|
|
| נשלח ב-24/12/2004 10:17 |
|
| |
נאך...
אפרופו זה שאמר אני כ'בן שבעים שנה' ואתה מצטט אותו, בן כמה היה כשאמר זאת?
<סליחה מבאבא, סטיה קלה לרגע >
תוקן על ידי - riv - 24/12/2004 10:18:45
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 10:29 |
|
| |
מצאתי !
"ודא מסייעה לר"י בן חנינה (שיר השירים ד) עורי צפון ובואי תימן עורי צפון זה העולה שנשחטת בצפון מהו עורי דבר שהיה ישן ונתעורר ובואי תימן אלו שלמים שהן נשחטין בדרום מהו בואי דבר שהיה של חידוש מה עבד לה ר' יוסי בר חנינה לכשיתעוררו הגליות שהן נתונות בצפון ויבואו ויבנו ב"ה שהוא נתון בדרום" (ירושלמי מגילה פ"א הי"א)
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 24/12/2004 10:41:34
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 10:34 |
|
| |
ברשותי סטייה קלה, אם כבר ריב הזכיר את "הרי אני כבן שבעים שנה", מעניין לציין שלפי הירושלמי אכן ראב"ע היה קרוב לגיל שבעים, ולא כמשמעות הבבלי. (וזה מסתייע מהמכילתא בה רבי יהושע גם משתמש בלשון כזאת)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 11:18 |
|
| |
באבא, עד עוד סטיונת..
הכל קדוש, אמת ויציב בירושלמי? אם כך למה לא התייחסת לדברי הירושלמי ביחס לשאלת תלמוד תורה לנשים. התוספתא הארץ ישראלית קובעת במפורש:
"שהזבין והזבות והנידות והיולדות מותרין לקרות בתורה ולשנות במשנה, במדרש, בהלכות, ובאגדות, ובעלי קריין אסורים בכולן"
אתה לא יכול להביא תימוכין לדבריך בעינייני סברות אמונות והשקפות,כ'הוכחה' שהרי כבר אמר רבינו הרמב"ם, שבעניינים אלה שאין תכליתם מעשה מן המעשים..וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 11:24 |
|
| |
איך את יודעת שלא התיחסתי ? אולי באוזנייך לא התיחסתי.
ומי אמר לך שאני מתנגד לנאמר ?
אז אנא אל תכניסי לי מלים לפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 11:32 |
|
| |
באבא,
לפני שאתה מאשים אותי בהריסת אשכולך העוסק בנושא הקדוש והנכבד, אולי תסביר לנו למה אינני רואה את שמך מתנוסס על אחד מההודעות שהיו קשורות בנושאי לימוד תורה לנשים?
לא היה לך אינטרס לקידום העניין, או שהוא בכלל לא עומד ביחס לנושא הקדוש בו אתה עוסק, בניין בית המקדש?
זהו, לא הורסת לך יותר.
שבת שלום.
אי אי אי איזה שעשועים... אמא אמא הרמב"ם מנצח!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 12:18 |
|
| |
קודם כל ריב, מה פשר הדברים האלה:
"הכל קדוש, אמת ויציב בירושלמי?" כאילו שיש לך הוה אמינא שלא !
צורת הדיבור הזאת לא מוצאת חן בעיניי (הווה אומר:מאוד מעצבנת אותי) כי בכל מקרה צריך להתיחס בכבוד ויראה כלפי התורה (לאו דווקא לירושלמי) ולא בלשון זלזול כזאת.
ועכשיו לשאלתך, אז אני אסביר לך.
כיון שעוד לא למדתי את הנושא כראוי אז לא רצתי להביע דעה.
וגם מכיון שממה שלמדתי גיליתי "סתירה"/קושיה.
ממה שהבנתי יש טוענים (וכן גם נראה מהציטוט הנ"ל שבירושלמי מובא כתיקונו ואילו בבבלי שינו אותו) נוטה לגישת בן עזאי.
אבל מצד שני נאמר:
"נשים מניין ? ולמדתם אותם את בניכם ולא את בנותיכם את שהוא חייב בת"ת חייב בתפילין נשים שאינן חייבות בת"ת אינן חייבין בתפילין" (ירושלמי ברכות פ"ב ה"ג)
ונאמר:
"ותני חזקיה כל מי שהוא פטור מדבר ועושה נקרא הדיוט" (ירושלמי ברכות פ"ב ה"ט)
בכלל הכלל הזה הוא לא ברור לי וראיתי שרבים התקשו בו.
