בית פורומים עצור כאן חושבים

מישהו מכיר פירוש לזמירות שבת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2004 13:47 לינק ישיר 

יצחק,

כתבתי ושלחתי לפני שראיתיך.

החידוש איננו שהותר בשבת ללמוד פיסוק טעמים, כניתן להבין מדבריך, אלא שמותר לדבר בשבת על סיכום עם המלמד, למרות שהתשלום הפורמלי הוא עבור הנגינות.

שלך

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2004 10:28 לינק ישיר 

תודה לכל המסייעים והעוזרים.
ואם כבר עסקינן בפיוט "מה ידידות" שלדעתי הוא הפיוט היפה והמתומצת ביותר. אז כמה הערות.
א. המסר של מה ידידות, זה תמצות של מנהגי שבת, (להבדיל מאיסורי מלאכות שאליו הוא לא נכנס, אלא רק ל"ממצוא חפצך" ו"עונג שבת", אולי משום התפיסה שממצוא חפציך, אינו איסור מלאכה מדברי קבלה, (שאז תהיה השאלה של בל תוסיף) אלא ממצוא חפצך זהו פרט בעונג שבת, שאז אין זה בל תוסיף, אלא הרחבה של העונג. שמתוך שכחת ימי החול יבוא העונג. וכל המעיינים הנכבדים, יבדקו כיצד כל פיסקה, מתארת דין מפורש. יפה, ומדהים.
ב. הפיסקה הבאה חביבה עלי:
"ולנוח בחיבת,
כשושנים סוגת,
בו ינוחו בן ובת"
שכמובן כוונתו לרמז, על דין עונת ת"ח מליל שבת לליל שבת, תראו את האלגנטיות. ולנוח בחיבת,- (בחיבה) כשושנים סוגת -סוגה בשושנים, לענין איסורי נידה.
בו ינוחו בן ובת - כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2004 16:10 לינק ישיר 

אשריכם העושים במלאכה: נאמר ששבת יש בה טעם של עוה"ב, והנה אתם נותנים לנו טעם של שבת בימי חול.

אני פונה אליכם בבקשת עזרה (ומטעם שאשכולות נפתחים לנו כאן כמו עשב רענן לא פתחתי אשכול מיוחד אלא הצטרפתי לזה). אני מחפשת תחינות להדלקת נר של שבת של נשים.
כידוע הדלקת נר של שבת, אחת ממצוות חנ"ה, מלווה על פי מנהגים רבים ומגוונים למדיי באמירת תחינות על ידי נשים.
אני מחפשת כמה נוסחים כאלה.
ידוע לי שחלק גדול מן התחינות נכתבו ביידיש או בלדינו, ולכן אם יהיה מי שיסכים לתרגמן - יבוא על התודה, אבל גם ללא תרגום, עזרתכם חשובה ומועילה
תודה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2004 04:24 לינק ישיר 

I know about such a book in hebrew, but you will have to wait untill sunday

shabat shalom

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מישהו מכיר פירוש לזמירות שבת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.