|
|
| נשלח ב-14/12/2004 07:42 |
|
| |
תנא בתרא כותב "ולצורך השעה שילמו להם שיחתמו" האם יש לך מושג או אולי רשימה מסודרת של שמות כמה שילמו לכל רב או אדמו"ר שחתם על המודעה "ובנביאי אל תריעו"? איזה סכום קיבל כל אחד מהמאה שחתמו, רבנים גדולים, כמו למשל הגה"צ ר' רפאל בלום מקאשוי זצ"ל או קראסנא'ר רב זצ"ל האדמו"ר מפשווארסק זצ"ל האדמו"ר מטאהש זצ"ל והדברצין'נר רב זצ"ל קיבלו יותר מרבנים קטנים, כמו האדמו"ר הקשיש מהלעמץ זצ"ל ר' יחזקאל ראטה שליט"א דיין דקהילת סאטמר ר' לייביש לייזער מפשעוורסק שליט"א ויעקב לייזר מפשעווארסק זצ"ל, ועוד ועוד. המעניין שאין באשכול זה אפילו תגובה אחת שמתייחס לגופו של עניין, שהמחלוקת פרצה מספר ימים אולי אפילו תוך כדי השבעה נדמה לי של האדמו"ר מסטמר זצ"ל, המחלוקת פרצה לאחר דבריו של האדמו"ר מבעלז נגד גדולי עולם ובראשם החתם סופר זצ"ל המחלוקת פרצה לאחר שרבים מחסידי ואוהדי בית בעלז ראו את מי שממשיך הדרך כבעלז'ר רב לא מתנהג כפי שהם חונכו עליהם בבעלז, שהיו קנאים ולוחמים נגד התחברות לרשעים פי כמה מכל מה שאנשי העדה החרדית יכולים לדמיין, המחלקות פרצה לאחר שהאדמו"ר מבעלז שהמציא שיטה חדשה של התחברות לרשעים מחד, ורדיפת החרדים לדבר ה' אנשי ירושלים מאידך, וכל זה בניגוד מוחלט לדרכה של "קהל מחזיקי הדת" ההיסטורית, הציבור האגודאי דהיינו בעיקר חסידי גור יצא להם להתעמת עם אנשי ירושלים והעדה החרדית בעשרות מקרים, בתקופת בחירות ובעוד מאבקים ציבורים רבים, וברובם אף גברו הציבור האגודאי על העדה החרדית, ומעולם לא הגיעו הדברים לכדי התבערה כפי שהיה עם בעלז, מעניין למה? ובאשר למכתבו של הרב שך, ובכן המודעה שהרב שך חתם עליו למען כבודו של הרב ווייס וכתב שכל מי פוגע בו הרי הוא כאפיקורס, נכתב בפרשת וארא תש"מ, ואילו המודעה הבדרך אגבי של מועצת גדולי התורה, בעד "אחד הרבנים" בלי לנקוב בשמו של האדמו"ר מבעלז יצא בחודש חשוון שנה שלאחר מכן, ובפרק זמן זה היה די והותר הזדמנויות שיתוודע ושיברר אם מישהו עבד עליו והטעה אותו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 12:18 |
|
| |
פרי הדר,
שניטלה פיטמתך כבר אמרו לך?
תחזור על השקר עשרות פעמים, הוא יהפוך לאמת?
אתה רוצה לומר, שפשוט טעינו לאורך כל הדרך?
טעינו כשיצאנו לחוצות ירושלים לפני 25 שנה וראינו מדי יום ביומו פאשקווילים ענקיים וסברנו שהם נגד בעלז, ופשוט טעינו ואלו היו פאשקווילים של בעלז נגד העד"ח?
טעינו, כי לא אנשי העד"ח רדפו את בעלז, אלא בעלז רדפו את אנשי העד"ח?
וטעינו, ככששמענו את הקלטת של השטייעדיגע תורה בו לועג האדמו"ר מבעלז לעסקנים של סטמאר והעד"ח ה"קנאים" באומרו "ווען זייערע זיידעס האבן געגעסן שטאפפ גענז האבען אונזערע זיידעס שוין לוחם פאר כבוד השי"ת און גיהאט שיטות און קנאות" והם לא ילמדונו מה זאת קנאות,
גם אז טעינו ולא הבנו שהוא מתכוון לנכדי החתם סופר זצ"ל (שאגב, עד היום אינני יודע מי מנכדיו שייכים לקבוצתכם)
והזיידעס המדוברים הם החתם סופר זצ"ל ובניו הקדושים?
