בית פורומים עצור כאן חושבים

זכות היהודים בימינו, לארץ ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2003 01:22 לינק ישיר 

אמן(אל תדאגי כיונתי להוציא אותך ידי חובה)

"כשנוכחתי שהגיבו, זה חייב אותי להשיב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2003 01:27 לינק ישיר 

חבצלת
זה כבר הופך(ליתר דיוק הפך)ליותר מדי פוליטי.
אז ברשותך(סליחה ומחילה) אני אמנע מלהגיב(מה שהייתי צריך לעשות הרבה קודם.אבל קצת נסחפתי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2003 02:14 לינק ישיר 

אין בעיה וגם, הנה, לשם שינוי, אני מסכימה אתך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 15:49 לינק ישיר 

מאיפה נובעת (אם קיימת בכלל) הזכות של היהודים כיום על ארץ ישראל?

ארץ ישראל הובטחה לאברהם ואחר כך ליצחק ויעקב, אבל מי אמר שזה מגיע באופן מידי?
אולי יש תנאים שעל האנשים החיים בכל דור ודר לעמוד בהם על מנת לקבל את הזכות הזו?
הרי ארץ ישראל הובטחה לאברהם, ומיד אח"כ הוא הולך וקונה חלקת קבר. איך יתכן הדבר? אם ארץ ישראל שלו- מדוע עליו לקנות איזה שהוא חלק ממנה?

לכן נשאלת השאלה- מי מעניק לו (ולנו) את הזכות הזו, ובאילו תנאים אנחנו מקבלים את הזכות הזו (זכות אמורה לבוא אם תנאים שמגבילים אותה)
אם זה ה' הוא המעניק- מאיפה אנחנו יודעים על כך?
אם זה העמים מסביב- איזה נימוק אמור היה לשכנע אותם?

ולא פחות חשוב: נניח לרגע שעברנו את שלב הגדרת המושג "זכויות אדם", ומה ההצדקה שלהן.
 אני מעולם לא זכיתי לשמוע הצדקה לקיומה של "זכות קבוצתית", שמעצם טיבעה היא נטולת התייחסות למעשים ולמאפיינים של הפרטים (בני האדם המרכיבים את הקבוצה), ולכן באופן גורף היא נטולת התייחסות מדוייקת למאפיינים.
זאת אומרת שמראש אני לא מבין איך יכולה להיות הצדקה לזכות קבוצתית כלשהי. (בהנחה שזכות אמורה להיות מוגבלת בתנאים כלשהם)
 ולכן זכות עם ישראל לבעלות על ארץ ישראל היא מראש תמוהה בעיני ומאתגרת מבחינת הבנת המציאות והבנת הסוגיות המוסריות-פוליטיות הקשורות בה.

מה ההבדל העקרוני בין אברהם שקונה חלקת קבר, ולבין בני ישראל שמכסחים את הצורה של עמי הארץ?

-----------------------------------
כמה תגובות להודעות ישנות:

בוגי,
1. למה לדעתך פסקה תוקפה של התורה?
למה בדיוק כוונתך?

2.א. עוון האמורי מניח שיש לנו אפשרות להציץ בפנקס החשבונות של בורא עולם. לי אין היכולת הזו.
2.ב. בכלל לא ברור איזה עוון מצדיק השמדה כלל לאומית, או אפילו נישול מהאדמה ללא הבחנה ספציפית.

ווטו1,
לגבי התלבטויותיך בדבר הציונות:
על פניו אני חושב שאם התאמה למציאות עולה בחשיבותה על פני ההלכה, אזי אתה בעד הקמת מדינת ישראל. (ע"ע השואה וכו')
 אם לא- אז יתכן שלא.

מיימוני,
ההתמרדות של ירובעם היתה משום המלך המרושע שרצה להגדיל את המיסים.
ובהמשך- אני בכלל לא בטוח שמדינת ישראל היא דמות של מרד במסורת ישראל. אני חושב שזה יותר התמקדות בעשיה בלית ברירה, ולאור עובדות המציאות.

