| נשלח ב-27/1/2012 12:06 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | מקס, אינני חולק עליך שזהו הפשט בחטאו של משה רבינו ,
|
|
אני טוען כל השנים שפשט טוב שעלה לנו בראש בוודאי כבר כתוב בחז"ל,
והנה תראה צדיק. חיפשתי ומצאתי,
ויצום אל בני ישראל: מה ציום ? אמר להם אל תהיו קורין לבני מורין מורים וכיון שהקניטוהו על מי מריבה אמר להם משה
שמעו נא המורים א"ל הקב"ה כל עצמי הייתי מצוה אתכם ואמרתי לכם אל תהיו קורין לבני מורין וכיון דקרית מורה לית עיסקא דערום מהלך עם שטיא (אין ערום הולך יחד עם שוטה,) לכן לא תביא אין כתיב כאן אלא לא תביאו לא את ולא אחיך ולא אחותך עלין לארעא דישראל
(פסיקהא דרב כהנא סוף פי"ד)
לנשים חברות הפורום היקרות:
יש בחז"ל הזה הווה אמינא שהייתה מרים מכניסה את בני ישראל לארץ,
אז אין שוביניזם בחז"ל,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/01/2012 12:20:56
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 12:21 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | מקס ידידנו
הנך חוזר כמו תוכי על דבריך שוב ושוב ללא הבנה בסיסית בעומק הדברים..
1.החשבון המדויק של הלוח העברי שהוא לוח ירחי ושמשי כאחד, התגבש לכל המאוחר בזמן נביאים ראשונים לפי רבינו חננאל.
ויש שיטות שהמסורת היא כבר מנוח ואף קודם..
2.מצוות קידוש החודש ע"פ הראיה הוא הלכה למשה מסיני לעולם!
3.כתוב בפירוש בתורה שיש לחשב את הלוח כדי שיתאים לתקופות השנה בארץ כנען,מכאן מבינים אנו שמשה בעצמו עמל על החשבון וזה אינו משהו שהתגלה בזמן הגמ'..
4.הלל נשיאה (הלל השני,שחי בסוף תקופת האמוראים)הפסיק את קידוש החודש ע"פ הראיה עקב התארכות הגלות והתפזרות עם ישראל ברחבי העולם..
5.היחידים שהנהיגו לעצמם לוח שהוא שמשי בלבד(וסותר את הכתוב בתורה) הם היהודים הנוצרים(תחילת הנצרות).
הערתי לכבודו לפני עידן ועידנים שמרוב עיון בספרים החיצונים כבודו אינו מעיין בספרים שלנו.אפילו גמ' פשוטה בביצה כבודו לא ידע!!!
במחילה מכבודו ובברכת שבת שלום |
|
תראה ילדי הקטן מאוד אני בישיבה קטנה למדדתי את גמ' ביצה מאה ואחד פעמים, כן כן יש אצל ההורים בבית את התעודה מהישיבה,
לעולם לא למדדתי ספרים חיצוניים אך ורק מה שחז"ל מביאים משם,
המגילות הגנוזות הם לא הספרים החיצוניים, הם המגילות שר' עקיבא לעולם לא ראה, ולכן לא יכול היה לאסור אותם,
ואני לא עוסק במגילות דווקא בלוח, אני עוסק בעיקר בעניין המסורת וההלכה בזמן בבית שני, ויש שם דברים נפלאים מאוד,
בוודאי אחרי שאני מכיר אותם אי אפשר לא לדעת מה כתוב שם, אבל לא צריך את ספריהם הם מצוטתים לרוב בחז"ל בלי סוף, וכן הקבלה (הקבלסטים) לקחה את כל חשיבתם משם, רש"י מצטת משם, מי לא בעצם, הרמב"ן וכל מפרשי התורה על פי קבלה מצטתים משם לרוב,
אתה עוד צריך הרבה לעמל בלימוד תורה בכדי להאשים אחרים באי ידיעת התורה,
במקום לענות על שאלותי אתה תוקף בלי סוף, אתה הרי חוזר על דבריך כל הזמן וכל הזמן אני אומר לך שוב תענה על שאלותי ועל תשיב דברים ידועים לכל שוב ושוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 13:17 |
|
| |
רציתי להוסיף שהגמ' דורשת מבן סירא ומצטת הרבה ממנו, והיא גם נכללת באיסור החמור של ר' עקיבא,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2012 13:29 |
|
| |
האיסור על הספרים החיצונים היה רק כמאה שנה. מיום שנבחרו הכ"ד ספרים. שהמון העם לא יתבלבל, הספרים שנשארו בחוץ, היו ספרים שגורים בפי העם,ולכן היתה צריכה להיות החלטה של איסור גמור. הגמרא היתה מאוחר יותר, בבל הסכנה הזו לא היתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 14:25 |
|
| |
מקס -אני מעט עסוק סלח לי אם אגיב פעם בכמה זמן
הגבתי על העניין שטענת בו " כולם הלכו לפי הכללים שהם איסור אלילות כל שהיא, אם זה טוב לזמן מסויים כמו קרבנות שהיו צריכים כי עשו עגל"
"אבל אין יצר הרע ויצר טוב לדעתי" בלי יצר רע ויצר טוב ,במה אנו שונים מהחיות? כיצד אנחנו מתרוממים מעל טבענו,אנוכיותנו,וכו' ? בלי יצר רע וטוב כיצד ניתנים בידינו בחירות בין טוב ובין רע ? כל המהות של משפט צדק בתורה הוא שלאדם יש בחירה...הרי אם אין לו בחירה,מדוע להעניש אותו על התפקיד הטבוע בו שהוא ביצע?