וטעינו בתאריך פטירתו של האדמו"ר מסטמאר זצ"ל
ובכן, אתה טוען שלא ענו פה לגופו של ענין, אולי תתייחס ברצינות לתמיהות שהעלתי בתגובותי הקודמות ל"גופו של ענין"?
ואל תזרה לנו חול בענייים!!
ו... כן, מישהו ביקש צילום של החתימות, אפשר לקבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 14:35 |
|
| |
אתרוג !
הנה בולטת מאד הנקודה השחורה על הדרתך.
ציטוט מדבריך:
"המעניין שאין באשכול זה אפילו תגובה אחת שמתייחס לגופו של עניין, שהמחלוקת פרצה מספר ימים אולי אפילו תוך כדי השבעה נדמה לי של האדמו"ר מסטמר זצ"ל,"
כל מה שכתבת באשכול זה , מתחיל ונגמר בדמיונות.נקודה. 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 14:43 |
|
| |
פרי-הדר
אל תהרוג אדמורי"ם...
הרב מקאשוי, והאדמו"ר מטאש, חיים אתנו, לאורך ימים טובים אמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 15:30 |
|
| |
מצורף קובץהסליחה והמחילה עם כל מי שבטעות מצערת השמטתי את תוארם או הוספתי לשמם -כאמור בטעות- את תואר זצ"ל, עם כולם הסליחה, ואני מאחל להם אורך ימים ושנים עד מאה ועשרים.
תכלית, אני צעיר מדי מכדי לדעת את סדר הכרונולוגי של מאורעות הימים ההם, לכן הסתייגתי ואמרתי נדמה לי, אך לאחר שמאן דהו נתפס למילה זו, בגלל שהייתי מסויג וכי אני ממציא, הלכתי לבדוק האם אמנם אני מדמיין, ניגשתי לארון פה בצד היכן שנמצא ארכיוני הצנוע של דברי ימי ירושלים הכל מתועד ומתויק ביניהם גם מחלוקת בלז ועדה החרדית, וחיש קל מצאתי מכתב שנשלח עלי ידי ראשי העדה החרדית להאדמו"ר מפאפא זצ"ל מכתב שם הם מתחננים ומבקשים על נפש העדה בבקשה שיצילם מהרוצים לאבדם, על החתום יו"ר הנהלת העדה החרדית ר' ישעיה צוובנר (ז"ל?).
ואם זה לא מספיק ברור אצטט מהטקסט שלך כאן הטקסט שלך כאן תחילת המכתב
"בהתאספנו יחד פעיה"ק ירושלים ת"ו לדון על דבר הרדיפות הנוראות והמלחמות שהכריזו עלינו האנשים המכונים "מחזיקי הדת" בירושלים, יום יומיים אחרי סילוקו של ארון אלקים מתוכנו רבינו קדושינו ותפארתינו אשר בצלו חיינו כ"ק מרן אדמו"ר זי"ע מסאטמאר".
אנא מכם מעכשיו תענו לגופו של עניין, בלי העלבות ובלי לרדת לאישי למשל בלעטלך על אפי החטוב או על הפיטום שניטל, אלא כדיון היסטורי אקדמי ולא כמשהו אישי, אך להקפיד על האמת ולהיצמד אליה.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 16:40 |
|
| |
ובכן, סוף סוף זה הגיע.
תודה רבה רבה לאיפכא, ול"פרי הדר".
סוף סוף הבאתם משהו לענין, נראה נשטוף עינים ונגיב ל"גופו של ענין".
ובכן,
מכתב החתימות,
(חבל שלא הבאת אותם בצורה ברורה יותר שנוכל לזהות אותם ולדעת מי הם הרבנים ומה הם באמת)
לא הצלחנו לזהות חתימה אחת בכתב יד, וחבל.
היו כאלה שטענו (אולי פרי הדר עצמו)
פה באשכול לאפשרות של זיוף במכתבו של הגר"ש וואזנר,
וכאן אין חשש לזיוף, נכון?
נכון, אין חשש לזיוף, מכונת הדפוס לא יודעת לזייף.
אבל אתה יודע מה כן? אגלה לך.
אמרת שאתה צעיר מדי, נכון? אז הסכת ושמע היטב.
