בית פורומים עצור כאן חושבים

ציטוטים, פגיעה בכבוד כותבים, הסטת דיונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2004 17:36 לינק ישיר 
ציטוטים, פגיעה בכבוד כותבים, הסטת דיונים

רבותיי

הגיעו מיים עד נפש!!!!

הנהלת הפורום מודיעה בזאת על הגברת אכיפת חוקת הפורום ביחס לציטוטים ארוכים, הפנייה לסמכות (כולל הרמב''ם), וטיעוני הד אמינום.

גם אם נראה לכם\לכן כי בן\בת שיחכם מסיט את נושא הדיון או שמרכיבי טיעונו\ה אינם חופפים לנושא הנדון (בלשון אחרת: טיעון שלא ממן הענין), אבקש להתייחס בהערה מתודית קצרצרה ללא התייחסות אישית ולא לפתוח דיון משנה המסיט את האשכול ממסלולו.

באם הסיבה הראשונה (AKA הווה בלשונו של ווטו1 שליט''א) לא חננה אותכם במידת הדיפלומטיות הדרושה לעשות זאת באופן מכובד, אבקש לנצור את יושרכם האינטלקטואלי הבלתי-מתפשר ולא להגיב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 17:57 לינק ישיר 

כמעט,

כסדום היינו,כעמורה דמינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 18:59 לינק ישיר 

http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1185604

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 22:06 לינק ישיר 

נראה לי שהתנהגות ברמה פחותה מזו שבציטוט אינה תואמת בית מדרש גם אם תהיה וירטואלית ועל בסיס זה יש לנהל פורום מכובד זה ומי שאינו עומד בתנאי זה יעמד בחוץ.

רב גידל הוה מהפיך בההיא ארעא אזל רבי אבא זבנה אזל רב גידל קבליה לרבי זירא אזל רבי זירא וקבליה לרב יצחק נפחא אמר ליה המתן עד שיעלה אצלנו לרגל כי סליק אשכחיה אמר ליה עני מהפך בחררה ובא אחר ונטלה הימנו מאי אמר ליה נקרא רשע ואלא מר מאי טעמא עבד הכי א"ל לא הוה ידענא השתא נמי ניתבה ניהליה מר א"ל זבוני לא מזבנינא לה דארעא קמייתא היא ולא מסמנא מילתא אי בעי במתנה נישקליה רב גידל לא נחית לה דכתיב (משלי טו) ושונא מתנות יחיה רבי אבא לא נחית לה משום דהפיך בה רב גידל לא מר נחית לה ולא מר נחית לה ומיתקריא ארעא דרבנן:
[קידושין נט, א]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 22:22 לינק ישיר 

קיצורן של דברים:

לא יתכן יושר איטלקטואלי בהעדר "פירגון" וכל כללי הכבוד לזולת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 23:25 לינק ישיר 

גם אני מצטרף לכל זה.

המלצה: כדאי מאד לקרוא שוב (או בפעם הראשונה???) את חוקת הפורום.

לגבי המטרדים:

יש כאלו שידם קלה על ההדק לחסום ולהרחיק.

אני נוטה להקל.

אבל גם אני ניצב נדהם למול שפע ההערות הלא שייכות ולא מתאימות שממלאות כמה אשכולות. עד שיש אשכולות שבהם התנהל דיון מעניין ולפתע הגיע מאן דהוא שסחף הכל הצידה...

אני מבקש לחזור על הצעה שהעליתי בעבר. ואדרבה, ידונו הכל.

אני ממליץ לאמץ תקנה שמצויה, כמדומה לי, במשחקי כדורגל. להבדיל.

מי שחרג מן הכללים במידה מוגזמת, לאחר שנשלחו אליו פניות מטעם ההנהלה, יקבל כרטיס צהוב.

מי שאסף שנים או שלושה כרטיסים צהובים, יקבל כרטיס אדום.

כרטיס אדום זו הרחקה לזמן מהפורום.

לעומת זאת, אפשר לאמץ גם משהו משיטת הנקודות ומי שיצא לו כרטיס צהוב, אך במשך שבוע או שבועיים כתב בלי בעיות, הכרטיס הצהוב יבוטל.

כדי לא להכביד על חברי ההנהלה הנושאים בעמל המפרך, חובת הראיה תהיה על בעל הכרטיס!

