בית פורומים עצור כאן חושבים

האם גן אנושי (פיזי/חומר במוח) גורם להאמין?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2004 20:44 לינק ישיר 

גיבובי שטויות כאלה גורמים לירידת ערכו של המדע בעיני הציבור.
למה אדם מאמין?
סביר מאד שאדם מאמין כי האנשים המשמעותיים ביותר בחייו, קרי אביו ואמו, לימדו אותו כך. לכן המוסלמי מאמין באיסלם הבודהיסטי בבודהא הנוצרי בנצרות והיהודי ביהדות.
גם אתם, חברי המאמינים היקרים מאמינים כי כך הכניסו לראשיכם מגיל מוקדם. את מוחכם לא העסקתם אף פעם בשאלה האם ייתכן שהוריכם טעו, ובעצם אין אלוהים, או שאולי יש אבל הנוצרים צודקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2004 21:07 לינק ישיר 

בטהובן,

עם כל הכבוד לך, הבורות בכל מה שקשור לנושא היהדות, היינו גיבובי השטויות שלך גורמים לירידת ערכו של החילוני/ הנאור/ המצוי בעיני כל ציבור האנשים החושבים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 01:43 לינק ישיר 

ד"ר הלפרין,

מסיבות דומות אני לא מצליח להבין בכלל את כל הטענות האוויליות על דטרמיניזם התנהגותי על בסיס גנטי, שנישאו בפי חוקרים עוד לפני תום פרוייקט הגנום (למשל, בראיון פומפוזי עם פרופ' דורון מלצ'ט, מנהל הפרויקט בישראל במוסף הארץ, שהגבתי עליו שם), ונישאים עד היום.
לענ"ד הלא מקצועית לא תיתכן הוכחה מדעית לכך, ובודאי שהיא רחוקה מלהיות קיימת כיום.
נטיות גנטיות ודאי שכן, אולם שליטה דטרמיניסטית של הגנום עלינו, האם ידועה לכך ולו דוגמא אחת (תכונה אחת שנקבעת לגמרי על ידי הגנום)?
כפי שהדבר נראה לי זוהי משיכת כותרות, ותו לא. חבל שהציבור נכנע להבלים הללו ומשתף פעולה עם השרלטנות הפילוסופית-תיאולוגית של אנשי מדע.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 01:45 לינק ישיר 

בטהובן,
אני מבין שאתה וחבריך שנולדו בבית חילוני בדקו כולם לעומק את האפשרות שהמחנכים שלהם טעו. או שאולי הם כבני אדם עליונים לא ניחנו בכשל הנחות הזה של הינתנות להשפעה חינוכית.
אגב, אינני רואה הבדל בין הדטרמיניזם הטיפשי של החוקר הנ"ל, שהוא על בסיס גנטי, לבין הדטרמיניזם החינוכי שלך.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 02:10 לינק ישיר 

מיכי

גם אם הטענות לדטרמיניזים גנטי מוגזמות, ולמרות שדברי הד"ר הלפרין נאמרו כפרודיה, דבריו מעוררים קושיא עצומה על הרציונליות. שהרי גם אם הגנטיקה לא אחראית לכל , הרי ברור שיש מושג של טבע האדם ושלפחות רוב, אם לא כל (ואלמלא הקב"ה עוזרו אין יכול לו), התהליכים המתרחשים באדם, מקורם בסיבות טבעיות והם כפופים לאילוצים ומגבלות טבעיות, גם אם לא בטוח שאנו יכולים לדעת אותם. ואם זה לא הגנטיקה אז זה משהו אחר (אולי החינוך והסביבה, אולי תחום תופעות פסיכולוגיות הכפוף למערכת סיבות משלו). מה יכול להפוך שרשרת אירועים טבעיים למכשיר של הכרה וידיעה? נראה לי שזו הבעייה שהטרידה את יום. טבע האדם כופה עליו מסגרת מסויימת של חשיבה , אבל כיצד אפשר לומר שהטבע הלא אישי הזה הוא יותר מאשר סתם רצף של אירועים שפשוט פועל את פעולתו בצורה נייטרלית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 02:19 לינק ישיר 

מייציץ,
הרי קראת בספרי, לא?
אתה עצמך רומז שקושיא זו קשה על כל חשיבה רציונלית, ולאו דוקא על אמונה. ובכלל זה גם על מדע הגנטיקה עצמו. על כן היא עוקרת את עצמה.
מסיבה זו עצמה, אני בוחר לטפל בכך בכלים 'תיאולוגיים', ולא 'פילוסופיים' (לפי הגדרותיי בהארות 21 ו-25).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 02:23 לינק ישיר 

לא רמזתי אלא אמרתי בפירוש (זה מטריד אותי יותר מהשאלה על אמונה). ואכן בספרך אתה עוסק בשאלה זו , אבל עדיין לא נראה לי פתרונך שם.

