בית פורומים עצור כאן חושבים

הציווי ה"אלוהי" אל מול זה ה"מוסרי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2004 05:24 לינק ישיר 

לבדדישכון

יוצא מדבריך: שאם מצוה האלוהים לרצוח נפש חייבים .אבל לעבור על דבריו שהתורה לא תהיה מוחלפת,ולמשל לא להרוג את תנוקות עיר הנידחת זה אסור,אתמהה.

ציטוטך [פירושך] שאילו יופיע בעצמו לא ע"י נביא ויורה לעבוד ע"ז ,צריך לעבוד ע"ז, תמוה ביותר.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

תוקן על ידי - קעלעמר - 25/11/2004 6:00:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 09:41 לינק ישיר 

סליחה קעלעמר,

התורה ומצוותיה תוקפן בנתינתן מסיני, אנו לא מקיימים מצוות כי אבותינו קיימו אותם, אלא כי משה מסר אותם מסיני. איפה יש לך מצווה לרצוח אנשים? או איפה היה נביא שאמר לרצוח אנשים ככה סתם, להעלות אותם קורבן

לסיכום:

סיפור העקדה בא להצביע על שני דברים ואין להם קשר למוסריות

האחד - גודל אהבה אליו יכול להגיע אדם גם במסירת נפש כגון: עשרת הורגי מלכות

והשני- שהנבואה היא ודאית בלב הנביא - והיא התגלותו של האל אל האדם במראה הנבואה או בחלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 09:48 לינק ישיר 

.

ריב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 23:09 לינק ישיר 

אני מצביעה בעד המוסר האנושי
האם לנמלה יש חובה מוסרית לקחת את טובת האנושות או ערך עליון אחר בחשבון כדי לקבע את פעולותיה? לא נראה לי. אדרבה הייתי אומרת שיש לה חובה מוסרית (אם היה אפשר להגיד כזה דבר על נמלה) לפעול בהתאם למוסר הנמלי בלבד.
כמוכן אין לי שום ענין באיזשהו מוסר אלהי עליון שאין לי כל קשר אתו, לא מובן לנו, לא מתחשב בנו, וממילא לא מיועד אלינו. ואם הוא מתנגד למוסר האנושי, כמו הנמלה שלי, החובה המוסרית שלי היא לפעול בניגוד לציווי האלהי.

כתבת
" והנה בראש ובראשונה הכרעה תאיסטית אמונית צרופה, האל הנו בהגדרתו "טרנסצנדטי" וכזזה נגזרת עמידת האדם כיצור סובייקטיבי מולו, ומעמידה זו מתחייב הציות המוחלט והבלתי מעורר לצו האלוהי כפי שהוא איך שהוא, תוך ביטול טוטאלי של כל משא הדעת הנפש והרוח אשר אצורים בקומת דמותו הצורנית של האדם.

וכאן הבן שואל בשנית, האם האמת אכן מורה דרכה כך??
האם זוהי אכן זו המסקנה ואין בלתה??
והאם הדעת יכולה לקבל ולאמץ מסקנה רדיקלית שכזו??? "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 23:14 לינק ישיר 

כיסרית?

השוואה בין נמלה, ליצור אנושי? לא הבנתי, התוכלי להבהיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 23:41 לינק ישיר 

ריב, הפער בינינו לבין אלהים לא רחב יותר מהפער בין הנמלה לבינינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2004 00:07 לינק ישיר 

כיסרית,

בינינו לבין האלוהים, ישנו פער שלא נתפס בשכל האנושי, בינינו לבין הנמלה הפער הוא ברור.

לנמלה נפש נמלית, ולבני האדם נפש אנושית
המושג מוסריות אין לו שום משמעות כשמדובר על נמלה, אי אפשר לצוות על הנמלה לחשוב במונחי מוסריות. האדם כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2004 19:27 לינק ישיר 

"any law that uplifts human personality is just. any law that degrades human personality is unjust
. "
Martin Luther King Jr, Letter From a Birmginham Jail)

אבל, שני משפטים לפניכן הוא כתב

"a just law is a man made code that squares with the moral law or the law of god"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2011 03:20 לינק ישיר 

http://musaf-shabbat.com/2011/12/25/%d7%90%d7%99%d7%a1%d7%95%d7%a8-%d7%97%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%99%d7%aa%d7%a8-%d7%93%d7%aa%d7%99-%d7%a0%d7%aa%d7%9f-%d7%9c%d7%95%d7%a4%d7%a1-%d7%a7%d7%a8%d7%93%d7%95%d7%96%d7%95/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הציווי ה"אלוהי" אל מול זה ה"מוסרי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.