בית פורומים בחדרי חרדים

פגישה משולשת: בעלזא-גאב"ד העדה-תו"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2004 10:45 לינק ישיר 

ואני חשבתי שידו של אברהם וואזנר באירגון המפגש בין האדמו"ר מבעלז לבין דודו גאב"ד העדה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2004 12:22 לינק ישיר 

איפכא, את המשפט הבא אתה כתבת?
"כל אחד החליט לחזור בו מסיבות אישיות (הדגשה שלי AZ) ולא קשורות לבעיה שבשביל זה חתמו על מכתביהם"
לא נראה לך שהגזמת?

גדולי ישראל נוהגים ע"פ נגיעות אישיות?
וגדולי ישראל אלה, רק כשהם חוזרים בהם הם עושים זאת מסיבות אישיות?
אבל כשהם חותמים וכותבים מלכתחילה הם עושים זאת רק לשם שמים?

וכשהרב וואזנער כותב "וידוע שהיה זה שלא ברצוני" הכוונה לרצונו האישי או רצונו הציבורי?

ומדוע כתב וידוע? ידוע למי? לחסידי בעלז או לאלו שהוציאו ממנו את מכתבו אז? ואיך הוציאו ממנו מכתב כזה ארוך כנגד רצונו?
איך בדיוק עשו זאת? הפעילו עליו לחץ פיזי מתון?
או שהוא בכלל לא ראה את המכתב שלפני שפורסם ולאחר שפורסם כבר לא רצה לצאת נגד כדי שלא יתפרש שהוא תומך בבעלזער.

מה דעתך בנידון?

ובכן, אם נרצה להסיק מסקנות אמת ניאלץ לומר שאתה וכל המגיבים כמוך, דווקא כן עונים על הקריטוריון של "מבזה ת"ח" וכו' עם כל המשתמע מכך ודווקא נגד ת"ח אלו שאתה מנפנף בהם.

ופרי הדר, (גיליתי בלעטיל אחד ענק באיזור החוטם שלך).

כתבת, "וגם תאריך אין, דבר שאולי מלמד על זיוף יותר מלכאורה טעות של הבחור הזעצר בהקלדת אות או מילה"

תגיד, באיזה פקולטה לזיוף עברת הכשרה? לא למדת לזייף תאריך?

בעלזער'ס, טפשים שכמותכם, לא הבנתם מראש שאין סיכוי? אף אחד לא יאמין למכתב, כי אין תאריך ואת התאריך אי אפשר לזייף...

ואם בתאריכים עסקינן? הרשו לי לשאול, מדוע מחו הסטייפלער והרב שך זצ"ל נגד הרבי מבעלז כבר בפרשת וארא תש"מ ואילו הרב וואזנער נזכר למחות רק בפרשת וירא תשמ"ב? או שגם זו טעות של הבחור הזעצער?

ומדוע כתב הרב וואזנער את מחאתו נגד "העומד בראש עדה יקרה וחשובה אשר מעולם היו ראשיה צדיקי עולם וקדושי ה' זי"ע" והרב שך והסטייפלער זצ"ל כתבו סתם בלי להזכיר שמות
"שמבזין את מע"כ הגאון האדיר וכו' ומשפילין את כבודו בהתנפלות שונות שאי אפשר להעלותם על הכתב וכו'?

ואולי נסיק מכך שמחאתם של הסטייפלער והרב שך היו נגד אנשים שפגעו פיזית בהרב וייס ולא נגד דרשות שנאמרו ע"י האדמו"ר מבעלז? (שאגב, כפי הידוע לי, הרי שבשנת תש"מ, המשפט היחיד שהרבי מבעלז אמר בפומבי נגד אנשי העדה הוא "ונפשי כעפר לכל תהיה נאמר כלפי יחיד ולא כלפי ציבור, און א ציבור דארף זיך נישט לאזן טרעטען" (בתרגום חפשי: ציבור שלם אינו חייב להירמס כעפר) וזו היתה אות הפתיחה למערכה הכבדה)

ואילו לדרשה המפורסמת שהיתה בשנת תשמ"ב בכלל לא התייחסו לא הרב שך ולא הסטייפלר.

