בשבוע האחרון קיבלו הורי הילדים הלומדים בבי"ס שארית ישראל מכתב מבית הספר
בעקבות החלטה חד צדדית של המועצה להפסיק את ההסעות לתלמידים בשעה 3 אחה"צ , אין דרך לילדים המסיימים את הלימודים בשעות מאוחרות יותר לחזור הבייתה בצורה ראויה .
ולכן הורי התלמידים (20 משפחות) צריכים לדאוג להסעה חלופית או לדאוג לבית ספר אחר .
מכוון שאין הבית ספר מוכן להיות אחראי לתלמידים שיאלצו ללכת לתחנת אוטבוס לאלעד( 15 דקות הליכה) .
שקיבלתי את המכתב ראיתי עוד הוכחה איך המועצה מצפצפת על האנשים שעובדים ומשלמים ארנונה בעיר .
כי כל אלו ששלחו את ילדיהם מחוץ לעיר , עשו את זה בגלל שאין מסגרת מתאימה לציבור החרדי מודרני שעובד לפרנסתו .
ובבית הספר היחיד בעיר שיש בו כיתות גבוהות(קהילות יעקב) מקבלים רק בני אברכים .(שכמובן מקבלים הנחה של 80% בארנונה ולא נאלצים לשלוח את ילדיהם בהסעות)
כנראה שהמועצה רואה שאנחנו הציבור שהכי קל לדפוק .
גם לוקחים מאיתנו תשלום מלא , וגם לא נותנים מינימום שירותים .
שהדבר הבסיסי ביותר בשרות שצריך לקבל הוא חינוך לילדים .
אגב השלב הבא הוא חיוב רק של הציבור העובד באגרת שמירה .
כי פראיירים לא מתים רק מתחלפים
נשלח ב-6/12/2004 21:40
אם יהיה כמו שאתה אומר עם האגרת שמירה לדעתי צריך לפתוח במאבק נגד המועצה כולל פניה לבית משפט אם צריך כנגד האפליה וצריך לשקול גם מרד מיסים..אני רוצה לראות מועצה שמנתקת מים למאות משפחות הרי אם יהיה כזה מרד לא יהיה להם מאיפה לשלם משכורות תוך כמה חודשים ולא יהיה לצביקה כהן מאיפה למלאת דלק לרכב החדש שקנה על חשבוננו...(אולי יעשו ברכב הזה הסעות אם אין תקציב לאוטובוס???מעניין לעשות חשבון כמה זמן אפשר לממן הסעות המחיר הרכב החדש...אבל הכל עניין של סדרי עדיפויות ובאלעד כמו באלעד אלה שעובדים וממנים את כל השאר נדפקים) ..אבל חייבים להבדיל בין האברכים שבאמת לומדים ומגיעה להם הנחה בארנונה לבין הקומבינטורים - ויש המון כאלה - שרק מקבלים את ההנחה אבל עובדים בשחור.
נשלח ב-7/12/2004 14:22
המועצה יודעת רק לגבות כספים מהציבור בשעת מבחן אף אחד לא מבין מי צריך אותה. אם הם לא דואגים שיהיו מספיק אוטובוסים מפתח תקוה לאלעד מה הם רוצים. החוצפה שהם לא חייבו את אגד להוסיף נסיעות בגלל שאין הסעות אלא הכל הציבור צריך לספוג ולסבול.
נשלח ב-8/12/2004 18:48
יוסי,
לטעמי דווקא, יש יותר משמץ של הגיון בהחלטת המועצה.
וכי מדוע צריכה המועצה לממן מערך היסעים יום-יומי כאשר "בתוככי אלעד" קיימים כעשרה בתי ספר לקהל יעד חרדי?
יתירה מזאת, הרי איש לא הכריח אתכם להרחיק נדוד
ואיש אינו מונע מכם לפתוח מסגרת משל עצמכם...
אם יש לכם (כמו גם לי), טענות ומענות על נוהלי הקבלה בבתי הספר הרי שעליכם להפנותם למנהלי בתי הספר או לעסקני קהילתכם.
כמשלם ארנונה, לא הייתי רוצה שהמועצה המקומית תממן מכספי, כל קפריזה של איזשהו הורה החפץ להתאים לילדו את המסגרת החינוכית האולטימטיבית לטעמו.
נשלח ב-8/12/2004 19:54
מרנן ,
לפי צורת תשובתך אני מבין שאתה לא בין השולחים את ילדיהם מחוץ לעיר.
אז נעמיד דברים על דיוקם.
מדובר בכיתות ד' ומעלה שנפגעים מההחלטה .