למה שאתה טוען שהגנטיקה מפריכה את עצמה, הרי גם טענתי כאן מפריכה את עצמה, וממילא אין שום בעיה (וממילא גם אין צורך להזדקק לפתרון שלך בספרך). אבל למה בכל זאת קשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 08:31 לינק ישיר 

.

צריך לזכור, לאחר כל ההסתיגויות המוצדקות שהעלינו, כי יש תכונות מסויימות בעלות הקשר גנטי מוכח.

קיים הרכב כרומוזומלי זכרי הכולל במקום כרומוזום זכרי אחד ונקבי אחד, שני זכריים ונקבי אחד (XYY).

אנשים בעלי מבנה כזה מועדים יותר להתנהגות אלימה, ומחקרים רבים נערכו בקשר לכך.

חשוב לציין, יחד עם זאת, כי מחלוקת עולמים תוותר בין האסכולה הגנטית לבין האסכולה ההתנהגותית, לגבי הסיבה לעובדה האמפירית.

הגנטיקאים יטענו כי האלימות היא אחת מהתכונות הנלוות למבנה מוזח זה, בעוד שההתנהגותיים יסברו כי עצם היותו של ילד חזק באופן משמעותי מחבריו, מעודד אצלו את דפוס ההתנהגות הכוחני.

============================

בטהובן:

יתכן שיש לי קיסם בין שיני, אולם אני רואה קורה בין עיניך, והיא עבה כקורת בית הבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 22:12 לינק ישיר 

ובכן מיכי
הלא זוהי תמצית ההבדל בינינו, הלא כן?
אני, שחונכתי על ברכי בחשיבה המדעית, מוכן להטיל ספק בכל. גם במה שלאורו חינכו אותי הורי. אני מוכן להעמיד להפרכה את מחשבותי, ידיעותי, אמונותי ותפיסת עולמי.
מה שאין כך אתה. לעולם לא תעמיד להפרכה את אמונתך. לא אתה, לא ריב ולא מואדיב. אכן, תטילו בי רפש, כי הנכונות שלי להעמיד להפרכה כל דבר היא מסוכנת מאד לאמונתכם. אני לשיטתכם בור, מתנשא כיודע כל, והידע שלי הוא סוג אחר של אמונה.
הנה האתגר: האם אתה, מיכי, מוכן להעמיד למבחן הפרכה את אמונתך?
ועוד נ.ב אחד קטן - אני עכשיו בשירות מילואים בשכם, ורבים מאחי לנשק הם יהודי שומרי מצוות ומאמינים. במסגרת השיחות המיוחדות הנוצרות בתנאים מיוחדים אלו הבאתי מובאות מן הפורום הזה. רבים ביקשו לדעת מי אתה. האם תסכים לומר לי זאת בפרטי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 22:30 לינק ישיר 

בטהובן

פלאני.

גם אם אתה צודק ומיכי הוא צר אופקים ולא מוכן להעמיד את אמונתיו למבחן, נראה לך שלא יענה לאתגרך?
בכלל, אל תחכה להסכמתו. יכול אתה להתחיל לערער את אמונותיו ,ירצה יקבל לא ירצה לא יקבל.

בהצלחה במילואים. שמור על עמך , ועל נפשך מפני רע בגוף ונפש

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 22:35 לינק ישיר 

בטהובן,

אני גם חונכתי על ברכי החשיבה המדעית, ראשון מורי הוא הרמב"ם שהיה איש מדע מובהק, והשני פרופ' ישעיהו ליבוביץ' שגם הוא חונך על ברכי החשיבה המדעית.יש עוד כמה טובים אבל נשאיר אותם כתחמושת לעת הצורך, ספר לי על מוריך אלה שחינכו אותך על ברכי החשיבה המדעית!

אם ליבוביץ' היה אומר לך שאתה בור ביהדות היית מתייחס לדבריו ברצינות?