"טוב שוב אתה חושב בחשיבה של מכונות דטרמינסטיות, כלומר ההמון יעסוק בלא לשמה בלי דעת" כדי שיגיע לשמה מתוך הלא לשמה,ובכל מקרה, האם לדעתך לא עדיף שיתעסקו בטוב ובנכון ובישר (בדעת התורה ,ציוויי הקב"ה) שלא לשמה מאשר ברע ובמאוס לשמה ?
"לדעתי החז"ל הזה אומר דבר עמוק ביותר, חז"ל אומרים התורה שלנו היא תורה חברתית גרידה ולא עבודת הקל " שנינו מסכימים שהטקסט מכיל רעיון עמוק אך הדעה שלך לגביו מכניסה לטקסט הנחות שלא מצויות בשום מקום אחר בחז"ל וקורעות את הטקסט מהקונטקסט שלו...
"ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' שמואל ברבי יצחק אמר מצינו שויתר הקב"ה על עבודת כוכבים ועל גילוי עריות ועל שפיכות דמים ולא ויתר על מאסה של תורה שנאמר על מה אבדה הארץ על עבודת כוכבים ועל גילוי עריות ועל שפיכות דמים אין כתיב כאן אלא על עזבם את תורתי ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי כתיב (ירמיה ט"ז)ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו מתוך שהיו מתעסקין בה המאור שבה היה מחזירן למוטב רב הונא אמר למוד תורה אע"פ שלא לשמה שמתוך שלא לשמה בא לשמה" איכה רבה פתיחתא ב
"כי לדעתי אין האלוקים רוצה כלום, כי אם הוא רוצה הוא בעצם מוגבל, והאלוקים לא מוגבל כידוע לכולנו" אתה יותר מוזמן להוכיח שרצון בפני עצמו משמעותו מגבלה...האם רצון חייב להיות תלותי בצרכים? או שרק הדוגמאות הגשמיות תלויות בצרכים ? כיצד בדיוק אפשר להכריע ? האם יש לנו דוגמאות לא גשמיות? מכיוון ששנינו מסכימים שישנם דברים לא גשמיים (אני מקווה) זו הצהרה ריקה ... אם אין רצון בלתי תלוי בצרכים,מה גרם לבריאתנו מלכתחילה ?
"עובדה שאנו בגלות אלפי שנים מספיק לי ולך להבין שמשהו כאן דפוק כאן, והספורנו מבין (וגם אני הקטן מבין כך) שהגורם היא שאין מנהיגות כלל וכלל" אנחנו היינו בגלות בגלל שחטאנו .. הגלות הייתה שיא העונש, והקב"ה החזיר אותנו ,כי הגוים הרשיעו יותר מדי ועשו חילול השם בלתי נסבל (עיין יחזקאל לו)וקירבו את קץ הגלות שלא בעונתו (עיין כתובות קיא ע' א ,ושיר השירים רבה ב:א[ז]) "שאם מקשים עול על ישראל הן גורמין לקץ לבוא שלא בעונתו".
