|
|
| נשלח ב-20/1/2012 15:20 |
|
| |
חבריה היקרים:
מה כל זה משנה לנו בכלל ?
אין שום קדושה לשום לוח נקודה, אחרת היה כתוב בתורה בבירור מהי הלוח שלנו ולא כתוב במילא הכל דיון סרק,
לוח זה דבר שרירותי, ולכן היום שיש לוח על פי חשבון פשוט אין סיבה לשני ימים ראש השנה ואין סיבה ליו"ט שני של גלויות,
וזה שנחזור לפי הרמב"ם על פי ראיה בעצם לא אומר כלום זה יהיה מצווה כמו הרבה מצוות שלא יודעים את טעם המצווה היום,
ושוב ברור לנו שלא ידעו חשבון לפני שהלכו על פי ראיה כי אחרת אין טעם למצווה מתחילה,
רק אחרי שהיה קודם ראיה ואחר כך ידיעה אז כבר אין דרך חזרה, בכל זאת בסוף הלל כן קידש,
לטעון שידעו קודם ואחר כך קיבלו מצווה על פי ראיה ?! זוהי שטות גמורה !!,
מוסר אני מוכן לקבל מכל אדם ובאהבה, להתווכח על השכל הישר את זה האלוקים לא נותן לנו כי זה אלילות ממש,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 16:04 |
|
| |
מקס היקר,
התחיל רש"י את פירושו לתורה בדברים הבאים: "אמר רבי יצחק, לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מהחדש הזה לכם, שהיא מצוה ראשונה שנצטוו ישראל" וכו'. אם היית שואל את הבריות על-פי שכלן מה המצווה הראשונה שהקב"ה צריך היה לצוות, כנראה שרוב הבריות לא היו אומרות קידוש החודש. יתירה על כך, מצוות קידוש החודש לא ניתנה לכלל ישראל אלא לבית דין של מומחים כמשה ואהרן. כתב רבינו חננאל שקביעות החדשים אינו אלא על פי החשבון ולא על פי ראית הלבנה, והדברים מוסברים בגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2012 16:07 |
|
| |
ראיתי כותבים רק את החלק הראשון של מאמרו של ר' יצחק-- לא היה צריך לכתוב את התורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 20:15 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | חבריה היקרים:
מה כל זה משנה לנו בכלל ?
אין שום קדושה לשום לוח נקודה, אחרת היה כתוב בתורה בבירור מהי הלוח שלנו ולא כתוב במילא הכל דיון סרק,
לוח זה דבר שרירותי, ולכן היום שיש לוח על פי חשבון פשוט אין סיבה לשני ימים ראש השנה ואין סיבה ליו"ט שני של גלויות,
וזה שנחזור לפי הרמב"ם על פי ראיה בעצם לא אומר כלום זה יהיה מצווה כמו הרבה מצוות שלא יודעים את טעם המצווה היום,
ושוב ברור לנו שלא ידעו חשבון לפני שהלכו על פי ראיה כי אחרת אין טעם למצווה מתחילה,
רק אחרי שהיה קודם ראיה ואחר כך ידיעה אז כבר אין דרך חזרה, בכל זאת בסוף הלל כן קידש,
לטעון שידעו קודם ואחר כך קיבלו מצווה על פי ראיה ?! זוהי שטות גמורה !!,
מוסר אני מוכן לקבל מכל אדם ובאהבה, להתווכח על השכל הישר את זה האלוקים לא נותן לנו כי זה אלילות ממש, |
|
