בכניסה לשמחת השבע ברכות בבית טשרנאביל, התקיימה פגישה מרתקת: גאב"ד העדה החרדית והאדמו"ר מתו"א היו בדרכם החוצה כאשר הבחינו בכ"ק האדמו"ר מבעלזא נכנס. שניהם נגשו אליו ואיחלו לו בחום ברכת מזל טוב לרגל השמחה במעונו, בלידת נכדו.
גרשון שטמר, מוסרים יודעי דבר, רותח מזעם. יש הסבורים, כי בסופו של דבר הוא אף יפטר את הגאב"ד הסורר שלו.
יצויין, שגאב"ד העדה החרדית, הוא ממעריצי בעלזא עוד מזמן היותו באנטוורפן.
מי שחשב שהוא ממנה לתפקיד חותמת גומי, כנראה טעה בגדול.
תוקן על ידי - שרלוט - 05/12/2004 21:18:59
נשלח ב-5/12/2004 21:54
מענין לעינין באותו עינין הגאב"ד נוהג כשהוא מסדר חופה וקידושין ללכת לראות שהחתן מכסה את הכלה וכשגרשון שטרמר העיר לו שלא נוגים כך בעדה אמר לו הגאב"ד שגם לא נוהגים שראש הקהל אומר לרב מה לעשות
נשלח ב-6/12/2004 00:29
ממש חזון אחרית הימים, אדהי דכתיב וגר זאב... איך ההמשך?
נשלח ב-6/12/2004 02:58
אני חושב שר' גרשון שטמר לא מתנגד היום לשום שלום עם אף אחד הוא כבר מזמן שכח את כל העקרונות שעליהם חונכו תלמידיו ועליהם נלחם כל ימי חייו (עד היום ) עיין ערך מתמידים שנלחם כאילו הוא לבד מתמידימניקר והמיבין יבין
נשלח ב-6/12/2004 15:38
לפי מיטב ידיעתי גאב"ד העדה החרדית פועל מאחורי הקלעים לעשיית שלום עם חסידות בעלזא, וכבר ראינו לאחרונה בכל מיני אפשרויות כמו שתיית יין של בעלזא ע"י הרב הלברשטאם, ושליחת איתותים ע"י הרב דושינסקי וכד'.
נשלח ב-6/12/2004 15:54
האם מישהו יכול לאמת מה ששמעתי בשם משמשו של הגאב"ד שהשנה לפני ר"ה היתה השנה השניה שהאדמו"ר מבעלזא שלח שליח לאחל שנה טובה לגאב"ד?
נשלח ב-6/12/2004 21:45
כן, זה נכון. היתה שליחת מסרים אוהדת, דרך בן אדם שהגאב"ד מכיר עוד מאנטוורפן.
נשלח ב-7/12/2004 11:49
אני שמעתי שבאותה שבע ברכות האדמו"ר בתולדות אברהם יצחק ניגש (או ההיפך) לאדמו"ר מבעלזא ואיחלו מזל"ט ואז האדמו"ר מבעלזא שאלו למה הוא הולך אם שטריימל וענה כי חיתן ילד והוא בדרך משבע ברכות אחת לשניה ושוב איחלו מזל"ט אחד לשני.
נשלח ב-7/12/2004 12:00
אני זוכר בשנת תש"ס היתה חתונה של סערט ויז'ניץ, הרב של ירושלים חיתן, כמדומני, עם ויז'ניץ.
באחד מימות השבע ברכות שהיו בירושלים, בבית הכנסת של סערט, הגיע האדמו"ר מתולדות אהרן, ובהמשך הגיע האדמו"ר מבעלזא, והוא לחץ יד לכל מי שישב לידו בשולחן, והוא לחץ גם את ידו של האדמו"ר מתולדות אהרון.
האדמו"ר מבעלזא, כרגיל חייך על עצם הרעיון, והאדמו"ר מתולדות אהרן הסמיק ולא ידע מה לעשות.
לאחר כמה דקות האדמו"ר מתולדות אהרון הלך.
תחשוב שמח יהיה שמח!!!!!!!!!!!
תחשוב טוב יהיה טוב!!!!!!!!!!!
נשלח ב-7/12/2004 12:08
מי שפגע בכבודו של מר"ן המנחת יצחק והסטמער רב ומעלין בקודש החתם סופר אין מי שיכול להוריד ממנו את דין אפיקורס שכמעט כל גדולי ישראל הדביקו עליו
נשלח ב-7/12/2004 12:32
זה בטח היה התו"א הקודם, להסמיק??
ואיפכה שתסתובב כמו פרופלור..... רציתי לענות לך אבל עזוב תרגיש בנוח.
נשלח ב-7/12/2004 13:15
לא, זה היה כבר אצל האדמו"ר הנוכחי.
ולכנות יהודי שאלפי יהודים נשענים על עיצותיו ודרכיו, כאפיקורס זה לא מתאים.
תחשוב שמח יהיה שמח!!!!!!!!!!!
תחשוב טוב יהיה טוב!!!!!!!!!!!
נשלח ב-7/12/2004 13:26
איפכא, נשאר לך אולי אחד לפליטה? אחד ויחיד? אנא בדוק, חפש, אולי תמצא בבוידעם, במחסן,נו... אני מתכוין לתואר הזה, נו... איך אמרת? כן, אפיקורוס, לזה אני מתכוין, אולי נשאר איזה תוארון קטן כזה בשבילי? אני מוכן לשלם כל הון דעלמא ע"מ לזכות בתואר הנכסף בו עיטרתם את כ"ק מרן אדמו"ר שליט"א מבעלז, כן כן, אתם ה"כמעט" כל גדולי ישראל, שלאורכם הולכים אלפים ורבבות, (למחשכי מנהטן) נשארתם תקועים אי שם ואינכם שמים לב להתפתחותה של ה"קהילה" המעטירה בהא הידיעה המהווה מושג להערצה וחיקוי בכל שכבות הציבור החרדי שבראשה עומד "אפיקורוס" ומצליח לנווט את ספינתו בין הגלים הסוערים של תקופה הרת גורל זו ואין פרץ ואין יוצאת ואין צווחה ברחובותיו.
אבל פרט קטן שכחת לציין, הוא פגע לא רק ב סטמער רוב ובחת"ס אלא גם בשלמה המלך ובאברהם אבינו...
נשלח ב-7/12/2004 13:30
ואפילו נניח שאיפכה צודק (לא זוכר שהדביקו עליו את התואר הזה, גם האדוקים שבתלמידי סאטמאר).
גם אפיקורס יכול לעשות תשובה.
נשלח ב-7/12/2004 14:42
איפכה,
היטבת להגדיר מחדש את המושג "אפיקורס".
הרבה כבוד לא הוספת לעצמך.
נשלח ב-7/12/2004 14:54
אבקש מכל מי שיש לו השפעה על "איפכא" שיתאמץ למצוא משהו בשבילי ואם לא ימצא אז לפחות שישכפל משהו דומה לאורגינלי וישלח אלי כי אני ממש נכסף אל התואר הזה. אנא!!!