רוב רובם המוחלט של הרבנים החותמים שייכים היו למה שנקרא "התאחדות הרבנים דארה"ב וקנדה".
בזמנו אותו גוף היה נתון כולו תחת שליטה אבסלוטית של אנשי סאטמר.
מכתבים חתומים ע"י התאחדות הרבנים יצאו השכם והערב בלא שהרבנים החתומים ידעו אפילו מה יצא, ובמה המדובר.
הרב ה"חותם" היה משכים קום לעבודת הבורא והיה רואה את שמו מתנוסס מעל מודעת חרם ענקית על פלוני ואלמוני, מרכיב את משקפיו, ומנסה להבין במה המדובר, כדי שאם מישהו ישאלהו במקוה יידע לפחות לענות,
דברים כאלה היו מעשים שבכל יום.
בנוסף לזה, רובם המוחלט של החותמים, היו נתונים לחסד או לשבט של עסקני סאטמר ופרנסתם תלויה בהם, ואוי לו למי שיעיז להחציף פנים כנגד אותם עסקנים ו/או לצאת בגלוי נגד מה שהוא (לא) חתם.
כך שלא היה צורך לשלם להם כלל עבור החתימה, את הצ'ק הם ראו בסוף החודש.
עובדה היא שלא עבר זמן רב ורבים מהחותמים באו לפייס את האדמו"ר מבעלז ולהתנצל בפניו שהם לא אשמים.
כמו כן, מיותר לציין שרבים מהחותמים מילאו וממלאים פונקציה בסאטמר בלבד ואחדים מהם שימשו אז כמגידי שיעור (לא של דף היומי חלילה) בלבד.
חבל שאין בפורום הזה בעלזער'ס שיוכלו להעלות על המסך מארכיוניהם הם, כי אז תוכל גם אתה הצעיר לשפוט את הדברים בצורה אובייקטיבית.
בכל מקרה, הניצחון הברור הוא של בעלז, ודווקא מתוך המכתב הזה שהבאת רואים זאת.
הראה לי עוד מכתב אזהרה החתום ע"י כל כך הרבה "רבנים" וביניהם גדולי עולם אמיתיים שהשפעתו אפסית ממש וכל כך צפצפו עליה אפילו מאותם חוגים שחתמו עליה.
הם כותבים במכתב: ואין לקבל הדרכה ממנו ודרשותיו שדורש הם דרשות של דופי ובכלל זה להיזהר שלא לקרוא שום דברי דפוס וקונטריסים וחיבורים היוצאות מאיתו או מחבורתו
ככה לצפצף על אזהרת כל כך הרבה רבנים?
היתכן?
ואולי תסיק מכך אתה הצעיר,
שאת המכתב כתבו וניסחו עסקנים הממלאים את מרתפי מנהטן בתועבותיהם, ואת חתימות הרבנים (שאגב אף אחד אינו חתום בכתב יד) הטביעה מכונת הדפוס באופן אוטומטי בלי שהרבנים ידעו וראו מה שכתוב בכרוז, כפי שחלקם בעצמם העידו אח"כ, ולכן לא היתה למכתב זה כל השפעה, ועונשם של מפיצי הפלסתר ידוע וגלוי לעין כל, ואכמ"ל.
ולענין המכתב ל"פאפא רב" זצ"ל, ידוע לך מה שה"פאפא רב" ענה?
ומדוע לא חתם על אותו כרוז מדובר?
ואתה מביא ראיה מדבריו של ישעיה צוובנר לדבריך?
פתי מאמין לכל דבר.
בא ואגלא לך סוד.
מה קרה יומיים לאחר פטירת הגה"ק מסאטמר זצ"ל?
בעלז הקימו "מערכת כשרות" נפרדת מהעד"ח.
הם ייצרו מלפפון חמוץ וזיתים בשימורים, תחת השם "מובחר"
ואתה יודע מה? ניתן גם להאשים את בעלז ברצח הרבי מסאטמר. כדי שצוובנר ישאר צודק.
כי הרי לייצר מלפפון חמוץ לוקח קצת זמן, נכון?
ובבעלז הרי רצו מאד להופיע כבר עם המלפפון ולא יכלו כל עוד הרבי מסאטמר חי, אז פשוט רצחו אותו כדי שיומיים לאחר פטירתו יוכלו לצאת למלחמת מלפפונים חמוצים עם העדה החרדית.