1. הלוח הוא קדוש שעל ידיו מקדשים אנו את החגים והמועדים , שנאמר "אלה מועדי ה' אשר תקראו אותם מקראי קודש וגו'" הסנהדרין מקדשים את המועדות ע"פ הראיה וחישוב הלוח יחדיו,גם אם יש עדים למולד, בכוח בי"ד לעבר את החודש ולהוסיף לו יום. למעט שבת שאותה קידש הקב"ה בבריאת העולם. 2.מה הקב"ה העדיף לכתוב בבירור בתורה ומה לא זו החלטה שלו בלבד.(על הלכות שבת שנינו "כהררים התלויים בשערה") 3.החל מנוח היה חשבון ברור מתי יוצא ר"ח,יכול להיות ששם ועבר ובית דינם היו מקדשים את החודש . היו חודשים שלא הגיעו עדים ואז אותו חודש היה בן 30 יום שכבר קידשוהו משמים ולפעמים גם שנים ארוכות לא היה עדים וכך לא היה צריך לעבר את השנה באותם שנים! 4.הלל נשיאה לא קידש את הלוח!!! הלל ביטל את הקידוש ע"פ הראיה עקב המצב בעם ישראל!! 5.יו"ט שני של גליויות ובראש השנה בא"י הוא מינהג שהשתייר מאותם ימים . ואנו מקפידים על המינהג כיוון שבכל יום יבא שילה ואז יהיה בא"י תמיד יומיים ראש השנה ובכל העולם יו"ט מדינא.. 6.לטעון שהלל נשיאה (תזכור מדובר בהלל השני שחי אחרי האמוראים)גילה מין חשבון חדש זו טענה שמתמקמת בין בורות לטיפשות..וימחל לי כבודו...
7.יומיים ראש השנה בכל העולם ויו"ט שני בגולה לאחר שתוקן הלוח זה מתקנת הגאונים אם אתה חרדי עם כל השמונה בגדים היית צריך לדעת קודם את מי כבודו מכנה ע"ה...
שבוע טוב ידידי ואנא ימחל אם פגעתי בכבודו
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 21/01/2012 20:17:35
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 20:50 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | |
1. הלוח הוא קדוש שעל ידיו מקדשים אנו את החגים והמועדים , שנאמר "אלה מועדי ה' אשר תקראו אותם מקראי קודש וגו'" הסנהדרין מקדשים את המועדות ע"פ הראיה וחישוב הלוח יחדיו,גם אם יש עדים למולד, בכוח בי"ד לעבר את החודש ולהוסיף לו יום. למעט שבת שאותה קידש הקב"ה בבריאת העולם.
קדוש = מובדל, במילא זה טענתי באמת צריך סנהדרין וממש לא משנה מה יחליטו זה בידם ממש, ולכן אומרים בחג מקדש ישראל (והם ישראל מקדשים את) והזמנים, ובשבת אומרים מקדש השבת כי השבת מקודש כבר (= מובדל כבר), כל שש ימים שבת,
במדרש המובא בריטב"א עירובין יג כשעלה משה למרום לקבל התורה הראו לו על כל דבר ודבר מ"ט פנים לאיסור ומ"ט פנים להיתר ושאל להקב"ה על זה ואמר שיהא זה מסור לחכמי ישראל שבכל דור ודור ויהיה הכרעה כמותם
2.מה הקב"ה העדיף לכתוב בבירור בתורה ומה לא זו החלטה שלו בלבד.(על הלכות שבת שנינו "כהררים התלויים בשערה")
תירוץ של שטות וכל דרשות מלאכות שבת באמת לא דאורייתא בפשט, (ולא הלכה למעשה שקבעו שהם דאורייתא,)
ראה האבן עזרא לא השתכנע מהתירוץ השטותית הזאת,(אבן עזרא שמות פרק יב) "והנה משה לא פירש לנו בתורה איך נקבע השנים והחדשים, ואם לא נמצא אביב, מה נעשה? ויש לתמוה מזה תמיה גדולה. איך פירש דיני כל נגעי המצורע, שהוא באדם אחד ולא יעמוד בכל זמן, והניח דבר המועדים, שכל ישראל חייבים לשמרם בכל זמן. ויש כרת על אכילת חמץ בפסח, ועל אכילת יום הכפורים"
3.החל מנוח היה חשבון ברור מתי יוצא ר"ח,יכול להיות ששם ועבר ובית דינם היו מקדשים את החודש . היו חודשים שלא הגיעו עדים ואז אותו חודש היה בן 30 יום שכבר קידשוהו משמים ולפעמים גם שנים ארוכות לא היה עדים וכך לא היה צריך לעבר את השנה באותם שנים!
