|
|
| נשלח ב-22/1/2012 11:46 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | כשתהיה סנהדרין, ישובו ויקדשו את החודש כפי שפסק הרמב"ם, שנאמר כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים.
|
|
לא נראה לי, שיפסקו כרמב"ם, הרי חז"ל אומרים שלעתיד יבוטלו רוב המצוות,
לא יאמרו עוד אשר יצאנו ממצריים, יאמרו אשר השתחררנו מהאלילי החכמים והמנהגים וקיבלנו בחזרה את האלוקים ותורתו שהיא הבינה והשכל הישר,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 11:47 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | מקס היקר
המקורות שלי הם התנ"ך הגמ' והגאונים.
אייך יש לך מקורות מהתנ"ך בזמן שיש ויכוח מה הפשט בתנ"ך,
אני נותן לך ראיה מהתנ"ך שראש השנה כפשוטו היא ניסן, חז"ל משיבים על זה שיש ארבע ראשי שנה, אוקיי,
אבל נשאר קשה, נכנסתי למשרד הפנים ואני אומר שנולדתי בשנת 5772 בחודש הראשון, (תשע"ב בחודש ניסן) ולידי בא אדם ואומר שאני יותר מבוגר ממך כי נולדתי בשנת 5772 בחודש השמיני (תשע"ב בחודש חשוון) הפקיד שואל אותו אייך זה אתה יותר מבוגר הרי נולדתה בחודש השמיני והוא נולד בראשון ?!
אתה מבין את האבסורד ? לא פלא שנתנו שמות לחודשים (שם במקום מספר) והפסיקו לומר חודש ראשון שני שלישי, היי זה דאורייתא לקראו לחודשים לפי מספרים ?! הרי התורה אומרת במפורש שהחודש הראשון היא ראש החדשים, ואייך נהיה ראש אם לא נקרא ראשון שני שלישי וכו' וכו' ?! משמע שצריך מספור החודשים ולכן אין שמות לחודשים בתורה,
אבל אחרי שקבעו שראש השנה היא דווקא בחודש השביעי, אז אין טעם לספור חודשים ואין טעם לציווי שניסן ראש לחודשי השנה,
ידוע שאין יום הולדת בתורה, כי הגיל מתחיל מראש השנה, למשל בן עשרים לצבא, זה אומר מי שנולד מראש השנה עד ראש השנה הוא בגיל שנה אפי' נולד יום לפני הוא כבר בן שנה,
ועכשיו אני שואל אותך אייך באמת אמרו הגיל לפי ניסן או תשרי ?!
במדבר בוודאי הרי התחילו את השנה מניסן, הרי ספרו שנים לפי יציאת מצריים, כמו וַיְדַבֵּר יְקוָק אֶל משֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי בְּאהֶל מוֹעֵד בְּאֶחָד לַחדֶשׁ הַשֵּׁנִי בַּשָּׁנָה הַשֵּׁנִית לְצֵאתָם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לֵאמר,
וכן כל מספור השנים במדבר היית מניסן ארבעים שנה מניסן לניסן,
אין חודש שמספרו חודש שלוש עשרה בכל התנ"ך,
והמקורות שלך הם ספרים שחלק מהטקסט או רובו מזויף,וחכמינו מזהירים לא לקרוא אותם.
אותו חוקרים שאומרים את תאריך הטקסט לגבי חנוך ושאר הספרים החיצוניים גם נותנים תאריך לתורה והנ"ך האם מקובל עליך דעתם ??? נווו באמת,,,,
אמרתי לך שאלפי מדרשי חז"ל שלנו הקיימים בארון הספרים של כל בית יהודי, מי מדרשים בגמ' ומדרשי הכלות והגדות כולם מקורם מהספרים החיצוניים האלה,
ואני הוא העובד אלילים ואתה הוא עובד ה' באמת??
אלילות הוא מי שעובד את המנהג ולא את התורה והבינה והשכל הישר, אתה אומר השתייר מנהג ותכלו את זה, אני אומר חכמי חלם, בוודאי שמי שהופך את החכמים לעיקר הוא עובד אלילים, כך אומר הספורנו, מה לעשות ?!
