| נשלח ב-6/12/2004 01:52 |
|
| |
המרכז לפלורליזם יהודי נגד יהדות התורה
המרכז לפורליזם יהודי הגיש לבג''ץ עתירה נגד ההסכם עם סיעת יהדות התורה.
-------------------------
המרכז לפלורליזם יהודי עתר היום לבג"ץ נגד ההסכם שנחתם בשבוע שעבר בין משרד האוצר לסיעת יהדות התורה.
התנועה דורשת לבטל את ההסכם שנחתם עם סיעת יהדות התורה בטענה שרק דרג פוליטי יכול לחתום על הסכם כזה ובטענה לאפליה וחוסר שיוויון בחלוקת משאבים כספיים.
העתירה הוגשה לאחר שבשבוע שעבר פנה ח"כ רן כהו (יח"ד), ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שיבדוק את חוקיות ההסכם שנחתם בין סיעת יהדות התורה לבין קובי הבר הממונה על התקציבים באוצר.
-------------------------
אמנם אין פורום זה במה לאקטואליה, ובמיוחד לא כזו המסכסכת בין רעים (בציר"ה כמובן), מה עוד שביכולת כל אדם פרטי מכל תנועה שהיא להתנער ממעשי מי שמתיימר להיות נציגו, (וכפי שרבים וטובים מן היהדות החרדית מתנערים וכו'), עם כל זה הייתי מצפה מן הממונה על המחיקה להשאיר אשכול זה ולקיים בכ"ז דיון כלשהו, ואפרש שיחתי.
באשכול "הארנונה של אירנה" צוין כי נציגי התנועה ליהדות מתקדמת פועלים להשיג את מה שהם חושבים שמגיע להם בדרכים חוקיות, זאת מכיון שנקודת המוצא שלהם היא שהמדינה שלהם ויש להילחם על זכויותיהם, החרדים לעומת זאת, עכ"פ אלו מתוכם שמרשים לעצמם להעלים מסים וכד', פועלים מתוך תחושה (עמוקה ומיוסדת על מציאות עגומה) שאין זו המדינה שלהם וכו', עיין שם
לענ"ד, יש בהנחה זו הרבה מן האמת, אוסיף עוד, כי כשכבר קם ארגון חרדי לפעול בדרכים משפטיות (ארגון "בצדק" כמדומני) הרי המוטו שלו הוא: ויגזול את החנית מיד המצרי, וכך ברור מהי נקודת המוצא של מי שמוכן ללכת לבג"צ על זכויותיו, אבל לא מתוך הגישה ששם הצדק, אלא מתוך הנחה שאם כיום שם היא זירת המלחמה הרי חובה גם עליהם להילחם שם, (לא מתוך הסכמה לדרך אלא מתוך היגררות לזירה הנכונה).
יש מקום לאשכול נפרד, על הבדלי האופי בין חרדים לחילונים, אך דומני שבכל מה שקשור למדינה וכד' הרי ציטוט זה דלעיל מן אשכול הארנונה הוא די ממצה את תפיסתם של רוב החרדים לגבי המדינה, וכתוצאה מכך את התנהגותם.
מה שהייתי רוצה מאוד להבין זה מדוע התנועה ליהדות מתקדמת מציבה את עצמה בראש החץ של הנלחמים ביהדות החרדית, במיוחד לאור ציטוטים רבים הנשמעים כאן מפי אלו שמשתייכים לתנועה זו, אשמח להבין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2004 02:38 |
|
| |
לומדמכלאדם, קראתי שוב ושוב את הודעתך, ולא מצאתי שהנדון דומה לראייה. מדוע אם המרכז לפלורליזם יהודי טוען לאי שוויון בחלוקת משאבים, כפי שאתה כותב, המסקנה שלך היא שהתנועה ליהדות מתקדמת (שהיא גוף שונה, כפי שזה נשמע) שמה עצמה בראש החנית\החץ של המלחמה ביהדות החרדית?
האם המסקנה לפיה המרכז לפלורליזם יהודי חפץ בחלוקה שווה של משאבים למגזרים היהודים השונים, כלומר שיקצו לבתי הכנסת, בתי הספר ושאר מוסדות לא אורתודוכסים משאבים דומים לאילו שמקבלות התנועות האורתודוכסיות, אולי אף יתנו לכל המגזרים מעמד שווה בחוק, אינה מתבקשת יותר?
נשמע כאילו אתה רואה מהרהורי לבך, כלומר שמאחר שליהדות החרדית מלחמת חרמה בתנועה ליהדות מתקדמת וברעיון של פלורליזם יהודי, שהם בעיניהם אבי אבות הטומאה, אתה רואה מלחמת היהדות המתקדמת בזו החרדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2004 03:00 |
|
| |
את הידיעה העתקתי מאתר אינטרנט שאינני זוכר שמו
ברדיו אמרו התנועה ליהדות מתקדמת
מסקנתי היתה ועודנה: מדובר באותו גוף.
זה לא כך?
נראה לך באמת שעתירה כזו לשויון היתה צריכה להיות מוגשת דוקא על ידיהם? ואת לא חושבת שהמסקנא הברורה תהיה השוואת התקציבים כלומר ביטול לכולם?
