| נשלח ב-14/12/2004 14:05 |
|
| |
היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)
מצורף קובץמתוך "לחושבי שמו"

|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 14:17 |
|
| |
הפוך על הפוך.
האם אין כאן הסכמה עקיפה לספרו של הר"י שילת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 18:19 |
|
| |
אכן ראוי שלא יעשה כל אחד את ר"ג קרדום, אך מעניין מאד אם מישהוא מהחתומים התעסק פעם בנושאים שהתעסק הרב גדליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 19:53 |
|
| |
יש כאן סתירה, שהרי לפי הרי"ש הוא הוא זה שקיבל את תמיכתו הבלתי מסוייגת של רג"נ לכתיבת והדפסת דבריו.
וגם חותמי גילוי דעת זה אינם כותבים בבירור מיהו האסור להוציא לאור את דבריו.
אבל יש לי שאלת תם: האם אכן ניתן לטעות עד כדי כך בהבנת דברים מסויימים, עד שרג"נ אמר דבר אחד והרי"ש כתב דבר שונה לחלוטין.
למשל, מהספר ברור שרג"נ תומך בתורת האבולוציה, וגיל העולם מתחיל אצלו 130 שנה לפני לדת שת. איזו טעות יכולה להיות כאן? האם ניתן להעלות אפשרות שרג"נ אמר משהו אחר ורי"ש לא הבין אותו, אדרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 20:10 |
|
| |
לא כ"כ רציתי להגיב בנושא לא נעים זה.
מי שיודע לקרא מבין על מה מדבר המכתב.
"ובייחוד בחולשתו בערוב ימיו"
וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 20:30 |
|
| |
בענין גיל העולם שאינו נמנה אלא מלידת שת, ברור הוא שזה נוגד דעת חז"ל בסדר עולם.
ידוע שהחזו"א סבר שמי שחולק על סדר עולם אפיקורוס יחשב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 20:35 |
|
| |
אני הרכיל מגלה סוד.
כמדומה שברור הדבר שר' גדליה זצ"ל לא חשש לחשוב שהברייתות של סדר הזמנים שבידינו אינן מחייבות. ומותר לכל אדם להסיק מסקנות בעצמו מתוך הידע המדעי.
(אמנם יש פתרונות אחרים לסתירה המדומה בין טענת הבריאה לספירת הדורות. אך יש כאן למעשה שתי שאלות. שאלת הבריאה מול העולם שאינו נברא, ושאלת סדר הזמנים ההיסטורי שלפיו אין התאמה בין המסופר המקרא וכל שכן במדרש לבין מה שנראה מן המדע הארכיאולוגי ועוד).
אמנם, לא כל מה שחשב גם אמר. אך בזקנותו היה נוטה יותר לפרסם דעותיו ברבים, והיה אומרן לפני קהל.
ומה שאינו עולה בקנה אחד עם האמונות המקובלות גורם, כנראה, למשפחה לחשוש מפני השם הרע שיצא לאדם גדול מאד.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 21:00 |
|
| |
העירוני כי חלק מהחברים אינם יכולים לראות בעיני קודשם את האזהרה והגילוי בדעת (וביניהם אני הק').
שמא יואיל אחד מחברי ביהמ''ד להקליד את עיקרי הדברים למען יראו וישכילו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 21:05 |
|
| |
צריך ללחוץ על "מצורף קובץ" שליד הניק של נתןהעזתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 21:06 |
|
| |
מיימוני -
אז לדעתך הגדולים החתומים על הגילוי דעת והמשפחה אינם דוברי אמת.
והסיפור עם חולשתו בערוב ימיו ממש מבריק.
האם זה רק מעשה יוצא דופן, או סימפטום של משהו יותר גדול?
