|
|
| נשלח ב-20/12/2004 06:34 |
|
| |
יצחק קומר,קעלעמר,
למה "ילדותי ומיושן" , "פארצייטיקער",
לטעמי,אם תרצו,זוהי גם תמציתו המזוקקת של "המשפט",
ספרו של קאפקא [אלא שהאחרון - בניגוד לחז"ל - סבר
שאין לחפש,את המסקנה המעשית מרגש זה,מחוץ לאדם עצמו]
ולכל הנושא-בספרו המקיף של הרב משה קסלר"מצות היראה"
ובהזדמנות זו : ברכות ל"החבוי" על עמידתו המכובדת
במשימה,גם אם לא הכל מסכימים לתוכנן של חלק מתשובותיו.
תוקן על ידי - ספרן - 20/12/2004 7:03:21
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 07:25 |
|
| |
מסתברא
אני מתפלא עליך, שהנך חושב שלהיות מושפע מחברה סובבת יש צורך לידע שפתם.
אני דוקא כן חושב, שהצלחת הבעש"ט במקומותיו לא היה דומה אילו היה מפזרה במדינות איסלאם. הנצרות שהיא דת של יותר רחמים והנהגה כללית, לעומת איסלאם בה הקנאות גדולה יותר, משפיעה בהכרח על היחס.
אדרבא, על הסותר הנ"ל להביא ראיה, שכן הרמב"ם כבר הניח שהאדם מושפע ודרכו היחידה להינצל בריחה למדבר [ולא כתב ישיבות ודו"ק].
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 07:52 |
|
| |
בפעם הבאה נא לתת התראה לפחות 24 שעות לפני האירוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 08:13 |
|
| |
אכן המשימה אינה פשוטה כלל ועיקר. וה' הטוב יכפר על כל תקלה ועיוות היוצאת מבין קולמסי בשלל תשובותיי באשר הן.
והאמת תורה דרכה כי לא הייתי ממשיך בסגאת האשכול הזה שאחריתו מי ישורנו, אילולא כך שעלו בו כמה עינינים חמורים ונכבדים ביותר, אשר הנם קריטיים בעבודת האדם ותכליתו עלי אדמות. גם הנושאים ההיסטוריים {אפילו ה"פסבדו" שבהם} למינהם שעלו בו הנם נושאים שיש בהם מן העניין, אך אי משום נובלות חכמה אלו לא אירייא.
בהמשך היום אתייחס בהתיחסות ממוקדת לכמה מן הענינים אשר חשוב לי להבהיר בהם את דעתי {ואם יש מישו שימצא בהם עניין כלשהו, והיה זה שכרי}. ובקיצור : אין לי כל כוונה לעמוד פה ולשמש ללא קץ ולתכלית, ולהוות שפן ניסיונות למיני שאלות מן שאלות שונות, גם אם הייתי חושב שניחנתי בכשרון אקרובטי למתן תשובה לכל שאלה. {כאותו "ישיבעבוחר העולה למרום לאחר מאה ועשרים "זאג א'קשיא איך אוב זאל זאגאן א'חילוק.}.
ובמחשבה שניה אולי כל העניין מוצדק לכשעצמו אם בעקבות תשובות כלשהן שניתנו פה מצאו חברים מסוימים קתרזיס לפורקן אנרגיות שליליות שהיו אצורים בקרבם {מישו דיבר פה על אפקט הצו'לנט..}.
ועד אז יום נעים לכולכם.

|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 10:30 |
|
| |
ספרן,
אשריך, שבעזרתך ובעזרת ה"משפט" של 'קפקא' זכינו ל'הגיע' למאמר חז"ל: "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים" מה שמוביל אותנו (להבדיל?) ל'הכרעה הערכית' של ליבוביץ'- והעבודה לשמה -
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 10:55 |
|
| |
יצחק קומר, כיונת לדעת גדולים..
"גם סיפר מגודל הבושה שהיתה לו, שהיה
מתבייש מהשם יתברך.
והיה מרגיש ממש הבושה
על פניו.
והיה מרגיש כמו מי שמתבייש
מחברו מאוד"
(נחמן מברסלב)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 11:04 |
|
| |
תוקן על ידי - עצכח - 20/12/2004 15:21:25
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 11:15 |
|
| |
צ'אוטונג,
אומץ יש לך - שמור על האיזון חזק חזק-
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 11:21 |
|
| |
בריסקער?
איפה אתה עם הפומפוזיות?
ואיפה ההודעה של קעלעמר שנמחקה?
למה? הוא הביע דעתו בתמימות, והוא אינו חשוד על אף אחד, מכיר את הגבולות מצויין.
תוקן על ידי - riv - 20/12/2004 11:43:21
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 11:58 |
|
| |
chouteng
אל באפך, כולנו מגיבים כמעט על כל נושא גם אם אנחנו לא מבינים בו.
איני מכיר את ידידנו החבוי וההגדרות עליו נעשו באמת ע"י חניך ישיבות ליטאיות, מה שאינו בהכרח נכון עליו.