ומכך יסיק גם "פרישער" את מסקנותיו הנכונות שהסטייפלער והרב שך לא חזרו בהם כי היה להם על מה לחזור..

וקוגעלער כותב:
"לעשות את הרב וואזנר רבי'לה קטן ולא מוערך כאילו שכל רוח מצויה יכול לכופף אותו, הרי זה חוצפה ועזות מצח (זה דווקא תכונה מובנית וכן מתאים לבעלזא),"
ומה דעתך קוגעלער על "דברי עצמו" המובאים לעיל?
ומדוע הנך נזעק נגד שר שלום, ומניח לאיפכא וחבריו לכתוב ש"כל אחד החליט לחזור בו מסיבות אישיות ולא קשורות לבעיה שבשביל זה חתמו על מכתביהם"

ואם נעיין בדברי הרב וואזנער עצמו המובאים לעיל במכתב המחאה, נעמוד על כמה דברים מענינים.
ואצטט:
...הדברים כפי שנמסרו יש בהם פגיעה חמורה ליהדות החרדית וראשיה.
ובהמשך הוא כותב:
אמנם הפעם אם הדברים שהציעו לי נאמרו באמת, אומר בצער הלוואי שלא נאמרו, כי גורמים יגון ועגמת נפש לכל נקיי הדעת
הוא מדגיש פעמיים "הדברים כפי שנמסרו לי", ו"אם הדברים נאמרו באמת", מה שמוכיח בעליל שהוא לא היה משוכנע שהדברים אכן נאמרו, ואת כל המכתב כתב על דעת שהדברים אכן נאמרו,

ולכן, כשהתברר לו מעל לכל ספק שהדברים לא נאמרו, ומה שכן נאמרו הוצאו מהקשרם, חזר בו מהמכתב שכתב והוסיף "וידוע שהיה זה שלא ברצוני"

ושאלה לתנא_בתרא,
אתה כותב הם הוסיפו את המילים "און וואס דער חת"ס האט מתיר געווען, איז געווען א טעות" איך הם הוסיפו משפט כזה בקולו של האדמו"ר? תינח למחוק מילה, אבל להוסיף?

סליחה לכל החברים על אריכות התגובה, הואיל וערב שבת חנוכה היום ולא יהיה לי זמן פנוי לשבת כאן, אמרתי לסיים הכל בבת אחת, ונקוה שנושא האשכול ימשיך לכיוון החיובי והאמת והשלום אהבו.

(קיינער, השתדלתי להשתמש במקסימום במקש שהמלצת עליו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2004 14:13 לינק ישיר 

דבר אחד הרווחנו.

הפסדנו המון מהשרשור הזה.

אבל דבר אחד שזה תמונות יפות הרווחנו בהחלט.

רק הערה לתוספת :
אחרי המכתב והחזרה, כשהיה נראה שנרגעו הרוחות ובהזדמנות מסויימת שלח הגר"ש וואזנר שליט"א מתנה להאדמו"ר מבעלז, מספרי השו"ת שבט הלוי.

בכתב ההקדשה הוא חתם שמו בשמואל בן רחל.