וכרגע קימים רק שני בתי ספר באלעד לגילאים האלו.
הממלכתי דתי וקהילות יעקב .
והשתתפות המועצה הייתה עד היום רק כ- חמישים אחוז החזר
מתשלום ההורים .
ומכוון שיש רק בית ספר אחד לציבור החרדי , שמתנהל כחיידר לכל דבר .
כל מי שחפץ בחינוך שונה , אין לו ברירה , רק לשלוח את ילדיו מחוץ לעיר .
ותאמין לי זה תענוג מאד מפוקפק .
והחוצפה הגדולה של המועצה היא ,
בקבלת ההחלטה באמצע השנה .
והפרת הסכם עם ההורים .
בתחילת השנה המועצה הבטיחה שיהיו הסעות , ועכשיו שמחפשים ממה לקצץ , ישר באים לציבור שלנו , ומקצצים לו .
יכול להיות שאם הנתונים היו עומדים לפני ההורים בתחילת השנה , והיו אומרים להורים שאין הסעות חזרה , ובכל זאת ההורים היו שולחים את ילדיהם , למרות שזה היה מרגיז , זאת היתה הבעיה שלנו .
אבל אחרי שהובטח שיהיה מערך הסעות לבתי הספר .
מתקבלת החלטה לבטל אותו זאת חוצפה .
נשלח ב-8/12/2004 20:12
יוסי,
הכיתות הגבוהות של ת"ת קהילות יעקב, ממש לא מתנהלות כחיידר...
בכל מקרה, בהחלט העמדת את הדברים על דיוקם.
הודעה שכזאת באמצעה של שנה"ל, פשוט מקוממת!
נשלח ב-8/12/2004 20:37
מרנן,
אתה צודק
הכיתות הגבוהות בקיהלות יעקב לא מתנהלות כחיידר .
במקרה הטוב הם מתנהלות כחדר ללימוד מכות רחוב לילדים.
ובזמנים הרעים סתם כגן חיות.
נשלח ב-8/12/2004 20:47
ידיד שבנו לומד באחת מהכיתות הגבוהות בקה"י, שח לי בהומור מהול בכאב:
"הבן שלי לומד בחיידר, לקלל בשפה רחובית ולדבר בעגה חסידית"...
אוח אוח
נשלח ב-8/12/2004 23:50
מה??????????
זה מה שקורה בחיידר קהילות יעקב?????
קראתי את מה שכתבתם פעם ועוד פעם, וליבי ממאן להבין זאת!
החיידר המהולל! או שמא..... וד"ל.
נשלח ב-9/12/2004 01:54
יוסי, זה שלא קיבלו את הילדים שלך לחיידר לא מתיר לך להשמיץ.
כנראה שהיתה סיבה עיניינית מפאת חוסר התאמה.
אף אחד לא מזלזל בך אבל הדרך שלך לא מתאימה לחיידר של בני אברכים ובני תורה.
אני מסכים איתך שזה לא פייר שהמועצה דפקה אותכם באמצע השנה.
אבל שוב פעם. למה להשמיץ מסיבות לא ענייניות את החיידר הטוב בעיר?
נשלח ב-9/12/2004 15:57
לא לדאוג תשלחו את הילדים לת"ת שיר חדש בהנהלת איש החינוך הגדול אשר שירת את המדינה 3 שנים בתור מורה חיל הלוא הוא משה שטיין
נשלח ב-16/12/2004 21:54
לגופו של ענין ראש המועצה באמת מצפצף על משלמי המיסים, מכיוון שלפני כשבוע מר צביקה כהן רואיין ברדיו קול חי ושאלתי אותו מדוע המיסים בעיר גבוהים כמו ברעננה ורמת גן ותשובתו היתה לדעתי טיפשית ביותר "מכיוון שרוב התושבים לא משלמים פה מיסים". אני לא מבין מדוע ממשיכים במועצה לחלק פטורים לתושבים בלי סוף. ומדוע לא מפעילים חברת חקירות, הרי יותר מחצי עובדים פה בשחור בכל מקרה כתושב שמשלם מיסים מן הגבוהים בעיר אין ספק שאין כאן שום שרותים קהלתיים, הפעלות לילדים ומתנסי"ם כמו בכל עיר. שלא נדבר על זה שילדי מעל לחודשיים בלי חשמל בגן כי "אין כסף לחבר לחשמל". השאלה מה עושים פה עם הכסף ועד מתי אנו נצטרך לקבל את כל השרותים שאדם נדרש לו בבני ברק, רמת גן, שוהם ועוד?