בית פורומים בחדרי חרדים

ימים נוראים פוקדים את ישיבת פנוביז'.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2004 08:54 לינק ישיר 

ישראל ישראלוביץ שראה את הכתבה נשמע אתמול אומר "ממש חילול ה'"

תוקן על ידי - נושא_ונותן - 30/11/2004 8:58:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 17:06 לינק ישיר 

כצפוי, חסרים הרבה פרטים בכתבה.
אבל ממש לאחרונה נשלח לגר"ש מרקוביץ מכתב ע"י הגרמ"י לפקוביץ שלא ימסור שיעורים בדירת הרב. בעקבות כך נסע הגר"ש לבית מרן הגרי"ש אלישיב והראה לו את המכתב ותשובתו של מרן היתה שאין הוא צריך להתיחס למכתב כיוון שע"פ דין תורה הוא ראש הישיבה וזכותו המלאה למסור שיעורים בדירת הרב.
וד"ל מה דעתו של מרן הגרי"ש אלישיב...

YOאב - יוAV

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 20:00 לינק ישיר 

הנה עוד סיפור שהרב אלישיב הובל על ידי הרב אפרתי.

הרב מרקוביץ הוא חביבו של הרב אפרתי ולא בגלל פניו היפות וד"ל.

כל הבוררות שהייתה בזמנו שהרב צימבליסט פסק לטובת שמוליק מוזרה ותמוהה ביותר.

הרב מרקוביץ טען כי חמיו הבטיח לו חלק ונחלה בישיבה. חמיו שחי וקיים הכחיש, הצהיר וטען שחתנו ריק שברקים ומעולם הוא לא בבטיח לו דבר וחצי דבר. אך למרות זאת נפסק בבוררות שלשמוליק יש חלק ונחלה. מקום למחשבה !

הרב מרקוביץ' שהיה תלמיד אצל ראשי הישיבה דהיום, טוען לכתר.

נו תגידו אתם.

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 01/12/2004 16:14:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 20:16 לינק ישיר 

פריהדר מתוק שלנו, איך לא חשבנו על זה?

הרב אפרתי אשם!!!
ענק!!

הוא גם אשם בבחירה של שולי רנד לשחקן השנה, בגניבת התיק של מוישינקע בטיסה ובזה שבתצולדות אברהם יצחק יש הרבה כסף. בעצם, כל אשכול הוא אשם בו, בכל הפורום ובהייד פארק בכלל.

כדאי אולי לשריין הודעה כתובה ממך (עם אותיות מודגשות כמו שאתה אוהב), שתהיה תגובה ראויה לכל נושא בכל אשכול, בכל פעם שתיגש למחשב.
.
את הניקים האחרים תשמור לתגובות עניניות ופרי הדר ישמש לתגובה הלקונית והמודגשת

הרב אפרתי אשם!!!

ברוך השם...

(ותחסוך ממני שוב את האותיות המודגשות גם אם אתה לא מתאפק מלהגיב)

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 01/12/2004 16:13:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 20:24 לינק ישיר 

אמנם זה לא נעים שלאול שאלות כאלו, אך מר פרי הדר מאלץ אותנו לשאול. הוא מתייחס לדברים שאמר או לא אמר חמיו שה הרב מרקוביץ שליט"א, האם יואיל מר פרי הדר לומר ממתי, כלומר כמה שנים עברו מאז שחמיו הנ"ל אינו בגדר של מי שמסוגל לומר דבר. האם בשעת הד"ת הוא עדיין לא היה בגדר עו"ב? בכל זאת הדברים מדהימים, מדובר באדם שמשמש כיום בפועל כראש ישיבה בישיבת פוניבז', וזו הלשון שבה מתבטא לכאורה אדם חרדי, ולו גם אם הוא מעורב במחלוקת? שומו שמים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 20:37 לינק ישיר 

כן, לבבי חמודי.