הבנת ? אולי את תוכלי לעזור לי ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2004 14:14 |
|
| |
לבאבא,
<ציקלה שלום
תראה , אני מביא לך דוג' מתקופת עזרא ונחמיה כמודל לחיקוי (כמובן לא בכל הפרטים).
ומה אתה עונה לי:
"אם כבר, למה שלא תלמד מיוסף ויעקוב, ונעלה כולנו מצרימה?" ???>
להזכירך זה לא מה שעניתי, זה היה במאמר מוסגר, לשיטתך,אם תבחר ללמוד ממישהו צריך לבחון את הקריטריונים. כמובן שצריך נביא בשביל זה.
<לא ברור לי איך אתה דוחה את דברי הירושלמי (חוץ מזה שלומר "הירושלמי אינו משמעותי" אינו דיבור ראוי ויש להמנע מהתבאטויות כאלה) רק משום הדרישה שלך לאליהו הנביא. א"כ התקדמנו ואתה לא דוחה ומשבש את דברי הירושלמי רק כדי להתאימם לדברייך. >
לא התיימרתי לאמר שהוא אינו משמעותי, אלא לעניין בית מקדש ניסי או גשמי, אין בירושלמי אפילו רמז לעניינינו.
לא דחיתי ואין לי צורך לדחות את הירושלמי ולא שיבשתי בשום צורה.
במפורש אמרתי שאם יבנה בית המקדש לפני משיח אין זה אומר שאנו נבנה אותו, ולא סותר, ע"כ הוא לא משמעותי "לענינינו"
(סגנון הדיבור נובע מהבדלי שפות, כוונתי הייתה לא רלוונתי לעניינינו).
<"ואין לי בעיה לקבלו מכיוון שהסכמנו שהגאולה נעשית בשלבים, ומדינת ישראל אינה שלב בגאולה".
נכון יש בינינו הסכמה שהגאולה מתרחשת בשלבים ("כך גאולתם של ישראל קמעא קמעא...") אבל שיבת ציון היא כן שלב בגאולה !>
אף שאינני מסכים שיש כיום שיבת ציון ולא דיברתי על זה, אין מפה ראיה שמצווה לכבוש ולשלוט.
אין בכלל ראי שבשלב כל שהוא בגאולה אנו נבנה בית מקדש, לבד מכך שלירושלמי ייבנה בית המקדש לפני השלב הסופי ביותר.ש השלב הסופי הוא מלכות.
ודאי שאין ללמוד מכאן שיש לבנות בית מקדש כי היה שיבת ציון.
<כדי להמנע מבניית מגדלים הפורחים באויר אצטט את הקטע הנידון מהירושלמי:"אמר רבי אחא זאת אומרת שבית המקדש עתיד להיבנות קודם למלכות בית דוד דכתיב (דברים לב) ודם ענב תשתה חמר ואת אמרת הכין". (מעשר שני פ"ב ה"ב) >
עדיין לא ראיתי מהירושלמי רמז להאיך יבנה ומתי.
<כמו שכתבתי ראיתי שיש טוענים לגירסה אחרת בירושלמי ובה כתוב "והכתיב" במקום "דכתיב" ולפי זה המשמעות הפוכה, אבל קראתי שיש עוד מקור בירושלמי או שאולי זה במדרש מסויים שאומר ששבי הגלויות עתידים לבנות את ביהמ"ק בב"א.>
לא רלבנתי כבר אמרתי?
שבת שלום ומענג.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 19:24 |
|
| |
ציקלה
"אף שאינני מסכים שיש כיום שיבת ציון ולא דיברתי על זה, אין מפה ראיה שמצווה לכבוש ולשלוט.
אין בכלל ראי שבשלב כל שהוא בגאולה אנו נבנה בית מקדש, לבד מכך שלירושלמי ייבנה בית המקדש לפני השלב הסופי ביותר.ש השלב הסופי הוא מלכות.
ודאי שאין ללמוד מכאן שיש לבנות בית מקדש כי היה שיבת ציון"
תראה, שיבת ציון כיום היא עובדה, וזה לא תלוי אם אתה מסכים לזה או לא.
נעשה קצת סדר, אכן מהירושלמי מסכת מעשר שני לא משמע שביה"מ יבנה בידי עם ישראל (וגם לא משמע שלא) אלא משמע ממנו שהוא יבנה קודם לביאת המשיח.
