|
|
| נשלח ב-24/12/2003 16:00 |
|
| |
מועבר בזה תוכן ההודעות מהאשכול על סאדם.
בן יוסף,
-לדעתכם בן אדם שהשתלטו לו על הבית והוא פעל כדי להשיב אליו את ששייך לו נקרא לדעתך כובש?
איקה:
"לה' הארץ ומלואה" הקב"ה הוא מוריש ארצות לאומות, והוא גם מוציא את אותה ירושה-מורשה מידיה. זה שבתודעה שלך = עם ישראל הארץ הזו היא ארצך (וזה מפני שלגביך זכות אבות היא ללא תנאי)
תודעה זו לא ניתנת לעירעור בהיותה מעוגנת בתורה, אבל אי אפשר להתעלם מכך ולהביא בחשבון שבמקרה הספציפי הזה של עם ישראל קיים כעובדה עם נוסף שבדומה לעם ישראל, גם בתודעתו מעוגנת העובדה שהארץ הזו היא ארצו, ומכאן הקונפילקט הגדול שלא ניתן לפיתרון על ידי טענת הזכות כנגד הזכות, אלא מן ההכרח למצוא לבעיה פתרונות.
חבצלת:
מה פירוש "השתלטו לו על הבית"? אילו זכויות יש לו על הבית? האם הוא הבעלים? האם הוא הבעלים היחידי של הבית? האם בד בבד עם בעלות כזאת, לא ויתר מעולם גם על זכות החזקה, במפורש או במשתמע? האם יש לו זכות משפטית אחרת בבית (חכירה, שכירות, רשות אישית), או אולי הוא רק מאמין, סובייקטיבית, שהבית מובטח לו? האם היה בבית בעת ההשתלטות, או שנטש אותו לתקופת מה? מה נסיבות ההשתלטות על הבית? האם זו נעשתה בתום לב, מאחר שהמשתלטים סברו שהוא נטוש? האם מתוך צורך? אולי שילמו עבורו כסף מלא? האם לאדם או למשתלט סידורי דיור חלופיים (שאז יש מקום להתפשר על תמורה הולמת באמצעות מו"מ)? האם למשתלט זכויות משפטיות איזשהן על הבית, גם אם אינו הבעלים (מכוח החזקתו בו, או מכוח חוזה)? האם יש לו זכויות מוסריות איזשהן על הבית, מכוח תום ליבו בעת ההשתלטות? האם גרש אותך מהבית על מנת להשתלט עליו, או האם לא היה מודע כלל לזכויותיך כאשר נכנס, ומאז רכש לו זכויות עצמאיות לאילו שלך? אם התשובות לכל השאלות האלה מעלות שיש הצדקה לפעולת האדם להשיב אליו את הבית: באילו אמצעים נקט? האם היו אילו אמצעים סבירים? האם היו אילו אמצעים חוקיים? האם היו אילו אמצעים מוסריים? האם חוסר הצדק שנגרם בהשבה קטן או גדול מחוסר הצדק שנגרם בהשתלטות? האם בדק דרכים חלופיות להשגת זכויות כפי שחשב שיש לו, למשל תביעות נגד צדי ג' שאפשר שהם אחראים, לאמיתו של דבר, לנזק שנגרם לו? האם מיצה כל דרך, באמת ובתמים? ועוד... אבל לא כאן.
אריק:
איקה,
למדת משנה: שנים אוחזין בטלית, זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי יחלוקוף אבל זה אומר כולה שלי וזה אומר חציה שלי, האומר כולה שלי מקבל שלושה רבעים והאומר חציה שלי מקבל רק רבע.
אם אני מאמין שה' נתן לי את הארץ והצד שכנגד סובר שלא, אזי המלחמה אינה מלחמה תודעתית אלא מלחמה דתית, והגיע הזמן שנבין את זה.