את תשובותיך העניניות מסרת בהודעתך בהתייחסותך לסגנון הויזואלי של הודעותי. יופי של תשובות, הרב מרקוביץ' יאהב את זה.

גם טענתך הבילתי מוכחת לגבי ניקי הכפול כביכול, שווה למקום מושבו של רבך מרשך.

אפרתי קשור להכל: כי הרב אפרתי יושב בחצרו ותחת סינורו של גדול ישראל, הרב אלישיב שליט"א.

בחצר זו מחליטים הכל, מתי לחסל את הרב בקשי דורון ומתי להיטיב עם ******, הכל בצדק וביושר.

עזוב את הפורום, צא לרחוב ותשמע מה אומרים. אח"כ אל תחזור לספר לנו, כי אנחנו כבר היינו שם ושמענו.

בינתיים, ביי מתוק.

תוקן על ידי - פרי_הדר - 30/11/2004 20:41:23

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 01/12/2004 16:13:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 20:48 לינק ישיר 

דגים,

שאלתך מצויינת, לא הייתה לי תשובה עליה. ע"כ התקשרתי עכשיו לבן אדם שהיה עד למהלכים בד"ת ובכלל. הוא ידע לומר לי באופן חד משמעי, כי ר' אברהם טען את דבריו בפני 2 עדים בהיותו שפוי וער לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 21:01 לינק ישיר 

למען הגילוי הנאות, ובעקבות השפרצת מיץ פרי ההדר.

לא למדתי בפוניבז' כולל פוניבז' או כל מוסד אחר שקשור לגוף הנ"ל.כך שאף אחד מרבני הישיבה אינו "רבי".

רק שנים לא מעטות אחרי שנישאתי, החל המאבק בישיבה, כך שאין לי שום קשר אישי אליו.

פרי הדר. התגובה שלך כועסת, וממש לא ענינית, תרגע ותחשוב על מה שכתבתי.

אתה ממלא את הסביבה בהשמצות, ולא בדיון עניני.
זה רע למקום ורע לבריות.

(אגב, הייתי מגיב אותו דבר גם אם היה אשכול נגד צד אחר בפוניבז' או נגד הרב בקשי דורון, השנאה וההשמצות הן לי לזרא.)

וקבל נא תוכחה כי אמת היא, ולא חשוב מי אמרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 21:10 לינק ישיר 

האם '2 העדים' ש'שמעו' את ר' אברהם אומר את מה שמייחסים לו כאן ('ריק שבריקים'...!!!), היו שפויים וערים?! בכלל דומני שכאשר אומרים באזני שמעתי, או בעיני ראיתי, זה חרש שמספר שבעצמו שמע מאילם ששמע מעיוור שבעיני ראה פסח מרקד. וכבר ציינתי באשכול אחר, את הדבר המדהים שהגריש"א שליט"א התנצל וביקש סליחה בפומבי מהגאון ר"ג צימבליסט שליט"א, מן המעולים שבמעולים שיצאו מישיבת חברון אי פעם, גאון ישר וצדיק, על שהכניסו לתוך הביצה הרותחת, וגרם לו עגמת נפש וצער. וכיצד אנו בולעים בשלוות נפש, תמונה של דין תורה המתנהל בין שני צדדים, ולאחר שיוצא פסק דין בועטים בו ביד רמה... וזה בקרב בני תורה. אם הם לא יכולים להתגבר על מדותיהם מה יגידו איזובי הקיר...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 23:54 לינק ישיר 

לבבי,

אני מוכן וראוי לקבל תדברי תוכחה, אך תאמר לי בבקשה אתה קראת את תגובתי בכלל ? משום מה נראה שלא. אנא תקרא אותה.

אני ציינתי עובדות לא השמצות.

דגים,

כל מה שהיה ידוע לי כתבתי, מה שלא היה ידוע לי ביררתי. לי זה הספיק, אם לך זה לא מספיק תעשה את המלאכה ותברר עוד ולעומק.