תוקן על ידי Hebraic ב- 30/01/2012 14:27:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 15:16 |
|
| |
כתב רבינו חננאל: "קביעות החדשים אינו אלא על פי החשבון לא על פי ראית הלבנה, והראיה שכל ארבעים שנה שהיו ישראל במדבר היה הענן מכסה אותם ביום ועמוד האש לילה ולא ראו בכולם שמש ביום ולא ירח בלילה". חיזוק לדברי רבינו חננאל בדברי הרמב"ם שכתב הראה לו הקב"ה למשה במראה הנבואה דמות לבנה ואמר לו כזה וקדש. ואילו רש"י פירש: "נתקשה משה רבינו על מולד הלבנה, באיזו שעור תראה ותהיה ראויה לקדש, והראה לו באצבע את הלבנה ברקיע". לפי רש"י הראהו הקב"ה ממש את הלבנה סמוך לשקיעת החמה. וכך גם פשטות פירוש אונקלוס: ירחא הדין לכון ריש ירחין. לפיכך, גם לשיטת רבינו חננאל וגם לשיטת רש"י, עדויות הראיה חיזוק לחשבון.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 16:45 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | | כתב רבינו חננאל: "קביעות החדשים אינו אלא על פי החשבון לא על פי ראית הלבנה, והראיה שכל ארבעים שנה שהיו ישראל במדבר היה הענן מכסה אותם ביום ועמוד האש לילה ולא ראו בכולם שמש ביום ולא ירח בלילה". חיזוק לדברי רבינו חננאל בדברי הרמב"ם שכתב הראה לו הקב"ה למשה במראה הנבואה דמות לבנה ואמר לו כזה וקדש. ואילו רש"י פירש: "נתקשה משה רבינו על מולד הלבנה, באיזו שעור תראה ותהיה ראויה לקדש, והראה לו באצבע את הלבנה ברקיע". לפי רש"י הראהו הקב"ה ממש את הלבנה סמוך לשקיעת החמה. וכך גם פשטות פירוש אונקלוס: ירחא הדין לכון ריש ירחין. לפיכך, גם לשיטת רבינו חננאל וגם לשיטת רש"י, עדויות הראיה חיזוק לחשבון. |
|
צדיק אתם לא מרגישים כמה שחוק אתם עושים ממשה רבינו,
במה התקשה ? מסבירים לנו שהתקשה האם אותו ירח הוא אחרי המולד או לפני הרי אין הבדל,
ותשאל את ביתי הקטנה והיא תאמר לך איך יודעים האם היא לפני או אחרי,
נוווו באמת זה כל כך שקוף שאין לך שקוף יותר מיזה,
החז"ל בא לתרץ איך ידע משה מה שאנו לא יודעים עוד היום (בזמן חז"ל) התשובה קיבל מנבאה !!!
אוקיי תשובה כזו אומר לנו, שפשוט ידע, ולא צריך לדעת כי היית לוח שמשי, ולא במקרה ר' עקיבא אומר שהתקשה משה רבינו,
רבינו חנאלל מניח שהיית לוח ירחי שמשי ולכן מקשה ומוכיח שידעו חשבון,
אני אומר פשוט לא ידעו חשבון ולא עניין אותם חשבון ידעו חשבון לוח שמשי של חנוך ולכן אין בעיה בעננים,
ר' אליעזר בן ערך אמר החודש הזה לכם, "החרש היה ליבם" (שבת) כלומר מי שלומד את הפסוק ולא מבין מה הולך כאן פשוט חרש הוא,
אתם רוצים ראיה מחז"ל שהייתה לוח שמשי ?!