ובאמת, מדוע לא נעשה רכוז של דעות של חברי הפרום, וודאי תהיה קורלציה מענינת בין דעותיהם בנושאים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 12:13 |
|
| |
אריק,
ומה על לינקי? כל עבודתו יורדת לטימיון? בשביל מה הוקם פורום המפתחות? מי שרוצה לרכז דעותיו יעשה זאת שם, פה המתכונת היא של לומדים וחולקים בשיטת "שקלא וטריה" עם הדינמיקה החיה בבית מדרש, אי אפשר להשכיר חדרים לקידום מעמד אמונה כפי שהיא נתפסת אצל מאןדהוא ולהכתיר אותה בסמכותיות של ידען יודע כל, יש פה קוראים שאינם מבינים כלום ביהדות ומבחינתם זה חלון הצצה - אני קוראת להנהלה להעביר את האשכול לפורום המפתחות, ולשמור על צביון הפורום כפי שהוא.אם מדובר בשיקולי רייטינג' זה חמור על אחת כמה וכמה.
|
|
|
|
|
| |
צ'וטנג
אני קורא שוב את הקטע שציטטת ואיני יודע מה מצאת בו רע.
איני מכיר את החבוי, שלא כתב הרבה אצלנו, אך בסך הכל היתה זו הבעת דעות מעניינת.
איש לא אמר שמה שהוא אומר זה נכון באופן ודאי. גם לא הוא בעצמו, שהקפיד לכתוב בזהירות ולא לומר קבלו דעתי. ואם אדם מציע עצמו לענות לשאלות, זכות הציבור לשאול או לשאול.
אולי כדאי לחזור על נסיון כזה פעם נוספת עם מישהו אחר.
אני מציע אמנם לעשות זאת ביום חמישי בערב, שאז יש זמן לרוב האנשים (סוף השבוע מתקרב, ואם אפשר להשתחרר מהעזרה בבית, אז אפשר למצוא זמן לשבת מול הפורום. ולמחרת זה יום ששי...).
השאלה היא את מי נבחר כדי לענות. יש לי כמה רעיונות:
א. מיכי.
ב. מסתברא.
ג. ד"ר הלפרין.
עלי להודות שבחרתי בהם כי ידוע עליהם יותר ממקצת, וידוע שיש להם הרבה מה לומר והרבה רקע, והם אנשים מעניינים מאד (וגם תלמידי חכמים). אמנם, אפשר להציע הצעות אחרות.
אפשר לעשות את הדיון הזה פעם בחודש. אולי בשבוע הבא?
|
|
|
|
|
| |
אריק:
אני לא מסכים אתך שכולם מגיבים על כל נושא אפילו שהם לא מבינים בו.
ובנוסף אף אחד לא מגיע לפה ומתחיל לפזר דעות מבלי שאחרים יכירו אותו. כמעט כל אחד שמגיע לפה מציג את עצמו בכמה מילים וכן ראוי לעשות.
ולבסוף אף אחד לא מוצג פה כאחד שיש לו את כל התשובות או אפילו את רובם.
תוקן על ידי - chouteng - 20/12/2004 12:15:41
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 12:20 |
|
| |
יהיה נעים לשמוע את דעתם של חברים שכולנו מכירים ויודעים מי הם ובמה מתמחים.
כשהם מציגים דעה, אנחנו יודעים על מה מסתמכים כך שיש בידינו את הכלים למדוד את התשובה שלהם.
ואני בטוח שאף אחד מהשלשה יציג את עצמו כאחד שיש לו את כל התשובות.
אבל אם אחד מגיע שאף אחד לא מכיר, ואומר קבלו דעתי רק בגלל שאני אמרתי, אני רואה בזה משהו לא בסדר. וכבר מילתי אמורה ביתר פירוט למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2004 14:23 |
|
| |
מבחן,
ברור שאני מודה שיש מגדולי ישראל במיוחד בארצות איסלם ובאיטליה שהושפעו במדה גדושה ובאופן גלוי מאיסלם ופילוספיה למר כדאית ליה ולמר כדאית ליה. כגון מהצופים ומשלי ערב והפילוספים. אך עם זאת במקומות אחרים ובמיוחד באירופה הנוצרית, הרי למרות שזה קוסם, דבר כזה כמעט ולא קרה ובכל מקרה ומקרה צריכים זהירות עצומה לקבוע כלל כזה, וצריכים להכיר היטב הנפשות הפועלות ולא להפריח קביעה לא אמיתית. כמו שזה יהי מגוחך לקבוע שהגר"ח מבריסק הושפע מהמדע המודרני למרות שאכן למתוח מקבילות נכונות ומפתיעות ביניהם (עיין כעת אשכול על לימוד בישיבות ליטא) כפי שעשה נכדו הגרי"ד. וכנ"ל לגבי השפעות על בעלי תוספות של הגלוסטרים והסכלוסטים בעת ההיא באיזור בעל התוספות שלמרות שיש אכן דמיון מסויים ביניהם, הרי היכרות עם אישי בעל התוספות ישלול כל השפעה ממשית מראש. וכנ"ל מסתבר לגבי השפעות בזמן המקרא ובזמן התלמוד וככל שאנו רחוקים מהתקופה ופחות מכירים את האישית ואת הוי חייהם ואנו מוצאים דמיון תרבותי יש כמובן נטיה יותר גדולה לאשש עובדות ההשפעות אך מדובר במהמורה אינטלקטואלית. וכבר אמרתי שיבוא יום ומישהו ימתח קו מקביל מפתיע בין החרדים המחמירים של בני ברק שורפי הפאות ההודיות לנותצי פסילי בודהה באפגנסטאן ונצחון בוש בעזרת הנוצרים הפונדמטליסטים בארה"ב, וכמובן שמדובר בלהג. והסוגי' ארוכה ואכמ"ל.
 |
|
|
|
|
|