(הקטע האחרון נכתב בהומור אך הוא אמיתי).
זאת היא המלחמה שהכריזה בעלז על העדה החרדית ולכן נבהל צוובנר להריץ מכתב ל"פאפא רב" זצ"ל
ומדוע החליטה בעלז לייצר מלפפון חמוץ לבד?
קדמו לכך משלחות של עסקנים מהעדה אל האדמו"ר מבעלז שהחלו בלשון רכה ועברו לאיומים, בנסיון להניא את האדמו"ר מבעלז מלקחת כספי מדינה, ומללמד אנגלית בבית הספר לבנות של בעלז.
האדמו"ר הסביר להם בטוב טעם את שיטתו שהיא שיטת האדמו"ר הקודם זצ"ל שאמר זאת במפורש,
והוסיף, שהוא לא נתון לתכתיבי העדה בהנהגת קהילתו.
או אז, עברו העסקנים לשלב האיומים,
הם אמרו לאדמו"ר, אם כך ניאלץ לצאת נגד בעלז במודעות וחרמות, וכך לאלץ אתכם לשוב מדרככם,
על כך ענה האדמו"ר, עשו כטוב בעיניכם, בעלז לא חתמה כל חוזה עם העדה, אנו יכולים בעז"ה להקים קהילה נפרדת ואפילו לייצר מלפפון חמוץ באופן עצמאי
וכך נולד הרעיון של הקמת קהילה נפרדת.
הם יצאו בפאשקווילי ענק, ובחרם על בתי החינוך של בעלז כשהמפורסם מביניהם הוא הכרוז "להוציא את הילדים"
ובעלז הקימה מערכת כשרות נפרדת.
כעת הבנתם על מה נזעקו אנשי העדה?
ומדוע בכה צוובנר שרודפים אותם?
שלא לדבר על הפאשקווילים המכוערים שיצאו ע"י השאבאב שלהם לסוגיהם,
וכמובן שבבעלז לא טמנו ידיהם בצלחת, מה שבאמת הדהים את עסקני העדה וצוובנר בתוכם,
הישמע כזאת בישראל? להחזיר לנו מנה אפיים? עוד לא היה לעולמים.
זכות החרמות, האיומים, הרדיפות והפאשקווילים נתונה לנו בלבד מימות עולם, (ראו ערך, הגה"ק מצאנז, האדמו"ר מליובאוויטש זכר צדיקים וקדושים לברכה ולהבלחט"א האדמו"ר משומרי אמונים,ועוד),
וככה לבוא ולקחת מאיתנו זכות זו?
כעת לאחר שלמדת פרק בהיסטוריה, חזור שוב על כל החומר הנמצא בארכיונך ובדוק מה רלוונטי באמת ומה לא.
אם אתה מתקשה,תפנה בשאלת רב את הגר"ש וואזנער שליט"א
הוא ודאי יעזור לך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 16:48 |
|
| |
שטיסים, רדוד ונמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 16:54 |
|
| |
אגב ראיתי באחת האשכולות שאתה מאשים כי נכדו של ר' יוסף שנברגר יודא משי זהב הדביק המודעות נגד בלז, אתה בטח יודע מה קורה איתו כיום, אבל ככה בעוברי בין דפי ההיסטוריה שבארכיון אני שם לב שהעדה החרדית האשימה מישה אחד בשם שלום אוברלנדר, כאחראי ראשי לפגיעה בעדה החרדית ובעומד בראש, אולי תוכל לספר מה קרה איתו ומה קרה לבני משפחתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 17:49 |
|
| |
הניק פרי הדר הוא בזיון להגאון ר' פינחס פרידמאן שליט"א, ראש הכוללים דחסידי בעלזא בארץ ישראל ומחבר הספרים הנודעים "פרי הדר" על הפרי מגדים, שאידיוט שאימץ לעצמו את שמו מתפלסף ומתפלמס, מעמיד פני "יודע הכל" בשעה שמגלה בורות מדהימה בעובדות הפשוטות.
1. הוא מכניס בין הרבנים החתומים שמות רבנים ששמותיהם אף פעם לא הופיע שם, חלק מהם פשוט חסידי בעלז, וחלק אחר כבר נפטרו לפני המחלוקת בין בעלז לעדה.
2. הוא כותב על רבנים ואדמורי"ם מנהיגי עדות גדולות בישראל החיים איתנו לארך ימים ושנים טובות את התואר 'זצ"ל' המוכיח עד כמה הוא מעורב בנעשה בציבור החרדי.