[גם התפארת ישראל בדרוש אור החיים שלו לא קיבל את הסדר עולם כלשונו, ולכאורה אין זו כפירה בדברי חז"ל. מה גם שכנראה רג"ן מפרש את הסדר עולם עצמו שהוא מתחיל לא מהבריאה הראשונה ממש אלא מיצירת אדם, ולרג"ן היינו האדם שהוא אבי שת].
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 21:14 |
|
| |
ניתן להקיש על "מצורף קובץ" ויפתח חלון שבו גילוי הדעת.
בכל מקרה למי שאינו מצליח. אלה הם עקרי הדברים.
1] הנ"ל היה תלמיד החזו"א
2] מסר נפשו על קיום דברי חז"ל.
3]היה שונא למפשרים.
4] לא ירדו לסוף דעתו.
5]בפרט בסוף ימיו כשחולשותו גברה.
אי לכך לא לשמוע משמועות על דעתו.אלא מאנשים מוסמכים.
---------------------
תרגום:
1]אם לא היה מתלמידי החז"א מזמן היינו יוצאים נגדו.
2 בכל זאת היה "משלנו" ששנא את הפושרים.
3]ומי שכן שמע ממנו שידע שהיה לעת זקנותו.
אי לכך לא לשמוע בכלל מה שאמר.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 21:27 |
|
| |
מכאן למדנו דבר גדול, שמי שהיה מתלמידי החזון איש ניטלה ממנו הבחירה החופשית והוא קדוש וטהור עד יומו האחרון (אבל אין ערובה שלעת זקנותו לא ייחלש).
מעניין מה הי' החזון איש או לחלופין רג"נ עצמו חושב על רעיון כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 22:01 |
|
| |
מיימוני:
עיקר החידוש היה שרג"נ חלק עם החזו"א לא במה שהוא חלק עם הס"ע.
פעם טענתי לפני מו"ר שהחזו"א טעה בחשבון בהלכות קדה"ח, והוא ענה לי, ס'קען נישט זיין (זה לא יכול להיות). אמרתי לו, שאני אוכיח לו את זה, והוא ענה לי שאין לו כוח. לאחר מכן הלכתי לר' חצקל ברטלר ואמרתי לו אותו דבר, והוא ענה לי, וואס קען איך טאן אז די נץ ווארט נישט פאר די חזו"א (מה אני יכול לעשות שהנך לא מחכה להחזו"א).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 22:41 |
|
| |
שקר קדוש ישן נושן:
'המגלה אמת שאינה מקובלת אבל הוא אדם מקובל, הרי זה שהגילוי נאמר לעת חולשתו ויש רק להאמין למשקרים הקדושים בשמו' ונאמר חחח
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 22:43 |
|
| |
קצת הבהרה:
אין הכוונה להטיל אשמה בכותב זה או אחר ששיבש הדברים, אך העיקר כאן זאת הנימה.
הנה למשל בעניין גיל העולם, מיימוני מציג זאת כאילו ר"ג לא התייחס למסורה בעניין זה, וזה אכן מב שנשמע כשמוסרים בע"פ, אך מי ששמע וקרא, יודע שר"ג אינו מכחיש את המסורה, ואך דן מתי המניין מתחיל.
וכיוון שהנושאים רגישים, כל חריגה מדיוק הלשון מסכנת את משמעות הדברים.
ומה שכתבו שהיה בשעת חולשה, הכוונה שבדרך כלל כאשר ר"ג נתן שיעור היה מחשבן הכל עד הסוף, וכפי שהעידו שהיה מחשב עשרות מהלכים הנובעים זה מזה עד לתמצית, וזה בעת חולשה לא שייך, ולכן חלק מהדברים הם בגדר אפשרויות, ולא ככוחו הגדול שהיה לפני חולשתו, אבל התכנים המוסריים בכלל מה שאמרו חז"ל על זקני ת"ח ודבר זה היה ניכר בחוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2004 22:57 |
|
| |
צצות הטענות הידועות:
תלמיד טועה כתבו
ידי זרים שלטו בו
מסלפים את דבריו
כתב בזקנותו