| נשלח ב-12/1/2008 23:01 |
|
| |
דגים
גם החסידות בתחילת הופעתה נתקלה בהתנגדות רבתי. ואני בטוח שכל חסיד שחי בין מתנגדים נאלץ להסתיר את עצמו. אבל המצב הזה לא נמשך לעולם,לאט לאט אנשים קבלו אותם כיהודים כשרים (ולכל הפחות לא כחילונים).
ועוד:
בספר קול התור לר' הלל משקלוב, שבא מבית מדרשו של הגר"א, כותב המחבר שתפקידיו של משיח בן יוסף הם שלושה, ואחד מהם גילוי סודות התורה. ועוד הוא כותב, שהגר"א החל לגלות את סודות התורה, כיוון שאמר על עצמו שהוא ניצוץ מנשמת משיח בן יוסף.
וידוע שלעת"ל הסוד יהיה גלוי כמו פשט, וכמו שכבר אמרו בחסידות שמשה רבינו נתן את תורת הפשט, והמשיח (משיח בן דוד) יתן את תורת הסוד.
וא"כ, האם אתה חושב שגילוי הסוד שבתורה צריך להיות ביום אחד? לי נראה פשוט שלא. לפי מה שכתוב על המשיחים שגילוי סודות התורה הוא תפקידם, ודאי שיהיה איזשהוא "בום" של גילוי סודות התורה באופן סיטונאי (לא מצאתי מילה אחרת). אבל זה לא סותר את זה שיש תהליכים בעולמנו, ויכולים או צריכים להיות עוד כמה "בומים" קטנים לפני כן, ואולי גם אחרי כן. כמו שכבר הגר"א והבעש"ט עשו. ואולי גם עצכ"ח זה אחד מהבומים הקטנים האלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2008 06:33 |
|
| |
מיכההרמשתי
לדעתי ולדעת רבים לא מן הראוי לצטט מספר "קול התור", שהוא מוכח בהוכחות רבות כספר מזויף והזוי. הן מבחינת השקפת הגר"א עצמו, והן מצד השקפת תלמידיו (ור' הלל משקלוב לא היה תלמידו, אלא אביו), והן מבחינה היסטורית. (אם תרצה נתכתב על כך בפרטי).
|
| נשלח ב-15/1/2008 20:30 |
|
| |
מיקלרי
זה לא משנה אם הספר מזוייף או לא, זה ידוע שהגר"א חיבר הרבה חיבורים על סודות התורה, וכן עודד את העליה לארץ - ששניהם נחשבים בספר הנ"ל לתפקידים של משיח בן יוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:03 |
|
| |
רק שכיון שהספר מזויף, א"כ הגר"א לא אמר שאלו הן תפקידיו של משיח בן יוסף, וכמו כן לא אמר מעולם שהוא ניצוץ מנשמת משיח בן יוסף. אמנם תלמידו של תלמיד תלמידו (רבי יצחק כהנא תלמידו של רבי יצחק אייזיק חבר תלמידו של רבי מנחם מנדל משקלוב תלמיד הגר"א) מעלה השערה שהגר"א אכן ניצוץ מנשמת משיח בן יוסף, כמו הרמ"ק ומקובלים אחרים.
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:20 |
|
| |
טוב, זה גם לא משנה מה תפקידיו של משיח בן יוסף, משנה שהגר"א בעצם התיר את חשיפת סודות ההתורה ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:34 |
|
| |
אודה למי שיענה בכנות, מי מסר את סודות התורה? ולמי?
האם גם זה עבר מפה לאוזן? ממשה רבנו?
או אולי אלו סודות, שהאדם חידש וקבע שאלו סודות.
ומה פרוש חשיפת סודות ברבים? באותו רגע שאני מעביר את הסוד, אגב באיזו רשות, מגלים, אפילו ליחיד, -שהרי יחד עם המגלה, הוא כבר רבים?-
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:48 |
|
| |
ירוחם אני חושב שאתה עובר לנושא אחר - כדאי שתפתח אשכול חדש, אין מערבין שמחה בשמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:48 |
|
| |
מיכההרמשתי
כיון שספר "קול התור" אינו יכול לשמש בתור מקור, אז מניין לך שהגר"א אכן התיר חשיפת סודות התורה ברבים?
|
| נשלח ב-15/1/2008 21:54 |
|
| |
מיכה
סליחה--- אתה כנראה צודק, אבל אני נוהג לפי שאני בונה בית, לבדוק את היסודות, בעייני בלי יסודות אין בית.