אך הכלל הגדול הוא שמשטרה אינה מועילה אלא למקרים חריגים. כל אחד צריך להשגיח על עצמו. הפורום של כולנו. הגן שייך לעובדים בו. הבה נקפיד על לשון נקיה ועל ענייניות. לא למשוך אשכולות לכיוונים אחרים. ולא להרבות בציטוטים. אני מזכיר כי חוקת הפורום אוסרת לצטט יותר מאשר שתים שלוש שורות רצופות. (מותר לצטט קטע רק בתנאי שהוא נועד ללימוד ודיון, וכל פסקה קצרה יש הסבר).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 23:47 לינק ישיר 

אני מסכים לזה שיש אנשים שאולי אפשר להגדיר את דבריהם כהטרדה.

אבל כאן הבן שואל, בהנחה שאנחנו קהילה, האם אין חובת הקהילה לקבל כל חבר באשר הוא, למרות כל החסרונות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 23:57 לינק ישיר 

לבן השואל

כקהילה אין חובתינו לקבל כל חבר אשר אינו תורם לקהילה ואשר אינו ממלא אחר חובותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 00:31 לינק ישיר 

הבן השואל,

[סתם לידיעתך, השבוע פתח אחד ממכובדי הפורום שני אשכולות על מחיקה.
אתה כדרכך מצאת לך עוד מקום להתגדר בו ולהטיל דופי בנו, מנקי האשפה. מתברר שהיתה תקלה במחשבו ולא מחקו לו דבר.]

עכשיו בקשה אישית. אתה ואחרים נהנים מפורום נקי מפרסום,שאלות טורדניות על השגת חפצים, מוצרים,ופריטי לבוש,עזרים ,ועוזרות,נקי גם מפוליטיקה,ו פורנוגרפיה. זאת בגלל שיש מספר אנשים שהפורום הזה יקר לליבם ועל חשבון זמנם, כולל זמן התגובה בפורום שנמנע מהם, טורחים ומוחקים את מה שמניתי לעיל ועוד הרבה.
דומני שאם יש מאן דהו שאינו מתחשב בהם, מן הצדק שלא יבקש התחשבותם.

כאבם של פותחי אשכולות שאשכולותיהם הוסטו וירדו לתהום בא לאוזני, אני גם חושש שחלקם עזבו את הפורום ,והנזק הוא שלך כמו של כולנו. ובדיוק על זה נאמרה הסברא "מאי חזית וכו"

בתקוה להבנה,
המועמד לנשיכה,
קעלעמר

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 05:03 לינק ישיר 

צ'וטונג.

החסרון החריף ביותר שיכול להיות לחבר קהילה זו התייפפות שמטרתה או סופה קבירת הקהילה. וזה תסכים איתי אף קהילה לא תרשה לעצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2004 14:51 לינק ישיר 

עצכח:

מדובר במקרה שהחבר תורם ועי"כ הוא נעשה חלק מהקהילה. אלא שדברי החבר הזה לפעמים הם כעשן לעינים וכחומץ לשיניים. במקרה כזה אני שואל האם אינו נכון לסבול אותו למרות הכל?

קעלעמר:

אני מתנצל על ההתקפה שלי על הצנזורים. אם יפול לידי צנזור (בע"ה שיהיה בקרוב) אני לא אנשכנו כחמור אלא יותר בעדינות. ועיין בריטב"א כתובות שגם באדם יש דין אבר מן החי.

אני בודאי קול אחד מני רבים שמעריך ומוקיר את עבודתם המסורה של הצנזורים. ואם יבוא יום שחברי עצכ"ח יתאספו להודות למייסדי הפורום ומנהליה (דבר שלא יקרה לעולם), אני מקווה שאהיה מראשי הנואמים. אבל גם המנהלים הם בני תמותה ולפעמים אפשר לטעון שאולי מעשיהם אינם הוגנים.

והנה זה אמת שאנשים טורחים רבות לכתוב איזה שהוא הודעה, ואז בא אחד ומכלה כל עבודתם בכלאחר יד. ואין ספק שיש בזה חסרון התחשבות, קצת גאווה ועוד מדות רעות. אני כשלעצמי מוכן לראות עבודתי יורדת לטמיון אם זה מה שעושה טוב לשני. בסך הכל מדובר פה על מדיום שפועל בעיקר בעולם הדמיון, ואכזבות מעין אלו הם תזכורת טובה לבל ניסחף.

