| נשלח ב-7/12/2004 13:23 |
|
| |
ר' שלמה ברעוודה
שמעתי שר' שלמה ברעוודה נחשב למומחה גדול לתורת הגר"א,
האם זה נכון?, והאם אתם מכירים עוד אנשים שבקיאים בתורת הגר"א בחלק הקבלה/פילוסופיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 14:00 |
|
| |
עיין ערך:משה שפירא,ישראל אלי' ווינטרויב,יוסף אביבי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 14:09 |
|
| |
יוסף אביבי הוא מספר אחד. עיין בקונטרסו המצויין על קבלת הגר"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 14:53 |
|
| |
נא להוסיף לרשימה את חברנו מסתברא הבקיא בדירוגים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:20 |
|
| |
שכחתי לציין, כי אנחנו כננסים לגבי ענקים ואין אנו יודעים דעת גדוילי הדור וכו' וכו' וח"ו לדרג וכי אנו יכולים לדרג? והכל שווים לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:31 |
|
| |
חבל שכשהנושא נוגע לחב"ד,רק אז הציניות מונחת הצידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:31 |
|
| |
סליחה שתחבתי אפי בתחומך
ובכל זאת אני מסתפק אם אתה מכיר קבלה בכלל ודעות הנ"ל בקבלת אריז"ל וממילא באמת אין ביכולתך לדרג.
אך באופן כללי, שני הנ"ל, שפירא, ווינטרויב נאמנים לאסכולה שקבלת הגר"א הינה המשך ונאמנת לקבלת אר"י, ואינם לומדים הטכסטים של הגר"א חף מדעות קדומות (ובעצם ממשיכים הלבשת הבנת רבי יצחר איזיק חבר ורבי מנחם מענדיל משקלאב שכבר הושפע מתורת רבי אברהם אבוליעפיא ועוד כתבי יד קבליים. ואילו יוסף אביבי הוכיח אל נכון שתפיסת הגר"א בקבלה נוטה לגמרי מהבנת הקבלה של האר"י.
עוד חילוק קיים בהבנת הצמצום אם הוא כפשוטו או לאו, ונחלקו בזה רבי יצחק אייזיק חבר על פי הבנת הנפש החיים ורמח"ל שהאסכולה הנ"ל מעמידים את הגר"א כממשיך של רמח"ל שזה להד"ם, לעומת ה'לשם'.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:35 |
|
| |
וכי בחב"ד איני מדרג, מי מבין יותר ופחות? איני יודע מה אתה שח
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:39 |
|
| |
עתה נזכרתי שווינטרויב,עזב את חב"ד בטריקת דלת
ומכאן התגובה המתלהמת.
ובכלל,"בעלי תשובה" לחב"ד,נוטים להתרגשות יתירה.
כו"ט.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 15:55 |
|
| |
לא ידעתי שהנ"ל עזב את חב"ד. אם כי אני יודע שבזמן המחלוקת הוא נטל חלק גדול בשנאת חב"ד מפני סיבות שונות.
ואיני מבין איך הושחל כאן חב"ד אם לא שמי שבמקום לדון עניני, מכניס שיקולים זרים לגמרי לדיון. האם דבריי שנומקו על בסיס דבריהם מיוסדים על היותי "בעל תשובה"? (מלבד העובדה הפשוטה שהפסכולוגיה בגרוש שלך סתם מצחיק למי שמכיר אותי)
האתה בכלל אתה בקי היטב בקבלת הגר"א? האם למדת פעם ספריו וספרי תלמידיו בקבלה בעיון (לא בפירושיו על משלי וכיו"ב)? או אתה סתם מכיר הנושאים מבחוץ, בחינת יודע שיודעים?
נראה שאתה קרוב לחוג הנ"ל ואתה לוקח הדברים בצורה אישית אז אין טעם לדון בזה.
לגופו של ענין, בעולם המחקר יש עוד מבינים בקבלת הגר"א מרדכי פכטר ושוחט
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 16:07 |
|
| |
רק פרט קטן,
אין לי שום קשר לאותו חוג.
על חוג ידידי נמנים דווקא כמה מאריות חב"ד.
ספר התניא שברשותי מעוטר בהערות רבות.
גם "המשכים" "מאמרים" ו"שיחות" מצויים על שולחני.
אבל גם ספרים ו"ביכלך" מסוג אחר לגמרי.
המירב שניתן להסיק,לפי דעה נפוצה,שאני נעדר "דעת תורה"
ואחתום ברכה בטוב הנראה והנגלה,למטה מעשרה טפחים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 16:15 |
|
| |
מסתברא וספרן
האם תוכלו להרחיב לגבי המומחים מעולם המחקר, מסתברא ציין שתי שמות פכטר ושוחט, מי הם, איפה הם מלמדים,באיזה חלק הם מתמחים קבלה-היסטוריה-הלכה, והאם הם דתיים, וכד'
מה דעתכם על הרב ברעוודה בכללות האם הוא שיך לזרם מסויים, האם הוא נוטה קצת ל"פתיחות" או שהוא חלק מרבני רשב"ם המסורתיים שזה היה מקום מגוריו בעבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 16:19 |
|
| |
מסתברא
[מבלי להכניס ראשי בין שתי אריות.]