3. הוא פורט את כ"ק אדמו"ר הגה"ק מפשעווארסק זי"ע פעמיים, פעם כאדמו"ר מפשעווארסק ופעם כ"יעקב לייזר"!
4. הוא כותב שהיה "קהל מחזיקי הדת" היסטורית, דבר שלא היה ולא נברא.
5. הוא כותב שהמודעה של מועצגה"ת הופיעה בשנת תשמ"א, ולמעשה הופיעה בשנת תשמ"ב.
6. הוא כותב שהמחלוקת פרצה בגלל "פליטות פה אומללות" של האדמו"ר מבעלז נגד החת"ס, דבר שאפילו מבחינתו לא היה עד קרוב לשלש שנים אחרי פרוץ המחלוקת.
7. הוא כותב שהמחלוקת פרצה לאחר שרבים "מחסידי... בעלזא" התאכזבו מהאדמו"ר, חמש עשרה שנה! אחרי הכתרתו. (רואים באמת איך שבעלז התפרקה)
עכשיו לך להתווכח עם ידען עצום כזה, מוטב שהוא ימשיך לדוש בדברים הנוגעים לרבצ"ר שם הוא יותר נמצא בענינים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 23:14 |
|
| |
פרי_הדר הוא ניק ותו לו חבל שתעמיס עליו יותר מזה.
חבל שבקשתי לויכוח ענייני נופל על אזניים ערלות.
אבל אני בכל זאת אענה לך אל ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.
"1. הוא מכניס בין הרבנים החתומים שמות רבנים ששמותיהם אף פעם לא הופיע שם, חלק מהם פשוט חסידי בעלז, וחלק אחר כבר נפטרו לפני המחלוקת בין בעלז לעדה."
אולי תצביע על אחד מהרבנים שהבאתי והם לא חתומים, אחד בלבד.
"2. הוא כותב על רבנים ואדמורי"ם מנהיגי עדות גדולות בישראל החיים איתנו לארך ימים ושנים טובות את התואר 'זצ"ל' המוכיח עד כמה הוא מעורב בנעשה בציבור החרדי."
חבל שאתה מתעלם מהודעה קודמת שלי שהבעתי את צערי והבהרתי שזה נובע מפליטת קולמוס מצערת מה שנקרא טעות הבחור זעצער.
"3. הוא פורט את כ"ק אדמו"ר הגה"ק מפשעווארסק זי"ע פעמיים, פעם כאדמו"ר מפשעווארסק ופעם כ"יעקב לייזר"!"
מה לעשות שעל המודעה חתומים גם האדמו"ר ר' לייביש לייזער חתום כפשעוורסק וגם האדמו"ר ר' יעקב לייזער חתום כפשעוורסק כעת באנטווערפען יצ"ו.
"4. הוא כותב שהיה "קהל מחזיקי הדת" היסטורית, דבר שלא היה ולא נברא."
היה גם היה קהל מחזיקי הדת. מה לעשות?
"5. הוא כותב שהמודעה של מועצגה"ת הופיעה בשנת תשמ"א, ולמעשה הופיעה בשנת תשמ"ב."
במודעה שברשותי ושגם פורסם בעיתון של בעלז המחנה החרדי מצוין תאריך חודש מרחשוון תשמ"א, מה לעשות?
"6. הוא כותב שהמחלוקת פרצה בגלל "פליטות פה אומללות" של האדמו"ר מבעלז נגד החת"ס, דבר שאפילו מבחינתו לא היה עד קרוב לשלש שנים אחרי פרוץ המחלוקת."
בחרת לך אחד מתוך הרבה סיבות שמניתי כי על רקע זה פרצה המחלוקת, ואם תעיין במה שכתבתי תראה שזה רק אחד הסיבות, ואמנם המחלוקות המשיך ביתר שאת כל פעם שהקנאים מהעדה החרדית ואנשי ירושלים חשבו שמישהו הגדיש את הסאה בדברו סרה על החתם סופר.
"7. הוא כותב שהמחלוקת פרצה לאחר שרבים "מחסידי... בעלזא" התאכזבו מהאדמו"ר, חמש עשרה שנה! אחרי הכתרתו. (רואים באמת איך שבעלז התפרקה)"
גם כאן אתה בוחר ומצביע על משהו שמעולם לא כתבתי, מתנגדי בעלז לא קיבלו את מרותו מהרגע הראשון, וגם על זה יש לי תיעוד מעניין, ולבטח לא תרצה שאעלה אותם לכאן.