והנה לכם,
אומרים חז"ל שבהקהל למדו את פרשת זה החודש לכם ראש חודשים,
דברו אל כל עדת ישראל: מלמד שפרשה זו נאמרה בהקהל (מדרש הגדול ומכילתא דרשב"י)
(מסברה אני אומר שרק לסיבת הוספת שבע ימים בכל שמיטה ובכל 28 שנים שבועיים להוסיף, הוסיפו בהקהל, כך שניסן הבא יוצא בדיוק באביב, ולר' ניסים וידל (ושאר שמקשים ) שמקשה מהי ברכת החמה בכל 28 שנים, הרי אין תקופה כזו במציאות האסטרנומי, יקבל נא ר' ניסים היקר את התשובה, הברכה היא עוד מזמן בני צדוק שכל 28 שנים היא תקופה, שאז מוסיפים שבועיים שתצא יום רביעי יום השויון כי חישבו זאת בסוכות בהקהל, בקיצור נושא לאשכול נפרד,)
לכם: לכם החדש הזה לכם ולא מנה בו אדם הראשון אתה אומר לכם ולא מנה בו אדם הראשון או אינו אלא לכם ולא לגויים כשהוא אומר ראשון הוא לכם הרי לכם ולא לגוים אמור הא מה ת"ל לכם לכם ולא מנה בו אדם הראשון נמצינו למדין שישראל מונין ללבנה והגוים לחמה (מכילתא)
החדש הזה לכם: לא מנו בו אבות הראשונים יכול לא מנו בו אבות הראשונים שהרי לא ניתנה תורה בימיהם אבל משניתנה תורה ואילך יהו באי בראשית מונין בו, ת"ל לכם אתם מונין בו ואין באי בראשית מונין בו
(מדרש הגדול ומכילתא דרשב"י)
מי שרק עובר על כל החז"לים בפסוקים האלה רואה בעליל שכולם הם תשובות לחנוך ולבני צדוק העקשניים,
החדש הזה לכם: רבות עשית אתה ה' אלהי נפלאותיך ומחשבותיך אלינו אמר רבי סימון כל מחשבותיך אלינו שאלפים ותמ"ח
שנה עד שלא יצאו ישראל ממצרים היה הקב"ה יושב ומחשב חשבונות ומעבר עבורים מקדש שנים ומחדש חדשים (כטענת חנוך שהלוח היא אלוקית כלשונו "חוקות השמים, max) כיון שיצאו ממצרים מסרן להם שנאמר החדש הוה לכם ראש חדשים מכאן ואילך מסורין לכם (פסיקתא דר"כ פ"ה)
על זו הדרך
החדש הזה לכם: לכם הוא מסור ואין אתם מסורין בידו מעשה בר' חייא הגדול שעלה הירח ערב ר"ה והלכו הבחמין לאורו מהלך ג' מילין ראה אותו ר' חייא נטל צרורות עפר והיה זורק בו אמר למחר אנו מבקשין לחדשך ועלית לך עכשיו מיד נבלע במקומו למה שהוא ברשותו, (תנחומא ישן בא ח)
כלומר ר' חייא פשוט לא סיפר שראה את הירח כי לא רצה לחדש את החודש היום רק מחר,
כל החז"לים בפסוקים הם תשובה ישירה לטענה של בני צדוק, אם בדרש ואם בויכוח בפשט, ראה במכילתא ובמדרש סוד העיבור בהרחבה,
בקיצור חז"ל נגד כל אלילות אפי' אלילות בני צדוק שהפכו את לוח חנוך לאליל,
וזה יסוד היסודות של היהדות, שאין אלוהים אחרים אך ורק דעת החכמים בכל דור ודור,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 17:47 |
|
| |
ומאין דעת חכמי ישראל בכל דור ודור?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 18:46 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | ומאין דעת חכמי ישראל בכל דור ודור?
|
|
שכל דור חכמי הדור קובעים את התורה, ואסור לקדש את הקדמונים "כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ" ספורנו דברים פרק כח
ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 20:38 |
|
| |
לא ענית על מה ששאלתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 20:49 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | לא ענית על מה ששאלתי.
|
|
צודק משום מה היה נדמה לי שאתה שואל ומהי דעת וכו'
ובכן מרוב לימוד ושימוש תורה ובעיקר מבין מדעתו,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 21:11 |
|
| |
לימוד, שימוש והבנה מדעתו יש גם אצל אומות העולם. מה ההבדל בין דעת חכמי ישראל לדעת חכמי אומות העולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 21:22 |
|
| |
| מ80 כתב: |  | לימוד, שימוש והבנה מדעתו יש גם אצל אומות העולם.
מה ההבדל בין דעת חכמי ישראל לדעת חכמי אומות העולם? |
|
אתה יודע מי עוד עושה את אותו טריק, המרח"ו !!! ובזה רוצה להצדיק את תורת רבו,
לעצם השאלה היא לא שאלה תודה לאלוקים שסוף סוף האומות מתקרבות לתורה,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 21:25 |
|
| |
מקס, לא הבנת את כוונתי. בבקשה קצת סבלנות. זו שאלה עמוקה. אם אתה יכול, נסה להשיב עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2012 21:52 |
|
| |
מ80 מניין לך שלרבנו חננאל, מעיקר הדין, צריך בכלל ראיה?
|
|
|
|
|