תהרוג אותי למה לא יכולים החכמים לשבת יחד פעם בשבוע לפחות, הרי הם אוכלים וחיים על כספי ציבור כל הדורות,
לקחת כסף מהציבור הם יודעים ועד בשם התורה, ולעשות מעשה שבט לוי ולשבת יחד ולדון על מצב האומה ולחוקק חוקים טובים ולהוריד כל המנהגי שטות, ולהוסיף אפי' איפה שצריך,
הרי ברור לנו לו היו כל אורך הגלות נפגשים יחד, אז כבר מזמן היינו בארץ ישראל שוב, יותר נכון לא היינו עוזבים את ארץ ישראל לעולמים, הרי אף אחד לא גירש אותנו מארץ ישראל פשוט עזבנו לאט לאט לטובת ישיבות בבבל ואירופה,
הרי עד הרס"ג סמכות הפסק לגבי הלוח עוד היה אצל חכמי ארץ ישראל,
תחשוב לרגע לו לא היו נלחמים נגדם בעניין הסמכות, וגם היו נפגשים כל השנים אז ארץ ישראל בעצמה היית צומחת בני ישראל למיליונים, היינו מקבלים אוטונומיה כמו שקיבלנו בפולין (ועד ארבע ארצות)
אבל מה הבעיה ?! כל חכם עובד אליל אחר, לכל יהודי יש נוסח תפילה אחר, יהודי אחד לא יכול לאכול אצל יהודי אחר בפסח כי יש לו אלהים אחרים ואצל כל אלהים יש חומץ אחר,
עושה מעשה זימרי ומבקש שכר כפנחס
מה יעזור דמגוגיות זולות, אתה יודע שדרכינו היא האבדון לעולמים, לא מספיק לך אלפיים שנות גלות והפסד צאצאינו בכל דור ודור ??
במחילה
מחול מחול מחול, אתה תינוק שנשבה כמוני וכמו כל היהודים, והחכמים\המנהיגים לעולם לא יצאו מהגהינם = צאצאיהם יתבוללו בגויים כמו כל צאצאי החכמים מאז שיצאנו לגלות לפני אלפיים שנה,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 12:15 |
|
| |
| Hebraic כתב: |  | max - הממם חח אני רואה שכבר מצאת דרך להעסיק את עצמך מול חצי פורום מאז ההודעה הקודמת,השיחה המיועדת על נושא נושא עדיין רלוונטית ?
"סמכתי עליך שוהיות שיש לך ידע רב במקורות (כך נראה לי מהתגובות שלך) שנוכל לדבר בקלילות ותבין לבד את התמונה השלימה שאני רוצה לתת לך, אבל אם אתה צריך ממש מקורות לכל דבר, אז צריך באמת לדון בכל דבר בנפרד"
מה זאת אומרת, אם אני מבקש מקור זה על מנת להיות בטוח שאני מבין לאן אתה הולך איתו. כמו להגיד שישעיהו סותר את תורת כהנים, על מה אתה מבסס את זה בדיוק? אני אמור לנחש? (אם אני אמור לנחש אני יכול להניח שמדובר בכך שישעיהו מוחה בעם על שהם הפכו את הפולחן לעיקר לצד רשעות וחושבים שזה יסלח להם בגלל שהם מביאים קורבנות מבלי לשים לב על דרכיהם,תפילה,חזרה בתשובה וכו', ואולי אתה מבין את זה ח"ו כאילו הוא באמת התכוון שלא צריך להביא קורבנות,בעוד שהוא דיבר על דרך הבאת הקורבנות ומטרתם מול המציאות )
כן כן הנה הבנת טוב, וכן הבין ר' יוחנן בן זכאי שוויתר על ירושלים ועדיף יבנה וחכמיה, כלומר חכמים בכל דור ודור עדיף מכל אלילות שהיא,
אני לא אומר באמת שיש חילוק בין משה לישעיהו, להפך אני אומר שישעיה וחז"ל כולם הלכו לפי הכללים שהם איסור אלילות כל שהיא, אם זה טוב לזמן מסויים כמו קרבנות שהיו צריכים כי עשו עגל, ועוד ועוד דוגמאות,
קח כל דבר בתורה ותרצה לציין שזה עיקר תורה ?! אני מוכיח לך שלא !! להאמין באלוקים הוא עיקר תורה ? לא ולא אומרים חז"ל "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו" כלומר חז"ל אומרים לנו העיקר זה הבינה התבונה והשכל = תורה = שכל גוי אפריקני יאמר הנה עם חכם ונבון העם הזה כי יש להם חוקים צודקים עם צדק פשוט ונכון שכל ילד מבין,
ולכן טענתי העיקרית היא, כל ניסיון להפוך את היהדות וחוקיה לדת היא בעצם אלילות ואלוהים אחרים, אין חוקים אבסולוטיים בכלום מצד הטקסט ומצד החכמים כי אמרו ותקנו, כל חוק תורה אפשר לבטל ואפשר להוסיף, ומי עושה זאת ?! החכמים בכל דור ודור אחרת ילכו ההמון היהודי לחפש צדק אצל האומות זה בדיוק זעקת הספורונו הידוע,
אין לקדש שום טקסט אפי' התורה והתנ"ך, הצדוקים קידשו את הטקסט וחז"ל הראו להם איפה הדג משתין,
כת ההשקפה קידשו את הדעת תירה ?! צריך לראות להם איפה החמור משתין,
אין מקום ביהדות לאלוהים אחרים זה היסוד הפשוט של אדם הראשון וחנוך ונוח ואברהם ומשה רבינו עד ימינו אנו,
כמו כן יש דברים שאמרת שלא הצלחתי להשים עליהם את האצבע,על איזה מדרש בדיוק אתה מדבר...לתת לי לנחש מה הכוונה שלך ועל בסיס איזה מדרש או מקור זה בקשה תמוהה .לא כך דיון עובד.