אתה מדמיין דמיונות ותו לא, לך לעיין במגילות ותראה שזה לא מתחיל בכלל, מדרשי היובלות וחנוך ועוד מקובלים בכל מדרשי חז"ל והם מצטטים מהם הרבה, כלומר אפי' אחרי שר' עקיבא גנז את הספרים החיצוניים והאבן עזרא מזהיר משאר המדרשים בכל זאת חז"ל מצטתים משם אלפי דרשות בכל המדרשים שלנו,
4.הלל נשיאה לא קידש את הלוח!!! הלל ביטל את הקידוש ע"פ הראיה עקב המצב בעם ישראל!!
מה משנה בכלל ברגע שיש כבר את החשבון לא צריך על פי ראיה, מה לא מובן לך כאן ? אין מצוות בלי טעם,
5.יו"ט שני של גליויות ובראש השנה בא"י הוא מינהג שהשתייר מאותם ימים . ואנו מקפידים על המינהג כיוון שבכל יום יבא שילה ואז יהיה בא"י תמיד יומיים ראש השנה ובכל העולם יו"ט מדינא..
שני ספרי תורה מוציאים בשבת בגלל שלא יהיה טירחה של הציבור, וברעב לשם תפילה לא מתירים להוציא ספר תורה,
אל כורחינו שטירחת הציבור חשוב יותר, כלומר לא להטריח את הציבור, ואתה אומר שהשתייר ??? מה אנו חכמי חלם ח"ו ???
6.לטעון שהלל נשיאה (תזכור מדובר בהלל השני שחי אחרי האמוראים)גילה מין חשבון חדש זו טענה שמתמקמת בין בורות לטיפשות..וימחל לי כבודו...
סליחה אתה לא מבין את דברי ואתה עוד כועס ?? לעולם לא אמרתי שהוא גילה, אמרתי שהוא עשה אפי' שכבר יש מצווה על פי ראיה, כלומר והיות שיש מצווה אי אפשר כבר לבטל כמו שהרמב"ם פוסק שלעתיד גם נמשיך עם זה, אז אני אומר שכמו שהלל בסוף כן קידש לעולמים אז מכאן ראיה שלא מוכרחים לחזור למצווה,
7.יומיים ראש השנה בכל העולם ויו"ט שני בגולה לאחר שתוקן הלוח זה מתקנת הגאונים אם אתה חרדי עם כל השמונה בגדים היית צריך לדעת קודם את מי כבודו מכנה ע"ה...
אני אישית מקפיד להיות בכל רגל בארץ, כי לדעתי זוהי חג של חכמי חלם, ואין לי שום בעיה לתקוף את האלילות שלך, כל האלילות הזאת הביא לנו את הגלות הארוך וגרם להפסד 90% מהאומה לטובת ההשכלה וההתבוללות, ושלחה אותנו לתאי הגזים,
שבוע טוב ידידי ואנא ימחל אם פגעתי בכבודו
לא נפגעתי אני רגיל לזה, גם משה רבינו קיבל וכל מי שנלחם נגד האלילות והאלוהים אחרים מקבל על הראש זה לא חדש לי בכלל,
אחד מהראשונים ביקר בארץ ישראל וראה שיש שני ימים ראש השנה, ושחק על המנהג המטומטם,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 21:13 |
|
| |
רמב"ם הלכות קידוש החודש פרק ראשון, הלכה ו: "בית דין מחשבין בחשבונות כדרך שמחשבים האיצטגנינים שיודעין מקומות הכוכבים ומהלכם וחוקרים ומדקדקים עד שידעו אם אפשר שיראה הירח בזמנו שהוא ליל שלשים או אי אפשר. אם ידעו שאפשר שיראה יושבין ומצפין לעדים כל היום כולו שהוא יום שלשים. אם באו עדים ודרשום וחקרום כהלכה ונאמנו דבריהם מקדשים אותו. ואם לא נראה ולא באו עדים משלימין שלשים ויהיה חדש מעובר. ואם ידעו בחשבון שאי אפשר שיראה אין יושבין יום שלשים ואין מצפין לעדים. ואם באו עדים יודעין בודאי שהן עדי שקר או שנראה להם דמות לבנה מן העבים ואינה הלבנה הודאית".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 21:22 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | רמב"ם הלכות קידוש החודש פרק ראשון, הלכה ו:
