בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון במאפיני התנועה הרפורמית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2006 18:52 לינק ישיר 

צאוט

אני חושב שבביקורתך דברי על הרבה הנ"ל בנוגע לצורך האנושי באמהות , שברת שיא חדש של צביעות. אנשים  (מכל הרקעים, מכל העדות ומכל הזרמים) מוכנים לנסוע עד קצה העולם , להוציא הון תועפות ולעשות הכל כדי לזכות להיות הורים. אבל אתה מצאת לך אישה אחת כדי לבקר אותה על כך. העובדה שהיא רפורמית , היא כמובן מקרית בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2006 20:59 לינק ישיר 

צ'אוטונג, אני שמחה שלאחר לחץ ממושך למדיי הסכמת להודות שטענותיך הנן בבחינת שמועות לא מבוססות. היית עושה כבוד גדול יותר לעצמך ולאכסניה אילו היית מתנצל על רוע הלב ועל לזות השפתיים בפה מלא, שבהאשמה של קרבנות הנאצים בשיתוף פעולה לכאורה אתם. נכון לעכשיו, גם את זה אני מסכימה לקבל כאילו חזרת בך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2006 21:12 לינק ישיר 

צ'אוטנג,

[אני לא חושבת שזה דיון שמתאים לכאן. היה בעבר אשכול שעסק במשפחות חד-הוריות, ואולי זה מתאים יותר שם.]
אתה טוען כלפי אישה המבקשת להיות לאם בכל מחיר (גם במחיר של חוסר באב לילדיה), שהיא פועלת ממניעים אנוכיים. מאידך, הרשה לי להניח (הנחה לא בלתי מבוססת) שאתה תעלה את טענת האנוכיות והאגוצנטריות, גם במקרה של אישה שאינה רוצה ללדת בשום מחיר (בין אם היא נשואה או רווקה). כלומר, חוסר אנוכיות, לשיטתך, היא פעולה ע"פ צו מצפונך שלך בלבד.

[כל זה אין בו כדי להצדיק (לטעמי) את ההשקעה הכלכלית האדירה של מדינת ישראל בטיפולי פוריות ו/או בסבסוד של שימוש בבנק הזרע, בין לנשים נשואות ובין לנשים רווקות, וכבר כתבתי את דעתי בעניין הזה בעבר.] 

תוקן על ידי - אמשלום - 20/05/2006 21:14:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2006 21:47 לינק ישיר 

בבא, השאלה האם התורה היא של ישראל בלבד או של כל העולם והאם האמונה באלהים "שייכת" לנו או שהאידיאל הוא שכל העמים ינהרו לבית ה' לא הועלתה בתנועה הרפורמית... להזכירך הנביאים היו הראשונים שניסחו את הגישה האוניברסלית הזו והדבר משתקף יפה בסידור התפילה ("על כן נקווה לך ה' אלהינו...וגו'") ובמדרשים הרבים העוסקים בשאלה מדוע ניתנה התורה במדבר ולא בארץ ישראל וכל כיוצא בזה. פרטיקולריזם (גם אם מאד מודגש, בעיקר בדורות האחרונים) גר לצד אוניברסליזם ביהדות (גם אם מוגבל ולא מרכזי כמשנהו). הגישה שאתה מציג שוכנת כבוד לצד גישה שלפיה תורה מונחת בקרן זוית וכל הרוצה יבוא ויטול. ממללא, היהדות הרפורמית נוצרה באירופה והיא אכן מושפעת מהנצרות הפרוטסטנטית בעיקר בכל מה שקשור בדקורום (סדרי ישיבה, מוסיקה, אופי הדרשה, לבוש וכל כיוצא בזה). השפעה זו אינה שונה באופן מהותי מן ההשפעה של הרמב"ם (ויותר מכך של בנו הראב"ם) מן האיסלאם שבתוכו הוא חי ופעל. לא מזמן נידונה פה שאלת המהפכה ביהדות ביחוס הדת על פי האם, מהפכה זו שחלה בהשפעת ההלניזם בווודאי שמעידה על השפעה עמוקה ומקיפה לא פחות מזו של הרפורמה מן הנצאות. ועוד לא דיברנו על ההשפעה של האוונגליסטים הנוצרים על טנקי המצוות והאופי המסיונרי של מגזר מרכזי ביהדות זמננו. אבל לגבי שאלתך... עלי להודות בכנות שאיני יודעת כיצד לענות עליה... אולי תגיד לי אתה באיזה אופן אני או הדרך שבה אני מנהלת את חיי, חיה את חיי המשפחה שלי, מגדלת את ילדיי, חוגגת את שבתותיי וחגיי ופועלת בעולם גורמים לך לשאול את השאלה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2006 22:06 לינק ישיר 

