בית פורומים עצור כאן חושבים

דיון במאפיני התנועה הרפורמית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/1/2008 10:30 לינק ישיר 

.

איד"ג, אתה כורה בור ברשות הרבים.

לעניות דעתי, אם נחפש "הוגה אחד שחיפש משהו באמת" אצל התנועה החרדית של הדורות האחרונים, איזו תפיסה פילוסופית, רעיון תאולוגי, חידוש ערכי, התוצאה תהיה לא משהו.

מה נגלה, מדרכות נפרדות ברחוב רבי עקיבא? אנציקלופדיה להלכות ברירת אורז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 10:33 לינק ישיר 

מהיכן הגיעה הגישה ההיסטוריציסטית? (אני מקווה שכתבתי נכון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 11:09 לינק ישיר 

מואדיב יקירי,

א) החרדיות מעולם לא התהדרה בחדשנות, כך שאותה אין למדוד בכגון אלה.
ב) לגבי הרפורמה, העדר החדשנות מעידה על היותה גרורה פסיבית וטפילה של תרבות המערב, ולגבי החרדיות - לא.
ג) אפילו לשיטתך - לרפורמה אין יתרון על החרדיות בכל הנוגע ליצירתיות. מעניין עד כמה הרפורמים יאהבו את פסק הדין הזה.
ועם זאת, ולמרות הכל, ומבלי לגרוע מאומה מתקפן של שתי התשובות דלעיל -
ד) הוגים חרדיים פיתחו (אולי לא באורח שיטתי ורהוט, אלא יותר על דרך תשמ"ד) מערכת רעיונית של ביקורת-המודרנה (וכבר כתבתי עליה איזו שורה או שתיים), שיש בה בוודאי יותר מקוריות מאשר ההדהוד הבנאלי של רעיונות מערביים מודרניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 12:39 לינק ישיר 

[איד"ג,

למרות תחושת ה"אבא-שלי-יותר חזק-אם תגיד-אותי-אני-אקרא-לגננת" אענה לך -

א. על דרך התשמ"ד אפשר למצוא דיון תיאולוגי עמוק (גם) בתנועה הרפורמית, החל בסידורי התפילה וכלה בתכניות הלימודים לבתי הספר, קורסי הבר/בת מצוה וכו'. (כבר הערתי לך בעבר, בדיון עם שמרן100, שאם כלי התשמ"ד טובים, אזי ראוי להשתמש בהם בתחומים נוספים מלבד זה שלכבודו "פותחו"...)

ב. בהחלט יש יצירה הגותית, תיאולוגית וכו' בתנועה הרפורמית, ובקרב רבנים רפורמים (בעיקר בארה"ב). אם אינך מכיר (למרות שהדברים ידועים ואפילו נחקרים באקדמיה, אם זה סימן למשהו), זה מעיד בעיקר על טווח הראיה שלך ולא בהכרח על המציאות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 13:12 לינק ישיר 

אמשלום,
זה טוען לו בחיטים וזו משיבה לו בשעורים.
אני לא טוען שאין יצירה ואין הגות בתנועה הרפורמית. יש חומרים כתובים כמו אני-לא-רוצה-להגיד-מה. ולא רק תשמ"ד אלא תיאולוגיה מדעת ומדעת. אני קורא אותה, ולא רק בקונטרסים של המרכז בירושלים אלא גם בספרות המחקר, הגם שאינני מרבה בכך. בעניין זה קיבלתם ציון 'עובר', ואין בעייה. כותבים גם כותבים.
הטענה שלי התיחסה לתכנים. האם תוכלי להצביע לי על רעיון אחד שפותח בתנועה הרפורמית ונחשב לחידוש מקורי בקנה מידה כלל-מערבי? האם תוכלי למצוא לי רעיון אחד שפותח בתנועה הרפורמית או ע"י הוגה רפורמי ואיננו נופל בכללן של אחת משתי הקטגוריות שהצגתי לעיל, או בשתיהן?
אם התשובה שלילית (וכך דעתי), הרי שהמסקנה ברורה: ההגות הרפורמית (הקיימת גם קיימת וכו' וכו') איננה כח יוצר בתרבות המערבית (שלא לדבר על "האוניברסלית", אם יש כזה דבר), אלא סרח נגרר שלה, המלקט פירורים משולחנן של אוה"ע ומלביש אותן ב"סמלים יהודיים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 13:28 לינק ישיר 

.

