|
|
| נשלח ב-9/12/2004 00:03 |
|
| |
לא מצאתי בציטוט של השטייעדיגע תורה "בקשר לגישטאפטע גענץ" שום רמז על החת"ס הק' זי"ע, ואדרבה כידוע אדמורי בעלזא וכן האדמור שליטא מבעלז היו אומרים גער הייליגער חת"ס, האדמור מבלז שליטא מכבד מאוד מאוד כל נכד של החת,ס, ואיני מבין איפה מרומז משה כביכול נגד החת"ס, ולידיעתך הבורה, כשהחתימו את הגדולים נגד בעלז הביאו להם קלטת שבו היתה תוספת ציטוט אחר המילים ווען זייערע זיידעס האבן נאך גיגעסן גישטאפטע גענז האבן אונזערע זיידעס געוויסט פון קנאות ציזאגן, הם הוסיפו "און וואס דער חת"ס האט מתיר גיווען, איז א טעות געווען" עפרא לפומייהו של אלו המוסיפים. וכוונת האדמור מבלז היה שכשהסבא של גרשון שטמר וכל אלו הקנאים היו הונגרים תמימים שעניין אותם העולם הזה, אז זקניו של האדמור מבלז ידע מה זה קנאות, ואל תבואו ללמדנו מה זה קנאות ומה זה התבדלות מהחילונים.

|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 00:48 |
|
| |
מי שלקח בזמנו את דבריו של האדמור מבעלזא ופירש אותם נגד החתם סופר עשה תעמולה גאונית ומבריקה אך שטנית ומרושעת.
מה שהאדמור מבעלזא התכוון היטיב להסביר כבר 'תנא בתרא'.
ואדון איפכא אמור לי האם היית משתדך עם אחד שאוכל 'גיבראקס'?
ובכן החתם סופר אכל גיבראקטס' לידיעתך.
האם זה אומר שאתה נגד החתם סופר?
הוא הדבר!
רוב הרבנים שחתמו הלכו לפי הכלל ש'אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות וחתמו. ולאחר מכן ראו את הטעות המרה שלהם והרבה חזרו בהם. כמו הרב וואזנער והאדמו"ר ר' יענקלה מפשעווארסק זצ"ל וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 00:56 |
|
| |
מענין לענין. הגאב"ד הרב טובי' וייס וכן הגר"מ ברנסדורפר ביקרו השבוע אצל הגה"צ הרב יעקב יצחק ניימאן שליט"א גאב"ד דחסידי בעלזא במונטריאול המכונה "פאפא רב" מחמת היותו הדיין בעיר פאפא בזמנו. הרב ניימן היה הסנדק בברית של נכד האדמור מבעלז שבוע שעבר. הרב ניימן הוא עלטער פעטער של האדמור מבלז, דודו של גאב"ד בילגורייא זי"ע, הרב ניימן הוא חסיד שרוף של אחיינו ומדי שנה עולה ממונטריאול עם כל צ' שנותיו עמו"ש לבעלזא לחסות תחת צל האדמור, ואם הגאבד והרב ברנסדורפר באו אליו, זה גם א' מסממני השלום שרבני העדה כ"כ רוצים זאת. ד' יצילנו מהמתיוונים שבדורנו המתהלכים במחננו ומבלבלים לרבנים את הראש באיומי כבוד וכסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 01:18 |
|
| |
למה לא ידוע לי שר' יענקלה מפשווערסק חזר בו
אנא תתמודד עם עובדות ואל תנסה לשכתב את ההיסטוריה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 01:31 |
|
| |
איפכה,
כתבת כאן ביטוי חמור על אחד מגדולי ישראל שליט"א. לטענתך, זהו ציטוט ויש לך באוסף את המקור.