שחרית,

סליחה שאני מתפרץ אל תוך "השיחה" עם ממללא, אבל בכל זאת:

א) "בעיקר בדקורום"? את רצינית? כאילו שבכל שאר חלקי השולחן ערוך לא זזתם כמעט בכלל לכיוון ההוא...

ב) התשובה האירונית שלך איננה עונה לנקודה שאותה העלה ממללא. ממללא לא דיבר על דמיון אפשרי בין אורחות חייך לאורח החיים הנוצרי. הוא דיבר על כך שגם אורחות חייך וגם אורחות חייהם (השונים, השונים) מתיימרים להוות המשך - חדשני, אמנם, אבל אינטגרלי - ליהדות העתיקה. השאלה היא, מהי לדעתך המבחן שבו רשאי הצופה לומר: חבר'ה, כבר התרחקתם כל כך מן המקור, שאתם כבר בחוץ. בוודאי תסכימי שאנחנו רשאים לומר זאת על הנצרות. שאלתו של ממללא היא: מה צריך לקרות כדי שתגידי את זה גם על תנועה אחרת (נניח, למשל, סתם כך, בלי קשר, באופן תיאורטי, את יודעת... הרפורמה). במילים אחרות, עזבי כרגע את אורחות חייך וכו' וכו'. נסי לקבוע מבחן עקרוני: אימתי ייאמר כי נחצה הרוביקון? אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 12:02 לינק ישיר 

.

ריב

לפי הקריטריון שלך, היכן ישובץ/איך יוגדר, אתאיסט שאמו יהודיה?

גם הוא, אינו מקבל עליו את סמכות הרבנים וגו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 12:16 לינק ישיר 

מואדיב,

א) רק ניסיתי לפרשן את דברי בר בי - ולא עסקתי במיהו יהודי, קטונתי.

ב) זה קריטריון שלי?  האתאיסט בכלל משחק במשחק?

וחומזה, כתבתי שגם כשמפירים את כללי המשחק רואים בהם יהודים וזה מכלל הסיבה שאימם יהודיה \ או תינוקות שנישבו וכו' - ואף על פי שחטא ישראל הוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 13:03 לינק ישיר 

ממללא:

כל החלטה באשר היא, היא אנוכית. אדם שומר את הכסף שלו לעצמו מטעמים אנוכיים, אבל מאידך גם אחד שנותן צדקה עושה זאת מטעמים אנוכיים, כי הוא מרגיש טוב כשהוא מקיים מצוה או מפרנס אחרים או כל טעם אחר. הסיבה שאחד נקרא קמצן כבטוי שלילי, ואחד נקרא נדיב כבטוי חיובי, הוא מפני האופן שבו מתבטא האנוכיות שלהם. הנדיב אנוכי באופן שטובת אנשים אחרים לנגד עיניו, בעת שהקמצן אנוכי באופן שטובת עצמו לנגד עיניו.

ולעניינינו, ברור הוא שכל אחד מוליד ילד בגלל  שהוא רוצה. השאלה היא למה הוא רוצה? האם הוא רוצה אפשרות לעשות טוב לעוד בן אדם? האם הוא רוצה לעשות את רצון ה'? (כמובן שאנחנו מניחים, שרצון ה' לא מזיק לאף אחד.) או האם הוא רוצה להרגיש טוב עם צעמו? שני הטעמים הראשונים מוסריים, הטעם השלישית הוא תת-מוסרי ואנוכי.