איקה:
אריק,
אתה מאמין שה' נתן לך את הארץ, ובניגוד למה שהצד השני מצהיר שהארץ ניתנה לו, תמשיך להתעלם, ותמשיך לנהל מלחמת דת , אתה מעדיף את ברכתו של עשיו על ברכת אבותיך, בבקשה, על חרבך תחיה, ותקריב את בניך ובני בניך על מזבח המלחמה הדתית שאתה ודומיך תנהלו.
אבל למה? למה שתדרוש שאחרים יבינו את כיוון המחשבה המעוות הזה, יקפצו על המציאה שאתה מציע להם? מבחינתם יש אלטרנטיבה ותקווה לסיים מלחמה עקובה מדם זו.
בן יוסף:
חבצלת
את יודעת משהוא.
אני ממש לא מאמין שאם מקרה כזה היה קורה לך היית שואלת את כל השאלות האלו.
מה שהיה מעניין אותך היה לקבל את הבית שלך בחזרה.
איקה:
בן יוסף, על אותו משקל
אפשר בהחלט להבין את ה"ערבוש", שחי לו בשלווה במשך 10 דורות בשכונת שיך מונס שברמת אביב ( שטח עליו בנויה היום אוניברסיטת ת"א) ויום אחד ב48 הודיעו לו שאם הוא לא מפנה את ביתו, הוא יהרג על משפחתו. ה"ערבוש" המפוחד נס על נפשו בהשאירו את ביתו על תכולתו,(וכמוהו גם כל שכניו וקרוביו תושבי המקום) אפילו סיר מרק שהתבשל על פתלייה היה מוכן למשפחה שהתאכלסה בביתו הנטוש. משפחה שהעבירו משכונת שבזי בת"א שהיתה תחת אש, משם פינו את התושבים היהודים, למקום ש"הכינו" להם מראש בשיך מונס.
מה שמעניין את אותו "ערבוש" זה לקבל את ביתו חזרה! זה הכל.
עכשיו אתה בטח מבין למה חבצלת שאלה את כל השאלות האלה.
חבצלת:
בן-יוסף, מדוע אתה אומר שאינך מאמין לי? אמור שאתה היית נוהג אחרת. מי שמכיר אותי, אפילו קצת, יודע שאני דווקא כן הייתי שואלת ושאני, באופן אישי לגמרי, מוכנה לרוץ מרחקים ארוכים בשביל משהו שנראה לי צודק.
אבל אני גם הייתי מנסחת את השאלה ביתר בהירות ממה שאתה ניסחת. עד כדי כך טוב אני מקווה שאפילו אתה מכיר אותי. והנה, אינך משיב לגופו, אינך מוסר הבהרות, אתה רק מתקיף.
ואינך גם מתייחס גם למה שכתבה איקה למרות שזה מעטה עור וגידים על הבעיה הערטילאית שהצגת.
נישטאיך:
לאריק
כתבת: " ולהזכירך: עניי עירך ועניי עיר אחרת עניי עירך קודמים, ומי שמעדיף את עניי העיר האחרת אינו רחמן".
התוכל להודיעני היכן הוא מקור דבריך?
רחמים הם על הראוי לרחמים, קדימת בני עירך, אינם אלא לקדימה, ורק כשהם באותה דרגת "צריכה", אך אם דרישות בני העיר האחרת, עולים על צרכי בני עירך, הם קודמים.
כך הוא בכל הדינים שיש בהם "קדימה". (אם תבקש מקורות, אביאם לך), אך "רחמים" מאן דכר שמיה מבלעדיך?