למשל פירוש הספורנו זצוק"ל שהבאת עכשיו ,אני כלל לא בטוח שהייתי מבין שזה הכוונה שלך אם לא היית מסביר מה למדת מזה,כי זה הפוך (לדעתי ) ממה שכתוב שם כי אדרבה,הוא אומר שכן יש קו מסוים שצריך ללכת בו לפי חוקי התורה וציווי השם ,אם כך הוא דווקא לא היה מסכים איתך שזה לא דת . למשל רק כדי לסבר את האוזן, היית צריך להדגיש את המשפט הזה " שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו....ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו"
זאת אומרת, הולך למשפטים שנובעים מהשכל האנושי,ערכאות הגוים,במקום למשפטי התורה המבוססים על הכוונת רעיונות ומידות הקב"ה העל אנושיים שאותנו הוא ציוה לשפוט על פיהם.
למה ההמון הולך לאומות ??? כי לא רק הכושי באפריקה לא רואה את הצדק והמשפט באלוהים אחרים שלנו רק גם ההמון שלנו לא רואה את הצדק שלנו, הוא רואה שכל חכם עובד אלוהים אחרים, זה מתפלל בסידור אשכנז וזה בספרד וזה ברש"ש וזה באריז"ל ובעיקר אף חכם לא נפגש עם השני לעולמים כי הם משני עמים כנראה,
נווו באמת ,,,,,,,,,,,,,,,,
זה כוונת הספורנו ואין כוונה אחרת בדבריו,
צדק צריך לראות, אין צדק על אנושי, זה אלילות ממש מה שאת אומר, ח"ו לאמר כך, אני יבוא ואמר לך ש1+1= 5 וזה העל אנושי בצדק במילא שלוויתי לך 1+1 דולר אז תחזיר לי 5 דולר,
"ואין לקדש שום חכם קדום בכדי לשלול מהאומה להתנהל על פי חכמים חיים ובסמכותם"
מי בדיוק הופך את החכמים העתיקים לאלילים ? הוא ודאי לא קרא את ראש השנה כה עמוד ב " ירובעל בדורו כמשה בדורו בדן בדורו כאהרן בדורו יפתח בדורו כשמואל בדורו ללמדך שאפילו קל שבקלין ונתמנה פרנס על הצבור הרי הוא כאביר שבאבירים ואומר (דברים יז :ט ) ובאת אל הכהנים הלוים ואל השופט אשר יהיה בימים ההם וכי תעלה על דעתך שאדם הולך אצל הדיין שלא היה בימיו הא אין לך לילך אלא אצל שופט שבימיו ואומר (קהלת ז:י ) אל תאמר מה היה שהימים הראשונים היו טובים מאלה"
זה מה שאני זועק כל הזמן כל דור ודור והחכמים, אז למה החכמים מאז שיצאנו לגלות לא לוקחים את הסמכות לעצמם לפסוק יחד לטובת האומה, למה הם עודים לחכמים הקדומים ??? במקום ללמוד ולשמש טוב טוב את הציבור ואז יבינו מה נכון ומה לא נכון, במקום זה הם לומדים כל היום את חכמי קדם בארבע אות בבית ויודעים רק מה כתוב ולא יודעים מה קורה עם האומה, ולכן הפסדנו בכל דור ודור את ההמון לטובת ההתבוללות בגויים או להשמדות פיזיות,
בכל אופן אתה מוזמן לבחור נושא ...אם אתה רוצה אפשר להמשיך בכיוון הביקורת על דבריך לעיל.