מנין לך דעתו של ר"מ שפירא.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 07/12/2004 16:23:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 17:27 |
|
| |
ספרן,
אינך צריך להוכיח חבדיות שלך, זה אינו קשור כאן כלל. (אני מגרד את ראשי להבין, כיצד כל זה נפל עלי) כאשר כתבתי מה שכתבתי לא העליתי בדעתי שזה יגרר למחוז הנ"ל, וכי אי אפשר לומר מאומה בלי לגרור את השתייכות המיגזרית? ובזה כדאי לסיים דיון מיותר זה.
על הבנת הר' שפירא בדברי הגר"א שמעתי בשמו והבנותי מדבריו שראיתי.
יש לציין שבשלב מסויים ניהלו קבוצה מסויימת מלחמת חרמה נגד גישת ר"י אביבי כמסלף וכו', ורק קירבתו להגאון רבי שלמה זלמן אויערבך הצילו. ואכמ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 19:23 |
|
| |
הוזכרו כאן הרדיפות שסבל הגאון ר' יוסף אביבי שליט"א מידי רי"א ווינטרויב, המומחה של החוג הליטאי ושל מפלגת דגל התורה לקבלה ולחסידות. יורשה לי להזכיר כאן שני דברים שקשורים לדברים שנאמרו באשכול הזה לעיל.
בפורום הזה היה אשכול שנסגר (לאחר 10 דפים) לדיון בשאלה מתי החל הרב שך בהתנגדותו לחב"ד ומדוע. על אף כל הדיון הארוך והמסעיר כמדומני שלא ניתנו תשובות מספקות. מכל מקום זכורני שבזמן מסויים בלהב המחלוקת הגדולה, הרגישו כנראה בחוגי הדגל, שהצבור אינו מבין מה רוצים מחב"ד, וכנראה שלכן הוזמן מאת הרי"א ווינטרויב מאמר פרוגרמטי שיסביר את העוולות שבחב"ד ואת סיבת המחלוקת נגדם. המאמר פורסם ביתד. לצערי איני זוכר את הזמן בדיוק. מה שנשאר בזכרוני מהמאמר, זוהי הנאיביות והשקרים שהיו שבו (איני כותב כחסיד חב"ד). נאיביות כיצד. יש טענה גדולה ועיקרית נגד האדמו"ר מליובאביטש זצ"ל, בענין הצמצום ומלוא כל הארץ כבודו ממש, הכיצד הוא העיז לומר מה שאמר והלא יש לו גר"א מפורש כנגד דעתו...!!! האם לא ידע הגאון הזה שעל זה נאבקו ונחלקו מאז הבעש"ט, אדמו"ר הזקן והגר"א (דעתו של הגר"א כידוע לא נתבארה בכתביו, פרט לפסקה אחת השנויה במחלוקת, וגם ההסברנים לדעתו שנויים במחלוקת ואכמ"ל).
שקרים כיצד. הגאון הזה מצא עוולה גדולה אצל האדמו"ר מלךיובאביטש זצוק"ל, שלדעתו זהו מהדברים החמורים ביותר שמצא בו, ושמעיד על כך שיצא נגד ההלכה ונגד השו"ע. והוא, שהאדמו"ר טבל במקווה באמצע שבוע האבל בעת שישב שבעה (הכוונה היא כשישב על פטירת רעייתו). על זה שמעתי שהגיב הגאון רש"ז אויערבוך זצוק"ל, מדוע הוא משקר, והלא הוא יודע שהיה זה בערב יום כיפור...
גם בפולמוס כנגד אביבי שניהל הגאון, האידיאולוג של מפלגת הדגל, השתמש בשקרים שנתגלו והוטחו בפניו (כגון טען שהוא 'מצטט' מספרו אביבי ביטויי גנאי על הרח"ו, ונתברר שהיה שקר, והתנצל הגאון, שהוא אינו בקי בעברית ואינו יודע מתי יש לשים מרכאות, ועל כן נראו הדברים כציטוט...), וכגון מה שכתב (איני זוכר אם זה נכתב במאמר הנ"ל או במאמר אחר ביתד בהמשך לו, שנתפרסם בעילום שם אך מפי הגאון הנ"ל) דברים שאמרם כביכול הגר"י קלופט כנגד אביבי, ואף הוסיף שאפשר לברר את אמיתותם אצל בנו של הגר"י קלופט בשדה חמד. וידוע לי שאנשים צלצלו אל הבן הנ"ל, והכחיש הדברים מכל וכל.
לגבי הסבר המחלוקת כנגד חב"ד, אולי אפתח אשכול מיוחד לכך.
ונזכה לתורות בחג האורות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2004 23:37 |
|
| |
ר' שלמה ברעוודה נחשב למי שיש בידו כתבים ומסורות מהגר"א, ופרש עליו סוג של חסות.
כמפרש לתורת הגר"א - איש לא הכתירו.
לי ידועים שלושה חיבורים שהוציא לאור מכ"י הגר"א: פירוש למגילת אסתר, לחד גדיא, ואוסף בשם 'פירושי הגר"א.
יודעי דבר מספרים שתחת ידו עוד כתבי יד, ומסיבות בלתי ידועות אינו משתף אותנו.
בזמנו, העניק ר"ש ברעוודה לבצלאל לנדא חומר רב, כדמי 'לא יחרץ' שלא יכתוב מאומה בנושא מחלוקת הגר"א עם החסידים. (כך על פי ד' אליאך, הגאון, כרך ג', עמ' 885 בהערה).
|
|
|
|
|