| נשלח ב-27/12/2004 22:21 |
|
| |
תקנות בענין פתיחת אשכול ומדיניות מחיקה
לאור התזזיות שאחזה לאחרונה את הפורום המתאפיין בקוויקיס כחול אשר על סף הים, הנהלת הפורום החליטה על התוספת הבאה לחוקת הפורום:
משתתפי הפורום יכולים לפתוח אשכול אחד לשבוע בלבד, אלא אם כן קבלו רשות מיוחדת מהנהלת הפורום. אשכולות נוספים ימחקו לאלתר ללא הסבר נוסף. הנהלת הפורום תשקול בחיוב מתן רשות פתיחת אשכולות נוספים במידה של פעילות פורום נמוכה.
במידה וצעד זה לא ימתן את ההיפר אקטיביות המאפיינת את פורומינו, הרי שנאלץ לנקוט באמצעים נוספים בכדי למנוע את המצב הנוכחי בו הדף הראשון מתחלף כל יומיים.
כמו כאן המקום לציין כי תרבות הדיון בפורום ממשיכה להתדרדר מדחי את דחי, ואני מקווה שלא נגיע למצב בו נאלץ לחסום את הפורום בפני כותבים חדשים כמו בפני מספר כותבים קיימים. ליבי אומר לי כי טעיתי קשות עת שעיתי לזעקות הגיוואלד של מגיני חופש הדיבור ומדיניות הפורום הפתוח, ועל כן אקיים בימים הבאים דיונים נוספים בנושא בין חברי ההנהלה בכדי למנוע את התדרדרות הפורום הבלתי-נמנעת.
לעת עתה אני מציע למעורבים הקבועים בדיונים הטרנס-דנומציונלים ושאר דיונים מוטי אמוציות להמנע מההשתתפות באשכולות המתייחסים לנושאים המהוים את ציפור נפשם כאשר דיון אקראי בהם יסיט אותם לדיון עקר הממחזר עמדות ללא מוכנות לדיון ממצה בהנחות היסוד. במקרים מעין אלו, הנהלת הפורום ממליצה על פתיחת אשכול נפרד המתווה מסגרת ומתודולוגיית דיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 01:53 |
|
| |
עוד תוספת קטנה:
אשכול שיימחק יוחזר לאחר שיעבור שבוע.
כיון שהפורום אינו רק דמוקרטי, אנו שוקלים בחיוב להפוך חלק מהכותבים בפורום ל"מיוחסים", שיהיו זכאים לפרסם יותר מאשר אשכול אחד לשבוע. זכות זו תהיה שמורה לכותבי הפורום המוכשרים, הכנים והותיקים - מסיבות ברורות מאליהן. כותבים אלו יקבלו הודעת הנהלה, או שנפתח אשכול בנושא זה.
כמובן, כל אחד יכול לקבל זכות "ותיקים" בתנאי שהוא מוכיח את עצמו.
ואין צריך לומר שבמסגרת המיגבלות הרחבות למדי שהוצבו כאן, כל כותב, חדש או ישן, מוזמן בשמחה להעלות כל שאלה שנראית לו חשובה או מעניינת בהתאם למסגרת הכללית של הפורום: תורה ומחקר, הגות וספרות, במובן הרחב של מילים אלו.
אני מזכיר, כמו כן, שיש לבחור לכל אשכול כותרת משמעותית שמסבירה את תוכנו. לא "שאלה חשובה" אלא "שאלה בכתבי ר' נחמן, ספר המידות" או "תכלת הפורפור".
אנו שוקלים להשתמש בשיטת התראה שמקובלת בתחבורה או במשחקי כדורגל, והיא לתת נקודות שליליות או כרטיס צהוב למי שמפר בעקביות את חוקת הפורום. צבירת מספר נקודות או כרטיסים תביא לחסימה לזמן של הכותב/ת. שמירה על הכללים תביא למחיקת הנקודות/הכרטיסים.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 02:24 |
|
| |
מיימוני, עם כל התמיכה [הנלהבת] בהסדרת הדיונים כאן, ובנקיטת הצעדים להשבת עטרה ליושנה, אני מוצאת להזהיר מפני הענקת "ייחוס" לותיקים, מבלי לקבוע אמות מידה שתהיה בהן שקיפות מסויימת, ולו רק מאחר שפוטנציאל העלבון הוא גדול, כמו גם סכנת אבדן כשרונות שיעלמו מכאן בשל כך.
יישר כוח על היוזמה, כמובן, ובהצלחה לכולנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 07:23 |
|
| |
מיימוני
אני חושב שחבצלת הצביעה על נקודה חשובה, ולכא' די בנאמר שלפתיחת עוד אשכול יש לבקש רשות מההנהלה, וכמובן לכולם שאם ההנהלה מתרשמת שתמיד הפתיחות ראויות לא תטרח לאשר כל פעם, ואין צריך לפנים לכא'.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2004 08:40 |
|
| |
כעיקרון, ריבוי ספסלים הוא דבר חיובי, בתנאי שאינו פוגם ברמת הדיון.
אני תומך בפתיחת אשכול חד שבועית, אם כי לדעתי שתי אשכולות שבועיים, יש בהם כדי חלוקה.
מה שכן, כל הדיונים סביב עקרונות האמונה הראשוניים, קצת מעצבנים, כי הם תמיד חוזרים על עצמם, אי אפשר להתווכח כל יום מחדש, אם אפשר לשנות את ההלכה, או אם דוד המלך, אמר "צווי דינים" ברמב"ם....
לכן, לדעתי צריך להפסיק כמעט לחלוטין עם הדיונים הראשוניים האלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 02:00 |
|
| |
אוי הקודקס.. כמה נאיבים נפלו על מזבחתה.
וכשאלו שלא יוכלו לפתוח אשכול ינסו להבריג את נושאם בתוך אשכולות קיימים והסטת הדיונים תחגוג, ימציאו עוד נדבך בקודקס? רמה גבוהה זה לא משהו שחוקה יכולה להכתיב, היא נקבעת ע"י איכות המשתתפים העיקריים, ולחילופין ע"י הנהלה שאינה נכנעת לחולשות ואינה מאבדת את מכנסיה למשמע המילה דמוקרטיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 02:08 |
|
| |
לונג
יש צדק רב בדבריך. ואכן הרוח הנושבת מכוון ההנהלה נושאת בחובה אכיפה מוגברת. אבל בקשר לצירוף לאשכול ישן. עדיף לסטות באשכול שכבר עין אדם לא שזפה שנים. מאשר באשכול חי שהדיונים מתקיימים בו עכשיו.
בכל אופן סטיה צורמת בכל מקרה תמחק.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 30/12/2004 2:27:18
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 02:28 |
|
| |
ממתי חלים החוקים הדרקוניים החדשים? יש תאריך?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 02:50 |
|
| |
ה' טבת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 06:21 |
|
| |
שנה הבאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 07:30 |
|
| |
רטרואקטיבית.
דידן נצח.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2004 11:15 |
|
| |
יש לשקול פיצול, כמו במחלוקת בפונוביז', איזשוהי חלוקה של עצכח עיוני, ועצכח חברתי. ובא לציון גואל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2005 17:18 |
|
| |
אני שמח שסופסוף שמים קץ למה שקרה לאחרונה בפורום
התחלתי להשתתף פה בצפיה שאמצא פה דיון ממצא ואמיתי
אבל מהר מאוד התאכזבתי מהרמה הירודה מתגובות לא ענייניות ..מקווה שזה ישתנה
|
|