בית פורומים עצור כאן חושבים

היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2004 23:00 לינק ישיר 

יהוסף, מה שכתבת בענין גיל העולם, הם הם דבריי, וכך הבנתי מספרו של רי"ש, שאין הכוונה לחלוק ח"ו אלא לפרש דברי הס"ע באופן אחר מהמקובל.

בענין אחר, בהקדמת הרי"ש מתאר את ביקורו הראשון בבית רג"נ, ש"הבית היה כמעט חשוך. ארון מדפים שבור, שאין בו אפילו סט אחד שלם. חומש, כמה כרכים של גמרא, טור, רמב"ם, חזון איש, וזה הכל".

חומש, גמרא, טור, רמב"ם, חזון איש!

ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 23:47 לינק ישיר 

יש לחקור בגדר החולשה של עת זקנותו המבוארת ע"י מרנן האם הפשט חולשה בדעת שאמר פשט חלש או חולשה בצורת הבהרת הדברים לשומעים ונ"ל כפשט השני כי אחרת קשיא רישא לסיפא ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:18 לינק ישיר 

ממש לא רציתי להכנס לזה אבל בתור אחד שזכה להכיר את ר' גדליה מזה כ20 שנה,לא בתור תלמיד בלימודו כי זה גדול עלי ולכן לא אכנס לנושא, אבל בהחלט תלמיד בהנהגה.
כנראה שהרבה מלודי תורתו לא הכירו אותו אישית כלל, ובפרט המגיבים פה (כנראה).
בשנותיו האחונים לחייו הוא היה "שברי לוחות" וזה לא היה סוד.וזה החמיר מאוד בשתיים האחרונות לחייו.
ואידך זיל גמור.
(אני הקטן הייתי אצלו לפחות 3-4 שעות בשבוע בשנה האחרונה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:23 לינק ישיר 

וכל הנושא הזה לא מביא כבוד לאדם גדול זה (לא שאי פעם חיפש כבוד) ועדיף שלא היה עולה. אם כבר אז לא צריך להכנס לזה יותר ממה שכבר דנו.
אין צורך לפרשן כל "פשקוויל".
אני מפנה את הביקורת קודם כל לעצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:42 לינק ישיר 

ציקלה, הלגלוג הוא על מפרסמי הקול-קורא ולא ח"ו על הג"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:44 לינק ישיר 

ציקלה.

אני שמעתי דברים אלה מפיו[לא כלי ראשון],-ורבים אחרים שלא הובאו כאן בפורום- לפני 15\20 שנה, לא בשנתים האחרונות כשהיה חלש.
זכורני גם שהרב שך כבר אז הפריע לו שהולכים לשמוע ממנו.

כך שדומני שזה תירוץ ותו לא.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:51 לינק ישיר 

פשקוויל זה למעשה אינו מעיד על ר"ג אלא על כותבי הפשקוויל.

בשני הקטעים האחרונים מביאים שר"ג מסר את הכתבים לאלה שהוציאו לאור בחיים חיותו ושחותמי הפשקוויל יודעים לומר שהם הבינו את עומק דברי ר"ג. אך מפורש שמה שהם הוציאו לאור היה או מהגניזה שר"ג זרק כי לא החזיק שהדברים ראויים [ומישהו הוציא] כפי שמפורש בעמוד השער או שלקחו מהעתקות הרב שילת ועשו שינויים להתאים את הדברים לרחוב הבני ברקי כאשר תחזנה עיני הבודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 01:59 לינק ישיר 

אמת ששמעתי ממנו רק שבחים על הרב שילת והוא עצמו גם חילק לכמה מקורבים את הקונטרס (הראשוני) על הפסוקים הראשונים על בראשית (שכתב הרב שילת)

יהוסף
ולוואי שיוסיפו לך שכר כשם שאתה מדקדק להעמיד שמועתו

אמנם בענין גיל העולם עד כמה שזכור לי הג"ן תמיד חשב שדעתו חופפת עם חז"ל (ז"א הוא באמת ובתמים האמין שגם חז"ל חשבו פחות או יותר כמוהו)

שוטונג
אף אני החריתי אחריך באותה שאלה ומעניין שלי הוא ענה
"נו הוא עוד לא הגיע לספרים שלך" (כלומר לא היה לו גישה לידע הרחב שקיים היום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 02:25 לינק ישיר 

דוד 12

איני יודע מה היה בארון ספריו של ר''ג לפני 20 שנה, אך יודעני בבירור שבעת פטירתו היה ארונו מלא וגדוש בספרי מדע ופילוסופיה בעברית ואנגלית. מענין מה יש למעתיקי השמועה לומר על זה. אני בטוח שיכחישו או שיאמרו כי קרא רק בשירותים בעת זקנותו עת הכבידו עליו בני מעיו.

ישנו סיפור דומה בקשר להרב גיפטר אשר סיפרו עליו כי הוא קורא ספרי פיזיקה ושאר ספרים חיצונים בשירותים. כששמעתי אמרתי למספר כי נראה שר' מוטל סובר מבעיות מעיים קשות ומבלה בבית הכבוד שעות מיותרות.

ואידך גיסא היה מוסיף ואומר כי ר' שמחה זיסל מקלם ביקר רק בחטף בשירותים - והדבר בא לביטוי בהבנתו החלקית והלקויה של מרן ר' עמנואל קנט (אגב: האם ידעתם כי הרב הלורד עמנואל יעקובוביץ נקרא על שמו? - ללמדכם על הרוחות ששררו ביקהלנד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 02:52 לינק ישיר 

מורנו ורבינו מרא דאתרא קדישא הדין!

זכות גדולה היא לי שתגיב לדברי ההבל דידי, אך אני רק העתקתי מה שכתב הרב שילת.

ואם הייתי מבית מדרשו של בארי חמיש הייתי אומר שהוא תקע שם את החזון איש מאותה סיבה שהתחזון איש מופיע בפאשקוויל הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 07:51 לינק ישיר 

גם אני אהיה הולך רכיל, ראיתי חלקים מהספר והיה לי קשה אתם לפי קוצר דעתי, אך מי שמכיר את הרב שילת לא היה יכול לטפול עליו שאינו מבין את מה ששמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 09:02 לינק ישיר 

עצכח:

עובדתית זה לא נכון. היו לו בבית ספרי מדע ופילוסופיה, אבל הארון לא היה מלא וגדוש בשום אופן. ליד מיטתו היתה ספר על פיזיקה שנה שנייה באוניברסיטה. זה אני אומר מתוך ראייה אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 09:11 לינק ישיר 

למישהו יש מושג איפה ניתן להשיג את הספר? (באתר של הישיבה במעלה אדומים מקומו נפקד, משום מה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 14:26 לינק ישיר 

אפשר להשיג את הספר אצל הר' שילת עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 14:51 לינק ישיר 

רגע רגע

כמות הספרים שיש לאדם בבית מעידה על אי הכרתו של האדם
אלפי ספרים שנמצאים בספרייתו המפוארת של מאן דהוא ולא נפתחו לעיון אפילו לא פעם אחת? אולי כל אלפי הספרים האלה נמצאו בתוך ראשו של הר' גדליה עד שלא נצרך להתפאר בהם בביתו ממש?

אולי הר' שילת שתאר את הספריה וכמויות הספרים התכוון רק להצביע על צניעותו וענוונותו של ר' גדליה -

ולמה הדברים משולים?

לומר שמה שהרמב"ם הספיק לכתוב בשנות חייו המועטות לאדם מן השורה - גם 200 שנה לא יספיקו רק ללמוד ...ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.