|
|
| נשלח ב-15/12/2004 03:01 |
|
| |
אני חייב להבהיר משהוא שרק עכשיו עליתי עליו .
אף פעם לא הבנתי את השקר , שההכשר של בעלזא יצא רק אחרי שהאדמו"ר מסאטמער זצ"ל נפטר.
מי שהיה נוכח בסעודת ההילולא של כ"ק מרן מבעלזא זצוק"ל בכ"א מנ"א תשל"ט יכל להשיג בדוכנים ב"פאליש" בכניסה ל"ישיבה דחסידי בעלזא" שלשה דברים חדשים של בעלזא שיצאו באותו זמן לאור.
הקלטת הראשונה של "ניגוני חסידי בעלזא" .
גליון חדש של "קול מחזיקי הדת".
ומוצרים (קופסאות שימורים) של חברת "מובחר" בהכשר של בעלזא.
(מי שזוכר , באותה השנה היו חסידי בעלזא בין הנחשונים שיצאו ממצרי ירושלים לראשונה והשתכנו באשדוד, כך שדברים חדשים התקבלו אצל חסידי בעלזא בהתלהבות מרובה.)
היו שם אלפי איש שיכולים להעיד על זה . כך שאין החי יכול להכחיש את החי.
והאדמו"ר מסאטמער נפטר בכ"ו מנ"א תשל"ט, חישוב של חמישה ימים הפרש לטובת חסידי בעלזא.
כעת אני מבין , היו היה איזה צוובנר שכנראה הוא זה שישב על ברזי הכסף , וחשש לפשיטת רגל של הכנסות העדה ,(שזה בעצם היה הסיבה למלחמה שלהם נגד בעלזא, כי זה כאב להם בכיס, ולא שום אידיאולוגיה של התחברות לציונים) החליט להמציא שקר גס שבבעלזא חיכו לפטירת האדמו"ר מסאטמער זצ"ל.
והנה אנשי העדה וחסידי סאטמער קפצו על המציאה , וכפי הכלל ששקר שחוזרים עליו הרבה פעמים הופך לאמת , הצליחו להכניס את זה בראש של האנשים ,וזה נקלט יפה.
אבל זה לא משנה את המציאות , זה "שקר ! שקר ! ועוד פעם שקר !.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 07:43 |
|
| |
כל המחלוקת שיש בעלזא וסאטמער וכל השנאה שיש על בעלזא זה הכל בגלל שטויות, ולדעתי זה לא יעזור להם כלום, כי העובדא שבעלזא הולכת וגדלה מיום ליום בלע"ה כ"י
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 08:09 |
|
| |
אם לכל החסידויות היום בעדה אין שום דבר נגד בעלז אז
איזה חוג בתוך העדה מוביל את ההתנגדות לבעלז?
אם האדמו"רים מתו"א, תוא"י, דושינסקי שליט"א מזמן סיימו
את המחלוקת אז מי נשאר בעדה כמתנגד?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 09:59 |
|
| |
יהופיץ:
הוא אשר אמרתי, כמה קנאים שיותר "קנאים" מרבותיהם, שחוששים שמא יגלו את מערומיהם.
איך אמר פעם נדמה לי החזו"א, [לא זוכר את הלשון במדויק] הם רוצים רבנים שישמעו למה שהם אומרים.
אני זוכר שבבחירות ראיתי סטיקר שלהם בזה"ל " גדולי התורה אומרים לך להצביע, אבל התורה הקדושה אוסרת" אתה מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 10:29 |
|
| |
איפכה,
העלית נוסח וצירפת קובץ שזה כאילו או לא כאילו הכתב והחתימות
סליחה אדוני הנכבד, גועל נפש ומעורר בחילות, אני לא מתחיל להאמין שעל נוסח כזה חתמו רבנים, הגרועים שבבני אדם לא כותבים כך אפילו על אנשים חוטאים, אילו היית כותב בכזה סגנון על איזה אדם כאן בבח"ח היית נחסם מיד, בארה"ב או במאה שערים אתה יכול למצוא כאלה נוסחאות אבל להבדיל על חילוניים ראשי הממשל הציונים, אבל על גדולי ישראל?
והכל משום מה, איזה אמירה של שני מילים או פתיחת בי"ד והכשר עצמאי,
אני לא יכול לקרוא את הקובץ המצורף, אבל לוקשים לך תמכור למישהו אחר.