דבר אחרון: ראיתי שהדיון זלג לסוגיות על מדינה. אני ממליץ לשמוע מה יש לאוהד קמין לומר בנושא:http://video.google.com/videoplay?docid=4243289199581549189

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2008 16:12 לינק ישיר 

אם לא נכסח להם את הצורה- הם לא  נותנים ולא יתנו לנו לחיות כאן,

הזכות שלנו מהתורה- אינה זכות עוברת לסוחר היום, חוץ  מהיהודים רוב העולם לא מכיר בזכות זו, אז מה יוצא מהזכות הזו.

בכל אופן הזכות חשובה בשבי לך לדעת, כי אתה נלחם פה על זכותך לחיות במקום שחיו בה אבותיך ואבות אבותיך,
והזכות הזו שלך ורק שלך, מקנה לך את הזכות המוסרית לכסח את הצורה לכל אלו שלא נותנים לך לחיות בארץ אבותך,

אגב כל אלו ששוללים את זכותך זו, גם להם אין זכות  גדולה מאשר לך, כל דאלים גבר. גבר

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 10:28 לינק ישיר 

,
(באופן אישי אני לא פוסל אפשרות של שימוש בכוח הזרוע במצבים שאין מנוס מהם - וכל מטרתי היא לנסות ולהראות מורכבות הדברים לצד שטחיות נחרצת...וזו מבלי לדבר כלל על הצד השני..

יכול להיות שאם העם היהודי היה שומר על אותה 'זכות אבות'  והיה מקיים את 'ברית האבות' שהוא תנאי לאותה זכות, מימלא הארץ לא היתה מקיאה אותם מתוכה, ולא היו יוצאים לגלויות השונות במשך הדורות, ומכיוון שקיימו את  התנאי שבגינו הובטחה לו אותה זכות הוא יוצר מציאות מתמשכת שהיא יציבה, ועל כורחם כל העולם כן היה מכיר בזכות אבות זו -
 ואולי אלה שלא נותנים לנו לחיות טוענים לאותה ה'זכות' בדיוק - גם להם זיקה שאינה ניתנת לשינוי גם להם יש את הזכות לומר שהם נלחמים לחיות במקום שאבות אבותיהם חיו בו, ואפילו לרבים מהם בכל חלקי הארץ יש רישום בעלות על בתי מגורים ושטחי אדמה -

אז עם אלה שיש להם רישום בטאבו ננקוט באותה המדיניות של כל דאלים גבר? הרי אלה הם בדיוק מן התועבות שבגינן הארץ מקיאה אותנו מתוכה - הלוא כן?

ובמקום שאין אנשים השתדל להיות איש - רוצה לומר:  גם עם אלה המתנהגים כבהמות עלינו למלא את יעודינו ולנהוג כבני אדם המובדלים מהם, וחלילה לא לדמות להם.

תוקן על ידי נאחז_בקש ב- 01/01/2009 11:11:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 11:12 לינק ישיר 

דמגוגיה חרדית מצויה, המקובלת אצל המשחיגים והלא יודעים מאומה ולא רוצים לדעת.

תוספתא  מנחות  פרק יג הלכה כב  אמר ר' יוחנן בן תורתא,- ירושלם בניין הראשון מפני מה חרבה--  מפני עבודה זרה וגלוי עריות ושפיכות דמים שהיה בתוכה אבל באחרונה מכירין אנו בהן שהן עמלין בתורה וזהירין במעשרות מפני מה גלו מפני שאוהבין את הממון ושונאין איש את רעהו

בגל עוון זה, מחריבים בית ומגלים עם מאדמתו לאלפיים שנה???

עם ישראל הוא עם של אנשים ולא של מלאכים. תמיד קל להשמיץ את העם, ולתלות בו עוונות אבסורדיים, בעיקר כשאין מה להגיד.
מעל ארבעה מאות שנה בימי השופטים, עשו העם את כל הרעה האפשרי לעלות על הדעת, ובכל זאת בנו להם את בית המקדש והקימו מלוכה וממלכה.