וברצוני להוסיף, שכופין על על קדימת קרוביו יותר משאר עניים שבעיר, (שו"ע ורמ"א, יו"ד סימן רנא סעיף ד), אין זה בגלל רחמים אלא בגלל סיבה "צדדית", שאינה קשורה לרחמים, וכפי שהסביר זאת החתם סופר, (שו"ת, חלק חו"מ סימן קעז): "ונ"ל כך, דודאי מי שרוצה ליתן צדקה לעניים כפי יכלתו, אעפ"י שאינו רוצה לקיים דרשא דעניי קרוביך קודמים, תו ליכא לאו דלא תקפוץ, ואין כופי' לכ"ע, והכא /שכופין/ אפי' בבן שרוצה ליתן צדקה כפי יכולתו, רק לא לאביו, וכייפי' מטעם קלון דאביו שבזיון הוא לו, דיהיב לאחריני ולא לאביו, ואקלון כופי', וחסרון כיס ליכא דהרי עכ"פ יהבי'".
אריק:
איקה,
אני מעוניין לשמוע את ה'שלום עכשיו הפלשתיני'.
בן יוסף:
חבצלת
את צודקת.כנראה שזה בגלל שאני לא מכיר אותך.
אם את אומרת שהיית עושה ככה.אז אני מאמין לך(למרות שקשה לי לקבל את זה)אני לא הייתי נוהג ככה.
אני רוצה לחזור בי.ממה שאמרתי.חשבתי על מה שחבצלת אמרה והיא צודקת במידה מסוימת.
צריך להפסיק את השלטון שלנו על עם אחר.זה רק גורם לנו נזקים.
הפתרון הוא רק טרנספר.
חבצלת:
בן-יוסף, אני מגיבה רק מפני שאני נותנת קרדיט לאינטיליגנציה שלך. אז אנא תסביר את ההשתלשלות ההגיונית שהביאה לפסקה השניה של ההודעה הזאת שלך? כי אני, בכוונה רבה, נמנעתי מכל אמירה ערכית כזו או אחרת, אז אני מקווה שהכוונה לא היתה להתנצח איתי.
איקה:
אין לך צ'אנס חבצלת,
אריק ובן יוסף, הם על תקן שואלי השאלות באשכול זה, ואם כבר תשובה, אז זה רק בצורה של "מסקנה סופית" הצהרה, או ציטוט חבוט, בלי שום הסבר הגיוני המניח דעת בעל דעת
איקה:
אריק ובן יוסף,
את דבריו של נישטאיך על עניי עירך הבנתם? אין לכם שאלות אליו? הבאת מקורות,,,,
תודה נישטאיך, אם אני הייתי משיבה, הייתי צריכה לחפש את המקורות,ולא היה לי כוח לזה, במילא אין טעם,,,עובדה, גם אחרי ההסבר שלך, הםן עומדים על דעתם. הפירוש הגזעני המזעזע ש"מאמינים" מבינים מהתורה היפה והשלמה שלנו, היא טרגדיה ליהדות!
בן יוסף:
חבצלת
ממש ממש לא.לא היתה לי כוונה להתנצח איתך.
ואני לא מבין למה נפגעת.
התכונתי שאני מוה ומסכים לדעתך שהשלטון שלנו על עם אחר רק גורם לנו נזקים.
הפתרון בעינייך הוא ________ ובעיניי הפתרון
הוא טרנספר.
איקה
אולי תסבירי לי איך מה שאמר נישטאייך סותר משהוא ממה שאמרתי?
טענתי במקום כלשהוא שאין מקום לרחם עליהם רק בגלל שהם לא בגדר עניי עירנו?
איפה מצאת בדברים שלי עד כה "פירושים גזעניים"?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 16:08 |
|
| |
ובכן בן יוסף, מה אגיד ומה אומר, אולי אתה תסביר לי איפה דברייך עולים בקנה אחד עם דבריו של נישטאיך?
איפה הרחמים שלך על אותו פאלח שעיבד את אדמתו בשיך מונס ובאו ה"פורעים" איימו על חייו ובעטו בו לקיבינימט? הוא רוצה לשוב לביתו, בדיוק כמו שאתה אם היו זורקים אותך מביתך כפי שטענת – אתה רוצה את ביתיך חזרה, לאותו פאלח זה היה וישאר ביתו גם אם יהיו לך המחשבות והפירושים הגזעניים שלך לטרנספר אותו!
