| נשלח ב-27/5/2002 10:34 |
|
| |
ממציאים כאן את הגלגל?
אני מעלעל בין אשכולות הפורום, ומוצא ענין רב.
יישר כח על המתכונת החדשה של הפורום.
אבל...
מדוע לאורך כל הקריאה מלווה אותי התחושה שאנשים כאן מסתירים עדיין את קלפיהם האמיתיים קרוב לליבם.
זאת ועוד, אני נותן משקל רב למישור הפסיכולוגי והחברתי. וכיון שפורום זה ואנשיו מייצגים עמדה אנטי ממסדית, בהגדרה, ישנן לכך תשובות במישור יחסי יחיד-חברה. כ'נפגעי החשיבה החרדית' במובנה הפשוט, חשוב לדעת לגבי כל חבר מחברי הפורום האם הוא נחשף אליה בשלב מסויים של חייו (קרי: חוזר בתשובה) או שמא נולד לתוכה?
זו נקודה קריטית לדעתי, לצד נתונים של גיל, ומצב משפחתי.
כחרדי - ליטאי מלידה, ששאל בעבר את כל השאלות והלך לקבל תשובות בלימודי מחשבת ישראל, מצאתי את רוב שאלותי ב'מורה נבוכים' (שנתיים של לימוד אינטנסיבי) וכן בכתבי ליבוביץ'.
לגופה של התיאולוגיה המוצגת בפורום:
ווטו, הגדרותיך קשות לעיכול, מושג 'ההתאמה' אינו נהיר לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2002 10:38 |
|
| |
לכל המתעתדים להגיב להודעתי הקודמת.
אני כרגע חייב 'לטוס' לעבודה.
אחזור בע"ה בערב.
כך שזמנכם בידכם, לשקול בפלס היטב את דבריכם.
ביי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2002 13:34 |
|
| |
אקדמאי, ברוך שובך לשלום.
רציתי לקדמך בצהלה ולהסביר את עניין ההתאמה אך נראה ש"יענטע" לא צריכה לחכות ולשקול בפלס עד שובך מעבודתך, והיטיבה לבאר את העניין.
אגב, אמנם אינני יודע אם לזה כוונת אך טוב נעשה שנפתח אשכול נפרד לנושא ההתאמה, כי רבו המתאוננים על העירפול של הגדרה זאת.
תוקן על ידי - ווטו1 - 5/27/2002 3:18:37 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2002 21:09 |
|
| |
אקדמאי...
לשאלתך האינפורמטיבית....
אני בוגר שטיבל חסידי, ת"ת וישיבה גדולה ליטאית
אך גם ישיבה תיכונית, צה"ל ואוניברסיטה
מספיק מידע בשביל מסקנות בדבר היסוד הפסיכולוגי?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2002 00:42 |
|
| |
אאורלינו,
שכחת להוסיף: 'טכניון'... 'טייסת קרב'...
ו... פורום 'חדרי חרדים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2002 14:14 |
|
| |
אהה...כן הפורום....:)
אבל טכניון? אני מתעב מדעים מדוייקים (למעט ארכיטקטורה שהייתי מסכים ללמוד שם)
וטייסת קרב? עם ליקויי הניווט שלי?
(למרות תגובתך הצינית כל הפרטים האחרים המופיעים בהודעתי הקודמת אמיתיים. הדיסוננס העולה מהם מקשה עליך בגיבוש היסוד הנפשי לו שאפת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2002 14:16 |
|
| |
נדמה לי שהוא דווקא אמור לסייע...:)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2002 21:52 |
|
| |
תודה אאורלינו,
פרטיך נקלטו במערכת, ויעברו שיקלול מתאים.
מותר לשאול באיזה תחום אקדמי עסקת?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2002 19:39 |
|
| |
אקדמאי,
עיקרון ההתאמה התבאר למעלה מפי יענטע ולא נראה שהתייחסת לכך ואילו באשכול אחר אתה מתלונן......