ואם בכל זאת איזה יהודי חרדי כתב כזה דבר, זה אות קלון למי שכתב את זה, ואני מקוה שלא אתה ניסחת את זה אתמול בכדי להעלות משהו!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 12:27 |
|
| |
אתמול במקרה נכנסתי לבעלז לאולם הטיש החדש וראיתי אלפי אנשים גודשים את המקום ובינהם מאות אנשים שלא מכלל אנש
של בעלז סתם סקרנים או שבאו לקחת מטבע (כמוני) . האם יש
עדין צורך להמשיך בויכוח הסרק ... בעלז הולך וגדל וזה
לא יעזור לאף אחד ולמי שזה דוקר לו בעינים שלא יסתכל זה לא מעלה ולא מוריד לבלזרס מה שכותבים כאן באינרטנט .
תוקן על ידי - דוד10 - 15/12/2004 19:12:12
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 18:55 |
|
| |
פרי_הדר הוא ניק ותו לו חבל שתעמיס עליו יותר מזה.
ניק. אבל כזה שמבזה גדול בתורה [אגב תלמידו המובהק של הגאון מקראסנה שלפי הארכיון של מר פרי-הדר חתם נגד בעלז} וספרי הלכה חשובים שנתקבלו בכל תפוצות ישראל.
תצביע על אחד מהרבנים שהבאתי והם לא חתומים, אחד בלבד.
אם תעלה את שמות החתומים תווכח בעצמך.
אתה מתעלם מהודעה קודמת שלי שהבעתי את צערי והבהרתי שזה נובע מפליטת קולמוס מצערת מה שנקרא טעות הבחור זעצער.
טעות. אבל כזאת המוכיח את רמת התמצאותך. ואולי גם בארכיון שלך מופיעים טעויות של בחורים זעצערים?
מה לעשות שעל המודעה חתומים גם האדמו"ר ר' לייביש לייזער חתום כפשעוורסק וגם האדמו"ר ר' יעקב לייזער חתום כפשעוורסק כעת באנטווערפען יצ"ו.
זאת אומרת, שעוד האדמו"ר רבי לייביש, קודמו של האדמו"ר רבי יעקב, כבר חתם. לך תלמד לגוי ברטנורא.
היה גם היה קהל מחזיקי הדת. מה לעשות?
גם זה מופיע בארכיון שלך? תבדוק שוב.
במודעה שברשותי ושגם פורסם בעיתון של בעלז המחנה החרדי מצוין תאריך חודש מרחשוון תשמ"א, מה לעשות?
אז אולי תבדוק בארכיון מה קדם למודעה זו?
המחלוקות המשיך ביתר שאת כל פעם ]שהקנאים מהעדה החרדית ואנשי ירושלים חשבו שמישהו הגדיש את הסאה בדברו סרה על החתם סופר.
כמה פעמים דברו?
גם כאן אתה בוחר ומצביע על משהו שמעולם לא כתבתי.
אולי תכניס גם את מה שאתה כותב לארכיון שלך ותבדוק שמה?
ובסוך העדת על עצמך הודעת בעל דין
אני לא ידען
משפט אחד צודק בתוך המון שטויות לא יציל את התדמית שלך.
מדוע איש לא עונה על השאלה מה קרה עם האיש שהעדה החרדית הצביעה עליו כאחראי ועומד מאחורי כל הקמפיין נגד העדה החרדית והעומד בראשה.
למי שלא יודע הרה"ח שלום אבערלענדער ע"ה נפטר ביום י"א אלול תשנ"ג. והשאיר בנים לומדי תורה, עסקנים,
חכמים , ובעלי נכסים. בארכיונו של פרי הדר נמצא הדו"ח של מלאך המות מדוע בדיוק נפטר חמש עשרה שנה אחרי שהעדה החרדית האשימה אותו בניהול המערכה נגדה. אולי תביא לנו מארכיון ההוא? זה יהיה קצת יותר מעניין.
להסביר את ההלך ילך התהלוכת היהדות החרדית ל"ידען" כמו פרי הדר הוא כמו ללמד גוי ברטנורה, הוא אשר אמרתי מוטב לך באם תמשיך להתבוסס בפרשת הרבצ"ר שם אתה כנראה יותר בבית
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2004 22:06 |
|
| |
גם אם תחזור על כל הדברים כמה פעמים ותוסיף ותדגיש ותסמן בפונטים עבים, הרי זה לא ישנה את העובדות כהוא זה, אין ולו פירכא אחד בכל גיבובי המילים שהמצאת ואספת מן הגורן ומן היקב.