הרחמים אצלך הם רק בתיאוריה, בלב אין להם זכר או שריד!
וגם לא לאריק ששואף להמשיך לחיות על החרב!
העיקר שמשנים נוסחי תפילה, חה!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 16:22 |
|
| |
מה הקשר?????
את מערבבת נושאים ומושגים שלא קשורים.
ואני בהתחלה שראיתי שהבאת את דבריי האחרונים המופנים אלייך מהאשכול הקודם חשבתי שעשית זאת בטעות(העתקת את הכול וגם את זה על הדרך).
כנראה שטעיתי.
מה הקשר בין מה שנישטאייך אמר לאשכול הזה???
זה שייך לאשכול הקודם.אנא חזרי לדון שם.
קודם המחשת לנו את המושג "דעת תורה".ועכשיו אני רואה שאת ממחישה לנו את המושג "בוחן לבות וכליות".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 16:31 |
|
| |
את הקשר תמצא בעצמך אדון בן יוסף,
לכך אתה נדרש להפעיל את החלק השכלי בראשך!
לדעתך, דעת הרמב"ם או המשך חוכמה, או הדברים אותם אומרים חז"ל בפרקי אבות, הם לא "דעת תורה" אותה המחשתי? האם הצגתי את דעתי הפרטית? אתה תמשיך לעלוז ולשמוח על מפלת אויבך, שיהיה לך לבריאות!
את המשתפ"ים אתה מכליל בין עניי עירך? המשתפ"ים האלה הם בני העם הפלשטיני לידיעתך.
להם אתה דואג, להם תתן חלק ונחלה בארצך?
למה?
מזה התחיל הכל, שבתגובה לדבריך דברתי על עניי העולם השלישי.
ולפני שאתה מגיב, חזור לאשכול על סאדם ותלמד את הדברים שאתה אמרת.ומה משתמע מהם.
תוקן על ידי - איקה - 24/12/2003 17:09:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 16:42 |
|
| |
גברת איקה
אני מעתיק לפה את מה שנישטאיך אמר כדי שתסבירי
מה הקשר בינם לבין האשכול הזה:
"לאריק
כתבת: " ולהזכירך: עניי עירך ועניי עיר אחרת עניי עירך קודמים, ומי שמעדיף את עניי העיר האחרת אינו רחמן".
התוכל להודיעני היכן הוא מקור דבריך?
רחמים הם על הראוי לרחמים, קדימת בני עירך, אינם אלא לקדימה, ורק כשהם באותה דרגת "צריכה", אך אם דרישות בני העיר האחרת, עולים על צרכי בני עירך, הם קודמים.
כך הוא בכל הדינים שיש בהם "קדימה". (אם תבקש מקורות, אביאם לך), אך "רחמים" מאן דכר שמיה מבלעדיך?
וברצוני להוסיף, שכופין על על קדימת קרוביו יותר משאר עניים שבעיר, (שו"ע ורמ"א, יו"ד סימן רנא סעיף ד), אין זה בגלל רחמים אלא בגלל סיבה "צדדית", שאינה קשורה לרחמים, וכפי שהסביר זאת החתם סופר, (שו"ת, חלק חו"מ סימן קעז): "ונ"ל כך, דודאי מי שרוצה ליתן צדקה לעניים כפי יכלתו, אעפ"י שאינו רוצה לקיים דרשא דעניי קרוביך קודמים, תו ליכא לאו דלא תקפוץ, ואין כופי' לכ"ע, והכא /שכופין/ אפי' בבן שרוצה ליתן צדקה כפי יכולתו, רק לא לאביו, וכייפי' מטעם קלון דאביו שבזיון הוא לו, דיהיב לאחריני ולא לאביו, ואקלון כופי', וחסרון כיס ליכא דהרי עכ"פ יהבי'". ????