ובכן, אתה חייב להביא את ההוכחה. במידה ולא תביא - תאלץ להתנצל כאן בפומבי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 01:48 |
|
| |
קודם כל תודה זה היה חסר לי באוסף
שנית כל לא שאלתי אם הרב וואזנער חזר בו אלא אם ר' יענקעלע מפשעוורסק חזר בו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 01:50 |
|
| |
סליחה ! טעיתי !
הוא לא חזר בו ,אלא....
הוא כותב "וגם ידוע שהיה זה שלא ברצוני".
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 01:51 |
|
| |
ר' יענקלה חזר בו על פי הידוע לי אין את זה בכתב אך הוא שלח כמה מסרים לאדמו"ר מבעלזא וכל יהודי באנטוורפן יודע מזה.
תוקן על ידי - גראנדזירו - 09/12/2004 1:55:16
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 02:21 |
|
| |
אין לי קשר לכל וויכוח הסרק הזה שמתעורר כאן מזמן ללזמן
סתם לציין קוריוז. קיים שינוי בין הכת"י של הרב ווזנר לבין הדף שהוקלד. בכת"י כתב בעליל מעלתו הג' בגימל דהיינו הגדולה. ואילו המקלידים שינו וכתב הק' בקוף דהיינו הקדושה.
עיינו היטב בכת"י ותראה שיש הבדל ברור בין ג' לבין ק'.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 07:46 |
|
| |
וגם תאריך אין, דבר שאולי מלמד על זיוף יותר מלכאורה טעות של הבחור הזעצר בהקלדת אות או מילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 09:56 |
|
| |
אני לא מבין כלום!
לפי מיטב ידיעתי נפגש הרב ווזנר שליט"א הרבה פעמים עם האדמו"ר מבעלז ומכבדו ביותר ומפעם לפעם מתפרסמים תמונות מהרב וואזנר בבעלזא.
איך יכול לבוא בן אדם ולמכור שהרב ווזנר יצא נגד האדמו"ר מבעלז? מדובר בילדים קטנים שיום אחד חותם אחד נגד השני ולמחרת הוא נפגש עמו בידידות?
ובכל מיני שמחות נתנו רבני העדה חרדית יד לאדמו"ר מבעלזא והדברים מפורסמים ומצולמים. האם הם לא יודעים מכל הדברים הנסתרים שאיפכה יודע?
אין לחכם אלא מה שעיניו רואות!
את הכתב והחתימות שאיפכה מדבר משום איזה סיבה לא רואים את זה בשום מקום, מכמה שביקשתי הם לא ראו את זה, ואחרים לא יודעים מזה, אחד בלזאי אמר לי שזה היה סתם פשקוויל ברמת זבל ולא כתב ולא חתימות ומאחר שמעתי שמי שאירגן את זה פשוט מתבייש עם זה ומנסה להעלים ולהשכיח, ואני לא מבין מה? ולמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 15:03 |
|
| |
שלום.
עצור במילין לא אוכל, והגם שנאמר כאן מה שצריך, יש לנו עדיין מה להוסיף נופך בענין.
הסיבות שגרמו אז לפירוד ידועות. ולפענ"ד הגם שברור לעיני כל שלכאורה הרקע לפירוד לא היתה כולה לש"ש, וידיים עסקניות היו בכאן, שכל מגמתם היתה להכפיש את מעכ"ק האדמו"ר מבעלז שליט"א. עכ"פ לפי הרוח של אותן הימים, יצא טובה גדולה לציבור כולו. בעלז בנה את עצמו מחד גיסא, הם הגיעו בעצם לבירור מוחלט מי בעדם ומי נגדם. גם העדה וסטמר נבנו קצת מזה, אם כי בנינם לא החזיק הרבה זמן, כידוע.
בעיני, ורשאים אתם לחלוק עלי, - דווקא יצאה טובה גדולה לציבור הכללי וציבור הקנאי, כי בזמן ההוא היה האדמו"ר עדיין צעיר לימים יחסית, ועובדא שהוא עשה סיבוב של 360 מעלות בנוגע להשקפת עולמו ביחס לבחירות לפחות, מקנאות אגודה, מאגודה לדגל, מדגל לש"ס, מש"ס לאגודה. אי לכך, סופו מעיד על תחילתו, שהוא באמת לא התאים לשיטת והשקפת סטמר.
