בית פורומים עצור כאן חושבים

צניעות 'בית יעקב'ניקית: לבטיו של אב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2004 11:24 לינק ישיר 

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/831/485.html

על שאלה בנושא חינוך בנות: "עד כמה צריך שתהיה הבת משכלת?": "בנות ישראל מעולם לא היו משכילות. רובן אפילו לא ידעו לקרוא ולכתוב. בכל עיירה היתה אחת שנקראה 'הדאוונקע' - המתפללת, שכולן היו חוזרות אחריה את התפילה. וראו אלו דורות הן גידלו. אך הדורות ירדו ולעתים הבנות נמשכו ללימודים בחוץ והיה הכרח לייסד מסגרת חינוך הבנות. העיקרון היה למנוע חלילה היסחפות החוצה. כך שהכלל הוא המינימום שבמינימום". על השאלה האם מותר לשלוח אישה למקום עבודה שפרנסתו גבוהה יותר, אך הסביבה אינה כל כך טובה: "לאישה אסור בשום פנים לעבוד במקום שאינו ראוי דיו". ואם מדובר באישה חזקה ויראת שמים שלא תרד? "היא כן תרד. היא איננה מלאך"….

זה לא שהרב שטיינמן לא מסוגל למתוח ביקורת את המתנהל בחברה החרדית. כך למשל, על שאלה שנשאל באסיפת מחנכים בפלטבוש ניו-יורק בנושא מנהלי הסמינרים (תיכונים) לבנות חרדיות שמסרבים לקבל תלמידות בגלל שיש להן אבא לא מספיק חרדי או בן מקולקל, השיב: "אתם את אברהם אבינו לא הייתם מקבלים ל'חיידר' כי אביו היה תרח, ואת רבקה אימנו לא הייתם מקבלים לסמינר כי אחיה היה לבן הארמי".

הוא הגדיר את השאלה כ"דיני נפשות" והבהיר כי לפעמים נסיבות משפחתיות באמת יכולות להיות גורם מקלקל, אך מה שצריך לבדוק זה אם הבת ראויה ואם יש סיכון שהיא תקלקל את הבנות האחרות

אבישי בן חיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2004 11:45 לינק ישיר 

מומלץ לקרוא את הספר -משכילות ובורות (נשים חרדיות)
של -ד"ר תמר אלאור מרצה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים.

http://www.ibooks.co.il/NS_GetProdInfo.asp?prodid=11561664

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2004 22:24 לינק ישיר 

לשלוימעלע האב היקר,

הייתי מציעה לבתך ולך להימנע מעסקי נדרים, ובמקום זה לנהוג כפי שנהגתי אני בבסיס קליטה ומיון ביום גיוסי לצבא של הציונים (טפו).
כהתבקשתי לחתום בבקו"ם על מסמך מופרך הידוע כ'שבועת החייל'. במסמך זה מתחייבים החיילים למלא כל פקודה וגו'. אמרתי לפקיד הגברתן שאין לי כל כוונה לחתום על המסמך. הלה התייחס באדישות פקידותית גמורה לדבריי, אלא שכשראני ועודי במריי קרא לשני שוטרים צבאיים שיקחוני למעצר...
כאן לא זכותי שלי (שכבר שקלה לוותר על רוח המהפכנות האיתנה) עמדה לי, אלא חברתי היקרה, בתו של עורך דין ידוע שהתגייסה אתי באותו יום. היא הציעה לי להוסיף ליד שמי את האותיות ת ל, שמשמען אינו בהקשר זה "תלמוד לומר", אלא תחת לחץ. כך, הסבירה המשפטנית הנמרצת, החתימה שלי, שנחתמה שלא ברצוני אלא תחת כפייה הנה חסרת כל ערך משפטי, ואיש לא יוכל לתבעני על אי קיומה.
[בטוח שזה מאד "יזיז" למנהלות של בתך...]