כמדומני שזה אמור לומר מעט יותר ממשהו למבינים בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 00:28 לינק ישיר 

1. כן, הם חיקו את קולו והוסיפו הציטוט.(לא כ"כ קשה לחקות קולו.
2. אם האדמור מבעלז דיבר באמת נגד החת"ס, מדוע הרב ואזנר סלח כ"כ מהר?!
3. החתימות של הרב שך והסטייפלער היו נגד אלו שטרטרו לרבני העדה את הראש והזמן, לא רוצה לכתוב פה באלו פעולות, כי הקהל יצחקו על הרעיונות, ורוב הרבנים הנפגעים כבר לא בחיים.
4. אגב, הג"ר יוסף בנימין וואזנער מנהל רוחני דיח"ל ורב באלעד וכו' היה בתור בחור בעלזער והוא קירב את אחיו אברהמלה, וידוע שהאדמור מבעלז נתן לו בזמנו ליוסף בנימין, מטבע, ואמר לו כשלא יצטרך זאת, שיחזיר לו, ואח"כ עזב את בעלז והלך לסטמר, קרוביו וידידיו ביקשו ממנו מס' פעמים את אותה המטבע, כי לכאור' הוא כבר אינו צריך זאת, אך הוא שומר על זה. סתם, מעניין. ולאחרונה הוא דיבר מס' פעמים בכל מיני כינוסים ואירועים בישיבות בעלז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 15:48 לינק ישיר 

מכל הבעלזערס למיניהם וסוגיהם

ידוע לכם על עוד אדמו"ר שהיה ויכוח עם חתימות מרבנים מכל החוגים על אמרותיו ופרפרותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 16:17 לינק ישיר 

מצורף קובץ

ובסה"כ, כעת אחרי שעברו יותר משני עשורים מאז, ובמבט בלתי אינטרסנטי [בעיניי לכה"פ] נראה כי המחלוקת פרצה ביותר על עניינים שיש המגדירים זאת פוליטיים ויש המגדירים זאת בשמות אחרים, אלא שבמצב כזה אין בעיה לצקת סולר ונפט למדורה זו.

הבעלזער היה מעוניין להכנס לעדה, אך היו לו עקרונות שלו.
יש בחירות ויש כספי ממשלה וכו' וכו'...

בדיעבד הוא לא הפסיד כי הוא הקים מערכת רצינית לכשרות הכוללת ומכסה אימפריה לא קטנה.

המחלוקת לא פרצה בגלל ה'שטאפפ גענז'. בל נהיה נאיביים...

השטאפפ גענז נתן למעוניינים חומר עלילתי וזהו.

ולתנא_בתרא :
לא הייתי מגדיר את הרה"ג יוסף בנימין בבחרותו כשהיה יוס'לה כחסיד בעלז.

הוא נסע גם לשם.

הוא חיפש כמו האחרים.

השאלה היא היכן התחנה האחרונה...

ובקשר למטבע, אז באותן זמנים בקלות היו מקבלים מטבעות אותן בחורים מתנודדים.

איני חושב שר' יוסף בנימין שם את המטבע כשמירה לאשתו לדוגמא מתחת הכר בשעה שצריכה לילד...

איני יודע מה הוא עושה עם המטבע, אך גם אני אספן לא קטן.
וכזה מטבע לא זורקים.

אני יודע שיוסף בנימין היה מלא בברכת תודה לבעלז על האושפזינכא שעשו לאחיו הצעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 19:55 לינק ישיר 

מעניין איפה יוסף90 והארכיון שלו, כשצריכים אותו.

כנראה הוא עובד חזק על האשכול המובטח על חב"ד-והציונות.

אגב, לא יפה לשרבב פרטים לא מחמיאים על העבר של אנשים פרטיים, כל אחד יש לו את העבר שלו, ווכל אחד עבר תקופות שונות בחיים, ולא צריך להצמיד תו-קין מגיל הטיפשעשרה לכל החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 07:23 לינק ישיר 

חבריי הבעלזר'ס, הידעתם מדוע נגד האדמו"ר מבעלז אלה שיצאו חוצץ נגדו והם מעל 100 רבנים חתמו בשמם המפורש, ואילו בעד האדמו"ר מבעלז יצא מודעה אחת של מועצת גדולי התורה, מודעה סתומה ולא ברורה על פגיעה "באחד האדמו"רים" ללא שום חותמת אישית, כי הרב שך התנגד לכך בכל תוקף, הוא התנגד למודעה בכללותה והתנגד נחרצות שלא יופיע שם או תואר של האדמו"ר מבעלז, וכפשרה ובגלל התנגדותו הנחרצת של הרב שך זצ"ל חתמו בשם כללי "מועצת גדולי התורה", (האם איש בעלזא ה"V ר' חיים שלום פרוש ז"ל היה גם באותם ימים המזכיר של מועצת גדולי התורה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 10:28 לינק ישיר 

