|
|
| נשלח ב-26/11/2004 00:29 |
|
| |
עד כמה שאני יודע הרב פישר זצ"ל לעג למחקרים האומרים שהעישון מסוכן. עד שהוא בעצמו חלה והפסיק לעשן.
לפעמים... (כל אחד ימשיך את המשפט כרצונו)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2004 03:19 |
|
| |
לקעלמער, מה שכתבת בלי סוגריים התאים יותר לכוונת הדברים מאשר מה שכתבת בתוך הסוגריים!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2004 03:46 |
|
| |
קלטתי..
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2004 03:55 |
|
| |
פרלמנט זה לא סיגריה.
הסטייפלר היה מעשן קנט עד שהתעוררה בעיה (לפני הז'בו והפאות) שמשרים את עלי הטבק ביין בתהליך עיבודם כדי לתת להם את הניחוח וזה יין נסך.
מי זוכר את הסיגריות אסקוט, רויאל, פולריס, שהיינו מעשנים בהיחבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2004 10:51 |
|
| |
הנה דוגמא לעמי ארצות, ולתגובותיהם המתלהמות - כבר אמרתי, הבורות היא מחלה סופנית , בבחינת 'כרת' - אלה גם אלה שיעלו על הגגות כדי לשמוח בנפול אויביהם.
כאילו איסורי מאכלות לא ניתנו אלא כדי להגביל את יצר הזלילה
וכאילו אצלנו בתורה יש איסור על אכילת בשר אדם או חזיר "בשעת מצור"
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1199675
אך גם כאן, מתברר, ניתן לגלות גמישות במצבים מסויימים: "אם אדם שרוי במצב קיצוני ונמצא על סף מוות, הוא יכול לקחת נתח מאדם אחר שמת לפניו, וזאת רק בתנאי שמדובר בפעולה שנועדה להביא להיחלצות ממצוקת רעב".
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2004 04:45 |
|
| |
הרב י"י פישר זצ"ל היה מעשן סיגריות אל על, מן היחידות שהיו בלא פילטר! והיו זמנים רבים שהיה מעשן חצאי סיגריות. לגבי הסיגריה 'פולריס', זהו שם יפה, אך דומני שהכוונה ל'פליירס', עם האדמירל נלסון קטוע היד על העטיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2004 10:22 |
|
| |
יש עוד היום סיגריות 'נלסון' עם ציור של נלסון.
פולריס היו סיגריות מנטה ש'מונטנה' היו הגירסה הארוכה שלהם, כלומר, פולריס היו מונטנה קצר, אם כי השמות והעטיפות שלהן היו שונות לחלוטין.
את פולריס אני זוכר טוב מאד, ואת העטיפה שלהם במעומעם, יתכן שהיה כתוב על זה באנגלית polaris, עטיפה לבנה עם איזה ציור, המלמד שלי עישן את זה (אז עוד היו מעשנים חופשי בכיתה), וזה היה אחד השיקולים שלי לקנות לסיגריות של פורים (שיקול שהיה נעשה בכובד ראש שלושים יום קודם החג).
|
|
|
|
|