בית פורומים עצור כאן חושבים

מקורם של השדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2011 21:40 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
מקס,
זו הדרך שלהם להמשיך להאמין בשטויות ולהרגיש רציונליים.
פעם היה. היום אין

נכון זה אחד הצרות שלנו, במקום לומר שאף פעם לא היה רק נדמה היה להם אולי אז הופכים את היוצרות וממשיכים למכור לוקשים,

אבל שאני ינסה להסביר שלא באמת כולם חשבו כך שהיו שדים וכדומה, אז יאמרו שזה דת מקסמן וחסל,
האבן עזרא במפורש אומר בכמה מקומות שזה שטויות והתורה אסרה זאת כי הם שטיות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 21:54 לינק ישיר 

מקס

אבן עזרא ויקרא פרק יז

(ז) לשעירם הם השדים, ונקראו כן בעבור שישתער הגוף הרואה אותם, והקרוב בעבור שיראו אותם המשוגעים כדמות שעירים.

הגמרא ומדרשי הלכה ואגדה מלאים בסיפורים על שדים- ואת טוען כי אין שדים. הקרבת השעיר לעזאזאל הית כנגד השדים. נטילת ידים בבוקר נגד השדים

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/07/2011 21:57:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 22:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס אבן עזרא ויקרא פרק יז (ז) לשעירם הם השדים, ונקראו כן בעבור שישתער הגוף הרואה אותם, והקרוב בעבור שיראו אותם המשוגעים כדמות שעירים.

הגמרא ומדרשי הלכה ואגדה מלאים בסיפורים על שדים- ואת טוען כי אין שדים. הקרבת השעיר לעזאזאל הית כנגד השדים. נטילת ידים בבוקר נגד השדים

הוא מה שאמרתי שהאבן עזרא אומר שזה דמיון ותו לא, ויש הרבה מדרשים הפוכים ממה שצטט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 12:34 לינק ישיר 

מקס,

זו דוגמה מצוינת לחדד את הדיון אתך.

אבן עזרא ורמב"ם ועוד, אכן סברו שאין ולא היו שדים.

רבים אחרים, חלקם טובים, סברו כי השדים היו גם היו. זו גם לכאורה הדעה הרווחת בחז"ל.

יש כמה דרכים להתמודד עם הבעיה הזו.

אתה פשוט מנסה לומר כי לא היו דברים מעולם.

בניגוד לשדים שאכן לא היו, דעות בחז"ל כי יש שדים, היו גם היו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:18 לינק ישיר 

מקס

הראב"ע אומר שאת השדים (הקיימים) המשוגעים רואים אותם כשעירים. ובעצם הם לא שעירים

חגיגה דף טז .

תנו רבנן: ששה דברים נאמרו בשדים, שלשה כמלאכי השרת ושלשה כבני אדם. שלשה כמלאכי השרת: יש להם כנפים כמלאכי השרת, וטסין מסוף העולם ועד סופו כמלאכי השרת, ויודעין מה שעתיד להיות כמלאכי השרת. יודעין סלקא דעתך? אלא: שומעין מאחורי הפרגוד כמלאכי השרת. ושלשה כבני אדם: אוכלין ושותין כבני אדם, פרין ורבין כבני אדם, ומתים כבני אדם. ששה דברים נאמרו בבני אדם, שלשה כמלאכי השרת, שלשה כבהמה. שלשה כמלאכי השרת: יש להם דעת כמלאכי השרת, ומהלכין בקומה זקופה כמלאכי השרת, ומספרים בלשון הקדש כמלאכי השרת. שלשה כבהמה: אוכלין ושותין כבהמה, ופרין ורבין כבהמה, ומוציאין רעי כבהמ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:19 לינק ישיר 

ליתכן

גם היום יש ח"ז (חכמי זמנינו) שסבורים שיש שדים ורוחות .

תמיד טוב להזכר באשכולות ישנים כדי לבדוק עם מי אנחנו מתווכחים ומהן ההוכחות שלהם.

נסה לנחש מי כתב את הדברים הבאים:

"אני מסכים שקיומם של כל אלו הוא אפשרי .. אולם רוצה לטעון מעבר לכך, שקיומם הוא אף סביר מאד אפריורי.

ואלו נימוקיי: 1. העדויות של חכמים (מהתלמוד), ושל אנשים מתרבויות לא מערביות. חלקם מעידים שדיברו בעצמם עם הכנופיה הזו. רק כדוגמא, שאינה עוסקת ממש בענייננו: אני אישית שמעתי מסבתא של אשתי (ממרוקו), שהיא אישית ראתה פעמיים תינוק שנולד מדבר עברית (לשון הקודש, בשביל 'דעת אמת'), האחד מת והשני שכח את תלמודו כשהגיע הרב ו'כישף' אותו.

אני מפנה את הציבור לשיחה של דורותי עם הקוסמת הטובה מהצפון, מייד לאחר הנחיתה. שם מתבאר בטוטו"ד שבארצות התרבות לא מכירים קוסמים ומכשפים, אך זה נו"ן שלהם, ע"ש היטב. האם עליי לדחות עדויות אלו בגלל שלא ראיתי. להיפך, אם אכן הדבר סביר, או לפחות אפשרי (כדעת רמבמז"ל), אזי נראה שיש להאמין לעדויות הללו.

