|
|
| נשלח ב-23/4/2006 09:01 |
|
| |
| חותר לרנסנס יהודי |
הרב גלעד קריב, מחשובי הרבנים הרפורמיים בארץ, מסביר מדוע יאיר לפיד הוא יהודי רפורמי רע, לא חושש להודות בטעויות, ומסביר את שנאת החרדים כלפי הרפורמים. לדבריו, כשליש מהחילונים יכולים למצוא בית חם בתנועה הרפורמית
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 10:02 |
|
| |
כל שינוי הוא רפורמה. אין ספק שהיהדות משתנה מעשית אלא שומרת על העקרונות הקמאיים. ובו זמנית מחוייבת עד כמה שאפשר לפיסקי גדולי הדורות הקודמים. התנועה הרפרמית בעייתה היא שמניעיה הם לא דתיים אלא נהנתניים ופופולריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 12:03 |
|
| |
bvurt,
התנועה הרפרמית בעייתה היא שמניעיה הם לא דתיים אלא נהנתניים ופופולריים.
ואת זה הסקת אחרי עיון מעמיק באשכול הארוך הזה (או אפילו בראיון המלונקק לעיל), או שהיה לך גילוי אליהו? דומני, שאחת המטרות של הפורום בכלל ושל האשכול הספציפי בפרט, היא לבחון דברים לעמקם. גם ביקורת (ואפילו ביקורת קטלנית) צריכה להיעשות ברצינות מחשבה ומתוך הבנת הדברים לעמקם. אמירות נבובות, סיסמאתיות וקלישאיות הן לא רק עלבון לאינטיליגנציה, הן פשוט לא מעניינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 12:04 |
|
| |
אמשלום,
למה עלבון?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 12:10 |
|
| |
הפרעתוני,
אני חושבת, שאמירה שטחית ונבובה שכל כוחה בהנהון המסכימים ממילא, היא עלבון ליכולת החשיבה האנושית, ולאפשרויות האינטיליגנציה הגלומות בכל אחד ואחת מאיתנו. כאשה חושבת ולומדת (או לפחות, כזו המנסה לחשוב וללמוד), אני מוצאת שזריקת קלישאות לחלל האויר משתקת ומאלמת את הדיון במקום להעמיקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 12:14 |
|
| |
לא יודע מה אתך, מעט האינטיליגנציה שלי לא נעלבת מדברים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2006 17:18 |
|
| |
אולי היא לא רגישה מספיק... 
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 06:49 |
|
| |
נאך,
אני לא בטוחה שזה מתאים באשכול הזה. זה מתאים הרבה יותר באשכול על הדת"ל, אם יש כזה... מי שכבר פותחת את הלינק, כדאי שתתבונן בתגובות (אני חושבת שתגובה 17, שמשום מה איני יכולה להעלותה לכאן, מעניינת במיוחד).
תוקן על ידי - אמשלום - 28/04/2006 7:09:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 07:37 |
|
| |
אמשלום,
( אני חושב שנכון שזה מלמד גם על הדל"ים אבל מכיון שיש שם "הסבר" על המאפיינים הרפורמים שגורמים להם להיות שנואים,הבאתי זאת.)
זו התגובה המדוברת?
מיכל
לפני כמה שנים זכיתי במקום שני בתחרות שינאה לרפורמים:
במקום הראשון אמנם זכה חרדי, אבל אני פיגרתי אחריו רק בשתי נקודות והוכחתי לו שגם אנחנו המזרוחניקים יודעים שינאה בריאה מהי.
(בתחרות היריקה למרחקים ארוכים הוא הגיע קצת רחוק ממני ופגע בול במשקוף הכניסה למרכז הרפורמי).
ואגב, מאז אני רק הולכת ומבריאה- הרופא אומר שלחץ הדם שלי ירד ושמצבי טוב מאי פעם ולכן עצתי לכם - שינאו חברים - השינאה אכן יפה לבריאות.
ב. אני שונאת רפורמים כי במשך מאות שנים הם חקקו חוקים נוטפי שינאת ישראל: הכריחו אותנו להעלות להם מסים, לבנות בתי כנסת הנמוכים משמעותית מבתי תפילתם, הגלו וגרשו אותנו מדי פעם, כמעט בכל פסח העלילו עלינו שאנו אופים מצות בדם ילדים רפורמים, הסיתו נגדנו את ההמון הנבער בדרשות יום השבת שלהם, והעלו רבים מאתנו על המוקד משום שסרבנו להמיר דתנו לרפורמיות.
ג. אם עד עכשיו לא הבנתם שאני דתיה ראויה בדיוק כמוכם, אז כל שיש לי להוסיף הוא שאני נותנת ממש הרבה כסף לצדקה, מתפללת בדבקות ומתחננת ממש בדמעות- האמינו לי! אנא מכם יהודים רחמנים! אני דתיה לא פחות מכם!
תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 28/04/2006 7:39:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 07:42 |
|
| |
נאך,
תודה. לזו התכוונתי.
כדאי לציין, שהיא מתייחסת למשפט שאומר נגר, ושעליו וסביבו בנוי כל מאמרו - "אלוהים עדי שיש בי שנאה יהודית בריאה לרפורמיות ולנצרות כאחת. איני מבדיל שנאתי לנצרות משנאתי לרפורמיות".
תוקן על ידי - אמשלום - 28/04/2006 7:45:04
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 09:33 |
|
| |
מיכל אמנם אולי לועגת, אבל הריפורמים מאז הקמתם רדפו את היהודים הדתיים החל ממסירות לממשלת גרמניה הנוצרית וממשיך בימינו עם פניות תדירות של המרכז לפרוליזים יהודי (אני חושב שזה השם שלהם) לבית משפט העליון נגד החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 16:45 |
|
| |
צ'אוט,
אשרי יחיאב נגר שמצא לו ידיד נאמן בעצכ"ח. הוא כנראה יודע על מה הוא מדבר - מי שרוצה להשתייך למעגל הזהות החרדי, חייב לפתח שנאה יהודית בריאה לרפורמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2006 17:26 |
|
| |
אמשלום,
אני חושש שטעית בניסוח וכצ"ל: אשרי שוטנג שמצא לו ידיד נאמן ב- NRG. וכו'
|
|
|