ולמה להתחיל באמונה? אל האמונה מגיעים. בוא נתחיל מדברים יותר פשוטים, למשל, בוא נעמיד את תורת הנפש/החלום של הרמב"ם, מול תורת הנפש/החלום של פרויד?

מהי נפש בכלל?

תוקן על ידי - riv - 01/12/2004 22:48:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 23:33 לינק ישיר 

ושיהיה ברור בטהובן את קיום האל אי אפשר להוכיח- כל ה'מופתים'= הוכחה או ראיה ניצחת שלכאורה לא ניתנת לעירעור,
כל המופתים, לא עמדו בפני הביקורת השכלית

לא האונטולוגי
לא הגנטי
לא ההיסטורי
לא הטאולוגי
לא המוסרית
לא הקונטינגנטי ולא הקוסמולגי

אז תחסוך את השלב הזה של הדמגוגיה וההכללה של 'אמונה מוחלטת' של אדם, זה בלתי אפשרי, אדם רק יכול להשתדל להאמין בכל כוחו, וזו הכרעה רצונית שלו - אי אפשר להאמין כי אמרו לך להאמין כמובן בתנאי שאתה משתמש בשכלך, כמו שכבר אמרתי האמונה באה על ידי החשיבה השכלית מדעית, לפחות על פי משנתו של הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2004 23:39 לינק ישיר 

.

בטהובן:

ראשית, צאתך בשלום ושובך בשלום.

כתבת לעיל:

"גם אתם, חברי המאמינים היקרים מאמינים כי כך הכניסו לראשיכם מגיל מוקדם. את מוחכם לא העסקתם אף פעם בשאלה האם ייתכן שהוריכם טעו, ובעצם אין אלוהים, או שאולי יש אבל הנוצרים צודקים..."

לפלא בעיני, היאך אדם כמוך, שאין לי סיבה שלא להאמין לו כאשר הוא מעיד על עצמו כי הוא אינו סובל מדעות קדומות או מהנחות שאינו מוכן לבחנן, יודע כל כך הרבה אודותי.

אמנם נכון כי חשפתי את זהותי כאן, פחות או יותר, לא כל כך מזמן. ובכל זאת. מפליא כיצד אתה יודע אודות מידת בחינתי את אמונותי, מידת חינוכם של הורי, כמו גם מידת עמידותי כנגד שטיפת המוח שעברתי מגיל צעיר.

בקיצור, בטהובן, רק אתה לא עברת אינדוקטרינציה מעולם. אתה אובייקטיבי, בוחן ושוקל היטב, ומגיע למסקנות.

אני, כפי שאתה מכירני טוב משאני מכיר את עצמי, שטוף-מוח ופועל לפי התניות מילדות בלבד.

אשרי שיש לי אותך ואת אבחנותיך בחינם, במקום אנליזה פסיכיאטרית בדמים מרובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2004 10:54 לינק ישיר 

הגן המדובר משפיע על האמונה. לנושא אותו יש הסתברות גבוהה יותר להיות אדם מאמין.

אמונה מכל סוג. לא בהכרח יהודית, לא בהכרח חרדית. אמונה דתית, אך גם דת החילוניות דת היא, והטענה לפיה הבחירה החילונית *מושכלת* יותר מזו הדתית, כבר מצביעה על איזושהי גישה אמונית [חילונית], שהרי אין הדבר כך אובייקטיבית, ומידת הנחרצות של ההוכחה הרציונלית לשתי הגישות דומה.

לתשומת לבך, לודויג ואן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2004 12:02 לינק ישיר 

מואדיב, אכן אני נאלץ להסכים עמך.
טעיתי בהכללה. צר לי.
אבל הנקודה המרכזית בדברי עדיין תקפה: אני, (שודאי שחונכתי בדרך מסויימת מוליכה ומעצבת) מוכן להתפשט לרגע מכל ידיעותי, אמונותי, ותפיסת עולמי, ולהעמידן להפרכה.
האם יש בין חברי הפורום הזה, אנשים מאמינים ושומרי מצוות המוכנים לעשות כמוני?
אם תוכיח לי עובדתית שידיעה שלי, או תפיסה, או אמונה הן מוטעות אשמח לשנותן.
האם מישהו מחברי הפורום המאמינים מוכן לעשות כן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם גן אנושי (פיזי/חומר במוח) גורם להאמין?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.