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 17:03 |
|
| |
"רחמים הם על הראוי לרחמים, קדימת בני עירך, אינם אלא לקדימה, ורק כשהם באותה דרגת "צריכה", אך אם דרישות בני העיר האחרת, עולים על צרכי בני עירך, הם קודמים."
והשאלה שלי היא: אין בלבך רחמים על ה"ערבוש" הפאלח שיושב עכשיו באיזה מחנה פליטים בחדר מעופש וסובל חרפת הקור והרעב, עם ילדים שאין לו מאיפה להאכיל אותם,בלי תנאים סניטריים מינימלים, ביוב שנשפך לרחוב, ובלי חשמל, ועוד כהנא וכהנא תאוריים על איבוד צלם אנוש. ואתה יושב לך, ומכל הדברים שאמרה לך חבצלת אתה מבין שעד עכשיו "ייסרת אותם בשוטים ומעכשיו תייסר אותם בעקרבים", עד עכשיו עוד התחשבת אך מאחר ושוכנעת מדברי חבצלת שאתה הוא זה שנפגע מכך שאתה ה"כובש" עכשיו תזרוק אותם לכל הרוחות, ותתפטר מהם.
מה שכן יש בלבך המון רחמים על המשתפ"ים שעזרו לך בזה ש"בגדו" בבני עמם - אני אחדש לך הם מכרו את בני עמם לא כי רצו לעזור לך, הם עשו זאת כדי לשרוד! להם תתן לגור בארצך, ארץ הקודש?
לשמע דבריך,דבריהם של חז"ל על שישראל הם רחמנים בני רחמנים הם בבחינת לעג לרש.
ואגב, זה מה שהפריע לך, אם הדברים שייכים לאשכול זה או אחר? הענייניות שלך מעוררת הערצה.
כשווטו העיר ולא פעם אחת, לא התייחסת, המשכת לשאול ולהתעלם ממנו.
זה מעניין.
תוקן על ידי - איקה - 24/12/2003 17:16:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 17:27 |
|
| |
האם ספר יהושוע הוא בין הספרים הלגיטימים שלך?
או שאו לא מספיק מוסרי ורחום בשבילך?
בקשר למשתפ"ים-לא חייב.אם אפשר למצוא להם מקום שיחיו בו ולא פה אז עדיף.אבל מכיוון שהחיים שלהם בסכנה אז כן.
הם עזרו לנו(ולא משנה אם הם עשו את זה למען האינטרסים שלהם)ואנו חייבים להכיר להם טובה על זה.
ציפתי לשמוע ממך את המילה בגידה כלפיהם.
כיצד בדיוק הם בגדו בעם שלהם?בזה שהם מנעו מהם להרוג אותנו?בזה שהם הפריעו להם לבצע פיגועי טרור?ואת עוד קוראת להם בוגדים.איקה תתביישי.
גם בספר יהושע יש כמה דוגמאות על כאלה ש"בגדו"בבני עמם.(אם את מכירה את הספר)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 17:45 |
|
| |
בן יוסף,
להתבייש אתה אומר לי, ועוד איך אני מתביישת, אני מתביישת ביהודים שניתנה להם תורת חיים,והם הפכוה לסם המוות, עיוותו אותה! וחושבים כמוך!
ולא בגלל שאמרתי שמשתפי הפעולה "בגדו" (שים לב הכנסתי את המילה למרכאות) אתה חכם גדול מידי מכדי להבין שכוונתי היתה, שמבחינתו של העם הפלשטיני המשתפ' הוא בוגד. אבל כמו ששמתי לב , אין לך כנראה הזכות להרגיש את מה שהאחר סובל.
ספר יהושוע הוא זה שעיצב את השקפת עולמך, רואים, רק שאותו גם כן צריך להבין כראוי.ולשאלתך את הספר אני מכירה ואפילו טוב, השאלה היא האם אתה מכיר עוד ספרים חוץ מספר יהושוע?