פרי הדר,
קצת סדר במוחך הדל לא יזיק,

כשהתחילה המערכה עם בעלזא, לא היה לרב שך כל קשר עם האדמו"ר, הוא לא הכירו ולא רצה להיכנס למחלוקת שלא היתה מוכרת לו ולהתעבר על ריב לא לו.

הוא לא היה מממשיכי דרכו של החתם סופר ולכן יתכן שהמסיתים ומדיחים נגד האדמו"ר מבעלזא אף לא הגיעו אליו עם אותה קלטת מזוייפת כפי שעשו אצל גדולי רבני הונגריה.

מה שכדאי להזכיר כאן הוא,
שבזמנו ניבאו והפחידו את כלל ציבור היראים בכל העולם בדבר השואה האיומה העומדת להתפרץ מעל ראשה של עדה קדושה ויקרה ע"י העומד בראשה, שמוביל אותה אל עברי פי שחת,

ובעיתון "דער יוד" הבטיחו חגיגית שתוך פחות מעשור לא תישאר כיפה שחורה אחת בבעלזא וישחקו שם כדורגל בשבת וכו' וכו'
(אני עצמי דאגתי בזמנו, כי היו לי קרובי משפחה בבעלז)

וההמשך ידוע...
הקהילה היפה ביותר כיום לכל הדיעות, המהווה מושא להערצה ומושג לקנאה וחיקוי היא קהילת בעלזא המעטירה המונהגת ע"י העומד בראשה.

זאת יעידו מאות הפניות של מאות עסקנים מכל רחבי העולם ומכל הקהילות והחסידויות, בכל הנושאים השייכים להנהגה, אם בחינוך, אם בסיוע לקשיי למידה, אם בעזרה הדדית למעוטי יכולת אם בהקמת חבורות לאברכים לעבודת ה' ועוד ועוד ועוד.

איפה נמצאים אותם 100 רבנים כיום? השד יודע.

איפה נמצא האדמו"ר מבעלזא וקהילתו? כולכם יודעים.

אז פלא שגדולי ישראל חזרו בהם וביקשו מחילה?

תוקן על ידי - azsx1234 - 13/12/2004 10:44:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 11:11 לינק ישיר 

100 רבנים???
אני עוד לא מצליח לראות את כתב החתימות הזה? כבר שאלתי כמה קנאים אף אחד לא ראה ולא שמע ולא ידע! מדוע הם מתביישים בכתב הזה כך כך? מי הם המאה רבנים? היכן הם? מה שמם? מי הם בני קהילתם? באיזה בתי דין הם יושבים? האם מדובר בכלל באורטדוכסים או איזה משהו אחר? ואפילו מהבעלזאים שביקשתי לא הצלחתי לקבל חלקם לא ראו וחלקם ביטלו את זה?

אולי בכלל מדובר באיזה קונספרציה?
בבקשה! תסבירו לי מה הבושה בכתב הנעלם הנ"ל? ומדוע מעלימים אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 15:25 לינק ישיר 