אם כי, הנני מסתייג ואומר, שאינני יודע מה גרם למה, הפירוד להצטרפות לכל המחנות האלו, או ההצטרפות למחנות האלו וממילא הפירוד בהשקפת עולמם.
מה שכן, אחרי שכבר הוכיח לעיני כל את הצלחתו בבנין ושיקומה של החסידות, שעומדת בצורה מכובדת מעל ומעבר מול כל קהילה שהוא, מזה עשור שכ"ק האדמו"ר שליט"א מסתכל קדימה, ומעונין להחזיר את קהילת בעלז לקהילת העמים, מנסה להתקבל כשוה בין שוים - גם בתוככי הציבור הקנאי, וגם מוכן לשלם מחיר מסוים עבור מטרה זו.
לצורך זה, גויס אברך מוכשר ביותר, המסתובב בחצרות האדמו"רים הקנאים, המתנגדים, וכל מי שעדיין לא לחץ את ידו של כבו"ק האדמו"ר, משכנע, מדרבן, מקרב, ומנסה להזיז את העינינים קדימה, לכבוד בית בעלזא.
זה לא בכדי שהאדמו"ר מתולדות אברהם יצחק לחץ את ידו, ונפגש עמו, קדמו לכך הכנה של שנים!!!!!!!! של עמל, של שיכנוע והסברה. וגם – לרבות – יחס של 'העדה' כלפיו.
ידוע לי על עוד אדמו"רים נוספים מהצד הקנאי שמוכנים ללכת אליו, ובעצם לחזור בם מההחרמה נגדו. - חלקם גם נפגעו במשך השנים מיחס של 'העדה' כלפיהם.
במשך השנים הללו, גם ירד קצת קרנם, כוחם וכבודם של הקנאים, ושל הקנאות בכלל, הציבור הבין שזה לא משהו שיכול להיות מדיניות קבע, ולא משהו שאפשר לחיות אתו באופן כלל ציבורי.
גם הקנאים עצמם, ירדו לאט לאט מענין הקנאות, וממילא הוקל על אלו שרצו
בנוגע למכתב הרב ווזנר, (שמאוד מדקדק בלשונו כידוע) יצויין שהנני מתפלא שבעלז הוציאו את המכתב, כי לכאורה התואר קצת מביך. "דור דור ודורשיו"??, האם התכוון הרב וואזנר שהאדמו"ר הוא רק מנהיג לפי ה'דור'..
בנוגע למה שכתב אחד הכותבים בענין 'למעלתו הג'' כך ברור עולה מתוך המכתב. ולא מעלתו הק'.
מה שכן, בכל מקרה ובכל מצב. "בעלזא" הוא היום אימפריה לתפארת, הן ברוחניות והן בגשמיות. בכל חצר מושא שמם בהערכה והערצה, והן מהווים מודל ודוגמא לחיקוי.