ובקצרה, במבט פוליטי גרידא, האין זה מכוון נגד היהדות החרדית? ומה היית חושבת אם זה היה נעשה ע"י תנועה פוליטית כמו שינוי? שזה נובע מתוך רצון להשוואת הקיצבאות? ואם כך אז למה נכנס פה השיקול של "רק דרג פוליטי יכול לחתום על הסכם כזה", האם זה יביא להשוואת הקיצבאות?
את באמת חושבת שהמלחמה הזו היא חד צדדית?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2004 07:46 |
|
| |
לומדמכלאדם
נניח שהמטרה של מגישי הבג"ץ היא לא לשם שמים, מה אתה משיב לגופו של ענין?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2004 09:21 |
|
| |
אף אני הקטן שמעתי את הידיעה הזו ברדיו חילוני ונאמר שם ש'המרכז' שייך או מזוהה עם התנועה ליהדות מתקדמת.
אם באמת שיויון ההקצאות בחינוך הוא שמטריד את קברניטי התנועה, הייתי מפה מהם להגיש בג"צים גם כאשר החינוך החרדי מקופח (וגונב לאוזני שזה קרה פעם פה פעם שם) ותלמידים נזרקים מישיבות מחוסר מקום (וכך היה בישיבות לא מעטות בשנים האחרונות). לא זכור לי ששמעתי את קולם של אבירי השויון דוהרים להיכל הצדק בירושלים מתוך תחושת צדק.
בסופו של דבר, כל עוד התנועה תמשיך להביא את עצמה למודעות הציבורית באמצעות לוחמה באחרים, כשהיא מגובה בפוליטיקאים ממפלגות מאוד מסוימות - היא רק תמנע מעצמה את הגישה לעבר שכבות רחבות באוכלוסיה שבהליכותיהם אולי קרובים אליה ('מסורתיים' למיניהם בלע"ז).
וטוב שכך, בבחינת 'אורתודוכסים, מלאכתם נעשית בידי אחרים' 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2004 19:41 |
|
| |
למרות ההבהרות, אני קוראת ועדין לא מבינה - מה הקשר בין העתירה של המרכז לפלורליזם יהודי לטענה שאין-לי-רעיון-לשם-תואר-שיוכל-לתארה-בלי-להיות-לא-מנומסת שהתנועה ליהדות מתקדמת שמה עצמה בראש החץ של המלחמה בחרדיות??
ממללא, תחומי פעילותו של המרכז לפלורליזם הם מגוונים ועשירים. מה לעשות שמאבק מן הסוג שתואר פה מושך את העיתונאים יותר מאשר המאבק שמנהלים אנשי המרכז למען זכויות קשישים או למען נשים מוכות או למען הפסקת הסחר בנשים או למען ילדים חסרי בית??!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 00:44 |
|
| |
שחרית,
תחזקנה ידיו של המרכז לפלורליזם על מאבקיו. יש עוד כמה ארגונים שעוסקים בכך, ולאף אחד מהם אין כל צורך לכרוך את הסיוע למסכנים בקריאת תיגר פופוליסטית נגד ציבור זה או אחר שמיוצג פוליטית כדין.
זה עדיין לא משנה את ההנחה שלי שה'מרכז' לא מפספס הזדמנויות להגיש בג"צים כנגד הקצבות לחרדים (שיתביישו להם, לא יכולים ללמוד בקרואנים דולפים?), ולעולם לא יעתור כנגד המדינה כאשר היא מונעת מהחרדים הקצבות המגיעות להם.
ונחמד שגם אצלכם 'התקשורת אשמה'. חשבתי שרק במחוזותינו היא האשמה הנצחית. בתור מי שמכיר את העניינים קצת מבפנים, הרי שהתקשורת מקבלת ידיעות על עתירות לבג"צ, ממי שמגיש אותן ומחפש להן הד תקשורתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2004 21:22 |
|
| |
היכרותי עם המרכז הזה היא ממקום אחד בלבד. רב אחד התבטא באופן מסוים (אל תנחשו - הוא פשוט לא התבטא ברוח שהמרכז-לפלורליזם + התקשורת + הפרקליטות אוהבים) בכינוס של תושבי ישובו.
העיתון "הארץ", שקיבל את תוכן הדברים מאחד המשתתפים, לא טרח לצטט את כל דברי הרב. רק המשפטים שאינם חביבים עליהם - הובאו בכתבה.
המרכז לפלורליזם (שם מגוחך לגוף שנלחם נגד בעלי דעות ואמונות אחרות משלו) הגיש תלונה ליועץ המשפטי לממשלה, כשהוא מתבסס על... כתבה בעיתון!
היועץ המשפטי לממשלה שלח מכתב לרב. במכתב הוא נוזף בו, ומתרה בו שאם יחזור על התבטאויות מעין אלו, יועמד לדין.
לא ברוסיה הסובייטית, ולא באירן.
הרב לא נחקר, לא נשאל ולא ידע בכלל על התלונה נגדו.
היועץ המשפטי לממשלה מוציא מכתב אזהרה (מושג דרקוני לכשעצמו) על סמך תלונת גוף פוליטי שמסתמכת על כתבה בעיתון.
ומי שלא מאמין לי, מוזמן לקבל באישי את הפרטים.
<תוקן שם העיתון - הארץ ולא ידיעות!>
אוי לשכן ואוי לשכנו
תוקן על ידי - השכן - 09/12/2004 21:55:20
|
|
|
|
|