בית פורומים עצור כאן חושבים

בעולה ריחה נודף. מה הפשט?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2007 15:50 לינק ישיר 

בעל והתשובה שוב תהיה: לך לעיין במה שכתבו למעלה.קרי,עזוב אותך מהצקות.

לפחות כך אני נענתי ע"י הד"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2007 20:54 לינק ישיר 

.

שן, אל באפך. הרב הלפרין הסביר זאת בפירוש בתחילת דבריו. לא קרום הבתולין הוא המבחין ביכולת הספיגה, אלא מתח שרירי הנרתיק, ועי"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2007 23:55 לינק ישיר 

אגב לימוד יאהרצייט אתמול, נתחוור לי פשט מופלא במשנה. המשנה בברכות פ"ב משנה ה' קובעת, שחתן פטור מק"ש בלילה הראשון. ברטנורא מסביר על אתר, שפטור משום דטריד שמא לא ימצאנה בתולה. נשאלת השאלה - למה יטרד בדבר זה? יושיבנה על פי החבית, ולא יפסיד מצוות ק"ש דאורייתא! ואכן המשנה ממשיכה, מעשה בר"ג שקרא לילה ראשון. אמנם לתלמידיו ביאר שאינו מבטל ממנו מלכות שמים. אבל הטירדה מה עליה? הרי כדי לקבל עול מלכות שמים צריך לבבו להיות פנוי מהטירדה. מסתבר, שר"ג הושיב את רעייתו הטריה על החבית, וכך לא היה טרוד! אלא מה, מי שריחם לעיל על הכלה הטריה ועל השיפחה המשומשת, ידע על מה הוא מדבר. המשנה הבאה כבר מספרת לנו איזו טרגדיה קרתה עקב הישיבה הממושכת על החבית: בלילה הראשון מתה אשתו!

וזה לא אני שעושה צחוק מהסוגיה.תאמינו לי.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/9/2007 09:59 לינק ישיר 

השכן כתב:
אגב לימוד יאהרצייט אתמול, נתחוור לי פשט מופלא במשנה. המשנה בברכות פ"ב משנה ה' קובעת, שחתן פטור מק"ש בלילה הראשון. ברטנורא מסביר על אתר, שפטור משום דטריד שמא לא ימצאנה בתולה. נשאלת השאלה - למה יטרד בדבר זה? יושיבנה על פי החבית, ולא יפסיד מצוות ק"ש דאורייתא! ואכן המשנה ממשיכה, מעשה בר"ג שקרא לילה ראשון. אמנם לתלמידיו ביאר שאינו מבטל ממנו מלכות שמים. אבל הטירדה מה עליה? הרי כדי לקבל עול מלכות שמים צריך לבבו להיות פנוי מהטירדה. מסתבר, שר"ג הושיב את רעייתו הטריה על החבית, וכך לא היה טרוד! אלא מה, מי שריחם לעיל על הכלה הטריה ועל השיפחה המשומשת, ידע על מה הוא מדבר. המשנה הבאה כבר מספרת לנו איזו טרגדיה קרתה עקב הישיבה הממושכת על החבית: בלילה הראשון מתה אשתו!

וזה לא אני שעושה צחוק מהסוגיה.תאמינו לי.

לא לך אני דואג, אך שמא אחד מהקוראים שיודעים פחות עלול להתחיל ולשקול רכישת חבית חדשה לקראת נישואיו, ולכן אך אעיר:

שמא כלל לא חשד רבן גמליאל בכלתו כי יתכן ואיננה בתולה?

ואם אינו חושד, אינו טרוד, ואידך זיל גמור.

בשולי הדברים נוסיף, כי פעמים רבות יתכן כי מי שהיה חושד - עדיף לו שלא יישאנה כלל, וילך ויחזר אחר אחרת שתישר בעיניו. דומני שמי שמתחיל את חייו בחשד כזה - טוב לו להגיע מייד לבית דינו של רב נחמן וללקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 04:11 לינק ישיר 

במלחמת מדין נצטוו בנ"י להרוג את "כל אשה יודעת איש למשכב זכר". הפרשנים התלבטו בשאלת איתור הנשים הללו, שכן הבדיקה נראית עפעס בעייתית. רש"י מציע פיתרון המבוסס על ההגדרה "הטף בנשים" - כל הראויה לביאה, היינו מעל גיל 3 [ומאין יודעים את הגיל המדוייק? - שאלה בפני עצמה]. התרגום מיוחס ליוב"ע מציע, העברת הנשים מול האורים והתומים [מענין איך חפץ מקודש ומיוחד שכזה הופך להיות בורר בענין... איך לומר? קצת בעייתי הקטע].