באו תפתח אשכול האם צריך סנהדרין ונדון בא לעומק,
1, בשביל מה צריך
2, האם חוסר סנהדרין גרם לגלות הארוך
3, למה חכמי כל דור ודור מחוייבים להקים סנהדרין מצד התורה ומצד שהם חיים על כסף ציבורי
4, מי אשם לגלות הארך החכמים או ההמון העם ?
ויש עוד הרבה לדון בא,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2012 12:16:53
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 12:35 |
|
| |
לעתיד לבוא כולם ידעו את הקב"ה ויעשו את רצונו, וממילא לא יהיה מושג של מצוות, כי מצוות קיימות רק כאשר לאדם יש בחירה בין לעשותם או לא לעשותם. מכל מקום, תורת משה ציוותה על החודש הזה לכם, כך קיימו ישראל מימות משה רבינו ואילך, וכך גם יהיה לעתיד לבוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 18:41 |
|
| |
מקס אם יורשה לי אנא אל תסיט את הנושא. 1.אין ויכוח בין חכמי ישראל מה כתוב בתורה.לפי כולם יש מנין לחדשים ומנין לשנים.והמועדים מתקדשים לפי מנין השנים. 2.תמיד היה לעם ישראל לוח שהוא מכוון לפי הירח והשמש כאחד ובשביל זה במיוחד מעברים את השנה שיתאים גם לפי השמש.בי"ד מכוונים את הלוח לפי הראיה ולפי חשבון כאחד ופעמים שבאים עדים ואין מקדשין שביד בי"ד לעבר החודש כפי שבידם לעבר השנה. 3.הצדוקים ניסו לשנות את הלוח מבפנים ע"י משלוח עדי שקר,(הם דרשו שיעברו את החודשים שיתאים חג הפסח לשיטתם וזה לכאורה ביד בי"ד לעשותו והבי"ד סרבו)אך גם לשיטתם (עפ"ל)מקדשים לפי הראיה והלוח הוא לוח ירחי ושימשי כאחד. 4.לא ברור לאף אחד אמיתות הנאמר במגילות הגנוזות ולפי רוב החוקרים מדובר בגירסה מוקדמת של נצרות.
על זה נאמר "אל תפנו אל האלילים וגו'"
אני מאמין באמונה שלמה שכל דברי נביאים אמת אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 18:43 |
|
| |
| Hebraic כתב: |  | | max - למשל פירוש הספורנו זצוק"ל שהבאת עכשיו ,אני כלל לא בטוח שהייתי מבין שזה הכוונה שלך אם לא היית מסביר מה למדת מזה,כי זה הפוך (לדעתי ) ממה שכתוב שם |
|
סתם צדיק לטעום מדבריו (של הספורנו) בכל אורך פירושו, ותבין מהי דרך חכמתו ותבונתו, (והוא לא היחיד שהוא גלוי עם אומץ רב, הרמב"ם במורה והאבן עזרא כולם ב"ה היו אמיצים מאוד תודה לקל האדיר והנורא,)
ספורנו דברים פרק ד
(ו) כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים: בה תשיבו לאפיקורוס במופתים שכליים: (ולא להשיב לו "שכל על אנושי" ח"ו אין שכל על אנושי, שכלו של אדם זהו כבודו של האלוקים כפי שמפרש הרמב"ם בחגיגה, max)
(ז) כי מי גוי גדול אשר לו אלהים קרובים אליו: והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים הוא שהאל יתברך קרוב אלינו בכל קראנו אליו. וזה יורה שבחר בנו מכל העמים. ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים (?!) יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה: (כלומר אם יחשבו ההמון שהם כסילים ופנאטים זה הבעיה של החכמים ולא של ההמון ואין לך חילול השם גדול יותר מיזה max)
(ח) ומי גוי גדול אשר לו חקים וגו'. והטעם שתחשבו חכמים בעיני האומות בשמרכם את חקי האלהים ואת תורותיו הוא שאין שום גוי במציאות כזה שיהיו לו חקים מורים מציאות האל ודרכיו ומשפטים צדיקים שאין בם ענין לתועלת הדיין ולא לשכר חזניהם וסופריהם אבל כל ענינם משפט וצדק. כענין אמרם ז"ל (סנהדרין ו, ב) משפט לזה וצדקה לזה. משפט לזה שהחזיר לו את שלו. וצדקה לזה שהוציא גזלה מתחת ידו:
(ט) רק השמר לך: אע"פ שאמרתי שראוי שתהיו נחשבים חכמים בעיני האומות. השמר לך מדעות אותם הטועים המכחישים מציאות האל יתברך ויכלתו השגחתו וחשבו הם להביא על כל זה ראיות שכליות:
פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך. והטעם שהזהרתיך מאד להשמר מזה הוא שיש לחוש פן תשכח מה שראו עיניך הגשמיים בסיני ועיניך השכליים גם כן בפירוש התורה אשר בה הראית לדעת הפך דעותיהם במופתים שכליים:
והודעתם לבניך. לבניך שלא ראו אז תודיע במופתים שכליים: (כלומר לנו ובכל הדורות אחרי מעמד הר סיני לילדים שלנו לכולם בעצם תודיע במופתים שכליים max ) בוא תראה צדיק אייך האבן עזרא שוחק על האליליות שלנו, (אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג) ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. (כלומר השפה היא המצאה אנושית ותו לא) ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו,(?!) אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר. (כלומר פרטי הדינים בתורה נתנו לפי רמת האומה אז, כלומר לו היינו ברמת עם ההודי אז לא צריך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר, max) בקיצור אפשרי לדבר בנושא בלי סוף מקורות בחז"ל בגאוניים והראשוניים,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:17 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | מקס
אם יורשה לי
אנא אל תסיט את הנושא.