אבל אני גם מבין שאנשים אחרים יסבלו מזה רוב עגמת נפש, ועל כן אין אני אומר קבלו דעתו, אלא העליתי צד נוספת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2004 00:48 לינק ישיר 

שוטנג

אם אתה שואל אותי הצעתך לנשיכה עדינה רק דחתה אותי יותר.
חוץ מזה שבעשותך כן תכשילני בלהטמא למת [ואני כהן לאל עליון.]

בענין טעויות של המוחקים אדבר בשם עצמי.
גם במקרים שהמחיקה זועקת לשמים -עובר אורח כאן ומחליט שלא שמענו על עיתון מעריב וחשוב מאד שנקרא מאמר על מסעו של הדלאי למה מטיבט, והנ"ל לא טורח אף לשאול איזו שאלה או לעורר נקודה- אני משתדל לפנות אליו ולהודיע לו על מחיקה עתידה. בהתחלה אפילו המתנתי לתשובה מהנמען.
אני בהחלט לא אפנה לותיק שכבר בקיא בחוקת הפורום שמברר על מכולת סמוכה לביתו.
מכיון שהזכרת מידות רעות ,אני מתקומם על כך, דומני שמי שיודע את מטרת הפורום אבל משתמש בזמנם היקר של המשתמשים לצרכיו הפרטיים הוא זה שלוקה במידות רעות.
[סתם לדוגמא היום היה לי בערך שעה שבו יכולתי להכנס לפורום. וחצי מהזמן בזבזתי על תיקון וחיפוש.]

אילו ידעת כמה שיקול דעת מקדיש מימוני למשל, לפני שמחליט על מחיקה היית מופתע. יש אצלי באישי מגילה שלמה שבו מנסה מימוני להסביר לי צדדים בעד ונגד מחיקה.

מעולם לא -עד כמה שאני יודע- לא מחקו לך דבר שהשקעת בו עבודה מרובה, אלא אם כן אתה מזיע כשאתה כותב מודעת דרושים .

אני יכול לקבוע שבמקרה ואין המשתתף מגזים שוב ושוב. לא ימחקו לו הודעה מושקעת גם אם היא מסיטה אשכול ממסלולו . אפשרי שישלחו לו הודעה שכדאי לפתוח אשכול נפרד על כך.

הערת אגב לחזון האוטופי שלך. גם אסיפה שבו יאספו כולם וגם שאתה תהיה מראשי הנואמים. אין לך דרישות קלות יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2004 01:38 לינק ישיר 

קעלעמר:

אני רואה שלא הסברתי את עצמי טוב.

1. לא הזכרתי טעויות של מוחקים. אמרתי שיש לדון בשיקול דעתם של המוחקים.

2. לא התכוונתי שיש למוחקים מדות רעות. אני בהחלט סבור שלמוחקים יש מדות טובות. למיימוני לענ"ד יש מדות יותר מדי טובות וכבר כמה פעמים שטענתי בפניו שיש לו לפתח קצת רוע. אני התכוונתי שאלו שמסיטים את הנושא יש להם מדות רעות ואינם מתחשבים בעבודתם של אחרים.

3. לעולם לא טענתי שמחקו לי הודעה שהשקעתי בו עבודה מרובה. אמרתי שאלו שמסיטים את הנושא גורמים לאלו שהשקיעו עבודה מרובה להפסיד עבודתם. ואמרתי שאם למשל אשקיע עבודה מאומצת באיזה שהוא הודעה, ואז יבוא מישהו ויסיט את הנושא, אז אני מוחל לו בלב שלם.

4. ולבסוף, אני חש צורך להבהיר, שלמרות הביקורת שיש לי לפעמים על מנהלי הפורום אני בכל זאת חושב שהם לרוב עושים עבודתם נאמנה ואני אישית מכיר להם טובה על כך. ואם לפעמים אני מקצין בביקורת, דבר זה נעשה ברוח טובה וכהא דאמרו בחולין דברו חכמים בלשון הבאי, ואם לחכמים מותר לדבר בלשון הבאי אז כ"ש שלי ההדיוט מותר, ודי בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2004 02:13 לינק ישיר 

סליחה על שלא הבנתי. אלולא היה זה מחייב מחיקת דבריך הייתי מוחק את דברי.
במחשבה שניה, שיידעו שיש לנו מימוני שכזה.
----------------------------------------

רק אעיר, שדוקא היותם חכמים התיר להם לדבר דברי הבאי,
ולא כל הדיוט יכול לבא וליטול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ציטוטים, פגיעה בכבוד כותבים, הסטת דיונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext