בית פורומים עצור כאן חושבים

ראשונים כמלאכים - ירידת הדורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/9/2002 04:28 לינק ישיר 

אצת, להתנגשות בין שכליאל ואימפולסיאל לא צריך להמתין עד להיות סגן מנהל הנדרש ל'העיף' את בנו.

זה שייך גם באמצע הלילה כאשר עיתוש מזמזם לך באוזניים ומוצץ את דמך פה ושם והוא בהישג ידיך לקוטלו מבלי להעיר את בן/בת זוגתך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2002 04:30 לינק ישיר 

שזה אוי ואבוי אמרתי מראש. אך השאלה לא מה אעשה בפועל, אלא מה אני צריך לעשות. נדמה לי שזה היה ברור מתשובתי הקודמת.

אין ספק שסמכותו של ביה"ד הגדול שונה מהותית מסמכות שאר בתי הדין. אבל דיברנו על משה מפי הגבורה, שזה לא פחות ואף יותר מבית הדין הגדול, שהרי כל תרי"א מצוות כולל מצוות שנהרגין עליהן שמענו מפי משה מפי הגבורה. כאן הסמכות מוחלטת. חובת הציות ברורה. ועדיין אוי ואבוי, ואיני יודע אם אעמוד בכך.

היכולת לבטל גזירה של בית דין חשוב ע"י בי"ד קטן ממנו, ישנה רק כאשר 'דימו' שפשטה הגזירה והתברר שלא, רק אז יכולים לבטל. אך אם פשטה הגזירה, ואחר כך החליטו שלא בא להם לקיימה, שוב אינם יכולים לבטלה, ועוברים עליה ונענשים עליה. וראה שם בהלכות ממרים פ"ב ה"ו.
וגם זה רק בתקנה שנועדה להיות סייג לדברי תורה. אבל תקנה שנועדה להיות כדברי תורה (קרי, להפוך ל"דרבנן") אין בשום פנים ואופן אפשרות לבטלה אם לא בבית דין גדול בחכמה ובמנין מבית הדין שתיקנה.

יתכן שבית דין ריפורמי יטען שכיום אנחנו גדולים בחכמה ובמנין מהתנאים / אמוראים. תשובתי תהיה כמובן המשך שמו של האשכול.

תן לי יבנה וחכמיה
[:-)]
אצה - צמח חסר פרחים ופירות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2002 04:40 לינק ישיר 

אציין שהודעת אצת מעל לזו, מיועדת לדברים קודמים של בוגי.

לגבי המשך שמו של האשכול, הא לך מטבע (עם כיסוי) שטבע וטו בעמוד הקודם: "הראשונים גדולים במסירות והאחרונים בידע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2002 11:32 לינק ישיר 

אצת

ניראה לי שמה שווטו וקוני מנסים לומר, שיש אמת! לעומת ה"אמת הלכתית" כפי שאתה מכנה את ההלכה.
הוספת המילה אמת להלכה, יכולה להטעות ולהיות הרת אסון מבחינתו של האינדבידואל, שכן הקשר בין האמת להלכה הוא הקשרי בהחלט והאחריות על המשתמש בלבד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2002 12:09 לינק ישיר 

הרשה לי לבקר את דבריך,

כשם שיש אמת משפטית יש אמת הלכתית. וכאשר נשאל מהי ההלכה, ויש מי ש"מייצר" אותה, הרי שהתוצר הוא ההלכה. קרי האמת ההלכתית. גם אם לדעתנו היה צריך ל"ייצר" אותה באופן שונה.

תן לי יבנה וחכמיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2002 12:23 לינק ישיר 

בוקר

אל תקרי הלכות אלא הליכות. ההלכה היא הדרך בה 'הולכים', היינו הקונצנזוס של שומרי המצוות בקפידא וכאן אתה 'תקוע' בעל כורחך, עד שישתנה הקונצנזוס.

בימינו ייוושע ישראל ונאמר אמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2002 00:19 לינק ישיר 

אצת

אני מסכים שישנה "אמת הלכתית", אך ה"אמת" שבה נמצאת במעגל סגור עם הגדרות ואקסיומות פנימיות, אשר עובדות כמו בכל מערכת סגורה.
כשאני אומר אמת, אני מדבר על מערכת חיה ונושמת, אשר אין לה הגדרות ואקסיומות, פתוחה אל דבר הווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2002 18:47 לינק ישיר 

בוגי,
תיקון: אל תקרי הליכות אלא הלכות. קביעת ההלכה ע"י המוסמכים היא היא יצירתה. ולכן אי אפשר שטעו. נקודה.
בדיוק כשם שתקדים של בית המשפט העליון מחייב, ומבחינה משפטית אינם יכולים לטעות. כי גם אם קבעו משהו שאינו בחוק, עכשיו הוא החוק!
הסברתי את עצמי היטב?

ובוקר, אולי תסביר לי במטותא, מהי אמת חסרת הגדרות ואקסיומות?
עבורי כיהודי דתי, חובת הנחת תפילין היא אקסיומה. אפילו מהם תפילין.

אנא הסבריך לפני שיחשיך... (סתם מניפולציה על השם בוקר, לא להיעלב...)

*תוקנה שגיאת כתיב

תן לי יבנה וחכמיה

תוקן על ידי - אצת_ים - 10/2/2002 6:50:51 PM

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2002 19:46 לינק ישיר 

אצת

מצויין!
אם הבנתיך נכון, הלכה לדבריך הינה כוח האקדח [הסמכות] ללא הבחנה מה היא מכריחה לעשות. יהיה זה מוסרי או לא, מתאים לתורה או לא, הכוח הציבורי החליט, זהו הלכה, נקודה.
אכן?

אם כן עלינו להתפלל לנבואת ירמיהו ('לא כברית אשר הפרו וכו' תורתי אתן בקרבם') שתתקיים תיכף ומיד וכפי שהערתי 'הושע נא שכל מסמכות' או 'הושע נא מוח מכוח' ולפי דבריך יוצא 'הושע נא יהדות מהלכה' ונאמר אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2002 20:05 לינק ישיר 

בוגי נשמה שלי, הרי כבר עסקנו בנושא, וכבר נאמר שהמלאך סמכותיאל צריך להתערב רק כשהמלאך שכליאל לא מתפקד כראוי (לדעתו של סמכותיאל), אבל הסמכות דרושה במקום שאין שכל, או דוקא למרות השכל. שהרי אם שכליאל היה מספיק, לא היה צריך את סמכותיאל.
אמור מעתה, הושענא סמכותיאל משכליאל, ונאמר, מעוז צור ישועתי...
אין צורך למחזר ידידי.

תן לי יבנה וחכמיה

תוקן על ידי - אצת_ים - 10/2/2002 8:10:24 PM

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2002 20:11 לינק ישיר 

אצת

הבעיה היא שעד היכן השכל ומהיכן הצורך בסמכות [או בדמוקרטיה - ראה באשכול שלשם כך], הינו דבר אינדיבידואלי! אז אם בעלי הסמכות הם כרגיל הבינוניים, מה יעשו אלה שלמעלה מהם ששכליאל הוליד אצלם את ג'פרסוניאל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2002 22:58 לינק ישיר 

אלו ייקראו 'אנוסי התבונה'!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2002 17:06 לינק ישיר 

ווטו,
1. אם כך, הרי שצריך מספר ספרי חוקים כמספר האנשים. ההלכה אכן ממצעת כדי להתאים לכלל. ועל זה נאמר שלאחר מתן תורה אין אומרים גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה, כמו שאמרה לעצמה יעל אשת חבר הקיני. ואיך שייך עבירה לשמה? כאשר אדם שחונן בשכל רב, יודע שדבר מסוים שנאסר על הכלל, הינו בדיוק הדבר הדרוש כעת. עד מתן תורה, הכל היה אינדבידואלי. לאחר מתן תורה, ישנו 'יישור קו'. גם מי שאינו מבין חייב לקיים, וגם מי שמבין יותר מהממוצע חייב לשמור על הקו. גם החייל המצטיין, שיכול לפרוץ קדימה, חייב לשמור על הקווים. וזאת מתוך ראיית טובת החברה הכוללת, הגם שהיא פוגעת בפרט. בפילוסופיות של הכלכלה, דנים רבות בגישה הזו ובדומותיה.

2. אתם מוכרחים להסביר לי מיהו/מהו ג'פרסון והטיותיו, ולפחות לתת לי לינק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/10/2002 18:33 לינק ישיר 

אצת יקר,

אני מתנצל שלא הצגתי בפניך את ג'פרסון. הייתי בטוח שכבר פגשת אותו בטיוליך בפרדס הפורום דנן.

אמרתו היא בערך כך: "התאם עצמך לנוהגי סביבתך עד שאתה פשוט נגעל מהם" דהיינו כשאתה מגיע למצב שזה לא מתחבר לך בכלל עד כדי אבסורדיות וכל שכן נזק נפשי, אל תענה את עצמך לקיימם.

לגבי הערתך, דבר בעתו מה טוב. היה לי היום שיח חושבים ועלה הרעיון שכמו שבגדילה הפיזית, משנים בגדים לפי גדילה כרונולוגית עד להתבגרות, כך היה ראוי שספר החוקים יחולק לפי גדילה לוגית.
"תורה מונחת בקרן זוית כל הרוצה ללמוד יבוא וילמוד". כך כל הרוצה להציע, יציע. את ההוצאה הראשונה ישרפו קלי וחלשי הדעת, אבל גם לרמב"ם לא היתה פרסומת גדולה מזו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2002 23:10 לינק ישיר 

מיהו ג'פרסון זה ואיזה הוא (אשר מלאו ליבו לומר כן ולא ירא את זעם הסביבה...), ומהי אמרתו בלשונו המקורית (באנגלית אם נאמר באנגלית).

תן לי יבנה וחכמיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראשונים כמלאכים - ירידת הדורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.