איזה נושא אני מסיט ?? אני עקבי לכל אורך הדרך, ב"ה ובעזרת השם בהמשך,
1.אין ויכוח בין חכמי ישראל מה כתוב בתורה.לפי כולם יש מנין לחדשים ומנין לשנים.והמועדים מתקדשים לפי מנין השנים.
מזה אין ויכוח ? יש ויש האבן עזרא מתוכח והצדוקים התווכחו עם חז"ל, ופשט התורה משמע כפי לוח היובלות וחנוך,
והסברתי אלף פעם למה משמע מפשט התורה כך,
אתה לא חייב לקבל, ואת דעת חז"ל אני מקבל כי זה בסמכותם לשנות כמו ששנו אלפי דברים בתורה, רק לאנשים שעושים מהתורה והטקסט אלוהים אחרים מפחדים מגילויים כאלה, אני לא מפחד כלל וכלל אני גם לא מפחד שהיקום כבר קיים מיליארדי שנים וגם לא מפחד מתורת האובולוציה, מי מפחד מגילוי האלוקים לאנושות בדורות האחרונים מאז יוון ?! רק העובדי אלילים ואלוהים אחרים, הרמב"ם לא פיחד הרמב"ן שהיה פילוסוף לא פיחד האבן עזרא וכן כל חכמי ישראל בכל הדורות לא פיחדו, גם אלפי חכמי חז"ל לא פיחדו מגילויים של חכמי האומות כי ידעו מהי תורה ומהי אלוקות ומהי מעשה בראשית,
כל אלה ב"ה לא היו עובדי אלילים ועובדי הטקסט ואלוהים אחרים,
2.תמיד היה לעם ישראל לוח שהוא מכוון לפי הירח והשמש כאחד ובשביל זה במיוחד מעברים את השנה שיתאים גם לפי השמש.
אז למה אין חודש שלוש עשרה בתורה (ראה אבן עזרא במקום שם שרוצה להוכיח מחזקיהו) ולמה אין שמות לחודשים כמו היום ויש מספרים לחודשים, ובשביל מה זה טוב מספרים הרי זה רק מבלבל כנ"ל מהדוגמא שנתתי לך עם פקיד משרד הפנים, מה החשיבות לספור חודשים אם העניין היא רק לשמור שהאביב יהיה בניסן, התורה צריך רק לומר לשמור שניסן יהיה באביב, למה ראש חודשים ?? הרי במילא זה לא נכון הרי ניסון זה החודש השביעי בשנה אם ראש השנה היא תשרי,
אני לא מבין מה לא מובן בדברי
בי"ד מכוונים את הלוח לפי הראיה ולפי חשבון כאחד ופעמים שבאים עדים ואין מקדשין שביד בי"ד לעבר החודש כפי שבידם לעבר השנה.
בשביל מה ? אם יודעים חשבון ואני יודע מתי המולד אז למה לחפש אותו ? למה לחלל שבת (מותר היה לעדים לחלל שבת) למה יומים חג בספק ? הרי כל ברכה לבטלה היא יותר גרוע משבועת שקר, וכל בני ישראל בגולה עושים ברכות החג לשווא,
כל זה בלי טעם ובלי סיבה הרי במילא כל יהודי בגולה יודע חשבון מתי המולד,
3.הצדוקים ניסו לשנות את הלוח מבפנים ע"י משלוח עדי שקר,(הם דרשו שיעברו את החודשים שיתאים חג הפסח לשיטתם וזה לכאורה ביד בי"ד לעשותו והבי"ד סרבו)אך גם לשיטתם (עפ"ל)מקדשים לפי הראיה והלוח הוא לוח ירחי ושימשי כאחד.
