בית פורומים עצור כאן חושבים

קוצו של אשך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2004 00:38 לינק ישיר 

ואם כבר הזכרנו את יל"ג ואת "קוצו של יוד". הערה היסטורית (לא שהיא פותרת משהו בגוף השאלה, אבל בכל זאת כדאי לדעת אותה בהקשר זה):

אותו יל"ג צדיק שדאג לעגונה ב"קוצו של יוד", אותו יל"ג ששר על "אשה עברייה מי ידע חייך", היה תומך נלהב במה שמכונה "גזרת הקנטוניסטים", כלומר בחטיפתם של אלפי ילדים יהודים מאמהותיהם לשרות של 25 שנה (בלי "רגילות") בצבאו של ניקולאי הראשון. ללמדך כי קורה והתביעה המוסרית מעוורת את עיני התובע לעשות מעשים גרועים בהרבה, וזהו קו די בולט בתולדות תנועות המתקנים והרפורמים למיניהם ואכמ"ל.

שוב אני מדגיש כי אין בכוונתי לגרוע מתוקף התביעה המוסרית על ידי השמצת השואל, אלא לתת קצת פרספקטיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 00:41 לינק ישיר 

מפיסטו,

לכן הסיפור כאן זקוק להסבר. האם הכוונה:

1. למחות נגד כל דת באשר היא.
2. לטעון נגד נקודה ספציפית המיוחדת לדת היהודית
3. לטעון לאי הבנת הדת ע"י רבנים
4.??

אני אבחר באפשרות השלישית, (בתוספת המילה מסוימים בסיומה). והרביעית.

רבנים הם בני אדם בשר ודם,שיכולים לטעות ולהבין לא נכון, קורה.. גם אלה שחסידיהם הפכו אותם למלאכים קדושים, אם תתייחס לסיווגו של הרמב"ם בפרק חלק בדבר החלוקה שלו את המאמינים, לאיזה 'כת' היית משייך את כבודם של שני רבנים אלה?

"יש צדיק אובד בצדקו"

לילה טוב.

אי אי אי איזה שעשועים...אמא אמא הרמב"ם מנצח!

תוקן על ידי - riv - 26/12/2004 0:58:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 00:54 לינק ישיר 

מפיסטו

אם אותה דת היפותטית תדרוש שהמסמר ייתקע גם במחיר אימלול חייהם של אלפים, לא יהיו טענות כלפי אותה דת?

אין זה הכרחי כלל שבכל דת יש מצב היפוטתי שבו אנשים סובלים בגלל מצוותיה (יכול להיות למשל סעיף מיוחד שאם המצווה גורמת סבל , להימנע ממנה וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 01:05 לינק ישיר 

לרגע חשבתי שישראל שחק (ישחקו עצמותיו ושר"י) עדיין חי ומסתתר תחת איזה ניק. אבל אני כמעט בטוח שהוא כבר שיחרר אותנו מנוכחותו בעולם השפל שלנו, ואולי השאיר צאצאים רוחניים?? או שלפנינו 'קול מקבר' (כשם אחד הקונטרסים של הגאון המטורף יענק'ל ראדישקובער) כמה הוא היה שמח לקרוא אשכול כזה. הדברים הנ"ל אמורים רק למטיבי זכרון, שעוד זוכרים איזון מהומה הטיל פעם נבזה ושפל זה לתוך הביצה האנטי- תורתית, אנטי-דתית בסיפור בדוי מרגש גם כן על 'עוול' שנגרם עקב שמירת התורה והמצוות לאיזה כושי מסכן, אלא שכל זה צמח בראשו הקודח, כפי שהוכח אחר כך.

בסיפורים על הגאון החסידי המופלא הרד"צ חן זצוק"ל רבה של צ'רניגוב (בנו הרב אברהם חן, כתב עליו חיבור נפלא ומרגש מאוד, וגם פנינה ספרותית, בשם 'למנחמי' (נכלל גם בתוך 'במלכות היהדות'), ואולי משם הסיפור הזה), שפעם בא אליו מישהו שנתגלה שהוא ממזר, וביקשאת עזרתו ההלכתית. ישב עמו הגרדצ"ח, ופתח את המדרש הידוע, על 'מעוות לא יוכל לתקון', ובכה יחד עמו...!

ישנו גם ספ על סיפור דומה במקצת על תסבוכת הלכתית שנפלה אצל זוג צעיר, בביתו של אחד האדמורי"ם הגדולים, 'יאשה קאלב'. היודעים, יודעים לזהות את הדמויות שבסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 01:13 לינק ישיר 

מפיסטו
הדוגמא שלך אינו מן הענין
גם אפשר לספר סיפור מצמרר על אחד שמימש את זכותו להצביע ונהרג בתאונת דרכים

הנקודה היא פה וכך אני מבין את סיפורו של חוס שאע"פ שההרגש והשכל אומרים שיענטע היתה בסדר גמור אבל כיון שלדעתו כתוב אז יקוב הדין את ההר כעין מה שאומרים על הגרי"ז "שאנחנו לא רוצחים רק משום שכתוב לא תרצח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 01:30 לינק ישיר 

מפיסטו.