אגב, תתארו לעצמכם שמחר הרב אפרתי היה יוצא כנגד הרב אלישיב. זה היה נראה לכם ? הוא היה זוכה בדין בבוררות ?!

הרב מרקוביץ', נלחם כנגד חותנו, הוא גם בז לראשי הישיבה שמהם הוא למד תורה. אז מה יש לי להעריך אצלו ? את הבבא קמא או את הבבא בתרא שהוא למד ? כאשר את הדרך ארץ קדמה לתורה אין לו בגרוש.

תוקן על ידי - בחדרי חרדים - 01/12/2004 16:12:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 00:19 לינק ישיר 

פרי הדר,

תפסיק בבקשה להדגיש את הודעותיך.

אם אתה חושב שכולנו נכרע ברך בפני הודעותיך, בגלל שהם מודגשות, אז טעות בידך.

דעתך שוה כמו כל דעה אחרת, אז, פליז, חסל הדגשות, כתוב כמו כולם.

הכתיבה הזו אינה פרי הענווה, כך נראה.

ולעצם הענין, מה לך להתערב בריב זה?

ההיכרת את הענין? את טענות הצדדים? את ההלכה שבענין? שמעת את העדויות?

פסקת הלכה ככה סתם? מהבטן?

יש כאן מלחמת ירושה ממונית כמו במשפחות הכי טובות, מה אתה תוחב פה את אפך?

שמעת ממישהו ששמע ממישהו שפלוני כך אמר, וכבר פסקת הלכה, האשמת דיינים חשובים בהטיית דין, ובכניעה למעורבותו של מישהו אחר, ככה בלי בעיה!

על כל פסק בכל "דין תורה" יש טענות, ראה פרשת איתרי והחוברת שבעקבותיה, אבל ככה בלי לדעת כלום, על סמך בדל שמועה עלובה, (שאפילו אם היא נכונה מסופקני אם היא מלמדת משהו על הנושא), וכך הולכים ומחליטים בענין כזה, על סמך זה האשמת את טובי הדיינים, את טובי הלמדנים.

מה זה?

וזה שהדגשת והגדשת את סאת השטויות הללו, זה רק עושה ההיפך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 11:06 לינק ישיר 

אמתער !!

הדין תורה היתה רק על חלק הממון ולא על חלק הרוחני
הראש הישיבה הרה"ג ר' גרשון שליט"א מעולם לא היה צד בשום דין תורה

ואל תשכח שפונביז' זה ממון הקדש וזה לא נכס פרטי שמעבירים בירושה רק הכסף נתרם לדאוג להבחורים שיצאו מהם גדולי תורה ולא בעלי מחלוקות

ובזה כולם מסכימים שהמחלוקות בפונביז' איננו מחדיר אהבת התורה ויסודות המוסר

ולכן למה ר' שמואל אינו מסכים "ליחלוקו" לחלק את הישיבה לשני ישיבות ור' שמוארל ירביץ תורה למחבלים ור' גרשון ירביץ תורה לשונאים ובא לציון גואל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 11:17 לינק ישיר 

פרישער,

אתה שואל אותי שאלות שאין לי מושג בהם, ואינני יודע לתת לך תשובות!

ברור למעלה מכל ספק, שמה שקורה שם זה אסון רוחני במלא מובן המילה!

אתה לא צריך לשכנע אותי!

אין לי מושג מה היה ומה לא היה ב"דין תורה", לא שמעתי את טענותיו של פלוני ולא את טענותיו של אלמוני, לא קשור אלי כל העסק, איני מתערב במחלוקות לא לי, ובוודאי לא אפסוק לפי בדלי שמועות, ולא לפי נטיית הלב.

יש כאן בהחלט "דיני ממונות", למרות ואולי בגלל שברור למעלה מכל ספק שאין הישיבה נכס פרטי אלא ממון ציבורי, יש בהחלט "דיני ממונות" מי אחראי, מי מוחזק, וכו'.