ורק כדי לוודא שלא הבנתי שלא כהלכה - אינך אומר שהאלטרנטיבה לחוקי הסרדין האיומים שהובאו במסמך שצירפת היא נערות חולצת הבטן וחצאיות המיני. נכון?!

תוקן על ידי - שחרית - 04/12/2004 22:33:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2004 23:58 לינק ישיר 

נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 01:07 לינק ישיר 

תגובה שהיתה אמורה להישלח בראשית ימי האשכול, ולא נשלחה גם עקב בעיות של הייד פארק:

האם איננו מרגילים את עצמנו ואת צאצאינו לשקר? שיש דברים שאנו אומרים בלי שום כוונה לקיים?

יתכן שזה המנגנון היחיד שמאפשר לשרוד ולחנך ולהתחנך בחברה שבה יש קודי התנהגות כאלו.

אך האם ההרגל הזה, להכיר באינפלציה של הדרישות, ולהמשיך להשתמש בשפה כפולה, אינו נושא בעצמו תו מחיר גבוה?

אמנם, למעשה איני רואה שום פתרון מעשי. פרט לכך שהרבנים האחראים, כגון אלו שהפיקו את "משבצות זהב", יפרסמו מהדורה בתרא (=שניה) עם ביטולן של חומרות החומרות...

ולא שאני דוגל בחוסר צניעות. אלא שצניעות, מעבר לקוים אדומים מסויימים, אינה ניתנת כלל להגדרה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 09:07 לינק ישיר 

מימוני,

האם להציב רף דרישות בלתי-אפשרי = לשקר?
האם ההלכה עצמה (כמכלול) איננה מציבה רף שכזה?
הלא זה כמעט-הפשט של "צדיק אין בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". ראית פעם מישהו שקיים את כל השו"ע?
ובכן, לשיטתך אלה שדוגלים בקיום השו"ע הם כולם שקרנים?

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 10:14 לינק ישיר 

אידך גיסא

ברוך השב.

ואני תוהה במה זכתה הודעתי זו לתגובה בשעה שדברים חשובים יותר ממתינים לדבריך המאירים.

על כל פנים, כנראה לא הבהרתי עצמי היטב.

לפי מה שהבנתי מדברי שלמהלה פותח האשכול, הדברים שבדרף של בית יעקב נוסחו בכוונה תחילה על מנת להוות רף שאין שום כוונה לקיימו, והוא תשלום של מס שפתים בלבד.

כמדומה שההלכה, שמציבה רף גבוה ואפילו אינסופי, אינה עושה זאת כמס שפתים, אלא כאפשרות אמיתית הפתוחה לכל, אם גם מעטים יצליחו בזה.

(וכדברי ר' ישראל מסלנט, שמי שאינו חפץ להיות גנרל, לא יהיה אפילו חייל טוב).

כלומר, הדרישות שהובעו בדף נתפסות על ידי המחברים, המורות והמקבלים כניסוח שהוא לצאת ידי חובה בלבד, ולא יותר מזה.

למה הדבר דומה, לרשימת תארי הכבוד השכיחה בינינו. בשעה שאדם קורא רשימה של משתתפים באיזה אירוע, הוא רגיל להתעלם מן התארים שלפני שמותיהם, בהנחה הפשוטה והסבירה שהם משקפים או מעמד חברתי או את רצונו של מחבר הרשימה לציין אותם בלשון כזו או אחרת, ולא מעבר לזה. זה אקט נימוסי של מס שפתים (או שיש לכך הסבר סוציולוגי אחר כפי שציינתי).

יש הבדלים מסויימים בין שתי התופעות, אך בשתיהן אנו משתמשים במילים בלי שום כוונה להביע משהו פרט לצאת ידי חובה.

(כיון שאני זוכר משכבר הימים את חיבתך לאפרים קישון, אני מזכיר את ההומורסקה הנפלאה שלו על חלוקת התארים בשוויצריה... אם אמצא, אשתדל להקלידה כדי לפתוח את הנושא של התארים המנומסים בפני עצמו).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 10:55 לינק ישיר 

אידך,

כנראה לא שמעת על כך שהשו"ע הוא לא כולו הלכה למשה מסיני, ובכדי ל'הבדיל' בין בכתב לשבע"פ ובפרט כדי למנוע את השקר, קבעו חכמים שאין להטיל על הציבור גזרה שלא יוכלו לעמוד בה.