מה שהצדוקים המנווולים עשו גם למדדתי בחידר, אני טוען שבעלי הזרוע של כת ההשקפה מאז שריפת ספרי הרמב"ם ורדיפת האבן עזרא ורדיפת המלב"ים ורדיפת הרב קוק, הם בדיוק אותם צדוקים של אז, עודי אלוהים אחרים ועובדי הטקסט, הצדוקים לטקסט התורה ובעלי הזרוע לטקסט של היתד (פעם היית טקסט של ההלכה היום כבר את השלחן ערוך גם זרקו נשאר רק היתד)
4.לא ברור לאף אחד אמיתות הנאמר במגילות הגנוזות ולפי רוב החוקרים מדובר בגירסה מוקדמת של נצרות.
חנוך והיובלות הם מהמסורת לכל דבר, ואמרתי לך שהם מצוטתים הרבהבגמ' במדרשים שלנו,
האבן עזרא באמת נלחם במי שמצטת משם ואומר שאין לסמוך עליהם, ומבקר את חז"ל שמצטתים משם,
בתכלס חז"ל ידעו מהמסורת של חנוך והיובלות ועוד,
על זה נאמר "אל תפנו אל האלילים וגו'"
גניזה זה לא אלילים, גניזה צריך לחקור, ויש שם מה לחקור, אני לא סומך על חוקרים לא משלנו כלומר יראי שמים, אבל צריך יראי שמים לחקור זאת לעומק, יש שם הרבה דברים טובים ללמוד שם אמרתי לך שאני מצאתי שם פרשיות של תפילין שפותר את בעית רש"י ור"ת, כלומר הויכוח בעניין שמע לפני והיה אם שמע וכו' כבר היית בזמן הבית,
יש שם מיליוני דברים ללמוד, וחבל שחסר שם יראי שמים שיחקרו את כל מה שמצאו שם,
כל תלמיד חכם ידע מהי מי הכת ומהי מי הגניזה, לא צריך להתרגש מכל הכתות של אז, העיקר לבדוק את הספרי תורה והנ"ך והתהילים, אגב: שם מצאו יותר פרקי תהילים כמו שמוזכר בחז"ל ושאין לנו היום בתהילים,
בקיצור: מאיפה הבאת את ה"אל תפנו אל האלילים" עכשיו ?! מה זה קשור לגניזה שמצאו וחייבים לבדוק רק לשם לדעת את האמת כמה שאפשר, והעיקר לבטל את העבודת האלילים של כת ההשקפה,
אני מאמין באמונה שלמה שכל דברי נביאים אמת
אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת מאת הבורא יתברך שמו
גם אני מאמין שזאת התורה לא תהא מחולפת לתורה אחרת למשל תורת כת ההשקפה ותורת הצדוקים וכדומה, כל אלה תורה אחרת שלא מאת הבורא יתברך רק אלוהים אחרים,
אני מאמין שכל דברי הנביאים אמת,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:27 |
|
| |
דעת הלשון אכן איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. וזה ההבדל בין לשון הקודש לשאר הלשונות. לשון הקודש הינה ביסודה לשון נבואה, בה שוחחו האדם הראשון והקב"ה, והאבותינו אברהם יצחק ויעקב עם הקב"ה, ומשה רבינו עם הקב"ה, וישראל עם קדוש איש עם רעהו. ואילו שאר הלשונות מבוססות על שרידים מלשון הקודש והסכמה אנושית.
ואילו היינו במקום שאין שם שור, אזי התורה היתה מדברת על בהמה אחרת, שהרי כל בני האדם באותה תקופה השתמשו בבהמות, ומאחר שיש לבני אדם ממון, נצטרכה התורה להזהיר על נזקי ממון.
"ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועושק ועדות שקר" - אולי ראב"ע למד את כתבי הדת ההודים העתיקים וסבר שהם שיקפו את מצב האומה ההודית.
התורה ניתנה כדי לתקן את חטאו של האדם הראשון ולתיקון כל הדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:32 |
|
| |
ידידי אנא אם אינך מבין את דברי ה' בתורה זה אומר שאתה לא מבין ולא שחז"ל לא הבינו.. כי לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאום ה' כגבוה שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבותי ממחשבותיכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:37 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | דעת הלשון אכן איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. וזה ההבדל בין לשון הקודש לשאר הלשונות. לשון הקודש הינה ביסודה לשון נבואה, בה שוחחו האדם הראשון והקב"ה, והאבותינו אברהם יצחק ויעקב עם הקב"ה, ומשה רבינו עם הקב"ה, וישראל עם קדוש איש עם רעהו. ואילו שאר הלשונות מבוססות על שרידים מלשון הקודש והסכמה אנושית.