מהירושלמי מסכת מגילה משמע שעם ישראל יבנה אותו. (נמצא בראש העמ' כנראה שדילגת עליו).
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 19:34 |
|
| |
איפה אנחנו, ואיפה העובדות שהבאבות קובעים כעובדות בשטח?
אי אי אי איזה שעשועים...אמא אמא הרמב"ם מנצח!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 20:37 |
|
| |
לעניין שיבת ציון לא אכנס להתווכח מהי השיבה ולהיכן ואיך, אם תרצה תפתח אשכול בנושא ואולי אתייחס.
אכן דילגתי על הציתות שהבאת ואתנצל על כך.
ולעניין: יש לך מצווה מפורש ברמב"ם (ספר המצוות , עשה, כ') ועשו לי מקדש פירושו שיש מצווה לבנות בית מקדש.
האם הבניה רוחנית ע"י מצוות או רוחני ע"י דברים אחרים, או גשמי, לא אדע עד בנייתה.
(מצווה זו די ביחד אם המלכת מלך ומחיית עמלק, רק הרמב"ם מפרשו כמצווה נפרדת טכנית.)
קצת נסחפת מהעיקר, דיברנו על גאולה שמימית או טבעית,
נסחפנו אחרי ביהמ"ק שלדעתי יכול להבנות בכל צורה שהיא ולא איכפת לי, העיקר שיבנה (אפילו ע"י המזרוחניקים).
אין לי בעיה לסכם שהמקדש יבנה בידי פועלים מרומניה, אין זה אומר שהגיע הגאולה.
גאולה היא שממית לדעתי, כמו הגאולות הקודמות, וכפי שכבר הזכרתי (וזה אפשר לדון עליו באשכול נפרד שתפתח)
מהו שמימי ומהו טבעי?
האם יש הבדל כלל בין טבעי לשמימי?
(האין כל הטבע שמימי?)
שבוע טוב.
ולא לשכוח את שירי אליהו הנביא במוצ"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 21:14 |
|
| |
ציקלה.
שני ציטוטים של הגר"א, המלמדים על התייחסותו לשאלת 'איתערותא דלתתא'. הראשון, הידוע, בביאורו לתיקו"ז חדש (דף כ"ז, א):
"וימין מקרבת - כמ"ש וברחמים גדולים אקבצך שיפקון בסטרא דימינא, אבל בתחילה יתער בשמאלא 'שמאלו תחת לראשי' והוא יהיה פקידה כמו שהיה בבית שני בימי כורש, ולא יצאו בו ואח"כ יתער ימינא וכו''.
כדי לדעת מהי 'פקידה כמו שהיה בבית שני בימי כורש' יש ללמוד קודם כמה פרקי תנ"ך, אבל באופן כללי זה שייך למושגים כמו: רשיון האומות, קיבוץ גלויות, ובניה פיזית מאוד של ירושלים ובית המקדש.
עם זאת, הגר"א יוצר הבדל בין המושגים 'פקידה' ו'קץ', כאשר כל השבועות מתבטלות בשלב הפקידה, מלבד ה'קץ' שהוא בנין בית המקדש עליו מוזהרים ישראל שלא לבנותו, כדבריו בפירושו לתיקו"ז, דף ע"ט, א, ד"ה ובמה:
"אלא שמוזהרין שלא ידחקו את הקץ כו' אלא שמושבעין שלא יצאו מאליהם לבנות בית המקדש שושנה דלעילא עד שיבוא", ראה שם.
תוקן בהסכמת הכותב הנכבד
תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 27/12/2004 1:19:19
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2004 21:40 |
|
| |
דברים קשים
הדברים אינם קשים כלל וכלל וביחס לגאולה איני רואה הבדל, בגדול ההבדלים אכן עצומים אבל הבאתי את זה כצד הקיצוני מול מה שנאמר.
ואתנצל שוב כפי שהתנצלתי שם:
אבקש לא להפגע מהסגנון המוקצן לצורך הבהרת עמדתי.
בורות הסטורית
ואם תרצה תסביר שהמלכות בארץ ישראל אינה קיימת כפי שלא היה קרפו בוורשה.
ומכיון שלא כך הובן שמחתי שהתגברת והתייחסת לבור הסטורי.
אכן הגר"א במקום.
|
|
|
|
|