שוב אתה כורה בור ברשות הרבים?

הרי ממה נפשך, תיכף ומיד תגיע הנה הר' (1) ותכתוב לך בלשון מראה:

"... האם תוכל להצביע לי על רעיון אחד שפותח בתנועה החרדית ונחשב לחידוש מקורי בקנה מידה כלל-מערבי? האם תוכל למצוא לי רעיון אחד שפותח בתנועה החרדית או ע"י הוגה חרדי ואיננו נופל בכללן של אחת משתי הקטגוריות שהצגתי לעיל, או בשתיהן? "

ואם תמצי לומר שהחרדיות אינה מתיימרת לחדש, תאמר לך הר' הר' שמכאן הוכחה שהרפורמים שמרנים בני שמרנים, ואידך זיל גמור.

(1) רחמנא ליצלן, כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 13:37 לינק ישיר 

מואדיב יקירי,
הכל לפי המצער והמצטער. לך תאמר לחרדי שההגות החרדית לא תרמה לתרבות המערב, ותראה כיצד יגיב.
אח"כ לך תגיד את זה לרפורמי, ותראה איך אמשלום מגיבה.
א"ג

תוקן על ידי אידך_גיסא ב- 27/01/2008 14:15:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 13:43 לינק ישיר 

[איד"ג,

איך אני מגיבה?

(לא כ"כ נעים כשהמציאות טופחת על פניהן של התיאוריות והנחות היסוד - שלא לומר "הדעות הקדומות" - ובכ"ז הייתי מצפה מאנשים רציניים שישכילו להתמודד עימה בעינים פקוחות, ולא יחזרו שוב ושוב על המנטרות שלהם, גם אם יש בהן, אולי, כוח מרפא ומרגיע...).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 14:25 לינק ישיר 

א) את מגיבה בהתגוננות מפני ה"אישום", בין היתר באמצעות יציאה להתקפת נגד, בניגוד לתגובתו של חרדי על "אישום" מקביל, שהיה מקבלו כמחמאה - ואת זה ידידנו מואדיב מתקשה, כנראה, להבין.
ב) לא הבנתי היכן המציאות טפחה על פניי.
ג) {[(עוד פחות מזה הבנתי למה צריך כל כך הרבה זוגות סוגריים בהודעה של ארבע-חמש שורות)]}.
ד) ואם חזרתי על עצמי - אין לי אלא להתנצל. זה הגיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 14:44 לינק ישיר 

[איד"ג,

ג. הסוגרים זה כדי לרמוז שמבחינתי יש בדברים דיון אגבי שאינו ממין האשכול (בכלל ולא רק כאן).

א. התגוננות??? האם כל ויכוח הוא מתגונן? האם בכך שאיני מסכימה לעמדתך אני בהכרח מתגוננת? תמהתני.

ב. בכך שלא באמת הגבתי כפי שהתיאוריה שלך אומרת שעלי להגיב.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 15:42 לינק ישיר 

מדוע הרעיון שאפשר להיות יהודי דתי ללא מחוייבות לכל מערכת המצוות,או אפילו לאמונה שנתנה ע"י אלהים, לא יחשב כחידוש מסעיר,ערכי\תאולוגי\פילוסופי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 15:59 לינק ישיר 

בגט
מה זה יהודי דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2008 00:00 לינק ישיר 

איד"ג,

האם את עקרונות החרדיות וההתנגדות למודרנה אי אפשר למצוא בקרב קבוצות אחרות של מתנגדי מודרנה בעולם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2008 01:25 לינק ישיר 

הרפורמה הציונית של הרפורמים

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/961478.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2008 21:03 לינק ישיר 

הרפורמים אף פעם לא היו "יותר מדי" ציונים. גם לא אחרי ה"רפורמה" שלהם. תמיכת יהדות ארה"ב במדינת ישראל נשענת כיום במיוחד על האורתודוקסים המודרניים ועל הקונסרבטיבים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיון במאפיני התנועה הרפורמית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 לדף הבא סך הכל 30 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.