"אזוי ווי אין בעלז"...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 16:16 |
|
| |
זה לא נכנס אצלי לסורק אבל בנתיים אעתיק מילה במילה מלשון קדשו של מרן הרב וואזנער שליט"א ובל"נ מאוחר יותר אביא את המכתב בעצמו שמואל הלוי ואזנר רב אב"ד ור"מ זכרון מאיר בני ברק ב"ה עש"ק וירא תשמ"ב לפ"ק ע"ד שנתעוררנו ע"י רבנים וחשובים שליט"א- על הדברים שנאמרו במוצאי חג העעל"ט בירושלים עיה"ק ת"ו ע"י העומד בראש עדה יקרה וחשובה אשר מעולם היו ראשיה צדיקי עולם וקדושי ה' זי"ע, הדברים כפי שנמסרו יש בהם פגיעה חמורה ליהדות החרדית וראשיה. הנה הכל יודעים כמה אני מתרחק מכל מחלוקת וכל מיני פרוד לבבות הצצים מזמן לזמן בתוך מחנה היראים, כי מעולם היה זה דעתי שאין העת ותקופתינו כשרה לכך, ועלינו לחזק ולעודד כל מי שרוצה לקרב עצמו ואחרים לדרכי השי"ת ותורתו הקדושה, כל אחד לפי דרכו ומסורת אבותיו ורבותיו. אמנם הפעם אם הדברים שהציעו לי נאמרו באמת, אומר בצער הלוואי שלא נאמרו, כי גורמים יגון ועגמת נפש לכל נקיי הדעת. א) הרמזים והביטויים על קהילות חרדיות באיראפא ועל צביונם שהיה להם קהילות נפרדות כאשר הורם רבותם גדולי תלמידי מרן החתם סופר זי"ע –הנה הכל יודעים שזה היה עוגן הצלה לדת תוה"ק והיהדות ועי"ז זכו להעמיד דורות יראים ושלמים, וכל מה שנשאר לנו הוא בזכות זה, ואם אכלו אווזות פטומות כאשר נזכר זה במאמר הנ"ל אין זה פגם להם כי כך היתה ההנהגה ע"פ דברי הרמ"א יו"ד סי' ל"ג וע"פ תקנת זקני הגאון פנים מאירות כידוע, והרבה גדולים וצדיקים שגם הם אכלו ע"פ הוראה ותקנה מאירים עד היום בתורתם לדורות אחריהם. ב) בענין הבירור שמצווה לקחת מהשלטון לחזק את מוסדות התורה, הנה אני בעניי עד חי כי הייתי עומד במחיצת רבינו החזון איש זי"ע וגם הייתי באהבה וידידות עם כל גדולי עולם וראשי הישיבות המפורסמים אשר רובם כבר חלקם בעדן גן האלוקים זי"ע ולהבדיל בין החיים עודם ישנם בעולם הי"ו- והיו דעות שונות מחייבים ושוללים, אבל גם המצדדים להיתר לא הפכו זה למצווה להיות תלוי בפורקי עול ומורדים נגד תוה"ק, אלא הסכימו בכאב לב ע"ד ארז"ל מעילה י"ז ע"ב יבא הנס מכל מקום. ג) ואחרון הכביד הביטויים נגד בעמח"ס ויואל משה הגאון הקדוש מסאטמאר זי"ע אשר היה גאון גדול וקדוש ה' ורבן של ישראל נערץ בין מהעומדים בשיטתו בין מאלה שלא עמדו בשיטתו, וכל מה שעשה וכתב וחי' בדרכו היה כוונתו לשם שמים לפי דעתו הגדולה, ואם אחרים שלא היה דעתם כן וגם כוונתם לש"ש אבל מי ירהיב בנפשו עוז לפגוע בקדושים אשר בארץ המה שכל כך השתדלו לעשות נח"ר ליוצרם ב"ה ואשר כל ימיהם היתה שלשלת ארוכה של דביקות ועבודת השי"ת. ובסוף דברינו הנני כופל עו"פ כי חלילה לי מלפגוע במי שהוא, וכוונתי לשם שמים שלא יאמרו מדשתקו רבנן ש"מ ניחא להו ולא מחו על הדברים הנ"ל שהלוואי שלא נאמרו. והקב"ה ברוב רחמיו ישפות שלום לנו- ונזכה לראות בהרמת קרן ישראל והרמת קרן היהדות החרדית לקראת רוח אפינו משיח ה'. המצפה לרחמי ה' שמואל הלוי ואזנר רב אב"ד ור"מ זכרון מאיר בני ברק ואם הרב וואזנער הבין מתוך דברי הבעלזער שהתכוון נדג קדוש ישראל מרן החס"ת מי אנחנו שנגיד אחרת
 |
|
|
|
|
|