בכל זאת על משהו שכן שאלת לעניין אני כן אענה, בשנת תשמ"ב גר בנו של הפשעוורסקר רבי ר' לייביש לייזער בארה"ב והוא בין החותמים על המודעה המדוברת "ובנביאי אל תרעו", ולמטה הוסיף אביו האדמו"ר מפשעוורסק כי הוא גם מצטרף לכל הרבנים וחתום שמו של אביו האדמו"ר הלא הוא ר' יעקב לייזער זצ"ל.
רופא
הקראסנא'ר רב, ר' יחיאל מיכל הכהן פריד זצ"ל החתום על המודעה נפטר ביום ו' אדר תשנ"ג, דהיינו תשע שנים אחרי שהוא חתם, ולא חודש לפני פטירת האדמו"ר מסאטמר זצ"ל.
אלו הם העובדות ועם עובדות לא מתווכחים, מקסימום אפשר לסלף לזמן קצר עבור אלו שלא בענינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 00:46 |
|
| |
פרי הדר אתה לא רואה שיצאת וידך על ראשך?
בכל רגע אתה עושה ממך צוחק יותר ויותר, אתה רציני? ר' מיכל פריד נקרא אצלך הרב מקראסנא? ואתה עוד מאשים אחרים בדמוגוגיה? ומי הרב מדרבצין שטענת שחתם על הפשקויל ההוא? והאדמו"ר הישיש בהעלמעץ?
אתה לא מבין שעבר זמנם של עיתוני דער איד שאפשר למכור שם סיפורים? היום הכל צריך כיסוי.
חבל שנתת שיקראו אותך כדג.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 00:47 |
|
| |
אגב כפי שאתם רואים העתיקו "לוחמי מלחמות השם" את מערכותיהם מקירות מאה שערים למסתורי "בחדרי חרדים", ומכאן מנהלים מערכה נגד בעלז ומנהיגה באשכול הנוכחי, ובאשכולות אחרות נגד הגרא"ל שטיינמן ונגד "מתמידים" והג"ר לייבל מינצבערג.
משיחה שהיתה לי כאן בארצות הברית לפני תקופה קצרה עם אחד ממנהיגי הקנאים מפורשי המתמידים,
נוכחתי שידוע לו על כל מילה שכתובה כאן בנושאים אלה, דבר המוכיח כי ההחלטה נפלה בחלונות הגבוהות. זאת אומרת שבשעה שרוב חוגי היהדות החרדית מתנזרים משימוש (רשמי לפחות) ב'אינטרנט', המחרחרים האלה משתמשים בה כשופרם הראשי.
לדעתי ניתן לקבוע מכך שמדובר בפרפורי גסיסה, לרווחת כל החוגים ביהדות החרדית, ובראשם העדה החרדית בעצמה שסבלה הכי הרבה מזרועיהם האלימה של ה'קנאים' הבריונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 02:03 |
|
| |
יש כאן כמה שבאו לקלל ונמצאו מברכים.
אני חושב שבמרחק הזמן ברור לכל אחד מי ניצח ומי הובס במערכה הזו.
כיוון שכך, וכיוון שהאשכול הזה מיצה את עצמו - הוא נסגר.
אני חוזר שוב:
האשכול *סגור*.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 13:30 |
|
| |
דוד10
כשאתה כותב האשכול נעול, הוא נעול באמת?
או שזה רק המלצה?
למען האמת, כתבתי הודעה זו רק בשביל הניסוי המדעי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 13:34 |
|
| |
בעצם, למה אתה כותב שאתה סוגר אשכולות, ולא סוגר אותן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 13:43 |
|
| |
כאן לא גן ילדים שצריכים להניח מנעולים. כשאני כותב ש*אשכול סגור*, אז הוא סגור.
לא מוסיפים יותר הודעות.
לכן מי שעושה ניסוי מדעי, או ממשיך לכתוב בכל זאת, יכול לעשות זאת רק פעם אחת...