לשאלה איפה מאה הרבנים שחתמו? חלק גדול פשוט מתו, חלק גדול היו מסוכסכים עם סטמר ולצורך השעה שילמו להם שיחתמו והיום הם שוב מסוכסכים, כגון: האדמור מקאשו שהאדמור מסטמר זצוק"ל אמר עליו "דער אגיריסינער נער". הרב אברהם לייטנר שהאדמור מסטמר שליט"א אמר שידוע לו שהוא לא מהול, וכו'.. מפני קדושת חנוכה לא אאריך, אבל יש בידי חומר רב ומעניין.
חלק מאלו שחתמו העידו בפני מקורבים שלא היה להם ברירה, וחלק גדול מאוד כבר נפגשו עם האדמור מבעלז ושוחחו איתו, כהגר"מ ברנסדורפר, הרב הלברשטאם האדמור הערשלע כפר אתא, ועוד. מעניין, מתי האדמור מבעלז חזר בתשובה? כשהתקציב של העדה נגמר? או כשירד אימת מנהלי העדה ירדה מראשי הרבנים? לסיום, שמעתי שהאדמור מבעלז אמר בזמנו, שמכל החותמים איכפת לו רק הרב וואזנר ור' יענקלע מפשעווארסק, והשאר הוא מתבייש שאלו החולקים עליו. מה שכן, חוץ ממה שחתמו נגד האדמור מבעלז, הם דאגו שהשם "בעלז" שהיא שם קדוש חולל והפך לשם גנאי, וע"ז יש מי שנוקם.
לסיכום, היום הרבנים שחתמו מתביישים שחתמו וכולם רצים אחרי האדמור מבעלז (בהזדמנות נאריך בנושא זה בפירוט) והוא יושב על ממלכתו הכבודה והקדושה והסייעתא דשמיא וזכותו האדירה יחד עם זכות אבותיו וזכות הציבור מלווים אותו בכל צעד, ובעלזא היום ניתן להגיד היא הממלכה המפוארת ביותר, הן בלומדי התורה הן בחסד הן בהחזרה בתשובה, הן בחינוך וכו' וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 16:11 לינק ישיר 

מה שקיבלתי באישי

אתם הבעלזר'ס אל תבלבלו במוח, אף אחד מהרבנים אינם מצטערים על מה שעשו, לדעתי הם אמנם הצילו את בעלז, וכל מה שבעלז נראה היום זה רק בזכותם, שאם לא היו חותמים, היה מתקיימים כל הנבואות השחורות.

הבנתם את את הפוינט?

יושב לו יהודי בשם ר' י*ס* ש*י*ב*ר*ג* מזכיר העד"ח מסית את רבני העדה לצאת למערכה כבדה נגד בעלז, הופך עולמות ומפעיל את אנשי השיטה הקדושה באמריקע להילחם בכל עוז והכל כדי להציל את בעלז,
ואילו את עורו עצמו ואת הדורות הבאים אחריו לא הצליח להציל,

הרי זכור לנו היטב מי היה ראש החץ בהדבקת הפאשקווילים נגד בעלז, היה זה לא אחר מאשר נכדו הרב הצדיק רבי יהודה משי זהב שליט"א,
ואת כל הדברים הללו עשה "לתפארת מדינת ישראל" וד"ל.

זו תורה וזו שכרה?

שלא לדבר על מה שקורה בחצרות הקודש של אותם מצילים אציליים...

הפסיקו עם הצביעות, יש מנהיג לבירה, באמת הגיע הזמן לאחד את השורות, ולשמוח על כל גילוי נוסף של קירוב לבבות בין החרדים לדבר ה',

וכפי שכתב הרב וואזנער שליט"א במכתבו, "כולנו מצפים להרמת קרן התורה והיראה בלי חוצץ בינינו - כי אך ורק כבוד ה' ותורתו הקדושה מטרת חיינו.

גילוי נאות - כותב השורות אינו נמנה על חסידי בעלז, אולם בהחלט אוהד ועומד נפעם מול הצלחתה הכבירה בכל התחומים.

ואסיים בברכת "ימותו הקנאים" סתאאאאאם, יחזרו בתשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 20:59 לינק ישיר 

הקהילה היפה ביותר כיום לכל הדיעות, המהווה מושא להערצה ומושג לקנאה וחיקוי היא קהילת בעלזא המעטירה המונהגת ע"י העומד בראשה.