כי אם מטילים על הציבור גזרות שכאלה כמו בבית יעקב אין זה דומה ל'איסורי ערווה' או 'איסורי מאכלות' שכשאתה משווה ביניהם, אפשר לומר שאתה מבריג את הביטוי "צדיק אין בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", במקום שהנידון אינו דומה לראיה.
ראית פעם מישהו שקיים את כל השו"ע? הלוא זה כמו הפשט שלומר על משה רבנו שגם הוא לא היה מושלם

אלה שהוסיפו גדרים וסיגים בדמות ה'חומרות' הטפשיות,וזה לא שייך לרף הגבוה שמציבה תורת משה הלכה מסיני שזהו רף אלוהי, הרף שמציבים בעלי האינטרסים והשררה בבחינת עשיית התפל לעיקר, שהציבור בוודאות לא יכול לעמוד בהם, אלה הם כולם שקרנים! שנוטים מדרך התורה בעודם ממהרים לברוח מן העברות הגדולות.

איך אמר לונגי

השונה והמבדיל בין ילד למבוגר זה המחיר שהם מוכנים לשלם עבור הצעצוע בו הם משחקים.

תוקן על ידי - riv - 05/12/2004 11:05:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 10:59 לינק ישיר 

riv:

לא 'דאוונקע' אלא 'זאגערקע'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 11:32 לינק ישיר 

צאוטונג,

לא הבנתי , אני לא בקיאה בשפה האידית למרות שאבי ז"ל היה בקיא בה.

תוכל לפרט?

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 12:38 לינק ישיר 

.

בערבית בסיסית: לא "מתפללת" אלא "אומרת" .

ואת המאמר שהבאת לעיל, ריב, הייתי משרשר אל המאמר אודות שרה שנירר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 12:45 לינק ישיר 

מואדיב,

יש לך מפתחות, לי אין התנגדות, תעביר אותו.
ותודה על התרגום.

אולם אני מבינה שבתכלס המשמעות היא אותה משמעות,תקן אותי אם לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 14:29 לינק ישיר 

הראיה הפשוטה שכולם פה כותבים מצביעות שאין פה אף אחד גבר לקום ולאמר כן קשה לי להתגבר על היצרים שלי ונכון גם אישתי או גם אני הולכים כך,אף אחד לא אומר את זה כאן לכולם אכפת רק שבת יעקב לא תשקר הכל באיצטלה תורנית,בטח שאננחנו בעד שילכו בצניעות אבל אויש אסור לשקר זה מזכיר תמיד את אנשי שינוי מרץ שתמיד יבאו עם פסוקים ומשפטים כגון ואהבת לרעך כמוך או שבעים פנים לתורה.
מה אתם חושבים שכל הרבנים שעברו על התקנות ואני יודע לפחות על גדול ישראל אחד שעבר על תקנה תקנה לא יודעים את כל ההסברים החכמולוגים שלכם תפסיקו להפיל את זה על מנהלי בית יעקב כדי לתת לכם סיבה לא להתהלך בצניעות
תקומו תגידו נכון נמאס לנו מהכללים הדרקונים אנחנו יותר פתוחים , אבל למה לברוח מהמציאות????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 14:47 לינק ישיר 

.

תינח לי את אשר לי, עם יצרי, עלי להתמודד בעצמי.

הבעיה היא,

שאתה מצפה ממני להתמודד עם היצרים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2004 15:19 לינק ישיר 

אתה ויצרך, והוא ויצריו, והם ויצריהם.

הקב"ה מצפה מכל בן אנוש להתגבר על יצריו באשר הוא אדם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צניעות 'בית יעקב'ניקית: לבטיו של אב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.