לצערי הרב, אני גם אם הייתי יודע בבירור את כל הצדדים, והייתי שומע את כל העדים, והייתי מתמצא בכל הנושא מלמעלה עד למטה, גם אז לא הייתי יכול להכריע, כי בעוונותי עם הארץ הנני, ולא ידעתי היטיב את כל ההלכות הנוגעות לענין.

לכן מתמיה בעיני, שבא אי מי, ובאותיות מודגשות הוא פוסל את כל הדין ואת כל הנדון, והכל על פי בדל שמועה ששמע ממישהו ששמע ממישהו, שגם אם היא נכונה אינני יודע איזה תוקף הלכתי יש לה.

קצת רצינות, קצת כבוד, זה כל מה שאני מבקש.

מי שלא מתמצא בכל פרטי הפרטים (גם אני כך), מי שנוגע בדבר, מי שנמשך אחרי נטיית לב לאחד מן הצדדים, מי שלא בקי (כמוני לצערי) בכל הדינים הנוגעים לדבר עד לעומקם, כל אלו עדיף שלא יתערבו ולא יביעו את דעתם!!!

מה שביכולתינו לעשות, זה להתפלל לפני שוכן מרומים שיערה רוח שלום ואחוה ממרום על כל הצדדים, והאמת והשלום אהבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 11:59 לינק ישיר 

קומי, תולעת יעקב
קומי ושורי רבנייך
כובע גדול, שטריימל
א-שיינע הדרס פּוּנים
מסתמא בשמונה-עשרה
מתנענעים בסילודים
מחצית השעה לפחות
עיניהם עצומות
ועיני חסידיהם השוטים
תלויות בדמותם, מעריצות

בבלאי טפשאי...
אם רק היו יודעים
כי בראשם פנימה
מתרוצצות המחשבות
רצוא ושוב
"אימתי אשב במזרח" (ולא הוא)?
"אימתי יקראו לי 'מרן הראש ישיבֶה'" (ולא לו)?
"אימתי אעלה אני 'שלישי'" (ולא הוא)?
"אימתי יכתירוני למלך" (ולא אותו)?
"אימתי ישירו לכבודי" (ולא לכבודו)?
"אימתי יכרכרו לפני" (ולא לפניו)?
"אימתי יכרעו לפני ברך" (לי ולא לו)?

ואני מעיד על עצמי
יהודי פשוט
לא שטריימלך ולא 'הדרס פּוּנים'
לא פרכוס ויעלת חן
לא עוצם עיני בסילודים בתפילתי
בודאי שלא מאריך בה מחצית השעה
יהודי פשוט אני
בעלבת ועמארץ
ולכן, כנראה, לא זכיתי
להגיע למדרגת הרבנים הגאונים
ולזיו מעלתם
איני רוצה לישב במזרח
איני רוצה לעלות שלישי
איני רוצה שימליכוני
איני רוצה שיכתירוני
באמונה! גנאי הוא לי
התאמינו לי?
אם היו מבקשים לרקד לפני
להכתירני בכינויים
כלכל לא יכולתי
בורח הייתי כנשוך נחש
לא רק מפני שאיני כדאי
אלא מפני שמאוס הדבר בעיני ביותר
והעבודה!
כשם שמאוס בעיני, כך מאוס לפניו יתברך
השונא גאווה, השונא רהב
המסתכל ממעון קודשו
על 'הרבנים הגאונים'
לוטה עיניו בידיו, כביכול
ומסרב להאמין...
כיצד עשו תורתו, בת מלך
שפחה חרופה
למאוויי שררה ולרדיפת כבוד
לפעולות הנפש הבהמית...
'מי ביקש זאת מידכם?
רמוס חצרי..'

ואתם, חסידים שויטים
המשיכו לקלס ולהעריץ
המשיכו להלל ולכרכר
'ימים על ימי מלך תוסיף'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 12:01 לינק ישיר 

אמתער!

אתה 10!

הנה הבעת בכמה מילים את תחושות הלב.

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ימים נוראים פוקדים את ישיבת פנוביז'.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.