אמר ר' יוחנן בן תורתא,- ירושלם בניין הראשון מפני מה חרבה-- מפני עבודה זרה וגלוי עריות ושפיכות דמים שהיה בתוכה אבל באחרונה מכירין אנו בהן שהן עמלין בתורה וזהירין במעשרות מפני מה גלו מפני בגל עוון זה, מחריבים בית ומגלים עם מאדמתו לאלפיים שנה???עם ישראל הוא עם של אנשים ולא של מלאכים. תמיד קל להשמיץ את העם, ולתלות בו עוונות אבסורדיים, בעיקר כשאין מה להגיד.מעל ארבעה מאות שנה בימי השופטים, עשו העם את כל הרעה האפשרי לעלות על הדעת, ובכל זאת בנו להם את בית המקדש והקימו מלוכה וממלכה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 11:24 לינק ישיר 

אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 12:37 לינק ישיר 

אתה יכול להתחיל לבכות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 14:14 לינק ישיר 

אכן, נשאר רק לבכות אם בעצכ"ח  יש מי שאינו מודע לעוונות שנגרמות כתוצאה משנאת איש את רעהו שזה בדיוק הפוך מאהבת לרעך כמוך שעליו התורה מצווה - ולא יזיק לך אם גם אתה תתחיל לבכות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 14:56 לינק ישיר 

ראו מסכת שבת דף נה, ע"א : 'מאמתי תמה זכות אבות' - כבר מימי בית ראשון אין ישראל יכולים להסתמך על זכות אבות שכבר תמה, ומכאן ואילך תלוי הדבר בהם עצמם בהתנהגותם ובמעשיהם.

על מקור הזכות

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2321445&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 14:57 לינק ישיר 

נאחז בקש,
מדוע משה לא אהב את העמלקים שזינבו ביוצאים ממצרים?
מדוע עלי לאהוב את הפלסטינאים שמזנבים בתושבי שדרות- שאין להם את העניבה הדרושה על מנת שישמע קולם?

אדם אמור לאהוב את האחר מתוך הערכים אותם האחר מחזיק.
אי אפשר לאהוב בצורה עיוורת, שכן אז אתה אוהב גם את הרשע. ומאחר ואין סתירות במציאות האובייקטיבית- אתה בעצם שונא את הטוב.

"המרחם על האכזר סופו להתאכזר לרחמן."

הטעות היסודית שלך היא שאתה לא מבין את המשפט "ואהבת לרעך כמוך".
חוסר ההבנה שלך טמון בהתעלמות מהתנאי למשפט הזה.
התנאי המקדים למשפט הזה הוא "כמוך".
אם אתה לא אוהב את עצמך- אתה לא יכול לאהוב אף אחד.
ומשם המעגל החברתי מתרחב במעגלים. (עניי עירך קודמים)

אשמח אם הדיון יוחזר לשאלה שלי: מה ההצדקה ל"זכות קבוצתית". תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2009 15:35 לינק ישיר 

אפיק,

קח נשימה ארוכה, תחזור אחורה וקרא בעיון את הכתוב מתחילת דבריי ואחר למד באיזה הקשר נאמרו הדברים - אחר כל זה אתה מוזמן לחזור ולשאול -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2009 15:07 לינק ישיר 

אפיק

התכונתי לכך שלמרות שלדעתי ערכי התורה תקיפים ולו היו חזלים בימינו הם היו יכולים לשקם אותם גם בהלכה למעשה, מעשית זה לא יקרה כי אין סמכות בעלת עוצמה חזלית בימינו. גם ההתקדמויות הטבעיות איטיות מדי כך שהשינויים הנדרשים חייבים לעקור דברים. לכן חדלה הגדרת עם ישראל כ'אומה בתורתה' אלא כאומה בתרבותה וגם בלאומיותה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > זכות היהודים בימינו, לארץ ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.