מציץ_ונפגע:

כמו שאמשלום כבר העירה אמרתי את דעתי בעבר ללא קשר לזהות הדתית של האשה. ועכשיו יש לי הצעה בשבילך. הרי לקחת לעצמך פרויקט להתקיף אותי על כל צעד ושעל. אין לי ממש בעיה עם זה. אני מציע אבל, שתשמור כל הודעה שלי, תעשה לו אינדקס וכו' בכדי שההתקפות שלך יהיו להם על מה להתבסס. ומאידך בטח תמצא כל מיני סתירות וקושיות שיהיו ראויים להעלות על שולחן מלכים. אני מאחל לך הרבה הצלחה אושר וסיפוק.

שחרית:

בהודעה המקורית כתבתי בפירוש שהשמועה על ליאו בק היא לא מבוססת. אני גם טענתי שהריפורמים מסרו את היהודים לשלטונות בגרמניה. ועל זה עדיין בל"נ אביא מקורות.

אמשלום:

יפה אמרת. אשה נשואה שלא רוצה להביא ילדים לעולם אני אראה אותה כאנוכית. מאידך אשה רווקה שמביאה ילדים לעולם אראה אותה גם כאנוכית. כמובן בכל מקרה האנוכיות היא שונה. אשה נשואה, אנוכית שלא רוצה לחשוב על אנשים אחרים. אשה רווקה אנוכית כי היא רוצה להרגיש את תחושת האמהות בכל מחיר, אפילו לרעת הילד.

נאךאמאלנישט:

היהודים השחורים, היהודים למען ישו ועוד כיתות, טוענים שהם שייכים לדת היהודית. האם אתה מסכים להגדרה שלהם? הדמיון לחסידים ולמזרחי אין לה כל בסיס. הרי הם חלק אינטגרלי מהעם היהודי בכל דרך אפשרי, תפילה, חגים, נישואין, כשרות ועוד. משא"כ הריפורמים, חלק ניכר מהם בחו"ל הם גוים, שבתות וחגים אינם שומרים, כשרות אינם מקיימים, אין כמעט שיתוף פעולה בין התנועה הריפורמית ליהדות. אז במה בדיוק היא נחשבת לתנועה יהודית? וכבר העיר בזה אידך_גיסא.

שחרית שוב:

החילונים הם יהודים אבל היהדות החילונית כתנועה אינה תנועה יהודית. הריפורמים בחלקם יהודים, אבל התנועה הריפורמית אינה תנועה יהודית.

מואדיב:

הגמרא ביבמות אומרת שחז"ל נמנו על קבוצה מסויימת והחליטו שאינם יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 14:52 לינק ישיר 

צ'אוט

אין לך מושג כמה חזקים וחודרים ללב דברי המוסר שהטפת לי! לפעמים אתה מסוגל לומר דברי טעם ממש. מה שאתה מנסה לומר הוא בעצם שזה פשוט מגוחך שאשחית את זמני עם דברי הפלצנות המוסרניים מבית מדרשך. תודה שהארת את עיני, לפעמים אדם פשוט עיוור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 15:19 לינק ישיר 

שוטנג,

מה שאומר שהנוצרים הראשונים ששמרו על כל הדברים האלה נחשבים בעיניך כיהודים?!

אגב, יש שמועה לא מבוססת שאתה גנב. אני  חוזר, השמועה אינה מבוססת.

זה בערך מה שאתה עושה להרב ליאו בק ז"ל, מביא שמועה בלתי מבוססת שקרית וחמורה . אתה יודע כמה חרדים אפילו לא יטרחו לאמת אותה אלא יקבלו כל דבר שנאמר על הרפורמים. ואפילו אתה בעוד כמה תגובות עלול להשתכנע ממה שאתה כותב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 15:25 לינק ישיר 

נאךאמאלנישט:

הנוצרים הראשונים אכן היו יהודים. להאמין שישו הוא המשיח לא שונה מהמשיחיסטים שמאמינים שהרבי הוא המשיח. בעיני, שניהם יהודים, ושניהם מאמינים שטויות. הנצרות הפסיקה להיות יהדות, ברגע שנטשו שמירת המצוות.

