במשנה תורה כותב הרמב"ם (איסורי ביאה יב י') שגויה שבא עליה יהודי גם אם הוא קטן וגם אם היא בת שלוש שנים, היא נהרגת כמו בהמה שבא עליה יהודי 'כיון שבא תקלה ליהודי על ידה'.
שתי שאלות לי:
1. מה אם נתגיירה לפני שהספיקו להוציאה להורג, האם זה מציל אותה מגורלה הקדוש למות למען היהודי שהתעלל בה?
2. לפי נימוק הרמב"ם, האם זה אותו דבר בגוי שבא על יהודיה שהורגים אותו או שזו רק פריבילגיה לנשים?
נשלח ב-22/12/2004 13:36
בוגי,
ברוך השב
וסליחה על הציניות, אחרי שתמצא את הגדר ההלכתי תסביר לנו גם את הרעיון המוסרי שמאחוריו.
נשלח ב-22/12/2004 13:44
אם נתגיירה אינה נהרגת.
גוי הבא על בת ישראל נהרג.
נשלח ב-22/12/2004 16:24
הוי ..בוגי בוגי.
זה הכל היה תקף כשיד ישראל תקיפה, וראו בחוש ע"י הנביאים את הנהגת הבורא בעולמו, וראו בחוש עד כמה מזיקת ומחריבות הבהמה והגויה למהלך התקין של העולם .
אבל בזמננו שלא מתקימים התנאים הללו, לא נותר אלא לקרב אותם ולשלוח אותם לטיפול.
----------------
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
נשלח ב-22/12/2004 16:32
האם יש צורך בעדים והתראה כמו אצל יהודי?
chouteng
היכן המקור לדבריך, בבקשה.
(אולי כמו בשבת, אצל גוי אין את ההלכות סביב האיסור?)
נשלח ב-22/12/2004 17:09
השאלה מה יהיה אם תתגייר. חשבתי וראיתי שיש לנו כאן סיטואציה לא פשוטה.
מי גייר אותה? הרי לא סביר שהיה זה גיור אורדוטקסי.
ואם זה לא אורדטוקסי זה לא גיור. ואפשר להמשיך כרגיל.
ואם נניח שאיכשהו הצליחה לעבוד על ב"ד והתגיירה.
1]מה נהרוג יהודיה בעבור חטאי הגויה?
2]האם גיור במרמה הוא גיור תקף?
3] במה מתעסקים אנשים בוגרים במאה העשרים ואחת?
נשלח ב-22/12/2004 17:24
נאך..
אתייחס רק לשאלתך האחרונה, היא כוללת בתוכה את כל שאר השאלות
במה שמתעסקים במאה עשרים ואחת - זו התוצאה של אי הבנת תורת משה מסיני, מהו לא תוסיף ולא תגרע?-
כשידעו בודאות לענות על זה - לא יתעסקו עוד בתפל התפל הזה..
נשלח ב-22/12/2004 17:40
שלום .
תנאי הקבלה לארגון 'כך' , המועמד מקבל שתי משימות. להרוג חתול וערבי. "למה חתול?" שואל המועמד. הו..התקבלת.
איפה היית כשקראת בקריאת התורה, על הריגת הבהמה?
[הנ"ל נכתב בהומור ואין בכונתו לפגוע.]
riv
אני חדש בפורום. לא הבנתי מה כתבת, אם התורה לא תהא מוחלפת, הרי אין זה תפל שבתפל. אלא דברי אלוקים חיים!
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 08/03/2006 23:03:45
נשלח ב-22/12/2004 17:55
נאך, למה לא גיור אורטודוקסי?
נשלח ב-22/12/2004 17:55
ציקלה:
עו"ז ל"ו ע"ב, וב"נ לא צריך אזהרה דאזהרתן זו היא מיתתן, ואין קשוי אלא לדעת ואכמ"ל.
נשלח ב-22/12/2004 18:09
chouteng
תודה.
נראה לי, שנאךנישט מסיק שהגיור היא לצורך הצלת חייו. ולכך גיור ע"פ התורה אינה קבילה, ולכן צריך הטבלה רפורמית או אולי נוצרית לצורך העניין.?.
נראה לי עוד (לא מידיעת ההלכה, אלא מהשערה),
שאין הגוי/ה ניצל/ת ע"י זה שהוא מתגייר,
אלא לאחר גיור הוא/היא אדם חדש, ואין על אדם זה חייוב מיתה כלל וכלל.
הערה כללית: ההגיון מאחורי עונשי המיתה אינם לצורך ההריגה, אלא להתראה בלבד.
כמובן שכשאין ישראל שולטים אין את האפקט של ההרתעה ולכן מסתבר שאין את דין המיתה.
עיין בגמרא (לא יודע היכן) שאמר (לא יודע מי) שבי"ד שמוציא להורג, אפי פעם בשבעים שנה בלבד! נחשב בי"ד קטלנית.
ז"א שלא אמורים להרוג ע"פ ההלכה, והלומד את ההלכות , רואה שקמעט לא מציאותי "לזכות" בגזר דין מוות בבי"ד.
אקווה שהארתי את עיניו של מישהו טיפה בנושא, ומי שיודע, יוכל בבקשה להוסיף הערות ומקורות.
(אני לא יודע)
נשלח ב-22/12/2004 18:21
תוספות דציקלה:
עו"ז ל"ו ע"ב, וב"נ לא צריך אזהרה דאזהרתן זו היא מיתתן, ואין קשוי אלא לדעת ואכמ"ל.
הייתי יכול גם מפה להבין, שהאזהרה, מלשון התרעה,היא העונש (מיתתן). ואין עניין להרוג אלא להזהיר.
ולכן לא צריך להזהיר, כשעונש מיתה מרחף מעליו מובן שלא יעשה את המעשה.
נשלח ב-22/12/2004 18:21
זיסעסר, ממש סליחה, הבילבול עם כל הכינויים החדשים משגע אותי. כבר לא יודעים מי הוא מה
ובכל זאת, לציקלה
אמנם הכינוי שלך חדש, אבל מהשערתך בתגובה הקודמת שלך, לא היית צריך אפילו לדעת את ההלכה כדי להוציא ממנה את הסברא הפשוטה והיפיפיה..
למה? כי אתה יודע מהי לא תוסיף ולא תגרע כנראה. אם אדם יודע עיקרים, הוא מבין את כל הפרטים.< בגלל זה גם הבריסקער ר' משה התעקש על הרמב"ם - והוא הלך בהדרכתו מן הכלל אל כל כל כל הפרטים האפשריים >
וזיסער,לא ללגלג
וודאי שאלה דברי ה' חיים -
תוקן על ידי - riv - 22/12/2004 18:37:20
נשלח ב-22/12/2004 18:32
תודה תודה
נשלח ב-22/12/2004 20:04
בוגי,
אתה פועל באופן לא ענייני.
יש לך בעיה של התנגשות בין מוסר להלכה. יש בעיות רבות כאלו, ומצאת דוגמה מעצבנת במיוחד. יפה. זה צריך להיות נושא הדיון, ולא קושיות מומצאות של מה הדין בבא עליה בשינוי ומה הדין בחציו עבד וחציו בן חורין המאורס לגיורת עמלקית.
בצורת ההצגה שלך אתה מטה את הדיון לכיוון העוקצני או לכיוון הטכני הלכתי (יבא מישהו ויגיד לך שהגיור הוא דין בחפצא ולכן לא נהרגת - נו, זה יעזור לך בחיים?)