| נשלח ב-26/12/2004 19:53 |
|
| |
אזרחים למען חוקה
היה היתה חוקה לפורום, פעם, לפני ימים רבים (ואולי לא רבים כל כך). אכן, חוקה זו לא דמתה לחוקותיהן של המתוקנות שבאומות, אלא דווקא לסגנון החקיקה הישראלי: היה נוסח ראשוני אותו כתב רבנו סיינפלד שליט"א, ולאחר מכן הוספו אליו טלאים על טלאים, קישורים לאשכולות שעסקו בהתנהגות הראויה בפורום (ובקישורם לחוקה סופחו אליה מיניה וביה) ואמירות בלתי מחייבות של מנהלים בהווה ובעבר. למרות זאת, החוקה הגדירה כללים מסוימים לפורום, וכל הכותב בו היה חייב לקבל כללים אלה על עצמו.
היתה ואיננה עוד: לאחרונה שמתי לב שהחוקה נעלמה מעמודו הראשון של הפורום, ואף באשכול המומלצים לא מצאתי את אשכול החוקה (אף לא בפרק "עצור חושבים על עצור חושבים"). החוקה נשלחה, בפשטות, לתהום הנשיה - ואחרת לא באה תחתיה. אם הודיע אחד ממנהלי הפורום הי"ו על ויתור על החוקה, הרי אני לא זכיתי לראות הודעה זו (ואשמח לגלות שבעיני הטרוטות האשמה).
אני סבור שהפורום זקוק, כעת אולי יותר מתמיד, לחוקה. החוקה היא, לדעתי, כלי ניהולי ראשון במעלה: היא מאפשרת למנהלים לעגן את מדיניות הניהול שלהם במסמך מוצק, שיגדיר במפורש מהם הגבולות שחצייתם תצדיק או אף תחייב מחיקה ואולי אף חסימה; היא תיתן לכותבים המרגישים כי נעשה להם עוול הגנה מפני מה שנראה להם כפגיעה שרירותית מצד המנהלים. חוקה תוכל להקל על עבודת המנהלים, בכך שכותבים יימנעו מראש מחציית גבולותיה (אה, האופטימיזם ) מתוך הכרת הגבולות.
מהם הנושאים שחוקה צריכה לעסוק בהם? רשימה חלקית ובלתי מחייבת:
א. תחומי העיסוק של הפורום - באילו נושאים מיועד הפורום לעסוק, ואילו נושאים אינם ראויים לדיון בפורום.
ב. גבולות הדיון: כלפי אילו יחידים וקבוצות אין להתבטא בלשון פוגענית; איסור על אאוטינג והצפה; איסור על קריאה לאלימות; כפיפות הפורום לחוקי המדינה ולכללי האתר המארח הייד פארק.
ג. תנאים למחיקה ולחסימה: באילו תנאים יימחקו תגובות וייסגרו אשכולות, האם ובאילו מקרים ייחסמו גולשים, מי מוסמך להחליט על הפעלת צעדים אלה, האם קיים הליך של ערעור על ההחלטות, שקיפותן של החלטות ההנהלה.
ד. החוקה עצמה - אופן השינוי בה (האם, למשל, היא תוכל להיזרק שוב, מי יחליט על שינויים, האם היא תובא להצבעה בפורום).
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2004 20:12 |
|
| |
גו"ג,
מי יחליט על החוקה החדשה. האם על פי החוקה הישנה?
פשוט יש לפנות למנהלים שליט"א, ולשאול מה בדבר החוקה הקיימת.
מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 00:33 |
|
| |
מיכי,
החוקה הישנה לא כללה מנגנון לשינויים. דומני שר' סיינפלד כתב אותה לראשונה כמסמך זמני, והציע אותה לעיון החברים; לאחר שלא נתקבלו השגות רבות, היא פשוט נשארה כמו שהיא. לא נערכה עליה הצבעה בפורום, למיטב ידיעתי.
אם אתה שואל אותי להליך הנכון, לדעתי, לאישורה של חוקה חדשה, הייתי אומר כך: יש לחלק את החוקה לכמה נושאים עיקריים (כדוגמת הנושאים אותם העליתי קודם); בכל נושא כזה, לקחת שלושה כותבים ותיקים, נניח, ולתת להם לנסח הצעה. את ההצעה ישימו באשכול שיעוגן, והחברים יוכלו להעלות השגות ותיקונים במשך שבוע. לאחר חלוף השבוע תכניס אותה קבוצה תיקונים, על פי השגות החברים. התוצאה תועלה להצבעה כללית בפורום. לצורך כך יהיו בעלי זכות הצבעה כל מי שכתבו יותר מחמישים, נניח, או מאה הודעות בפורום. אם תקבל ההצעה רוב מיוחס (ששים אחוז מהמצביעים, נגיד) היא תתקבל, ותחייב מאותו רגע את כל הכותבים ואת המנהלים.
נשמע מסובך? אולי. לי זה לא נשמע נורא. בכל מקרה, דומני כי ארועי הימים האחרונים בפורום הראו בבירור כי חוקה רצינית נחוצה לו מאד (למרות מיעוט הקוראים והתגובה הבודדת באשכול זה - מיכי, אתה בודד אבל איכותי! ).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 01:56 |
|
| |
גם וגם
ההצעות שלך פוריות וחשובות.
לטיפול ראשוני בבעיות שצצו בזמן האחרון, נא לעיין כאן
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1233358
לדיון בחוקה - איני יודע כמה אפשר להאריך בחוקה. הדברים העיקריים לדעתי כבר נכתבו ונקבעו, אלא שהם אינם ידועים לחדשים, או ששוכחים אותם, או שמתעלמים מהם, כמו הצורה שבה יש לבחור כותרות לאשכול. ואין צריך לומר סוג התגובות הרצוי לעומת והמפריע.
מה שנחוץ לדעתי הוא תזכורת, ולא תקנות חדשות.
אבל אפשר ששכחתי משהו, ואדרבה, אני עוקב בענין אחרי ההצעות כאן. ומצטרף לשבחיך למיכי - ולפותח האשכול.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|