בית פורומים עצור כאן חושבים

היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2010 13:53 לינק ישיר 

אקטואליה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3857741,00.html

על פי הרשקוביץ', "ראוי לעיין גם בספרו של הרב יצחק שילת "בתורתו של ר' גדליה" (מדברי תורתו של הגאון ר' גדליהו נדל, תלמידו של החזון איש) המראה  כי כבר רבי עובדיה ספורנו (שחי יותר מ-300 שנה לפני דרווין) מוכיח מן הפסוקים כי בריאת האדם בצלם אלקים זהו סופו של תהליך ארוך, שראשיתו ביצור לא שכלי, השייך לקטיגוריה של בעלי החיים, ההולך ומתקדם עד שניתן לו השכל האנושי, ובמקביל גם הצורה הפיסיולוגית של האדם המוכרת לנו. הוא מאשר כי ההוכחות של דרווין, ושל חוקרי המאובנים, לקיומם של שלבים קודמים כאלה, נראות משכנעות, אלא שהטעות של דרווין היא בראייה הכללית של הדברים, המתחמקת מן השאלה איך נוצרו השינויים. הוא מסיק כי עם ההכרה ברצון האלוקי הפועל בטבע - אין שום צורך לשלול את תיאור המאורעות כפי הטענות המדעיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 01:09 לינק ישיר 

מדוע אתה שם תמונה של נתן העזתי הידוע ככופר בתורה כולה?
האם אתה סבור שדברייך יקבלו תוקף כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2010 02:07 לינק ישיר 

למי אתה כותב? איזו תמונה?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/3/2010 11:35 לינק ישיר 

אדלאידע

אני מאד מצטער לשמוע שאתה חושב שאני כופר בכל התורה כולה. מדובר בעלילה שפלה של גורמים אינטרסנטיים.
האם אתה מכיר משיהו שכופר בכל התורה מצד אחד ומאמין בביאת המשיח מצד שני? לי זה נראה ממש תרתי דסתרי.
דוקא אותם גורמים אינטרסנטיים (שלא אנקוב בשמם אך ודאי אתה יודע למי אני מתכוין...) שלא מוכנים לקבל את האפשרות שהנה כבר בא המשיח, הם שבעומק ליבם לא מאמינים באמת להבטחות הנביאים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2011 05:32 לינק ישיר 

טרוקנינוס כתב:
והרעיונות שהוא כותב שם בהתחלה בעניין הגיאומטריה הלא-אוקלידית... 

הרב היקר: פרופ' מריו ליביו בספרו האם אלוקים מתמטיקאי ? מביא את אותו טענה של ר' גדליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:24 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 13:55 לינק ישיר 

אין ספק שהעצלן הדרום אמריקני הטרופי ושוכן העצים עבר מאלסקה ליערות ברזיל,(ושכח להשאיר אוכלוסיות בדרך) דרך ערבות צפון אמריקה ומדבריות מכסיקו.

אם השתנות הזיתים והאנשים קרתה כה מהר גם זה יכול להיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 14:25 לינק ישיר 

איני מבין איך התעלמת מדברי "היא שיחתי" בשם אשתו!!!
ודפחח"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 18:07 לינק ישיר 

דרכן של נשים שיוצרות ניסים לא הכרחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היחס ל'בתורתו של ר"ג' (גל"ד ואזהרה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.