בית פורומים עצור כאן חושבים

מקורם של השדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2011 19:01 לינק ישיר 

בעברית קוראים לכך שסעת בלע"ז סכיזופרניה שפרושה פיצול האישיות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2011 20:00 לינק ישיר 

ויעויין במה שכתב הרב ר. ל. סטיבנסון בספרו המדעי החשוב, על כך שהפנימיות משפיעה על החצוניות וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2011 20:52 לינק ישיר 

שלום לכולם. אינני מרבה לכתוב בפורום, אך אני מרבה לקרוא. ואני מוכרח לומר דבר מה, ואני מקווה שלא אצטרך להתמודד עם תגובות צינות וארסיות אלא עם דברים לגופו של עניין.

הדיון הזה במהותו שם את חז"ל ללעג וקלס. חבורת אנשים בעלי דמיון מופרז ופרמיטיבי, שכנראה היה האופנה בכל המזרח הקדום. חז"ל בעיני מי שמצדד בפותח הפורום, לא רק שאינם שליחיו של מקום בפיתוח התושב"ע של לכל גווניה, אלא לא יותר מתופעה אנושית גרידא שקרוב לומר שאבד טעמה.

אני פונה למימוני ולכל מי שרואה עצמו חלק ממה שנעשה כאן. בלי להיכנס לוויכוח בדבר היחס לדברי חז"ל,  אני חש שמתפספס לכם. כצופה מהצד, שלא בא מהחברה החרדית אך חי לצידה, נראה לי שאתם שופכים את ממי האמבטיה עם התינוק.

כפי שבפשטות הבנתי זאת, ואשמח שיתקנו אותי אם אני טועה, הפורום הזה נועד על מנת לבער מתוך המחנה החרדי ככלל אמונות הבל ודמיונות כזב ולדחוף אנשים לבירור מעמיק ואמיתי מתוך ספקטרום רחב של ראיית דעות שונות. כשלעצמו,זה נשמע נפלא. בפועל אני פוגש הרבה משטמה ובוז בפורום הזה כלפי דברים רבים ששיכים באופן מובהק ליהדות הנאמנה. ואם יטען הטוען  - הבא דוגמאות, הבה נהיה כנים, סיבוב של עשר דקות בפורום יספיק.

אשאל, במה שונה הפורום הזה מראשוני תנועת חוכמת ישראל, שאף הם היו בני ישיבות ורבים מהם שמרו קלה כבחמורה, הם רצו ודחפו לבירור מעמיק ושיכלי של דת ישראל....

האם אני רואה בעייני, שכאשר בני הישיבות נפגשים עם עולמות רוחניים שונים ומדעים שונים אז הרוח הבית מדרשית נובקת ומאבדת את ציבעה?

האם בני התורה בעולם החרדי סובלים מפיגור רוחני שלא באשמתם עד כדי כך שאלה מביניהם שזקוקים ליותר מאמונה תמימה מתמלאים קצף ומשטמה על העושק שעשקו אותם, ובהיפתח פתח מתפרץ סילון ממאיר של בוז וכעס?

מדוע השתלט על הפורום הזה גוון רציונאליסטי רדיקאלי כל כך? יש לתת על זה את הדעת, מה המניעים להיאחזות העיקשת הזו בקרני המזבח הרציונאליסטי הראדיקאלי, ששורף על גביו את כל מה שלא נכנס בכליו ויכולתו?

אשמח לשמוע תגובות לעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2011 21:17 לינק ישיר 

בעל החוטם
הפורום הזה כפי שאני הבנתי וכך כנראה גם רבים אחרים, לא לבער לא לסתור ולא להרוס, -רק לעצור כאן ולחשוב, וכשחושבים שמשהו פרימיטיבי נבער וטפשי, אומרים זאת. ומחכים כי אולי חבר אחר יוכיח אחרת, למשל שהשדים קיימים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2011 22:57 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

מכיוון שבעבר חקר המוח לא היה מפותח אנשים לא יכלו להסביר מחלות נפש ולכן השמשו במילה שדים או דיבוק או רוח רעה .(וכל הטעויות של חז"ל בענייני מדע הלא הן כתובות באשכולות אחרים)

היום נותר רק להתפלא על אותם רבנים שניסו להוציא דיבוק בשיטות עתיקות  מה שאיפשר את הסיפור האחרון של "הדיבוק מברזיל".

גם כיום  למרבית מחלות הנפש לא ידוע הסבר מוחי אורגני למרות שישנם תיאוריות לא מוכחות בעניין.
וסכיזופרניה (שסעת) איננה פיצול אישיות שהיא מחלת נפש אחרת.

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 05/02/2011 23:00:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2011 23:07 לינק ישיר 

איזו מחלה אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 00:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
איזו מחלה אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2011 23:04 לינק ישיר 

asher177 כתב:
ישעיהו לד יג ועלתה ארמנתיה סירים, קמוש וחוח במבצריה; והיתה נוה תנים, חציר לבנות יענה. יד ופגשו ציים את-איים, ושעיר על-רעהו יקרא; אך-שם הרגיעה לילית, ומצאה לה מנוח. טו שמה קננה קפוז ותמלט, ובקעה ודגרה בצלה; אך-שם נקבצו דיות, אשה רעותה. האם הפירוש הפשוט של הפסוקים האלו לא אומר שמדובר בסוגי עופות בר. משום מה התרגום המכונה "תרגום יונתן" מתרגם שעירים שדין. ויעוי' בפי' הרד"ק.

ראיתי היום במצודת ציון כאן  הוא מפרש "שעיר". כן נקרא השד כי נראה כשעיר למי שמאמין בו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2011 23:15 לינק ישיר 

רמב"ן ויקרא פרק יז פסוק ז

(ז) לשעירם - לשדים. וכן הוא אומר (ישעיה יג כא) ושעירים ירקדו שם,

אונקלוס ויקרא פרק יז פסוק ז

(ז) ולא ידבחון עוד ית דבחיהון לשידין דאנון טען בתריהון קים עלם תהי דא להון לדריהון:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2011 23:26 לינק ישיר 

ירוחם

המתרגם הארמי בחומש כנראה האמין בשדים כמו חז"ל וכנראה שגם הרמב"ן כך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2011 23:28 לינק ישיר 

רק הם? רוב עם ישראל החרדים מאמינים בשדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2011 23:51 לינק ישיר 

כלומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2011 23:56 לינק ישיר 

כלומר מה. מאמינים בשדים מאמינים בדיבוקים מאמינים בעזרה ממתים  מאמינים בעזרה מאנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 00:09 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
רק הם? רוב עם ישראל החרדים מאמינים בשדים

אני לא מכיר כאלה, יש שיגידו שפעם היו אולי, אבל אין שיגיד שיש היום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 17:20 לינק ישיר 

מקס,
זו הדרך שלהם להמשיך להאמין בשטויות ולהרגיש רציונליים.
פעם היה. היום אין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מקורם של השדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.