ואילו היינו במקום שאין שם שור, אזי התורה היתה מדברת על בהמה אחרת, שהרי כל בני האדם באותה תקופה השתמשו בבהמות, ומאחר שיש לבני אדם ממון, נצטרכה התורה להזהיר על נזקי ממון.
"ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועושק ועדות שקר" - אולי ראב"ע למד את כתבי הדת ההודים העתיקים וסבר שהם שיקפו את מצב האומה ההודית.
התורה ניתנה כדי לתקן את חטאו של האדם הראשון ולתיקון כל הדורות.
|
|
האם מותר היום לגואל הדם להרוג שוגג בלי בית דין ??
אנא אל תעשה את עצמך תמים, יש מצוות שהתורה במפורש כתבה לרמת האומה אז,
אגב: יש חז"ל שאומר לגבי זה שמי וזכרי לדור דור,
אמורים חז"ל זה שמי שנתן לי אדם הראשון, כלומר חז"ל רוצים לשלול מה שאתה מנסה לעשות ללשון הקודש,
זה שמי לעלם: אמר הקב"ה למשה זה שמי לעולם וזה זכרי לדור דור זה שמי שקרא לי אדם הראשון
(מדרש אגדה ויקרא יא ב)
אז לא ולא גם לשון הקודש זה המצאה אנושית, ותו לא,
עד כדי כך ששמי אומר האלוקים נתן לי אדם הראשון, והבן זאת לעומק מה רוצים חז"ל לומר לנו עם המליצה הזאת,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2012 19:51:13
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:43 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | ידידי אנא אם אינך מבין את דברי ה' בתורה זה אומר שאתה לא מבין ולא שחז"ל לא הבינו..
מי אמר שחז"ל לא ידעו ח"ו, להפך ידעו וידעו ובכל זאת לא קדשו את הטקסט ודעת הצדוקים שקדשו את הטקסט,
עצם זה שידעו שזה בסמכותם לשנות ועשו כך, זה גדלותם של חז"ל הקדושים,
כי לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאום ה'
מחשבות האלוקים לא כמחשבותינו (אם יש לו בכלל מחשבות) אבל התורה היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים שאפי' הכושי באפריקה מבין את התורה כפשוטו, ק"ו אנו שלומדים תורה מהגן, ודווקא אלה שרוצים לעשות מי התורה לשהו שלא מבינים ואין להבין ?! אלה רוצים לשקר והרוצהלשקר מרחיק עדיו,
כגבוה שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבותי ממחשבותיכם.
נכון מאוד כנ"ל
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 19:47 |
|
| |
1.הפרושים והצדוקים נהגו לפי לוח שנה אחיד שנקבע ע"פ הסנהדרין,והלוח הזה התחיל במסורת ממשה רבינו(מנוח) ועד הלל נשיאה.לוח שנה שהוא ירחי ושימשי כאחד!!! 2.יש מנין לחדשים ויש מנין לשנים יש מנין לשטרות ויש מנין לבריאת העולם,,כתוב בפירוש בתנ"ך שראש השנה הוא בתשרי,(פרשת וילך מצוות הקהל)ובספר שמואל חזינן שקידשו ע"פ הראיה(יונתן שאול ודוד).אף אחד בעם ישראל לא ניסה לעשות לוח שנה מסוג אחר למעט הנוצרים ימ"ש.וככל הנראה הם המקור למגילות הגנוזות. 3.מאותה סיבה שאלוקים ציווה לתקוע בשופר בשבת ולמול בשבת הוא ציווה לקדש את החודש ועדים יכולים לחלל את הבת כי זה מצוות עשה,והפה שאסר הוא הפה שהתיר.. 4.אמרת שיו"ט שני זה עםארציות והבאתי לך גמ' מפורשת מסכת ביצה ולא ישבת ארבעים יום בתענית על זלזול בדברי חכמים,אז מי אתה שתפער פיך נגד כת ההשקפה כלשונך,אתה עובד אלילים אמיתי עובד את השכל של עצמך..
במחילה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 20:02 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | 1.הפרושים והצדוקים נהגו לפי לוח שנה אחיד שנקבע ע"פ הסנהדרין,והלוח הזה התחיל במסורת ממשה רבינו(מנוח) ועד הלל נשיאה.לוח שנה שהוא ירחי ושימשי כאחד!!!
