא חס וחלילה בנות אלה דעתן תהיה פנויה לרצות ולשאוף להיות בנות תורה.

ואז הרב אלישיב יצטרך להוציא פסקי הלכה מיוחדות לבנות תוירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:47 לינק ישיר 

מה? אני מסכים אתך?
ואעפ"כ בחינוך הדתי, הלא חרדי, בהחלט מנסים גם ללמד ולא רק לחנך, ושכל אחד ידרוש זאת כטוב בעיניו.
כידוע שיש בינינו לא מעט מחלוקות, ולכן נראה לי שהצלחה צריכה להמדד לא בעינינו ולא לפי ערכינו אלא לפי היעדים שהמערכת הציבה לעצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 10:52 לינק ישיר 

מתלבט יקר,
ראשית אודה להורי ומורי שלשמחתי הרבה זכיצתי לגדול בבית ספר חילוני גמור ,שאולי מידת הצניעות בו לא היתה מי יודע מה ,אולם הנחיות שהמנהל פיזר לנו החילוינים של אותה תקוםפה בהחלט התאימו לרמת סבירות בינונית .
מראות ממאירים לא ראו בבית הספר חוגים החיפאי והמהוגן.
דברים טובים רבים למדתי שם .
כנות .ישרות .ודוגמא אישית .
לא אשכח כיצד המורה שלנו להסטוריה אישה נאה בלשון המעטה הקפידה במיוחד לבוא לבית הספר בצניעות יתרה .
פעם היא אמרה לנו שהיא יודתע שהיא ניראית טוב וחשוב לה להיות מורה להסטוריה ולא דוגמנית .
נו אז מה אז החילוניות יותר טובה ?
לא ממש .
אבל יש בה הרבה כנות
כשעשיתי את המהפך הגדול ולכ שאיפתי היתה לשלוח את ביתי לבית יעקב ,חשכו עיני מהמקום אליו נכנסתי.
המורות אכן טובות ונחמדות אולם הלחץ המתועב האופף את אופן חינוכן תובע מהן לעיתים לעוות את האמת.
המורה של בתי לשעבר סיפרה שבקרוב יוצאים ליום טיול.
וביתי התנדבה להביא צילומים ממקום הטיול וכן הסברים מודפסים על האזור המדובר.
המורה שמחה עד מאוד ותלתה את הצילומים (שהורדו אחר כבוד מהנט)בכיתה .
לאחר שבוע קיבלנו טלפון בהול מהמנהלת שבבית יעקב אין לאף אחד !!!!!!!!!!!! אינטרנט.
ניסינו להסביר למנהלת באדיבות שאין כך פני הדברים ו...לא עזר כלום.
פה ושם ניתקלנו בעוד צביעויות קשות.
ולשמחתינו כי רבה החלטנו כי די.
זהו.
אי אפשר לחנך ילדות בבית יעקב רק בשביל להגיד שהן בבית יעקב.
את עקמומיות הנפש הזאת הבית שלנו לא יכול לסבול.
החלפנו מוסד לימודי.
ואני מקווה שביתי היקרה תזכה לתלמיד חכם אמיתי ,מחובר לעם ולארץ ,שולט בכל חלקי המציאות ,בקיא בתורה ובכל מלאכת עבודת הבורא.
ישר הליכות ואמיתי .
ואתה שלוייעלעעע ,בדוק מה מתאים לביתך היקרה.
אמת וטוהר על לשונה .
אל תקלקל לה את האמת הבסיסית שאתם מעניקים לה ישרות מחשבה ,בשם הכינוי בית יעקב.
זה בטח לא ביתו של יעקב.
וכמובן כל בית ספר ומקומו הוא .
בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2004 10:53 לינק ישיר 

המערכת אליה אתה מתכוון היא מה שבעיניי נחשב לתורה במובן הרחב שלה?

"פני הדור כפני המערכת" ואין לתורה שום קשר אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 11:14 לינק ישיר 

.