"עכשיו לך להתווכח עם ידען עצום כזה, מוטב שהוא ימשיך לדוש בדברים הנוגעים לרבצ"ר שם הוא יותר נמצא בענינים".
אני לא ידען וגם לא הצגתי את עצמי ככזה, מה שיש לי זה רק ארכיון היסטורי ומשם אני מצטט, אכן שלא כמו בנושא הרבצ"ר או כל נושא אחר שאני יודע ומתמצא אני מגיב ועונה, מה לעשות?
אגב מדוע איש לא עונה על השאלה מה קרה עם האיש שהעדה החרדית הצביעה עליו כאחראי ועומד מאחורי כל הקמפיין נגד העדה החרדית והעומד בראשה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 23:41 |
|
| |
נמאס לי כבר.........
חוץ מכמה עסקנים טיפשים ששייכים לחצר מאוד מצומצמת במאה שערים יש מישהו שיש לו בעיה עם האדמו"ר שליט"א? כל גדולי ישראל ממש כולם נפגשים ומעריכים מאוד את האדמו"ר. את העובדות לא תשנו.!!!!!
אני פשוט לא מבין איך כמה קטני שכל מסוגלים לגרום לכ"כ הרבה בלאגן.
אוסף של ידיעות שקריות, ועוד באים לשנות את ההסיטוריה.
דיי מספיק!!!!!
אני ממש לא רוצה להכנס לדברים שאתם עשיתם!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 23:52 |
|
| |
צודק פרי הדר, צודק,
צריך לענות ל"גופו של ענין"
ובכן לגופו של ענין איך אמרת?
שטיסים, רדוד נמוך.
מרוצה?
ענינו לך לגופו של ענין?
כעת **** ולישון, היילילולילו.....
(מה באמת קרה לאותו אדם?
צאצאיו גם הם משיאין משואות לתפארת מדינת ישראל?
האירו את עינינו)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 00:36 |
|
| |
פרי הדר יותר טוב שתשב בשקט כי כל רגע אתה מאבד יותר את ידך ורגליך בתוך הפרשה הזאת.
אני לא אוהב להתלכלך בטינוף כאן, ולא אילך להתווכח איתך אך בשורה הראשונה כתבת " אולי תצביע על אחד מהרבנים שהבאתי והם לא חתומים, אחד בלבד."
אז הנה הרב מקראסנא נפטר שנתיים לפני החתימות של רבני סאטמאר נגד האדמו"ר מבעלז שליט"א {חודש לפני פטירתו של האדמו"ר סאטמאר זי"ע} והרב מדרבצין היה חסיד בעלז וישב שמה מהראשונים במלכות, וגם בניו למדו בבעלז בזמן ההוא, וכמבן שלא חתם, ולא נמצא על שום פתק נגד האדמו"ר מבעלז.
והפרט יצא ללמד על הכלל כולו יצא.
ועכשיו בענין אחר תאמינו לי שאפילו עם כל רצונכם הטוב חסידי סאטמאר לא מבינים למה אתם לא רוצים שלום עם מתמידים,הם לא מבינים למה אתם יותר קיצוניים מהאפיפיור {הרב גרשון שטמר} הם מבינים טוב מאוד שזה רק מפחד שהפורשים יאבדו את מקור מחייתם, ותאמין לי שר' שלמה מינצברג לא יעשה כסף בנסיעתו, כי זמנכם עבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 01:09 |
|
| |
תודה לazsx1234 על הסיפור היפה מצורף לזה מסמכים שלא יכלו להגיד שהג'לה מזויף
שממעתי מזקני חסידים,
שכשנפטר הרה"ק ר' אהרן מבעלז זצ"ל
ערכו את הטהרה במקוה של הישיבה ברחוב אגריפס
ו-3 חודשים (או 3 שבועות) אחר הפטירה לא החליפו את המים כי האנשים רצו לטבול באותו מקוה בו טיהרו את גופו הטהור והמקודש בסילודין, עד שהמים הפכו למעין "גאלע" וכדי להיכנס למים היה צריך להידחף בכוח.
והפלא, שאף לא אחד נחלה מהמים...
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1218615
|
|
|
|
|