למעשה, אומר יותר מכך. התרבות שלנו מכחישה תופעות כאלה (עושה להן רציונליזציה כל אימת שהן מופיעות), מסיבות מאד ברורות. תופעות אלו נתפסות כעדות לרוחניות כלשהי שקיימת בעולם, רעיון שאינו חביב על יושביו (לפחות המערביים) בהווה. אגב, הרמב"ם וסיעתו שנמשכו אחריו, לענ"ד גם הם הכחישו זאת בעיקר בגלל חכמה יוונית, שהיא אבי אבות אי האמונה הזו, שחשבו שהיא מדע בלתי מעורער, וכיום אנו יודעים מה מידת האמפיריות שלה, אף במדדים מדעיים.

2. הפעולות הטיבעיות, מה שקרוי 'חוקי טבע', אינם אלא ניסים גלויים. כמה דוגמאות: א. התיאור של נפילת אבן לקרקע בגלל חוק המשיכה, הוא תיאור ולא סיבה. כשנדבר על סיבה, הרי נמצאנו מדברים על כוח המשיכה, ולא על חוק המשיכה. אולם כוח זה מה טיבו? הרי איש לא ראה אותו, אלא רק את תוצאות פעולתו (י"י, האם מישהו ראה גרביטונים באופן ישיר?). אולם זו יכולה להיות באותה מידה גם תוצאת פעולתם של מלאכי מרום ושדים. כדי להימלט מהרכיב הלא-אמפירי הזה של המדע, נוקטים פילוסופים רבים בדעה שהתיאוריה המדעית היא רק ארגון יעיל של מכלול העובדות, ולא טענה על המציאות. וכן לגבי היישים התיאורטיים, שאינם אלא פיקציות נוחות לתיאור המדעי.

אולם לפי שיטה זו הבעיה רק מתחדדת. אם כן, בכל זאת עלינו לבחון מהי הסיבה האמיתית לכל ההתרחשויות הפיסיקליות? זוהי כפירה בעקרון הסיבתיות (שכידוע כיום הוא מקודש יותר מאשר בוראו, וכדכ' הרמב"ן: שכל המקודש מחברו חרב מחברו). ב. ואפרופו 'חרב',

דוגמא נוספת היא החוק השני של התרמודינמיקה. חוק זה מתאר שכל מבנה נוטה להתפורר עם הזמן (במינוח מדוייק יותר: ככל שהזמן חולף, כל מערכת נוטה לעבור למצב פחות מסודר). מה גורם לתופעה זו? לדעתי זהו האי גברא רבה דמתקרי (ראה רפ"ב דב"ק): 'שאייה יוכת שער'. שאם לא כן, התהליך הזה מתרחש ללא סיבה (תיאור מתמטי אינו סיבה). אגב, החוק השני של התרמודינמיקה אינו מתממש רק ע"י האי גברא רבא, אלא גם עם חבריו שמצויים ביומי דכלא, שבגללם המכנסיים מתבלים (אלף ורבבה סביבנו, כי אוגיא לכיסלא).

ג. נעבור כעת לדוגמת הפסיכולוגיה. כעת עלינו לשאול את עצמנו מדוע תחושת הדוחק ביומי דכלא. חז"ל מספרים לנו שזה בגלל אותם גנגסטרים שתוארו לעיל. מה האלטרנטיבה: לתאר את אופן ההתרחשות הפסיכולוגית (כמו בדוגמת הפיסיקה לעיל). אולם תיאור אינו סיבה. וכן לגבי פחד בלילה. ייתכן שישנו תיאור פסיכולוגי של היווצרות הפחד, אולם הוא לא נותן מענה לשאלת הסיבתיות. לענ"ד אלו רק השדים והמזיקים.

לשון אחר, לכל התופעות הללו אנו מספקים תיאורים מדעיים ולא הסברים סיבתיים. אולם עקרון הסיבתיות מחייב אותנו לחפש סיבות. סיבות אלו אינן חוקי הטבע, שהם יצורים לא קיימים אלא צורות תיאור שלנו למציאות. סיבות אלו הן יישים. כלומר יצורים קיימים כלשהם, שמתווכים בין עצמים באינטראקציה גרביטציונית, או שמשרים עלינו פחד בלילה, ובעיקר במקום חשוך בודד ואפל וישן (חורבא, דברא ועוד).

גישים כרגע יצורים אלו אינם נ(ואולי תמיד) למכשירי המדע, ואנו יכולים לכנות אותם 'שדים' או 'מזיקים'. 3. בניגוד להם, הגלגלים ושאר ירקות, נראים לי טובים לסלט ירקות ותו לא מידי. המצאות אריסטוטליות, שאינן מבוססות על מאומה פרט למיתוסים שונים.

