|
|
| נשלח ב-12/10/2008 14:30 |
|
| |
אישציפור:
ואני אומר שכדי להיות הוגה דעות מעמיק ועם זאת בעל השפעה על דעת הקהל הרחב , חייבים לדעת איך להגדיר דברים בצורה עקיפה ואיזוטרית . (בסה"כ כדי להיות הוגה דעות רציני לטעמי , צריך לדעת שדעת הקהל היא חלק [די חשוב] מהמציאות אליה צריך להתייחס .)
בסופו של דבר הדיבור הבוטה שחושף הכל , מראה בעיקר על רדידות וגסות , ורק לעיתים רחוקות , על יושר ועמקות ....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2008 14:31 |
|
| |
איקה:
אישציפ,
מדבריך יוצא שהרמב"ם לא היה איש דעות מעמיק ורציני, "הספר" שלו כתוב בצורה עקיפה ואיזוטרית אבל אינו מתייחס לדעת הקהל. ואף על פי שהוא אינו חושף הכל, תמצא בו הרבה פעמים לשון בוטה וגסה - מה שאצלו אינו מורה על רדידות או חוסר ביושר ועמקות...
התוכן הוא מה שהופך את הדברים לעמוקים, ולא שאני מצדדת בלשון גסה ובוטה, לפעמים האמת לא נעימה לאוזן השומע, ואין ברירה חייבים לקרוא לילד בשמו!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 00:03 |
|
| |
אני חדש מאוד כאן, אך לא חדש בעולם ההתעניינות והאוטודידקטיות. האשכול הנוכחי הביא אותי לשאלה, האם כאשר הזהירו חז"ל, בעקבות שלמה המלך שלא לקרב אל פתח ביתה של המינות, הם התכוונו לשאלות וחקירות העלולות להביא למינות? או שמא כוונתם הייתה שלא לעסוק בלימודי כפירה עצמם, למשל, בהתאמה לדורנו, תורת האבולוציה או תורת העולם הנצחי של הוקינג?
האם ייתכן שכל מי שגולש בעצכ"ח עובר על ולא תתורו אחרי לבבכם? ואם לא - מדוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 00:42 |
|
| |
צבוני,
מה אתה מעדיף, שנאשר לך שאתה חוטא או שנספק לך תשובות להשקיט את מצפונך?
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 00:56 |
|
| |
צבוני
מדוע כן? איזו מינות יש כאן? עד כמה שידוע מין= נוצרי, או צדוקי.
כאן אנו מקיימים את מה שהתורה מצווה.
וחקרת ודרשת היטב!- עד שמגעים ל- והנה אמת הדבר,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 01:50 |
|
| |
ייתכן והם התכוונו לחקירות ושאלות העלולות לערער על סמכותם כרשות מחוקקת בלעדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2008 21:16 |
|
| |
מ. זוהר, הנושא אינו אני ותחושותי, אלא מדוע אין בזה איסור. אם תשכנע אותי שיש בזה איסור, אשקול אם לעבור עליו או לא. אם אשוכנע שאין בזה איסור, יקל עלי להחליט על קריאה וכתיבה בפורום.
ירוחם, מדוע לדעתך אסרו חז"ל לקרוא בספרי נוצרים והתירו, אם נתעלם מהאנכרוניזם, את כתבי שפינוזה?
לעוף, לא נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 00:05 |
|
| |
כל מי שמפחד וחושש לקרא ספרים אחרים אם דעות אחרות, אינו בטוח באמונתו!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 08:17 |
|
| |
ירוחם
אתה לא יודע שהעולם כולו הוא שדה קרב?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 10:28 |
|
| |
בעל
אנסח זאת אחרת- כל מי שחושש לצאת לקרב, אינו בטוח בכחו האמוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 11:48 |
|
| |
ירוחם
אתה יודע היטב שהגישה היום היא אל תביאנו לידי נסיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 12:00 |
|
| |
ירוחם
ומה זה "ולא תתורו"?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 12:47 |
|
| |
מיכה
מדובר במחשבה על עבירות גופניות ולא מחשבתיות,
רש"י במדבר פרק טו פסוק לט
ולא תתורו אחר לבבכם - כמו מתור הארץ. הלב והעינים הם מרגלים לגוף ומסרסרים לו את העבירות, העין רואה והלב חומד והגוף עושה את העבירות:
את התור של המחשבה הלב לא חומד, הוא לא אוהב טיולים מאין אלו, הלב אוהב יותר סיפורי ילדות חמימים ותמימים, הלב לא אוהב הרפתקאות.
במונקש אמרו- ולא תתורו אחר לבבכם- לב= הרצ= הרצל ואחר עיניכם- קוק
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 14:09 |
|
| |
ירוחם,
כלומר, אתה חולק על פרשנות חז"ל: "אחרי לבבכם - זו מינות, אחרי עיניכם - זו זנות". זכותך (?). השאלה שלי הייתה באם נקבל את דברי חז"ל, האם קריאת שאלות ואף מסקנות (של חלק מהכותבים) הכופרות באחד או יותר מי"ג העיקרים, אינה עומדת בניגוד לדברי חז"ל הללו.
על כך טרם קיבלתי מענה.
תוקן על ידי צבוני ב- 03/11/2008 14:06:51
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 14:24 |
|
| |
ירוחם
על סמך מה אתה מחליט שהלב אינו אוהב טיולים מחשבתיים? האם אינך מכיר אנשים שמשתעשעים מרעיונות אינטלקטואליים? מפלפולים בגמרא?
|
|
|
|
|