"בית דין מחשבין בחשבונות כדרך שמחשבים האיצטגנינים שיודעין מקומות הכוכבים ומהלכם וחוקרים ומדקדקים עד שידעו אם אפשר שיראה הירח בזמנו שהוא ליל שלשים או אי אפשר. אם ידעו שאפשר שיראה יושבין ומצפין לעדים כל היום כולו שהוא יום שלשים. אם באו עדים ודרשום וחקרום כהלכה ונאמנו דבריהם מקדשים אותו. ואם לא נראה ולא באו עדים משלימין שלשים ויהיה חדש מעובר. ואם ידעו בחשבון שאי אפשר שיראה אין יושבין יום שלשים ואין מצפין לעדים. ואם באו עדים יודעין בודאי שהן עדי שקר או שנראה להם דמות לבנה מן העבים ואינה הלבנה הודאית".
|
|
הרמב"ם מדבר על זמן שהחכמים ידעו כבר את החשבון, וגם בגמ' משמע שידעו כבר,
אני לא מבין מה זה סותר את דברי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 21:32 |
|
| |
רמב"ם הלכות קידוש החודש פרק ראשון הלכה ז: "מצות עשה מן התורה על בית דין שיחשבו וידעו אם יראה הירח או לא יראה, ושידרשו את העדים עד שיקדשו את החדש, וישלחו ויודיעו שאר העם האיזה יום הוא ראש חדש כדי שידעו באיזה יום הן המועדות, שנאמר אשר תקראו אותם מקראי חודש (ויקרא כג, ב), ונאמר ושמרת את החוקה הזאת למועדה (שמות יג, י)".
כלומר, לפי הרמב"ם מצוות קידוש החודש מדאורייתא כוללת חשבון ודרישת עדי ראיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 21:34 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | רמב"ם הלכות קידוש החודש פרק ראשון הלכה ז:
"מצות עשה מן התורה על בית דין שיחשבו וידעו אם יראה הירח או לא יראה, ושידרשו את העדים עד שיקדשו את החדש, וישלחו ויודיעו שאר העם האיזה יום הוא ראש חדש כדי שידעו באיזה יום הן המועדות, שנאמר אשר תקראו אותם מקראי חודש (ויקרא כג, ב), ונאמר ושמרת את החוקה הזאת למועדה (שמות יג, י)".
כלומר, לפי הרמב"ם מצוות קידוש החודש מדאורייתא כוללת חשבון ודרישת עדי ראיה.
|
|
אוקיי שיבואו סנהדרין ויחלקו עליו,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2012 21:40 |
|
| |
כשתהיה סנהדרין, ישובו ויקדשו את החודש כפי שפסק הרמב"ם, שנאמר כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 08:00 |
|
| |
מקס היקר המקורות שלי הם התנ"ך הגמ' והגאונים. והמקורות שלך הם ספרים שחלק מהטקסט או רובו מזויף,וחכמינו מזהירים לא לקרוא אותם. ואני הוא העובד אלילים ואתה הוא עובד ה' באמת??
עושה מעשה זימרי ומבקש שכר כפנחס
במחילה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 08:03 |
|
| |
max - הממם חח אני רואה שכבר מצאת דרך להעסיק את עצמך מול חצי פורום מאז ההודעה הקודמת,השיחה המיועדת על נושא נושא עדיין רלוונטית ?