4. השפעת הכוכבים גם היא אינה נראית לי נדרשת משום שיקול שהוא, ועל כן אין לי סיבה להניח אותה (אף שכפי שכ' רמבמז"ל אין לשלול את אלו על הסף).

העולה מכל זה: שתי נסיבות עיקריות להופעת שדים ויישויות לא-מדעיות, ולא-אמפיריות: התחומים החוץ מדעיים (ניסים). והבסיס הסיבתי לאירועים המדעיים עצמם. הסיבה מדוע אלו לא ניתנים לאישור אמפירי נובעת מעצם הגדרתם, וכמושנ"ת לעיל. "

http://is.gd/QKAilE

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:19 לינק ישיר 

[ שח לי הגאון ר' חיים צימרמן ז"ל: כשבא בן ישיבה לשוחח עימי, אני מגלגל מיד את השיחה לנושא השדים. אם אני רואה שבן שיחי מאמין בהם, הנני מסיים את שיחתנו באחת ... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:36 לינק ישיר 

לספרן

העובדה  שהודעתך התפרסמה אחרי הודעתי  בדיוק של שניות אינה יכולה להתפרש אלא בהתערבות של איזה שד משַחת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:54 לינק ישיר 

יכול להיות שזו הסיבה שבחורי ישיבה מיעטו להנות מאורו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 14:01 לינק ישיר 

[ צענע, שיהיה. שח לי אחד מחכמי ירושלים ז"ל : כאשר הגיע לביקור האדמו"ר ממונקאטש רח"א שפירא בעל מנח"א זצ"ל, נבחרתי ללוותו אף שהייתי צעיר לימים. פעם בעברנו באחת מסמטאותיה של העיר הפנה האדמו"ר את תשומת לבי לדמות לא מזוהה שנכנסת במהירות לאחד החצרות. ואמר לי: ראית, זה היה שד. ואני שכבר אז הייתי מפקפק בכל הנושא, העזתי ועניתי כנגדו: רבי ס'דוכצעך אייך  ( = נדמה לכם ) ... ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 14:11 לינק ישיר 

ייתכן,

מיד כשהגיע לארץ, כיבדהו הגרי"י קנייבסקי זצ"ל מאד. סיפרו שכשנכנס הגר"ח לבקרו, קם לפניו מלוא קומתו, כמחבר "אגן הסהר" (שמוכיח כשיטת החזו"א בענין קו התאריך) אז השכימו לפתחו בני תורה רבים. יותר מאוחר, חבר לחוגי המזרחי והציונות ואז נתפרדה החבילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 14:23 לינק ישיר 

בילדותי שח לי אחד מניני הבבא סלי ,שסבו [לא ממשפחת הב,ס]שהיה חי במרוקו היה מוהל של השדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 19:29 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  זו גם לכאורה הדעה הרווחת בחז"ל.

תראה אם היו שדים והם יכולים לעזור לנו כמו שvרפואה (אקמול) עוזר אז אין בעיה מצד האלוקים שנעבוד אותם, כלומר כמו הרפואה, התורה אסרה את השקר ולכן אין לעבוד את השידים,

זה הכלל היסודי באיסורי תורה, מצד שני עצם קיום האיסור אומר שיש מקום לחשוב שיש שידים והם יכולים לעזור לנו,
כלומר יש מקום לטעות בעניין אז מה הפלא שטעו בעניין,

היום התברר מעל כל ספק שאין משהו רוחני מצד שני התברר שמזיקים לא נראים כן קיימים (= חידקים ווירוסים למיניהם) וגם את זה קראו בזמנם שידים,

במילא אין כאן מקום לזלזל באף אחד, ראה מה שכתבי בעניין "שקר קדוש או תיאוריה שנתקדש בהמון" באשכול שלך
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=6&topic_id=2900802&forum_id=1364

תוקן על ידי maxmen ב- 25/07/2011 19:31:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 10:27 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
בילדותי שח לי אחד מניני הבבא סלי ,שסבו [לא ממשפחת הב,ס]שהיה חי במרוקו היה מוהל של השדים.

הממממ

האם הספקת לשאלו כמה שאלות חשובות, כגון:

האם מצץ ופרע?

האם השדים יהודים שנימולים הם, או שמא כדרך הישמעאלים?

מה עשה עם ערלות השדים?

ויש עוד לא מעט בכגון דא, אבל ראיתי כרגע מישהו קופץ מגשר לגשר וגביע יין בידו, ואין סיפק בידי מחמת פחדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2011 11:07 לינק ישיר 

מאז עלומי  תמההתי- מקפידים להוציא את הציצית  מהמכנסים, לראות ולהראות לכולא עלמא על קיום מצווה חשובה זו.
ברית מילה היא מצווה משמעותית יותר ועיקרית יותר -ממצוות ציצית- למה לא מקפידים לקיימא כציצית?

לאחר שבגרתי וזקנתי ראיתי כי אכן יש הרבה מאד אנשים, שמגלים ברבים- בדיבורם ובמעשיהם- שהם מקיימיםמצוות המילה. ואכן גם שמעתי אנשים  מכנים אותם   ביידיש. על שם המצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מקורם של השדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.