מבלי להמעיט מכבוד בית בעלזא- ובעלזא היא חסידות מכובדת ביותר, אך עדיין לא קיבלת הורמנא מ"כל הדיעות" להחליט מי היא הקהילה היפה ביותר.
---------------------------------------------------
ואני הקטן תוהה גם, מדוע הבעלזערס כל כך נחיתיים?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 21:30 לינק ישיר 

יסלחו לי כלל הגולשים.

פרט אחד הושמט משום מה מכל המשא ומתן.

האדמו"ר מבעלז שליט"א לא המציא שיטה חדשה שעליה נאבק עם העדה חרדית ועם סטמר. הוא בסך הכל התייצב בגאון ובעוז בעד שיטת רובם של גדולי ישראל בדור הקודם שהיו בעד קבלת תקציבים והליכה לבחירות.

הדעה הכללית בציבור האגודאי (ובמיוחד הליטאי, ראה "קריינא דאגרתא" למרן הקהלות יעקב זצ"ל) היה אז לספוג את ההאשמות לא להתגונן ובוודאי שלא להתייצב במערכה נגדית. יש שסברו שאסור להתעמת עם ה"ימין" (כאמרתו הידועה של מרן הבית ישראל זצ"ל) ויש שפחדו כי עם ה'קנאים' אי אפשר לנצח. בא האדמו"ר מבעלז והתייצב מולם והכריז שקנאות אמיתית ורצויה היא להלחם עם מהרסי הדת היכן שיכולים להשפיע, כלומר בכנסת ובעיריות, בממשלה ובוועדות, ולא רק בפשקווילים במאה שערים. ואדרבה מצוה להוציא ככל שיותר תקציבים מהממשלה במקום שיתנו את הכסף שלנו לתרבות החילונית. הוא ספג עבורנו את העלבונות, על שהעז לומר שדעת רבני העדה החרדית, גדולים כפי שיהיו, לא מחייבת את רוב הציבור ההולכים לאורם של ראשי הישיבות והאדמורי"ם שחייבו את הבחירות וקבלת תקציבים.

לאחר שבעלז הסירה את אות הקלון שהטילו הקנאים על רוב היהדות החרדית, כולם מוכנים למפרע להודות לבעלז, למרות שבשעתו השאירוהו בודד במערכה.

ובקשר למרן הגרא"מ שך זצ"ל, המפנה שלו כלפי בעלז תלויה במפנה הכללית שלו. בשנות התש"ל הוא לא סבר שהליכה לבחירות הוא המצוה הגדולה ביותר, והמפנה חל בתקופת דגל התורה. הוא אף הכריז אז, מה שלא הכריז בעשרות השנים שלפני כן, שהינו תלמיד מובהק למרן הגרי"ז, ואף פעם לא שמע ממנו שאסור ללכת לבחירות, הכרזה שקיצצה את כנפי הקנאים (כולל כמה מבני הרב מבריסק) שנופפו באיסור ממנו, שלא היה ולא נברא.

אלא שמאז עברו הרבה חתולים שחורים בין ה"עדה" ל"דגל", ובעווה"ר חוללה "כבוד התורה" שאיחדה ביניהם והביאה אז את מרנן הקהילות יעקב והאבי עזרי זצ"ל להתייצב לימין מרן המנחת יצחק זצ"ל מול מבזיו משולי המחנה (ופרובקטורים שתולים ), דבר שכמובן לא היה קורה בזמנינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 23:26 לינק ישיר 

הנני הקטן,
מתנצל בפני האדון וינוגרד על שכתבתי "לכל הדיעות" בטרם שמעתי את דעתו הרמה,
ובכן, אני שואל כעת, מה דעתך?
התוכל להצביע על "קהילה" אחרת?

את הגילוי הנאות כבר מסרתי בהודעתי הקודמת ולכן פטור אני מלהתנצל על נחיתיותי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פגישה משולשת: בעלזא-גאב"ד העדה-תו"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.