משהו לא מסתדר לי עם הסיפור שיל"ג תמך בגזירה. גם אם כן הוא היה בערך בן 25 כשהגזירה בוטלה. ואת התקפותיו על תורת ישראל החל 5 שנים מאוחר יותר. אם תואיל בטובך להפנות אותי למקור, אשמח.

אגב אין זה אומר כלום על הדיון באשכול זה. למה הדבר דומה. להתקפה שהיתה על סגנון אחד מגדולי הדור. ותלמידיו תקפו חזרה בכלי התקשורת בצטטם את שולמית אלוני. היש מקום להשואה בין רמת מוסריות הכופרים לגדולינו כר"י עמדין והנודע ביהודה.
האם אין אנו מצפים מגדולינו לטיפה [לפחות] -האם אין תורתינו תורת חסד [כפי שכבר הביאה ריב מר"ע יוסף]- יותר?

שוטנג.
אנא אל תפנה אל הכותב את נשקו של החלש. שבחוסר מענה מתחיל לצעוק "גיוועלד" אנטישימיות. נניח שאתה צודק. אז מה? בשביל זה למחוק ? לא להתמודד? הפורום הזה גם בשביל להתמודד עם טענות יל"ג ודומיו.
וכל השאלות האלה מצטרפות לשאלה אחת גדולה האם בטמינת ראשינו בחול אתם חפצים או ביצירת מקום שמתמודד עם הדברים הללו.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

תוקן על ידי - קעלעמר - 26/12/2004 1:32:02

תוקן על ידי - קעלעמר - 26/12/2004 1:54:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 02:02 לינק ישיר 

באגרת בקורת כמדומני ר"י עמדין הורה לגרש לא בגלל שיש ראיה שהאשה בוגדת אלא בגלל איסור כרות שפכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 05:10 לינק ישיר 

מזכיר את השאלה שהפנה אחד להנוב"י (או אולי החת"ס – ואין הספרים תחת ידי כעת) על זה שהתחתן ולמחרת החתונה גייסו אתו לצבא. ובעבור ט' חדשים ילדה אשתו תאומים.

והשואל חשב לתומו שיש פה בעי' עם כשרותם של אחד הילדים היות ובלילה ראשונה צריכים לפרוש אחרי מעשה אחת אז איך יתכן שיוולדו תאומים! והנוב"י העמידו על טעותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 05:25 לינק ישיר 

חושב,
כמדומני שכבר דנו בפורום במקרה דומה שהכריחו לגרשה כי אין אישה מתעברת מביאה ראשונה.
ולינקזעצער יעשה מלאכתו הזריזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2004 08:48 לינק ישיר 

כשאדם מבטא דברים בפרופורציה הלא נכונה אנחנו מניחים שמשהו בתוכו ולא הדבר עצמו גורם להתבטאות. למשל, אם אחד אומר על בנו ילד ממוצע שהוא ממש עלוי, אז אנחנו מבינים שהבטוי מקורו לא במציאות היבשה אלא באהבתו או גאוותו של האב. אפילו אם נניח שהילד הפגין איזה שהוא כשרון, אנחנו לא נטען שהאב מתרכז רק על הכשרון ההוא, ואז התיאור "ממש עלוי" נכון, אלא נגיד שהאב מגזים בגלל איזו שהיא סיבה פנימית, במקרה הזה גאווה או אהבה.

בסיפור הנ"ל יש הגזמה. ההגזמה מצליחה לצייר את היהדות הדתית בצורה נוראית ואכזרית. כיון שאיני מכיר לא את הכותב ולא את מניעיו אני לא יכול לדעת למה הוא כתב סיפור כזה. מה שכן, שסיפור זה זהה באופיו לסיפורים שנכתבו בידי אנטישמים מובהקים. ואשר על כן קראתי לסיפור הזה, סיפור אנטישמי.

אולי אפשר לדון בכמה פרטים מהסיפור הזה ולנסות להבין אותם במסגרת וברקע של זמן וחברה. אבל זה יהיה כמו לקחת סיפור על עלילת דם, ולנסות להבין לפי זה האם יש מאמרים נגד הנצרות בתלמוד. ברור יהיה, כי ברגע שאתה מתייחס לסיפור עלילת דם בצורה כזאת אתה גם מעניק לו לגיטימציה. ועל כן גם להתייחס לסיפור הזה כביכול בצורה עניינית זה לתת לגיטימציה לפחות חלקית לסיפור כולו. אני לא אהיה שותף לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 09:10 לינק ישיר 