מיכאל:

כאשר בצבא יש מדים וכללי לבוש, אף אחד לא מתיימר לטעון כי אלו הם דברי אלוקים חיים. מדובר בפקודה, וברור כי היא שרירותית במידת מה. ומיהו שאיננו מתקומם?
והרי ההתקוממות מגיעה מכיוונים שונים, החל מהחיילים השומטים את הכומתה ברישול אופנתי (או מצמידים אותה בקוליות – כפי שהיה פעם – מתחת חגורת הירכית, או תחובה בצד הנשק), וכלה בחיילות הבוחנות את גבולות המערכת. וגם ההיפך - הריני זוכר את אמי ז"ל רוכנת על מכונת התפירה ותופרת לאחותי חצאית מדים חדשה, באורך שהלם את דרישותיה, ואותי מנסה לשכנע אותה מדוע אף שוטר צבאי לא ירשום לה דו"ח על כך שמדובר בחצאית שאיננה "מדים" מקוריים.

ריב:

שאלתי מה היתה כוונתך בהערתך אודות ההפנמה של בנות בחינוך הממלכתי-דתי, או במערכות החינוך המקבילות שלו של הדתיים שאינם חרדים. ביחוד תמהתי על פשר הערתך אודות מצבן הגרוע יותר. אשמח לפירוט.

התבהרות:

וזה, למורה שלך להיסטוריה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 11:18 לינק ישיר 

מואדיב,

אני ברב תמימותי לא זיהיתי כאן בפורום אף לא אחת מהמגזר הדתי לאומי, ולכן המסמרות בקבעתי בקשר למצבן שהוא אף יותר גרוע.

תקן אותי באם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 11:46 לינק ישיר 

איני בקיא במיוחד בזהותן המגזרית של הכותבות (אפילו לא שלך, ריב), אבל תמיד הנחתי כי החפרפרת ותמיד-לומדת משתייכות למגזר הדתי-לאומי. כמו כן, אין להסיק מן המדגם המצומצם המשתתף בפורום שלנו על הכלל, אחרת תסיקי גם שמצבם של הקונסרבטיבים ושל הגברים הרפורמים הוא גרוע ביותר, שהרי נדיר למצוא כאן נציגים לקבוצות אלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 12:03 לינק ישיר 

הנחת היסוד היא שחינוך צריך להיות מבוסס על אמת ולכן פותח האשכול הופתע מהעובדה שהבנת 'מתחמנות' את המערכת.
אולי להיפך, כל חינוך בנוי באיזו מידה על העמדת אתגר שאמורים לשאוף אליו ושלא בהכרח מגיעים אליו (בחינת לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה בן חורין וכו') , אבל אם לא יציבו את האתגד, גם לא יגיעו לרמות הביניים.

תוקן על ידי - אריק123 - 22/11/2004 12:09:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 12:14 לינק ישיר 

גם וגם

בקשר לחפרפרת ולתמיד לומדת , אני לא הבחנתי בזה, ואולי אתה צודק.

גם כשמדברים על השתתפות, הרי שכוונתי היא בעניני "תלמוד תורה" ולא הבעת דעה בקשר לדרך ארץ.

בקשר לגברים הריפורמים, ישנם כאן כמה מהמובחרים שמייצגים מגזר זה, שמלווים אותנו מהקמתו של הפורום הזה, ולא אזכיר שמות כדי לא לקפח איש מהם

ואם לגשת לפואנטה של דבריי, בחינת שוט את שרצית לומר, זה, שאני לוויתי כמה שנים טובות מחזור מתחילתו ועד סופו באחת ממוסדות החינוך לבנות דתיות לאומיות, והתוצאה היא שהן תוכנתו להיות מה שהמערכת כיוונה אליה, ולא אכנס לפרטים של מה היתה מטרת החינוך של ה'מערכת'.

ובקשר אלי? אני פרילנסרית. תוצאה של חינוך אוטודידקטי, ללא כל מסגרת, לכן אי אפשר לשייך אותי. אני מעל המסגרות.

תוקן על ידי - riv - 22/11/2004 12:30:15

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צניעות 'בית יעקב'ניקית: לבטיו של אב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.