|
|
| נשלח ב-10/1/2005 21:26 |
|
| |
אמשלום,
א) תודה על המדרש.
ב) בידנו נתונה ההחלטה לאיזה מן הספרים ראוי להתייחס כספר קודש? אני מצטערת, אבל במסגרת ההלכה נקבעים 'חוקים' שלא בידי או בידך להחליט עליהם.
את יכולה לראות בספר סוג של מדרש או ככזה המשלב בתוכו מדרשים קודמים או חדשים, ואני אומרת שהמסר שונה לחלוטין!והוא מספר את ספר תולדות אדם שעליו אמר בן עזאי שהוא כלל גדול מאהבת לרעך כמוך.
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2005 21:39 |
|
| |
Knacker, נא עיין פירוש המשנה לרמב"ם ריש מסכת תרומות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2005 21:43 |
|
| |
ריב,
שאלת: "בידנו נתונה ההחלטה לאיזה מן הספרים ראוי להתייחס כספר קודש?"
האם כך טענתי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2005 21:55 |
|
| |
אמשלום,
א) אם טעיתי, אבקש סליחתך
ובכל זאת מה היתה כוונתך בדברייך אלה: את הגדרת "ספר קודש" אני משאירה לך, כי אני איני רואה את הסתירה ההכרחית.
אמנם לא בסתירות עיסקינן אבל ההבדל בין "ספר קודש" לבין 'מדרש' ידוע, והוא שספר קודש כולל 'כללים' ומדרש עוסק בפרטים כפי ההבדלים בין מה שהבאתי מספר הישר שהוא התמצית לדברים שאת הבאת. באותה מידה על אותה תמצית אפשור לדרוש דרש אחר לגמרי.
אגב, עמרם קרא אותו חבר, בגין העובדה שמאז ונגזרה הגזרה בידי פרעה על השלכת הבנים ליאור,פרשו הגברים מנשותיהם, ובזכות משה חזרה אשתו להיות בחברתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2005 22:18 |
|
| |
ריב,
הגדרת "ספר קודש" היא הגדרה ערכית, והגדרת "מדרש" היא הגדרה ספרותית. לכך כיוונתי כשאמרתי שאין ביניהן סתירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2005 22:30 |
|
| |
אמשלום,
אני כיוונתי, שאין ההתיחסות צריכה להיות שווה בין דברים המובאים מספר הישר, לבין דברים המובאים כמדרש מן הגמרא.
|
|
|
|
|