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 22:48 |
|
| |
בוגי,
מיהו אותו תלמיד ניסתר (וסורר) של בית הלל שאותו ציטטת בעמוד הקודם?
אך הנה כבר רבינו משה גילה לנו הסוד הגדול מכולם שיש לקבל את האמת ממי שאמרה.
ירוחם ומיכה,
הסודות עליהם מדברים הם לא קבליים במובן של קבלת הזוהר והאר"י. מדובר באותם רעיונות שעבור רבים וטובים הם עילה להפסיק לקיים תו"מ ולכן לעיתים רצוי לשמור אותם בסוד. כל מי שהתחנך על "אמונה פשוטה" וחסידות לא יסבול רעיונות כאלו, ובעיניו הם כפירה גמורה. הסודות בד"כ מתגלים כאשר לומדים תורה בעיני השכל הישר והם סינתיזה בין מסורת לפילו-סופיה.("אהבת החוכמה" במובן הפשוט והכנה ביותר)
- בוגי, אפילו את זה אין היום בציבור הכללי ועל אלה אני בוכיה.
|
|
| נשלח ב-15/1/2008 23:02 |
|
| |
אנסאזי
לא הבנתי, אם זו אמת, למה לא לגלות אותה ברבים? לא כואב הלב על כל אותם רבבות אנשים שחיים בשקר? ולא מספיק שחיים בשקר, החיים האלו בכלל לא טובים, בלשון המעטה. זה ואהבת לרעך כמוך?
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 20:10 |
|
| |
ירוחם,
זו תהיה דווקא אכזריות לגלות לאלו שאינם יכולים להתמודד עם האמת. אם היא לא נוחה וסותרת את כל מה שהאמינו בו עד עתה, לא יצליחו יפנימו אותה וייגרם סבל. הם לא יצליחו לחיות ע"פ הרעיון החדש שנגלה להם אך גם לא יחזרו לחיות ע"פ האמונה הקודמת שלהם, וימצאו את עצמם תלושים.
לא כולם מסוגלים לקלוט אמיתות מורכבת. אני אישית היכרתי מישהו שעבורו המשפט הבא מכיל סתירה לוגית: "התלמוד הוא הסמכות ההלכתית שלנו למרות שחז"ל לא ידעו מכניקה קוואנטית".
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 20:22 |
|
| |
מיקלרי, הגר"א גילה את סודות התורה באופן מעשי - הוא כתב ביאורים לזוהר ולספרא דצניעותא, והביא דברי קבלה גם בספריו האחרים.
ירוחם
אז תפתח אשכול שיהווה יסודות לבית. כבר הרבה פעמים קרה שבאמצע אשכול התחיל דיון ששייך לנושא אחר, והדיון האחר התארך והתארך, אז למה לעשות זאת שוב? עדיף לשמור על סדר.
אנסאזי,
ואני אומר לך באחריות, שמי שבאמת מבין את הסודות של הקבלה, זה גם כן יכול להוות עילה להפסיק לשמור תו"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2008 22:19 |
|
| |
מיכה,
אתה בעצם אומר שהמקובלים והחסידים ששומרים תו"מ אינם יודעים מה הם סחים.
(פה נדרשת חתימה של מיימוני)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2008 19:39 |
|
| |
חז"ל אמרו את זה הרבה לפני: כל הנביאים נבאו ולא ידעו מה נבאו.
ואם תקשה איך אמרו חז"ל כזה דבר?
תשובה: ההמשך של דבריהם שמשה ניבא וידע מה ניבא.
ואני מפרש שזה לאו דווקא ולא הכל שחור לבן, אבל באופן כללי מי שמבין את הקבלה באמת, זה בדיוק כמו מורה נבוכים.
וכבר אמר מישהו, אינני זוכר מי, שרק שניים או שלושה הבינו את הנמשל בדברי האר"י, הגר"א הרמח"ל ואולי עוד אחד.
ואם ירוחם יפתח את האשכול שהוא הציע, אני אסביר יותר.
|
|
|
|
|