ואני שואל: לא נשארו להם כמה עצי שיטים לבנות מהם חביות?

[נכתב במוצ"ש מטות - מעניני פרשת השבוע]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2008 07:41 לינק ישיר 

[מואדיב,

רק עתה ראיתי דבריך.
על הסיפא, שאינו שולי כלל, למרות הגדרתו - תודה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 10:43 לינק ישיר 

שכן

הגמרא מספרת שבמדבר עמוד האש שמש  גם לבדיקת כשרותם של הבהמות לפני השחיטה לקרבן,

אולי זה היה האולטרא הסאונד של זמנם?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 17:15 לינק ישיר 

ירוחם, נזכרתי שהיה על זה אשכול של נישטאיך:

בדיקה שתמנע שחיטות שווא

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/3/2009 20:39 לינק ישיר 

[קראתי רק עד עמוד 5]

עד כמה שזכור לי מהמשנה, רבן גמליאל אומר, שבמקרה של טענת בתולים, מאמינים לאישה גם בלי בדיקה, והבעל הוא שצריך להביא ראיה.

זה מחזק את הפירוש של אמשלום, שכל הבדיקה היתה הצגה כדי להרגיע את הבעל.

הוא העדיף לבייש את האשה לכמה דקות, כדי להשכין שלום בית לאורך זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 10:54 לינק ישיר 

אראל סגל
זה נחמד שהוא העדיף לבייש את האישה לכמה דקות על מנת להשכין שלום בית.
חבל רק שהוא לא שאל את האישה עצמה. יתכן, רק יתכן, שהיתה מעדיפה לוותר על הבדיקה המכובדת ובאותה הזדמנות גם לוותר על שלום בית עם בעל למופת שכזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 11:05 לינק ישיר 

סליחה, טעיתי, זה לא אותו רבן גמליאל שבמשנה, אלא רבן גמליאל מאוחר יותר, בנו של רבי.

אמבר: ההצעה שלך אנכרוניסטית. אילו היא היתה מתגרשת מאותו "בעל למופת" ונשארת חשודה בניאוף, סיכוייה למצוא בעל טוב יותר היו יורדים לאפס, ולכן גם סיכוייה לחיות חיים ברמה סבירה.

תוקן על ידי אראלסגל ב- 24/03/2009 11:05:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 11:13 לינק ישיר 

מניין לך שהיא לא הסכימה ל"בדיקה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 11:30 לינק ישיר 

אראל סגל

ההצעה שלי אינה ברמה המעשית. פשוט, לאור העובדה שלא סביר שהאישה היתה מעוניינת בבדיקה מעין זו כדי להשיג שלום בית עם בעל מעין זה, ההגיון אומר שפירושה של אמשלום כנראה אינו נכון, ור"ג ככל הנראה האמין בכל ליבו שהוא עורך ניסוי מדעי.
השאלה אם השפחות שמחו לשמש כחיות המעבדה של ר"ג אינה רלוונטית, שכן הרמב"ם טוען שעבדים משולים לבהמות, ולפיכך- כמו שלא שואלים את הקופים במעבדות האוניברסיטה, כך השפחות לא נשאלו ככל הנראה לדעתן בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 11:37 לינק ישיר 

"לא סביר שהאישה היתה מעוניינת בבדיקה מעין זו כדי להשיג שלום בית עם בעל מעין זה" - מדוע לא? בגלל שהוא לא נותן אמון באשתו? זה חלק מהאנכרוניזם - בימינו מקובל להכיר זמן רב לפני החתונה, כך שיש מספיק זמן ליצירת יחסי אמון בין בני הזוג, ואם האישה תגיד לבעלה שהיא בתולה, הוא מן הסתם יאמין לה ולא יקח אותה לבית משפט כדי לבדוק אם זה נכון. אבל בעבר היה נהוג להתחתן בלי להכיר באופן אישי, לפעמים גם בלי להיפגש כלל (עד שחז"ל היו צריכים להגיד שיש מצוה להיפגש לפחות פעם אחת לפני החתונה), ולכן אפשר להבין אדם שחושד באישה שאינו מכיר, ואפשר להבין מדוע האישה רוצה לנקות את עצמה מחשד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/3/2009 11:40 לינק ישיר 

אראל

אתה חושב כמו בן המאה העשרים ואחד, על מחשבתו של בן המאה הראשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעולה ריחה נודף. מה הפשט?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.