"סמכתי עליך שוהיות שיש לך ידע רב במקורות (כך נראה לי מהתגובות שלך) שנוכל לדבר בקלילות ותבין לבד את התמונה השלימה שאני רוצה לתת לך, אבל אם אתה צריך ממש מקורות לכל דבר, אז צריך באמת לדון בכל דבר בנפרד"
מה זאת אומרת, אם אני מבקש מקור זה על מנת להיות בטוח שאני מבין לאן אתה הולך איתו. כמו להגיד שישעיהו סותר את תורת כהנים, על מה אתה מבסס את זה בדיוק? אני אמור לנחש? (אם אני אמור לנחש אני יכול להניח שמדובר בכך שישעיהו מוחה בעם על שהם הפכו את הפולחן לעיקר לצד רשעות וחושבים שזה יסלח להם בגלל שהם מביאים קורבנות מבלי לשים לב על דרכיהם,תפילה,חזרה בתשובה וכו', ואולי אתה מבין את זה ח"ו כאילו הוא באמת התכוון שלא צריך להביא קורבנות,בעוד שהוא דיבר על דרך הבאת הקורבנות ומטרתם מול המציאות ) כמו כן יש דברים שאמרת שלא הצלחתי להשים עליהם את האצבע,על איזה מדרש בדיוק אתה מדבר...לתת לי לנחש מה הכוונה שלך ועל בסיס איזה מדרש או מקור זה בקשה תמוהה .לא כך דיון עובד.
למשל פירוש הספורנו זצוק"ל שהבאת עכשיו ,אני כלל לא בטוח שהייתי מבין שזה הכוונה שלך אם לא היית מסביר מה למדת מזה,כי זה הפוך (לדעתי ) ממה שכתוב שם כי אדרבה,הוא אומר שכן יש קו מסוים שצריך ללכת בו לפי חוקי התורה וציווי השם ,אם כך הוא דווקא לא היה מסכים איתך שזה לא דת . למשל רק כדי לסבר את האוזן, היית צריך להדגיש את המשפט הזה "שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו....ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו" זאת אומרת, הולך למשפטים שנובעים מהשכל האנושי,ערכאות הגוים,במקום למשפטי התורה המבוססים על הכוונת רעיונות ומידות הקב"ה העל אנושיים שאותנו הוא ציוה לשפוט על פיהם. "ואין לקדש שום חכם קדום בכדי לשלול מהאומה להתנהל על פי חכמים חיים ובסמכותם" מי בדיוק הופך את החכמים העתיקים לאלילים ? הוא ודאי לא קרא את ראש השנה כה עמוד ב " ירובעל בדורו כמשה בדורו בדן בדורו כאהרן בדורו יפתח בדורו כשמואל בדורו ללמדך שאפילו קל שבקלין ונתמנה פרנס על הצבור הרי הוא כאביר שבאבירים ואומר (דברים יז :ט ) ובאת אל הכהנים הלוים ואל השופט אשר יהיה בימים ההם וכי תעלה על דעתך שאדם הולך אצל הדיין שלא היה בימיו הא אין לך לילך אלא אצל שופט שבימיו ואומר (קהלת ז:י ) אל תאמר מה היה שהימים הראשונים היו טובים מאלה" בכל אופן אתה מוזמן לבחור נושא ...אם אתה רוצה אפשר להמשיך בכיוון הביקורת על דבריך לעיל.
תוקן על ידי Hebraic ב- 22/01/2012 08:08:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 08:28 |
|
| |
מסכת ביצה (דף ד:) "דשלחו מתם (שלחו משם-מא"י לבבל) היזהרו במנהג אבותיכם בידיכם (כלומר מנהג יו"ט שני) זמנין דגזרו המלכות גזירה ואתי לאקלקולי" (פעמים שתגזור המלכות גזירה ויבואו לקלקלה).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 11:18 |
|
| |
מאד אקטואלית הגמרא הזו. אם בכלל היתה אקטואלית לאחר תיקון הלוח על ידי הלל השני. בלה בלה בלה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 11:43 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2012 11:48:25
|
|
|
|