אוקיי גם למדדתי בחידר אתה לא מחדש כאן כלום, תרצה טענה לשאלות שלי אם יש לך תשובה, סתם לומר מה שלמדנו מיותר לי ולך מצטער,
2.יש מנין לחדשים ויש מנין לשנים יש מנין לשטרות ויש מנין לבריאת העולם,,כתוב בפירוש בתנ"ך שראש השנה הוא בתשרי,(פרשת וילך מצוות הקהל)ובספר שמואל חזינן שקידשו ע"פ הראיה(יונתן שאול ודוד).אף אחד בעם ישראל לא ניסה לעשות לוח שנה מסוג אחר למעט הנוצרים ימ"ש.וככל הנראה הם המקור למגילות הגנוזות.
טענה לי בשביל מה מנין לחודשים ? צריך שחודש ניסן שהוא חודש השביעי בשנה שתהיה באביב, למה צריך מנין לחודשים וראש לחודשים ?? רבונו של עולם אתה יכול לענות על השאלות הפשוטות שלי, זה לא שאלות של הצדוקים והגניזה זה שאלות שלי, ויש לי עוד עשרות שאלות בעניין זה בלי ללמוד את המגילות והספרים החיצוניים,
שאלתי לכל אורך הדרך הרבה שאלות אנא נסה לחשוב אולי תהיה לך תשובה טובה,
אגב מה משנה איזה לוח ?? הרי לוח זה שרירותי לגמרי !! להפך מי שרוצה לטעון שהימים מסוגלים מתורת הסוד הוא בעצם עובד אלילים,
3.מאותה סיבה שאלוקים ציווה לתקוע בשופר בשבת ולמול בשבת הוא ציווה לקדש את החודש ועדים יכולים לחלל את השבת כי זה מצוות עשה,והפה שאסר הוא הפה שהתיר..
אבל במילא יודעים מתי המולד ?? האלוקים הוא מפגר ח"ו ?? אולי האלוהים שלך לא שלי בכל אופן,
4.אמרת שיו"ט שני זה עםארציות והבאתי לך גמ' מפורשת
אני שוב אומר זאת, לא התכוונתי לעםארץ שלא יודע גמ' התכוונתי לעםארץ שהוא לא מבין שאין טעם ומנסה לתרץ תירוצים רוחניים וכדומה, אתה דווקא אמרת את האמת "שהשתייר המנהג"
במחילה
מחול מחול מחול |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 20:42 |
|
| |
מקס, ודאי שהתורה ניתנה בהתאם למצב כל בני האדם בתקופת מעמד הר סיני, ובפרט מצב האומה הישראלית, ולכן גם ניתנה תורה שבעל-פה כדי להתאים את התורה שבכתב למצב המוסרי של ישראל בכל דור ודור. אולם מאחר שהתורה קדמה לבריאת העולם, לקרוא אותה באופן גשמי כאלו מכילה רק את פשטי הפסוקים, זו קריאה חלקית. האדם הראשון היה במעלה גבוהה, וממילא כך היתה גם לשונו. אם מכירים במושג של קדושה ובדרגות בקודש, צריך להכיר גם בכך שהלשון יכולה להתקדש או להתחלל. זה הפירוש של לשון הקודש, לשון שהתקדשה ע"י גדולי עולם, כאדם הראשון, נח, שם, עבר, האבות, משה רבינו, וישראל לדורותיהם. ולמה הלשון מסוגלת להתקדש? כי האדם נברא בצלם אלקים. וחריף מאמר הגמרא בבבא בתרא: הכל בפני שרה כקוף בפני אדם, שרה בפני חוה כקוף בפני אדם, חוה בפני אדם כקוף בפני אדם, אדם בפני שכינה כקוף בפני אדם.
תוקן על ידי מ80 ב- 22/01/2012 20:47:29
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2012 22:10 |
|
| |
באשר למניין החודשים כתב רבינו בחיי שאין לחודשי השנה שמות מיוחדים בתורה כשם שאין לימות השבוע שמות מיוחדים כמנהג האומות שקורין לכל יום ויום בשם ידוע, אלא הימים נמנים כדי שיהיה בזכרון כל יום ויום זכרון השבת, והחודשים נמנים להיות בזה זכרון לגאולת מצרים. על-כן שנגאלו ישראל מבבל ניתנו לחודשים שמות חדשים מבבל, זכרון לגלות בבל וגאולת ישראל מבבל.
|
|
|
|
|