בהבדל אחד. עלילת הדם [והתפארות האבא] הם שקר! וניתן אחרי הוכחת השקר וההבל שבעלילת הדם לדון גם במניע ,שהוא מטבע הדברים תופס מקום עיקרי.
במקרה דנן לא נטען על ידך שהדברים אינם נכונים. אלא שכונת הכותב היא אנטישמית .או שצורת הכתיבה היא כזו. ראשית הבה נשיב לו דבר ,נפרוך, נתרץ, ואחר נטפל בניסוח ובכונותיו.
ומדוע זה אנטישמיות? כי זה לא נוח? כי התרגלנו למוסר מערבי? וזה אעפעס לא כל כך מסתדר עם התרבות המערבית.
או שאולי כפי שטענו כאן אפילו עם התורה זה לא ממש מסתדר.
הטיעון המרכזי שעולה מדברי הכותב חוס_ מספר, שהגדולים המדוברים שאין ספק בגדלותם שפטו על סמך חוסר ידיעה . עצם זה שהאשה כשרה וחסודה לא היווה כלל שיקול ,שאולי הידיעה הטבעית שלהם שגויה. ועל סמך כך התאכזרו אל בני הזוג ומשפחתם. אני עצמי נבוך ואין לי תשובה ראויה.
לחזור ולומר את המנטרה "טוב... הם פסקו לפי הידע שהיה בתקופתם" כבר נדוש ולא משכנע. כל תורת החיים שלנו מבוססת על איזה ידע של כמה גויים שלא ידעו מימינם ומשמאלם? היכן האמת? היכן רוח הקודש?

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 09:50 לינק ישיר 

כפי שכתבו כבר לפני, אם הטיעון המרכזי הוא על כך שפוסקים פסקו לפי טעות במציאות (ואינני יודע מה חידוש יש בדבר, וכי אנחנו לא פוסקים לפי הידוע לנו על המציאות, שחלק ממנו יתברר בעוד מאה שנה כשגוי?), למה לנו כל המלודרמה סוחטת הדמעות? לא פשוט יותר להעלות שוב את סוגית ההורג כינה בשבת או עוביו של רקיע?

אלא מאי, המטרה היא להציג את חכמי ישראל כערלי לב? את זאת ניתן לעשות בצורה מוצלחת יותר. למה לעצור באחרונים כשאפשר לגשת למקור בעצמו, ולכתוב סאטירה נוקבת על האכזריות שבאיסור ממזר, חיוב כהן לגרש אשתו שנאנסה, צערה של העגונה וכדומה (ותרגיל למתקדמים - כתוב על האכזריות שבשחיטת קרבנות, מסכת הייסורים שעוברים בעל כרחם זיתים וגרגרי חטה תמימים לצורך הקרבת מנחות, או על חוויותיו של לולב שטופל בשיטת הטלטולים).

אם כבר בסאטירה על ריבונו של עסקינן, למה לעצור בהתגלותו אלינו דרך התורה, ולא לכתוב על חוקי הטבע האכזריים שיצר? ביקור קצר במחלקה האונקולוגית (אונקולוגית-ילדים מומלץ, להגברת האפקט) יכול להוות מצע מצויין לפארודיה משובחת נוספת. אם גם זה לא יעזור, תמיד נוכל לשלוף את הקלף המנצח - היכן היה אלוקים בשואה?

קיצורו של דבר, אם הביקורת היא על אי-התאמה בין ההלכה למוסר האנושי מודל 2005, מוטב לומר זאת בפירוש ולא לערבב בכך סיפורים סוחטי דמעות לצרכים דמגוגיים. אם הטענה היא כי אנשים (וגם פוסקים) טועים, נו, אינני חושב שיש בכך חידוש למצויים כאן. מה שנותר הוא ליצנות בעלמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 09:57 לינק ישיר 

.

י"י :

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 10:34 לינק ישיר 

אולי י"י ומואדיב

יסבירו לנו כיצד הרב עובדיה מצא את החוצפה ללכת כנגד ההלכה? מה זה הפקרות? עושה בחוקי התורה כבתוך שלו? הכיצד הוא התאים את חוקי ההלכה למוסר האנושי?

למה? כי הוא לא מספיק גדוייל?

למה? כי לא רצה שיציגו אותו בתור ערל לב?

איפה הלכה למשה מסיני איפה?

אי אי אי איזה שעשועים... אמא אמא הרמב"ם מנצח!

תוקן על ידי - riv - 26/12/2004 10:40:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2004 11:49 לינק ישיר 

יצחק יונתן,

אפילו אני צחקתי (ואני מקווה שאיני פוגעת כאן באיזשהו זית או בקרוביה של חיטה זו או אחרת).

ולמרות זאת,
טרם הבנתי מה הבעיה בדיון על ערלות ליבם של חכמים ורבנים, במקרים מסויימים, במיוחד אם יהיה בו כדי לעדן את ליבנו שלנו ולתקן דרכי רבנינו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קוצו של אשך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.