אתה צודק שזה לא נכון לחזור על שמועות לא מבוססות, ובל"נ אמנע מזה בעתיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 16:49 לינק ישיר 

צ'אוט,

עד כה דנת באשה נשואה שלא רוצה - ... אשה רווקה שכן רוצה..אנוכיות מסוג זה או אחר

ומה עם אלמנה ?(לדוגמא) כמו במקרה של תמר? היא גם וגם? היא גם רצתה להרגיש את תחושת האמהות בכל מחיר? ובנוסף אגואיסטית שלא רוצה לחשוב על אחרים? (ונניח שיהודה לא היה מודה? אגב, היא גם לקחה את זה בחשבון, רק הוא ידע שהפיקדון שבידה הוא ממנו) - האנוכיות הזו לא כל כך מסתדרת עם השכר שקיבלה על פועלה

איסורי התורה ניתנו בהתאם לטבעו נפש האדם - ואי אפשר לדון אדם שלא יכול היה להתגבר על טבע נפשו, ולכן אמרו: אל תאמן לעצמך עד יום מותך,  ואל תדון אדם עד שתגיע למקומו -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 17:21 לינק ישיר 

ריב

אכן היטבת להבין את דברי.

מואדיב

האתאיסט  אינו מתיימר להיות קונטרה לדת , והוא בהחלט עונה על הקריטריון "שאע"פ שחטא ישראל הוא".

הריפורמה , לעומת זאת, טוענת להיות מתחרה בדת היהודית המסורתית, וככזאת היא הופכת להיות  כת שונה מהיהדות, (העובדה שהיא מתייגת את עצמה כיהדות, אינה משנה הרבה)  וסופה עלול בהחלט להיות כסופן של אותן כיתות שנפלטו מהיהדות במהלך ההסטוריה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 17:55 לינק ישיר 

צ'אוט,

אשה נשואה שאינה מעוניינת ללדת אינה פוגעת באיש  אם בן הזוג שלה רוצה בילדים, הם אינם חייבים להישאר נשואים.
אני חוזרת שוב - הקריטריון היחיד שלך לאנוכיות, הוא קו המחשבה שלך ומניעיך האישיים. מי שאינה הולכת בדרכך היא אנוכית, לשיטתך. זה לא רק לא רציני, זה פשוט מגוחך.

בר בי רב,

מילא להתעלם מהיסטוריה של יותר ממאתיים שנה, אבל מתגובה שנכתבה רק היום?

בניגוד אליך, איני חוזה עתידות, וכל מה שיש בידי הוא מה שרואות עיני - התנועה הרפורמית לא הציבה עצמה כאלטרנטיבה ליהדות המסורתית. היא צמחה בתקופה בה נדמה היה שהיהדות המסורתית הולכת לאיבוד מול אתגרי הזמן. באותה תקופה קמו שיטות יהודיות שונות להתמודדות עם השינוי המהותי במציאות, שהביאה איתה המודרנה (בצד הרפורמה, למשל, קמו גם החרדיות והאורתודוכסיה בכלל). בינתים, כולן חיות זו בצד זו, וממשיכות בהתמודדותן עם המציאות המשתנה.
איני יודעת מי יישאר אחרון (ומדוע צריך רק "מנצח" אחד?), וכיצד ייראה העולם היהודי בעוד מאתיים שנה או יותר. אני יודעת, שאשמח מאוד עם הדורות היהודיים הבאים יחיו במציאות של גיוון יהודי ויכולת בחירה, על בסיס של שיתוף גורל (אפשר לקרוא לזה "משפחה"), תוך אפשרות לשיחה ולימוד ביניהם (מבלי להיות מחוייבים בשנאה ובהדרה הדדית מחד, או ב"חיבוקיוּת" מנטרלת-הבדלים מאידך).

תוקן על ידי - אמשלום - 21/05/2006 17:58:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2006 18:02 לינק ישיר 

אמשלום, אל תעשי הנחות - האורתודוכסיה, כתנועה, קמה כתגובה לרפורמה. בטח שלא ההפך, ובטח שלא כתחרות לאורתודוכסיה אלא כאלטרנטיבה בתוך היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון במאפיני התנועה הרפורמית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 24 25 26 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.