נראה שבפורום הזה צריכה להיעשות עבודת "טראנסאשכולות" דהיינו לשזר את הנאמר באשכול זה עם הנאמר באשכול אחר. וטו, כל זמן שאני לא משלם לך משכורת, קטנה ידי מלהציע. אבל אציע לאו דווקא לך אלא למי שיתעורר לזה לעשות מין מפתח עניינים כללי לכל האשכולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2002 09:01 |
|
| |
תוך כדי סקירת מלאי, פגשתי באשכול הזה וחושבני שלאחר כל ה"שפיכת דיו" [איך נקרא לזה?] ראוי שנשוב למה שנידון בו.
היינו לנסות להבחין שהקריטריון ליושר, אמת, נכון, צדק, ראוי, טוב, רצון האלוקים, לשמה וכו' בקיצור כל הדרוש מהאדם באשר הוא אדם, ראשיתו בנקודה עקרונית אחת: אחדות. היינו שאנו בוחרים לאחד את שאנו מזהים כמתאימים. העיקרון הידיעתי הוא אחדות והבחירתי, התאמה. בידקו בכל מקרה שהנכם פוגשים וראו כי כן הדבר באופן מוחלט.
קנה המידה לנכון [גם לנכון בעינינו] הוא "התאמה". דת מעניקה כובד משמעתי להליכה בדרך ההתאמה, שלכן היא מוגדרת כ"שמירת ההתאמה".
התמקדות בעיקרון הראשוני, היינו ה"למה" הראשי שכל ה"למאים" האחרים נובעים הימנו, פותחת את דעת האדם לדעת את רצון האלוקים שזו גם כוונת התורה. [זו בעצם תשובה לאתגר שהציב בוגי באשכול "התמודדות דת נצח".]
הוי לגבי שאלת כותרת אשכול זה. לא ממציאים את הגלגל, אלא כאשר שמו לב שהגלגל מתגלגל עקום, נעצרו להדביר אותו [באמצעות הדיבור] מהמרכבה, ערכו בו בדיקה יסודית, תפסו את יסודו ועכשיו משתדלים להחזיר אותו למרכבה למען תרוץ כמיטב האפשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2002 10:31 |
|
| |
ווטו
הבהרת היטב את העקרונות הראשוניים. כתבתי כבר שמאד נעזרתי בהם ובדברים ששלחת לי.
אבל זה רק שלב א'. מה הלאה? דרוש לחבר את העקרונות לחיי היום יום כפי שדורש בוקר וכפי שנעשה ניסיון באשכול התמודדות הדת שהזכרת.
הבעיה כבר הועלתה ששמירת ההתאמה הפכה לעיקר על פני עצם ההתאמה. הדבר לא יתוקן עד שזה יתורגם בחיים המעשיים.
כל זמן שנשותיכם ובנותיכם תהיינה לשפחותיכם, מאחר ואתם הולכים ללמוד תוירע או להסתופף בצילא דפתורא קדישא, זה לא ישתנה.
כל זמן שתקפידו יותר על ילד שלא התפלל שחרית מאשר על ילד שלא החזיר את שהוציא לארוחתו, זה לא ישתנה.
כמו שמתנוססים פתקים בבתי מדרש 'אכזריות ורשעות להטיל החזרת ספרים על אחרים', כך צריך פתק המכריז בכל מטבח 'אכזריות רשעות והשפלה להטיל החזרת מזון וכלים על אחרים'. כאשר לא רק בשור שנגח פרה יהיה על בעליו לאזן את נזקו, אלא גם בגוף הצורך יהיה על בעליו ליצור תמורת אמת, אז יחלחל עיקרון ההתאמה.
תוקן על ידי - בוגיעלון - 10/5/2002 7:37:17 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 02:14 |
|
| |
אקדמאי,
לשאלתך שבהודעת הפתיחה:
החברים החרדיים כאן בפורום כמעט כולם הם בתשעים ומשהו אחוז מזרוחניקים. הסיבות להשארותם בעולם החרדי הן, להערכתי, סיבות חיצוניות בלבד (חשש לפגוע בשידוך של האח הקטן, פרנסה, חשש לניכור חברתי וכד').
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 07:45 |
|
| |
א"ג,
ומה עם האחרים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 07:58 |
|
| |
שחרית,
יש אחרים ויש אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2004 08:18 |
|
| |
צ"י,
בתור חובבת אחרים ואחרויות, ובתור מי שמצאה בפורום הזה סוג של אחרות מבורכת, אשמח לשמוע פירוט רב יותר...
יום טוב.
|
|
|
|
|