ולמה אני שואלת? כי הבנתי מדבריך כאילו הדברים שהבאתי "דעת תורה" מהרמב"ם ומחז"ל, זרים לך, ואני ממציאה לי כללים לפי עניות דעתי, כאילו שלא לשמוח על מפלת האוייב זה רעיון מקורי שלי.
ובאיזה חפיפניקיות אתה דן בגורל המשתפי פעולה האלה, לכאן או לכאן .עושה חסד צדקה ומשפט בקלי קלות.
ציפית ממני לשמוע את המילה בגידה, כל הפוסל במומו פוסל. כבר הסברתי את עמדתי.
ועכשיו כל מה שנותר הוא שאתה תתבייש – במיוחד על "טוב הבנתך" את דבריי.
וכבר נרגעת בקשר לקישור אותו עשיתי לדברי נישטאיך לאשכול?
תוקן על ידי - איקה - 24/12/2003 18:08:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 18:33 |
|
| |
איקה
אני פורש.תמשיכי להתוכח עם עצמך.
_________ פה את צריכה להוסיף כינוי שעוד לא כינית אותי בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 18:34 |
|
| |
איקה,
תודה רבה. בעקבותייך מחקתי משם ואני רק מוסיף את הקטע מדברי חבצלת, ש"הדליק" את הדיון על כיבוש הארץ.
חבצלת:
האשכול עוסק בסדאם חוסיין ובהשפלתו אחרי שנתפס. זה לא היה ראוי. זה הכל. אין שום ספק שהיחס לפועלים זרים בארץ נורא הרבה יותר, ואינו מתיישב עם שום ערך יהודי או אנושי, ושגם יחסה של מדינת ישראל לחיילי צד"ל הוא נורא. וגם היחס למשתפי הפעולה הפלשתינאים מביש. וכל אלה, כמו גם הגדלת הפערים החברתיים, העוני, החברה חסרת הערכים, וגם – תסלח לי – הכיבוש, נוראים הרבה יותר מהיחס לסדאם חוסיין. פתח אשכול, ונדון!
אבל זה שיש רע אד, או רבים, ונוראים הרבה יותר, לא הופך רעים אחרים לטובים.
תוקן על ידי - ווטו1 - 24/12/2003 18:50:27
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 19:10 |
|
| |
אריק
אתה לא צריך לסבור שהיהדות סיימה את משימתה (חוץ מזה שיענטע לא דייקה בתחילת האשכול) אלא די שתכיר שהיא לא בדיוק בצורה שהיתה ושלאט היא מתחשבת יותר ויותר בזכויות השונה (אשה גוי, וכו') ממילא אתה לא יכול לעקור אדם ממושבו מכוח הקושאן של ב.ג. בלי איזו שהיא הסכמה הדדית.
חז"ל הסמיכו את הרעיון בשבועה שהשביע האל את ישראל שלא ימרדו באומות וכו' אז סך הכל גם זה נאמר מה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2003 20:07 |
|
| |
עוד אחד נפל חלל
כאילו אם לא היה מודיע שהוא פורש לא היינו מרגישים!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2003 00:58 |
|
| |
אז עלייך נאמר "כי רבים חללים הפילה ועצומים כל הרוגיה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2003 01:09 |
|
| |
ברוך מחזיר הפורשים
עלי? קטונתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2003 01:21 |
|
| |
בן-יוסף, מאד מאוחר אני רואה את ההודעה האחרונה שלך אלי. חלילה וחס, לא נפגעתי כלל, השאלה שלי היתה אמיתית, כי בין השאלה שלך למסקנתך הסופית חסרה לי ההשתלשלות ההגיונית, ההנחות שלך ומסקנות הביניים בדרך לזו האחרונה. יעניין אותי להבין, אך כמובן זכותך שלא לשתפני.
|
|
|
|
|