כעת אני חוזר שוב:
האשכול *סגור*.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2004 18:13 |
|
| |
התגובה מתפרסמת באישור מדוד10
כאשר נכנסתי לאשכול בימים הראשונים, וראיתי כאן כמעט רק שטויות, לא נכנסתי לכאן יותר. מישהו (ששמע ממני בעבר את הסיפור) העיר לי היום באישי, וביקש ממני להגיב. כאשר נכנסתי היום שוב לאשכול, ראיתי שההנהלה כבר החליטה לנעול את האשכול, לכן ביקשתי, וקיבלתי רשות להגיב.
איתרע מזלי וכמה מהחתומים על הפאשקוויל הנקרא חתימת הרבנים, הם קרובי משפחה שלי. שניים מהם הם דודים (אב"ד יאסי, ואב"ד וואוידיסלב) ושלושה מהם (הרב משינעווא מונסי, ר' לייבוש לייזר, ור' משה הלברשטאם) בני דודים (של אבי שליט"א). הייתי די בידידות עם הדודים ז"ל, ואני עדיין בידידות עם בני הדודים (למעט ר' לייבוש שאינו איש משפחה). דיברתי עם כולם על נושא החתימות, ועצוב לשמוע את סיפורם. חלקם חתמו על הכרוז, מבלי לקיים אפילו 10% של הפסוק "ודרשת וחקרת ושאלת היטב והנה אמת נכון הדבר" (ובגמרא, מבואר שיש לעשות שבע חקירות), או כפי שהם התבטאו "אין בודקין מן המזבח ולמעלה". וחלקם שחתמו אחרי שעברו ימים של טרור, סבל והשפלות.
אבל לא זה העיקר שרציתי לכתוב כאן, כי אם סיפורו של אחד מהדודים הנ"ל, הרה"ג ר' יואל אשכנזי זצ"ל, אב"ד יאסי. הוא היה תלמידו וקרוב משפחתו של האדמו"ר מסאטמר, והיה זה אך טבעי שהמחתימים רצו להחתימו על הכרוז נגד האדמו"ר מבעלזא שליט"א. אך דודי היה יהודי חכם, וידע את אמיתת כוונתם של המחתימים, וכן את אמיתת הקלטת שהם השמיעו לכל הרבנים, ולכן לא רצה לחתום כלל.
הוא פחד מהטרוריסטים האלו, לכן החליט לעזוב את ביתו ולהתחבא לכמה ימים, עד יעבור זעם. רשעים אלו הגיעו כמה פעמים ביום וחפשו אותו, אבל זוגתו לא ידעה איפה הוא נמצא ומתי הוא יחזור הביתה.
אחרי כמה פעמים, הם הראו את נוסח המכתב לרבנית, ושאלו אותה האם בעלה היה חותם על דבר הזה. הרבנית (בזוו"ש - שכידוע לא הייתה בקו הבריאות הנפשית), לא הבינה מה כתוב שם, ושאלה אותם "מה כתוב בכרוז?" "זה חיזוק נגד המשכילים הרוצים להעביר את החרדים מדתם!" הם ענו. והיא ענתה "כן בטח הוא בעד דבר כזה". להם זה הספיק! והם העלו את החתימה לכרוז!
יומיים אח"כ פורסמה הכרוז, והחתימה של דודי הרב מיאסי הופיע שם! דבר זה כאב לו מאד, והוא הודיע לכל המתפללים שלו ולבני המשפחה שהוא לא חתם כלל. הוא אף התקשר לביתו של האדמו"ר מבעלזא להודיע כנ"ל, ושם בקשו שישלח מכתב הכחשה. בינתיים נודע לבני הבליעל, שהוא מספר את הדברים כהווייתן, ובמשך שתי לילות הם שברו לו כמה חלונות גם בבית המדרש וגם בביתו (שהיה באותו בנין). ביתו ובית מדרשו היו בסביבה לא כל כך יהודית באזור פלעטבוש, והוא היה יהודי קשיש ובודד, ודבר זה גרם לו פחדים איומים.
הוא שוב התקשר להאדמו"ר מבעלזא וסיפר את הדברים כהווייתן, והסביר שזה יהי' "מאבד עצמו לדעת", אם הוא ישלח את המכתב. בבעלזא הבינו את מצבו, ועזבו אותו לנפשו. במשך כל השנים, הוא סיפר את הסיפור למקורביו ולבני משפחתו, והוא אף הגיע לירושלים והתכבד אצל האדמו"ר מבעלזא בכבוד גדול.
 |
|
|
|
|
|